"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lomakeskus Revontuli

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Rata sijaitsee Lomakeskus Revontulen yhteydessä sen puistoalueita kierrellen, jälkimmäiset 9-väylää ysitien ylityksen jälkeen metsäisessä maastossa. Rata soveltuu aloittelijoille.

Lue lisää

Radalta löytyy vaihtelua erilaisten esteiden ja eri heittovaihtoehtojen muodossa. Osa väylistä on helpohkoja, mutta osassa vaikeuastetta muodostuu puista sekä kapeista väylistä. Osa väylistä pelataan loivaan ylä- tai alamäkeen.

Alueella liikkuu jonkin verran lomakeskuksen käyttäjiä, joten kaikilla puistoväylillä kannattaa spotata muita alueella kulkijoita.

Valitettavasti Lomakeskus Revontuli ei ole ylläpidon pyynnöistäkään huolimatta toimittanut uutta ratakarttaa mikä ei siis tällä hetkellä pidä paikkaansa. Lisäksi erityisesti puistoalueiden väyläpituudet osin pelkkää arvailua, kun väylät muuttuneet ja suurin osa opasteista loisti poissaolollaan, kun ylläpito kävi radan testaamassa 21.5.2020.

Ajankohtaista

08.04.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Revontulentie 1
  41500 Hankasalmi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

  Marko Liimatainen

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Lomakeskus Revontuli, Hankasalmi

Väylä 1: Revontuli #1

Pituus 69 metriä. Par 3

Avausväylällä on koivuja rajoittamassa suoraa heittoa korille. Loiva oikeakätinen anhyzer tai kämmenheitto tuottaa parhaan tuloksen. Väylän oikealla puolella sijaitsee lomakeskuksen rakennuksia, joten kierto hyzerillä ei ole käytännössä mahdollinen.

Väylä 2: Revontuli #2

Pituus 71 metriä. Par 3

Heittopaikan ja korin välillä on puualue, jonka ohittamiseen on vaihtoehtoina riskiheitto puualueen läpi, tai voimakas upside-heitto puiden yli. Puuosuuden jälkeen on esteetön näkymä korille.

Väylä 3: Revontuli #3

Pituus 56 metriä. Par 3

Loivaan ylämäkeen pelattava, radan helpoimmasta päästä oleva väylä. Pari koivua saattaa pysäyttää kiekon, joten niiden välistä tai oikealta kiertäen pääsee suoraan korin alle. Hyvä mahdollisuus birdieen.

Väylä 4: Revontuli #4

Pituus 0 metriä. Par 3

väylä muuttunut, uusi pituus ei tiedossa

Väylä 5: Revontuli #5

Pituus 0 metriä. Par 3

väylä muuttunut, uusi pituus ei tiedossa

Väylä 6: Revontuli #6

Pituus 38 metriä. Par 3

Väylä 7: Revontuli #7

Pituus 40 metriä. Par 3

Väylä 8: Revontuli #8

Pituus 78 metriä. Par 3

Järven rannasta golfkenttien laitaa pitkin pelattava väylä. Ei suuremmin esteitä, mutta kesällä pieni heinikkoinen kumpu peittää suoran näkymän korille.

Väylä 9: Revontuli #9

Pituus 57 metriä. Par 3

Viimeinen väylä pelataan pieneltä mäennyppylältä golfkenttiä kohti. Väylällä esteenä varastorakennus, joka peittää hieman hyzer-heittoa. Korin takana golfkentän vesieste, joten varsinkin pitkä kämmenheitto on vaarassa joutua veden varaan.

Väylä 10: Revontuli #10

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 11: Revontuli #11

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 12: Revontuli #12

Pituus 132 metriä. Par 3

Väylä 13: Revontuli #13

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 14: Revontuli #14

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 15: Revontuli #15

Pituus 118 metriä. Par 3

Väylä 16: Revontuli #16

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 17: Revontuli #17

Pituus 130 metriä. Par 4

Väylä 18: Revontuli #18

Pituus 191 metriä. Par 4

7 arvostelua radalle “Lomakeskus Revontuli

  Hankasalmen kunnassa Lomakeskus Revontulen ja golfkentän vieressä sijaitseva frisbeegolfrata. Pituutta ilmeisesti 18-väylää, tarkoista metrimääristä ei mitään tietoa ja A3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 5700m.

  Hyvin vähäisiä korkeuseroja sisälti tämä rata. Kävi kuitenkin hyvästä kuntoilusta, kun mm. pitkien siirtymien ( puistosta metsään ) johdosta paljon kävelyä. Heittopaikat kohtuulliset ja riittävän isot. Maisemat golf-kentän kupeessa ja veden äärellä upeat. Matkailukeskuksen palvelut vieressä. Jari-Pekan 24h huoltoasema lähes kivenheiton matkan päässä.

  Mutta… tämä radan tekele oli heittämällä huonoin rata mikä on tullut koskaan pelattua, kun peilaa siihen millaisessa kunnossa tällaisen lomakeskuksen 18-väyläisen pitäisi olla! Heittopaikkaopasteet puuttuivat suurimmalta osin tai olivat surkean kulahtaneita. Korit oli valmistanut omametallipaja.com ja olivat osin vääntyneet ja kääntyneet milloin mihinkin suuntaan. Ei minkäänlaista infokarttaa. Ei yhtään väyläopastetta ja jatkuvasti saikin väylien paikkaa arpoa.

  Väylät olivat etuysillä osin vaarallisesti sumpussa ja muutoinkin radan turvallisuus aivan retuperällä, kun riski mökkien ja autojen ikkunoihin heittämiseen korkea. Kun kaikki opasteet puuttuivat, niin kiertäminen oli yhtä tuskaa. Suunnittelutyö, jos sellaista on ollut, surkeaa. Jotkin väylistä ihan ok heitettäviä, mutta vain muutama. Metsäojien ylitykseen olisi tarvittu runsaasti pikkusiltoja.

  Ja kuinka ollakaan, niin takaysin eka väylä olisi pitänyt viskaista ihan kunnon lammen yli, ei järjen hiventäkään! Kahdesta kokonaisuudesta metsäväylät selkeästi pelattavampia, vaikkei hyviä nekään. Puistoväylät täydellisen umpisurkeita turvallisuuden, rakenteiden ja suunnittelun osalta. Olikohan rannan vanhat 5 ja 6-väylät tarkoitus pelata mahdollisesti 8 ja 9-väylinä? Ei mitään hajua. Kovalla tuulella ne jäi hetken tuumailun jälkeen kokonaan pelaamatta, sillä kiekon päätyminen veteen olisi ollut lähes varmaa. Puiston puolella pelattuna siis 7-väylää tänään.

  Jep! Potentiaalia Revontulessa olisi. Puistopuolella väylät paljon lyhyemmiksi ja vähempikin määrä riittäisi ja pois mökkien/autojen vierestä. Metsäpuolelle mahtuisi suunnittelemaan ihan tasokkaankin radan. Vanha rata pitäisi vaan unohtaa kokonaisuudessaan ja suunnitella kokonaan uusi rata. Nyt ei voi oikein edes radasta kunnolla puhua, niin surkeassa jamassa kaikki mahdollinen oli! Ei tule todellakaan koskaan mieli tulla uudestaan!

  Ja terkkuja niille kahdelle kyylle mitkä metsäpuolella tuli nähtyä, toitte edes jotain mielenkiintoa päivään…

  0/5 ( aiempi huonoin arvosana 1/5 )

  Etu 9:iä ei oikein uskalla heittää kun on autoja ja asuntoja liian lähellä joten suoraan takaysin kimppuun, mutta se osoittautui aika kehnoksi. Väyliä on selvästi hieman siistitty mutta silti ovat huonossa kunnossa, jos et pysy väylällä niin kiekkoa saa etsiä joskus todella tukalista paikoista. Tuuli ja sade vienyt ison osan opasteista mennessään. 3.6/10, ei jatkoon. Ei kannata ainakaan Jyväskylästä ajaa Hankasalmelle asti tämän radan takia. Enemmin menee Suolahteen/Äänekoskelle missä on kunnon radat.

  Yllätys! Luulin heittäväni 9-väyläistä mutta paikan päällä rata olikin kahdessa osassa 18-väyläinen. Takaysi on ns. vaativampi osa rataa ja sijoittaa ison tien toiselle puolelle. Jonkin matkaa pitää kävellä, että pääsee 1. väylälle. Eivät ne kuitenkaan mitään älyttömän haastavia väyliä olleet vaikka opasteissa niin väitettiin. Hyviä midariväyliä pääosin. Ensimmäisen väylän vedenylitys oli hieno.

  Toiset yhdeksän väylää sijoittaa puolestaan mökkialueen kupeeseen. Heittämisessä pitää huomioida kaikki ympärillä olevat – autot, mökit ja alueen käyttäjät. Tämä ns. helpompi etuysi olikin pääosin putteriheittämistä. Suurin jännitys saatiin väylillä 8 ja 9, mistä löytyi vesi-OB.

  Tässä on hyvä ottaa automatkalla tauko ja heittää vaikka toinen 9 väylää läpi. Paikan päältä löytyy viimeisin ratakartta, jonka mukaan alueella on helppo edetä. Suosittelen heittämään ns. takaysin, missä ei tarvitse jännittää, jos kiekko karkaa kädestä.

  Väylät rakennettu mökkikylien väliin. Mahdollisuus osua autoihin ja ihmisiin. Väyläopasteet puuttuivat. Väylät eivät olleet mitenkään mielikuvituksellisesti tehtyjä. Ei pelattu rataa loppuun, kun ohimennen pysähdyttiin, vaan mentiin paremmalle radalle.

Vastaa