"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lomakeskus Revontuli

Radan kuvaus

Rata sijaitsee Lomakeskus Revontulen yhteydessä sen puistoalueita kierrellen, jälkimmäiset 9-väylää ysitien ylityksen jälkeen metsäisessä maastossa. Rata soveltuu aloittelijoille.

Lue lisää

Radalta löytyy vaihtelua erilaisten esteiden ja eri heittovaihtoehtojen muodossa. Osa väylistä on helpohkoja, mutta osassa vaikeuastetta muodostuu puista sekä kapeista väylistä. Osa väylistä pelataan loivaan ylä- tai alamäkeen.

Alueella liikkuu jonkin verran lomakeskuksen käyttäjiä, joten kaikilla puistoväylillä kannattaa spotata muita alueella kulkijoita.

Ratamaksu:

Frisbee-/fudis-/puistogolf

4€ pv hlö
10€ pv perhelippu (1-2 aikuista + 1-3 lasta)
25€ kausikortti vuosi 2021

Maksut Revontulen vastanottoon tai mobilepay:
46305 (päivä 4€)
28143 (perhelippu 10€)
Kausikortit vain Revontulen vastaanotosta.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Revontulentie 1
  41500 Hankasalmi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Discooter Finland Osk/Lomakeskus Revontuli

 • Suunnittelija

  Discooter Finland Osk

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Lomakeskus Revontuli

Ratakartta

Väylä 1: Revontuli #1

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 2: Revontuli #2

Pituus 111 metriä. Par 4

Väylä 3: Revontuli #3

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 4: Revontuli #4

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 5: Revontuli #5

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 6: Revontuli #6

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 7: Revontuli #7

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 8: Revontuli #8

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 9: Revontuli #9

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 10: Revontuli #10

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 11: Revontuli #11

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 12: Revontuli #12

Pituus 102 metriä. Par 3

Väylä 13: Revontuli #13

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 14: Revontuli #14

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 15: Revontuli #15

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 16: Revontuli #16

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 17: Revontuli #17

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 18: Revontuli #18

Pituus 221 metriä. Par 5

13 arvostelua radalle “Lomakeskus Revontuli

  Nyt oli kyllä menty metsään ja pahasti tämän radan kanssa. Piti ihan luoda varta vasten profiili, jotta muut voisivat välttyä tältä katastrofilta.

  Etuysi lomamökkien seassa ja autoteiden yli pellattava pätkä, jossa lähes jokaisella heitolla joutui pelkäämään mahdollisuutta osua ohikulkijoihin tai mökin ikkunaan. Etenkin väylällä kaksi, jossa heitetään avausheitto kohti kahta trampoliinia, joutui todella miettimään kannattaako väylää heittää ollenkaan, kun lapsia oli samaan aikaan pomppimassa. Saman väylän korin sijoittelu myös täysin järjetön, noin neljä metriä autotien ylityksen jälkeen. Eipä ole toisaalta tullut ennen putattua autotieltä, joten kokemusta rikkaampana taas eteenpäin. Suurin osa etuysin väylistä mielikuvituksettomia putteriväyliä, jotka sijoiteltu aivan liian lähekkäin. Muutamalle väylälle lätkäisty laiskalta tuntuva mandokyltti, jotta saataisiin edes vähän vaihtelua suoraan putteriheittoon. Varsinkin ensimmäiset seitsemän väylää tuntuivat kuuluvan ennemmin alakoulun pihaan, kuin maksulliselle lomakeskuksen radalle.

  Takaysi hieman paremmassa kunnossa ja mukavampaa heittoa, joskin väylältä eksyminen tarkoitti lähes aina pitkähköä kiekon etsintää, tai kymppiväylällä sen päätymistä lampeen, jos käsi ei taivu 80m heittoon. Tämä osuus oli kuitenkin selvästi rakennettu frisbeegolfia varten, mistä plussaa. Takaysi ei yksinään kuitenkaan riittänyt nostamaan kokemusta positiivisen puolelle. Vastaavia ysiväyläisiä saa pelata lähempänä kotia ihan ilmaiseksikin.

  Mielelläni maksan radasta silloin kun sille rahalle saa vastinetta, mutta täällä maksaminen laittoi kyllä sapettamaan. Vaikka ratamaksu ei montaa euroa köyhdyttänyt, näyttää frisbeegolfin tulevaisuus Keski-Suomessa erittäin huolestuttavalta, jos tämän kaltaisista radoista täytyy jatkossa maksaa. Toivottavasti kukaan ei ainakaan varta vasten ajele tänne pelaamaan (kuten itse tein Jyväskylästä), mieluummin sijoitan roposeni jatkossa vaikka Wincapitaan.

  Rata muutokset valmiit

  Revontuli, Hankasalmi

  Discooter on uudistanut Revontulen frisbeegolfradan!

  Samalla rata tulee maksulliseksi, ylläpitoon panostetaan ja rata on hyvässä pelikunnossa koko kesän.

  Revontulessa on ollut 9-väyläinen rata jo vuodesta 2009 ja se on laajennettu 2016 18-väyläiseksi.

  Takaysillä ei kuitenkaan ole ollut ylläpitoa ja etuysikin on kärsinyt kun alueelle on noussut lisää mökkejä.

  Nyt etuysi eli puisto 9 on kokonaan uudistettu. Väylien mitat ovat noin 60-80m, mutta ne ovat sopivan haastavia noin 95% harrastajista.

  Takaysi eli metsä 9 on niitetty, harvennettu sekä muutamaa väylää muutettu. Varsinkin ensimmäinen lammen ylitys on hieno väylä ja viimeinen eli 18. väylä par 5 tarjoaa heitettävää myös kovakätisille.

  Revontuli on alueena mahtava. Löytyy ruokaa, uimarantaa, majoitusta, saunaa ja paljon muutakin tekemistä.

  https://www.revontuli.fi/

  Nyt kun rata muuttuu maksulliseksi pystyy Revontuli panostamaan frisbeegolfrataan paljon enemmän.

  Ratamaksu!

  Frisbee-/fudis-/puistogolf

  4€ pv hlö
  10€ pv perhelippu (1-2 aikuista + 1-3 lasta)
  25€ kausikortti vuosi 2021

  Maksut Revontulen vastanottoon tai mobilepay:
  46305 (päivä 4€)
  28143 (perhelippu 10€)
  Kausikortit vain Revontulen vastaanotosta.

  Käytiin pojan kanssa tänään heittämässä. Etuysiä oli muutettu ja se on turvallinen heittää. Hyvät opasteet. Takaysillä kaikki väylät lukuunottamatta kymppiä olivat hyvin heitettäviä. Kannattaa käydä kokeilemassa.

  Arvosana ehkä 1/5.

  Etuysi lyhyitä väyliä lomakeskuksen seassa, jatkuvasti saa väistellä ihmisiä, rakennuksia ja autoja. Ei väyläopasteita ja ajantasaista ratakarttaa emme löytäneet mistään.
  Takaysi reidenkorkuista heinikkoa, kapeata väylää ja tiheätä pusikkoa. Väylälläkin saa välillä etsiä kiekkoa turhan pitkään puhumattakaan siitä jos heitto ei osu väylälle.

  Tämänhetkisessä kunnossa en suosittele kenellekään.

  Hankasalmen kunnassa Lomakeskus Revontulen ja golfkentän vieressä sijaitseva frisbeegolfrata. Pituutta ilmeisesti 18-väylää, tarkoista metrimääristä ei mitään tietoa ja A3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 5700m.

  Hyvin vähäisiä korkeuseroja sisälti tämä rata. Kävi kuitenkin hyvästä kuntoilusta, kun mm. pitkien siirtymien ( puistosta metsään ) johdosta paljon kävelyä. Heittopaikat kohtuulliset ja riittävän isot. Maisemat golf-kentän kupeessa ja veden äärellä upeat. Matkailukeskuksen palvelut vieressä. Jari-Pekan 24h huoltoasema lähes kivenheiton matkan päässä.

  Mutta… tämä radan tekele oli heittämällä huonoin rata mikä on tullut koskaan pelattua, kun peilaa siihen millaisessa kunnossa tällaisen lomakeskuksen 18-väyläisen pitäisi olla! Heittopaikkaopasteet puuttuivat suurimmalta osin tai olivat surkean kulahtaneita. Korit oli valmistanut omametallipaja.com ja olivat osin vääntyneet ja kääntyneet milloin mihinkin suuntaan. Ei minkäänlaista infokarttaa. Ei yhtään väyläopastetta ja jatkuvasti saikin väylien paikkaa arpoa.

  Väylät olivat etuysillä osin vaarallisesti sumpussa ja muutoinkin radan turvallisuus aivan retuperällä, kun riski mökkien ja autojen ikkunoihin heittämiseen korkea. Kun kaikki opasteet puuttuivat, niin kiertäminen oli yhtä tuskaa. Suunnittelutyö, jos sellaista on ollut, surkeaa. Jotkin väylistä ihan ok heitettäviä, mutta vain muutama. Metsäojien ylitykseen olisi tarvittu runsaasti pikkusiltoja.

  Ja kuinka ollakaan, niin takaysin eka väylä olisi pitänyt viskaista ihan kunnon lammen yli, ei järjen hiventäkään! Kahdesta kokonaisuudesta metsäväylät selkeästi pelattavampia, vaikkei hyviä nekään. Puistoväylät täydellisen umpisurkeita turvallisuuden, rakenteiden ja suunnittelun osalta. Olikohan rannan vanhat 5 ja 6-väylät tarkoitus pelata mahdollisesti 8 ja 9-väylinä? Ei mitään hajua. Kovalla tuulella ne jäi hetken tuumailun jälkeen kokonaan pelaamatta, sillä kiekon päätyminen veteen olisi ollut lähes varmaa. Puiston puolella pelattuna siis 7-väylää tänään.

  Jep! Potentiaalia Revontulessa olisi. Puistopuolella väylät paljon lyhyemmiksi ja vähempikin määrä riittäisi ja pois mökkien/autojen vierestä. Metsäpuolelle mahtuisi suunnittelemaan ihan tasokkaankin radan. Vanha rata pitäisi vaan unohtaa kokonaisuudessaan ja suunnitella kokonaan uusi rata. Nyt ei voi oikein edes radasta kunnolla puhua, niin surkeassa jamassa kaikki mahdollinen oli! Ei tule todellakaan koskaan mieli tulla uudestaan!

  Ja terkkuja niille kahdelle kyylle mitkä metsäpuolella tuli nähtyä, toitte edes jotain mielenkiintoa päivään…

  0/5 ( aiempi huonoin arvosana 1/5 )

  Etu 9:iä ei oikein uskalla heittää kun on autoja ja asuntoja liian lähellä joten suoraan takaysin kimppuun, mutta se osoittautui aika kehnoksi. Väyliä on selvästi hieman siistitty mutta silti ovat huonossa kunnossa, jos et pysy väylällä niin kiekkoa saa etsiä joskus todella tukalista paikoista. Tuuli ja sade vienyt ison osan opasteista mennessään. 3.6/10, ei jatkoon. Ei kannata ainakaan Jyväskylästä ajaa Hankasalmelle asti tämän radan takia. Enemmin menee Suolahteen/Äänekoskelle missä on kunnon radat.

  Yllätys! Luulin heittäväni 9-väyläistä mutta paikan päällä rata olikin kahdessa osassa 18-väyläinen. Takaysi on ns. vaativampi osa rataa ja sijoittaa ison tien toiselle puolelle. Jonkin matkaa pitää kävellä, että pääsee 1. väylälle. Eivät ne kuitenkaan mitään älyttömän haastavia väyliä olleet vaikka opasteissa niin väitettiin. Hyviä midariväyliä pääosin. Ensimmäisen väylän vedenylitys oli hieno.

  Toiset yhdeksän väylää sijoittaa puolestaan mökkialueen kupeeseen. Heittämisessä pitää huomioida kaikki ympärillä olevat – autot, mökit ja alueen käyttäjät. Tämä ns. helpompi etuysi olikin pääosin putteriheittämistä. Suurin jännitys saatiin väylillä 8 ja 9, mistä löytyi vesi-OB.

  Tässä on hyvä ottaa automatkalla tauko ja heittää vaikka toinen 9 väylää läpi. Paikan päältä löytyy viimeisin ratakartta, jonka mukaan alueella on helppo edetä. Suosittelen heittämään ns. takaysin, missä ei tarvitse jännittää, jos kiekko karkaa kädestä.

  Väylät rakennettu mökkikylien väliin. Mahdollisuus osua autoihin ja ihmisiin. Väyläopasteet puuttuivat. Väylät eivät olleet mitenkään mielikuvituksellisesti tehtyjä. Ei pelattu rataa loppuun, kun ohimennen pysähdyttiin, vaan mentiin paremmalle radalle.

Vastaa