"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Maksinharjun frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Rata kiertää Kestilän Maksinharjun pururadan ympäristössä käyden välillä soramontussa ja metsän puolella.

Radan tiedot

 • Osoite

  Taipaleentie 29
  92700 Siikalatva


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  20

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Joni Taipaleenmäki

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t), vessa(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Maksinharjun frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Maksinharju #1

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 2: Maksinharju #2

Pituus 158 metriä. Par 4

Väylä 3: Maksinharju #3

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 4: Maksinharju #4

Pituus 261 metriä. Par 5

Väylä 5: Maksinharju #5

Pituus 131 metriä. Par 3

Väylä 6: Maksinharju #6

Pituus 125 metriä. Par 4

Väylä 7: Maksinharju #7

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 8: Maksinharju #8

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 9: Maksinharju #9

Pituus 145 metriä. Par 4

Väylä 10: Maksinharju #10

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 11: Maksinharju #11

Pituus 150 metriä. Par 4

Väylä 12: Maksinharju #12

Pituus 133 metriä. Par 4

Väylä 13: Maksinharju #13

Pituus 239 metriä. Par 5

Väylä 14: Maksinharju #14

Pituus 168 metriä. Par 4

Väylä 15: Maksinharju #15

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 16: Maksinharju #16

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 17: Maksinharju #17

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 18: Maksinharju #18

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 19: Maksinharju #19

Pituus 114 metriä. Par 3

Väylä 20: Maksinharju #20

Pituus 72 metriä. Par 3

11 arvostelua radalle “Maksinharjun frisbeegolfrata

  Siikalatvan kunnassa Maksinharjun frisbeegolfrata. Radalla pituutta 18-väylää, 2128m ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 5240m. Pelattu 21.9.2022.

  Maksinharjun rata sisälsi jonkinmoisia korkeuseroja joten ihan kivasta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Metsässä kulkeneilla väylilläkin oli mukavasti heittotilaa mitä tällainen amatöörikin isosti arvostaa ja mukavasti oli sitten hiekkakuoppien väylillä entistä enemmän sitä tilaa kiekkoa viskoa. Heittolinjojen kanssa ei kovin paljoa tarvinnut arpoa. Kiekotkin löytyy mäntykankaisesta maastosta oikein mukavasti, mörrejä ei pahemmin pelätä täällä tarvinnut. Siirtymät lyhyet. 5-väylä mukava heittää metsän reunasta monttuun, tilaa oli ja reilusti. Kaunein väylä ehdottomasti kuitenkin nro 10 missä suora 80m heitto reiluun alamäkeen ja alhaalla saariväylä odottamassa, oikein nätti ja hyvin pelattava väylä!

  Radan rakenteista oli pidetty pääosin hyvää huolta. Ratakartta, korit (treeni x 2), heittopaikat, heittopaikkaopasteet hyvässä iskussa. Löytyi myös roskiksia ja lukittu löytökiekkolaatikko sekä lähtöalueelta siisti ja lukitsematon puucee. Itse evästelin Seo Kestilässä mihin radalta 1,5km matkaa. Sale Kestilä vain 1,0km päässä. Siikalatvan kuntakeskukseen Pulkkilaan matkaa 34km. Maksinharjulla hiihtomaja ja talvella latuja. Löytyy myös kuntoportaat.

  Puutteitakin jonkin verran valitettavasti oli. Radan alkupuolella varsinkin kohtalaisen isosti vaarana osuminen muihin alueen kuntoradoilla liikkuviin, joten tarkka spottaaminen erityisen tärkeää! Next tee -kylttejä oli varsinkin, jos seuraava heittopaikka ei näkynyt edellisen väylän korilta. Välillä tuli fiilis, jotta enemmänkin olisi kylttejä voinut maastoon laitella lyhyistä siirtymistä huolimatta. 17-väylä oli sitten aika kummallinen ja hyvä ja vaarallinen samalla kertaa. Näkymä heittopaikalta ihan hieno ja heittotilaa mukavasti, mutta… heittolinja lähtee montun reunalta, kulkee montun yli ja kori sitten jyrkän montunseinämän päällä. Ihan ok, mutta… amatöörille, jos kiekko jääpi pahasti käteen kiinni, niin likellä vasemmalla odottavan hiihtomajan ikkunat isossa vaarassa. Hieman pidempikätiselle ongelma, jotta väylä heitetään täysin sokkona suhteessa väylän heittolinjan leikkaavaan kuntorataan. Heittopaikalta ei näe yhtään vasemmalle, jos joku kuntoilija kävelee alhaalla montussa kuntorataa pitkin. Superkovalla kädellä tavoitteleekin sitten kummun päälle ja pirkkua, joten heille nou hätä.

  Maksinharjun paras puoli oli se, jotta heittotilaa oli runsaasti niin metsässä kuin hiekkakuopillakin. Pari montun reunalta alas monttuun heitettyä oikein hienoa väylää. Muutamat väylät venytetty jopa liiankin pitkiksi, ensin monttuun heitto ja sitten vielä rinnettä ylös. Vaikeuskerrointa toki tulee siinä, mutta jotenkin pelattavuus minusta kärsi näiden muutamien liian pitkien väylien takia. Perusmetsäväyliin olisi kaivannut jonkinmoista vilkkaampaa mielikuvitusta ratasuunnitteluun. Turvallisuus muutamissa kohdin hieman hakusessaan. Maksinharjun rata oli hyvä, mutta odotuksiin ja arviointeihin nähden jopa pettymys. Voisi pelata uudestaankin, mutta pitkästä matkasta ei tarve lähteä ajelemaan, mitään niin upean erikoista elämystä ei kuitenkaan ole tarjolla.

  4/5

  Aivan upea rata. Suorastaan piilossa ollut helmi! Meni omiin suosikkeihin. Hienoja väyliä on Joni suunnitellut. Metsä upeasti hoidettua ja hiekkakuopalla käytetty mielikuvitusta. Tästä voisi moni ratasuunnittelija ottaa mallia.

  Luokituksen voisi varmaan korjata jo AA1:ksi, koska korit olivat Discatcherit ja tiit tekonurmea.

  Lassin toiveisiin vastataan eli Kestilän Maksinharjun rata jatketaan 18 väyläiseksi. Nykyisistä väylistä 9 pysyy ja mukaan tulee 9 täysin uutta väylää. Uuden radan pisimmällä väylällä on mittaa yli 250 metriä ja radan par lukema tulee olemaan 62 eli haastetta riittää.

  Toiveissa on että uusitulle radalle päästäisiin pelaamaan jo heinäkuun aikana.

  erinomainen rata! tullu monasti käytyä. on korkeuseroja sopivasti ja harju/kangasmaastoa ni on mukavaa ku ei oo märkää! väylien pituudet vaihtelevat mukavasti. viimenen väylä on paras ku pitää heittää kauas toiseen rinteeseen. suosittelen! ehkä enempi sais olla väyliä.

Vastaa