"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mankolan koulun frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Aloitteleville pelaajille sopiva kuusiväyläinen frisbeegolfrata.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Saarijärventie 21
  40200 Jyväskylä


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  6

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Mankolan koulun frisbeegolfrata

Väylä 1: Mankolan koulun frisbeegolfrata #1

Pituus metriä. Par

Väylä 2: Mankolan koulun frisbeegolfrata #2

Pituus metriä. Par

Väylä 3: Mankolan koulun frisbeegolfrata #3

Pituus metriä. Par

Väylä 4: Mankolan koulun frisbeegolfrata #4

Pituus metriä. Par

Väylä 5: Mankolan koulun frisbeegolfrata #5

Pituus metriä. Par

Väylä 6: Mankolan koulun frisbeegolfrata #6

Pituus metriä. Par

5 arvostelua radalle “Mankolan koulun frisbeegolfrata

  Jyväskylän kaupungissa Mankolan yhtenäiskoulun mailla sijaitseva Mankolan koulun frisbeegolfrata. Radalla pituutta 6-väylää ja D2-luokitus. Rata pelattu 4.10.2020.

  Radan kiertäminen oli todella nopeaa, sillä väylät hyvin lyhyitä ja siirtymät lähes olemattomia. Maasto oli käytännössä lähes tasaista ja kulki kahden väylän osalta tekonurmikentän reunustalla ja neljän väylän osalta koivumetsikössä. Vaikka kyse oli selvästä neppailuradasta, niin siltikin jokaisella väylällä oli joku jujunsa, ihan pelkkää suoraa heittoa korille ei todellakaan ollut tarjolla. Heittolinjat selkeät. Suosikkiväylä oikeastaan heti ykkönen mikä oli radalla ihan kaunis ja avoin avausväylä.

  Moni asia oli kyllä totaalisen rempallaan. Radan väyläpituudet eivät ole tiedossa, mutta mikään väylä ei yltänyt kovin paljoa yli 50 metrin, joten lyhyitä olivat. Radalla oli niin hurjasti pelaajia, ettei suurinpiirtein väylämittojen ottamisestakaan tullut kierroksen aikana mitään. Rata sijaitsi tosiaan ison koulun ja vilkkaassa käytössä olevan tekonurmikentän vieressä, joten ajoittaista ruuhkaa voi olla. Lisäksi ainakin nyt yhdellä hyvin nuorella junnuporukalla rataetiketti täysin hukassa, kun heittivät avauksia, kun toiset olivat vielä korilla puttaamassa. Tästä piti näitä poikia aika topakasti huomauttaa. Sattuuhan noita, varsinkin noin pienille junnuille, mutta tarkkana radalla saa olla.

  Ei ole lainkaan infokarttaa eikä heittopaikkoja ole mitenkään merkitty. Kun löysi oletetun ykkösväylän koulun ja tekonurmikentän välistä, niin löytää kyllä helposti loputkin. Heittopaikat tekonurmea, mutta laatikot pahasti pettäneet ja matot hyvin kulahtaneet, eivät aja enää lainkaan asiaansa. Rakenteiden puolesta parasta osaa oli laadukkaat dgp-korit nuolineen.

  Rata kaipaisi kokonaisvaltaista päivittämistä kaikkien em. puutteiden osalta. Tällaisessa kunnossa menee ihan kohtuudella vielä koululaisille, sillä kokonaisuus kuitenkin ihan toimiva ja väylät tuollaisenaankin mukavia pelata. Kokonaisarviointi ei kuitenkaan isojen puutteiden takia kovin korkealle kipua. Tuollaisessa kunnossa ei kiire uudestaan, vaikka likellä asuisikin.

  2/5

  Heittopaikat löytyy mutta ei opasteita. Korit Ok Aten neuvon avulla kentän kiertäminen sujui mainiosti. 🙂 Lyhyitä väyliä pirkkoihin jos ei puut ole kiekon tiellä. Ok pikku rata lämmittelyyn ja nopea bongattava.

  Koululaisrata. Muutama väylä sopivan tekninen, vaikkakin väylät ovat lyhyitä. Kannattaa aloittaa kiertäminen koulun ja tekonurmikentän välissä olevalta tiiltä. Kaikki väylät löytyvät helposti ilman karttaakin. Nopea bongausrata, jonka jälkeen voi siirtyä Palokan ostoskeskuksiin tauolle.

Vastaa