"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lomakeskus Revontuli

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Rata sijaitsee Lomakeskus Revontulen yhteydessä sen puistoalueita kierrellen, sekä varsinaista golfrataa sivuten. Rata soveltuu hyvin aloittelijoille, mutta pidempäänkin pelanneet saavat iloa vaihtelevista väylistä.

Lue lisää

Radalta löytyy mukavasti vaihtelua erilaisten esteiden ja eri heittovaihtoehtojen muodossa. Osa väylistä on helpohkoja, mutta osassa vaikeuastetta muodostuu puista sekä kapeista väylistä. Osa väylistä pelataan loivaan ylä- tai alamäkeen.

Radan ihannetulos on 27. Väylien pituudet vaihtelevat noin 50 metristä 80 metriin.

Alueella liikkuu jonkin verran lomakeskuksen käyttäjiä, joten parilla väylällä kannattaa spotata muita alueella kulkijoita.

Ajankohtaista

08.04.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Revontulentie 1
  41500 Hankasalmi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Marko Liimatainen

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Lomakeskus Revontuli, Hankasalmi

Väylä 1

Pituus 69 metriä. Par 3

Avausväylällä on koivuja rajoittamassa suoraa heittoa korille. Loiva oikeakätinen anhyzer tai kämmenheitto tuottaa parhaan tuloksen. Väylän oikealla puolella sijaitsee lomakeskuksen rakennuksia, joten kierto hyzerillä ei ole käytännössä mahdollinen.

Väylä 2

Pituus 71 metriä. Par 3

Heittopaikan ja korin välillä on puualue, jonka ohittamiseen on vaihtoehtoina riskiheitto puualueen läpi, tai voimakas upside-heitto puiden yli. Puuosuuden jälkeen on esteetön näkymä korille.

Väylä 3

Pituus 56 metriä. Par 3

Loivaan ylämäkeen pelattava, radan helpoimmasta päästä oleva väylä. Pari koivua saattaa pysäyttää kiekon, joten niiden välistä tai oikealta kiertäen pääsee suoraan korin alle. Hyvä mahdollisuus birdieen.

Väylä 4

Pituus 83 metriä. Par 3

Pitkä alamäkeen pelattava kapea väylä. Vasemman puolen pusikoiden ja oikean puolen kävelytien takia spottaus on suositeltavaa.

Väylä 5

Pituus 60 metriä. Par 3

Loivasti alaspäin viettävällä väylällä on kohtalaisesti mäntypuustoa esteenä. Onnistunutta anhyzeriä rajoittaa isommat pusikot vasemmalla, joten jäljelle jää suoraan yritys puita vältellen, tai (pommi) hyzer oikealta puiden ohi. Jälkimmäisellä mahdollisuus birdieen.

Väylä 6

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä pelataan kävelytien suuntaisesti ja ison mökin vierestä, joten heittoon vaaditaan tarkkaavaisuutta sekä mielellään spottaamista. Väylä on melko kapea. Vasemmalle kaartanut heitto aiheutta seuraavan heiton pusikon puolelta, sekä oikealle kaartanut heitto jättää kiekon mökin taakse koriin nähden.

Väylä 7

Pituus 63 metriä. Par 3

Kori sijaitsee muutaman metrin päästä järvestä nurmialueella. Välissä on kuitenkin mäntypuinen saareke, joka on kierrettävä hyzerillä (varo järveä) tai suoraan metsäalueen läpi. Kämmenheitto tai oikean käden anhyzer on myös mahdollinen. Yllättävän haastava. Puusaarekkeelta on monesti etsitty kiekkoja pitkään, joten spottaa tämä.

Väylä 8

Pituus 78 metriä. Par 3

Järven rannasta golfkenttien laitaa pitkin pelattava väylä. Ei suuremmin esteitä, mutta kesällä pieni heinikkoinen kumpu peittää suoran näkymän korille.

Väylä 9

Pituus 57 metriä. Par 3

Viimeinen väylä pelataan pieneltä mäennyppylältä golfkenttiä kohti. Väylällä esteenä varastorakennus, joka peittää hieman hyzer-heittoa. Korin takana golfkentän vesieste, joten varsinkin pitkä kämmenheitto on vaarassa joutua veden varaan.

6 arvostelua radalle “Lomakeskus Revontuli

  Väylät rakennettu mökkikylien väliin. Mahdollisuus osua autoihin ja ihmisiin. Väyläopasteet puuttuivat. Väylät eivät olleet mitenkään mielikuvituksellisesti tehtyjä. Ei pelattu rataa loppuun, kun ohimennen pysähdyttiin, vaan mentiin paremmalle radalle.

  Yllätys! Luulin heittäväni 9-väyläistä mutta paikan päällä rata olikin kahdessa osassa 18-väyläinen. Takaysi on ns. vaativampi osa rataa ja sijoittaa ison tien toiselle puolelle. Jonkin matkaa pitää kävellä, että pääsee 1. väylälle. Eivät ne kuitenkaan mitään älyttömän haastavia väyliä olleet vaikka opasteissa niin väitettiin. Hyviä midariväyliä pääosin. Ensimmäisen väylän vedenylitys oli hieno.

  Toiset yhdeksän väylää sijoittaa puolestaan mökkialueen kupeeseen. Heittämisessä pitää huomioida kaikki ympärillä olevat – autot, mökit ja alueen käyttäjät. Tämä ns. helpompi etuysi olikin pääosin putteriheittämistä. Suurin jännitys saatiin väylillä 8 ja 9, mistä löytyi vesi-OB.

  Tässä on hyvä ottaa automatkalla tauko ja heittää vaikka toinen 9 väylää läpi. Paikan päältä löytyy viimeisin ratakartta, jonka mukaan alueella on helppo edetä. Suosittelen heittämään ns. takaysin, missä ei tarvitse jännittää, jos kiekko karkaa kädestä.

  Etu 9:iä ei oikein uskalla heittää kun on autoja ja asuntoja liian lähellä joten suoraan takaysin kimppuun, mutta se osoittautui aika kehnoksi. Väyliä on selvästi hieman siistitty mutta silti ovat huonossa kunnossa, jos et pysy väylällä niin kiekkoa saa etsiä joskus todella tukalista paikoista. Tuuli ja sade vienyt ison osan opasteista mennessään. 3.6/10, ei jatkoon. Ei kannata ainakaan Jyväskylästä ajaa Hankasalmelle asti tämän radan takia. Enemmin menee Suolahteen/Äänekoskelle missä on kunnon radat.

Vastaa