"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lieksan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Ei pelattavissa talvella

Huom! Rata on kiinni marraskuun 2023 alkuun asti hakkuutöiden vuoksi.

Lieksassa Timitran hiihtokeskuksen alueella sijaitseva 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Radan tiedot

 • Osoite

  Ylätie 20
  81700 Lieksa


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Prodigy-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Dick Lampinen / Prodigy Disc

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei pelattavissa

Väyläkuvaukset

Lieksan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Lieksan frisbeegolfrata #1

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 2: Lieksan frisbeegolfrata #2

Pituus 150 metriä. Par 4

Väylä 3: Lieksan frisbeegolfrata #3

Pituus 148 metriä. Par 4

Väylä 4: Lieksan frisbeegolfrata #4

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 5: Lieksan frisbeegolfrata #5

Pituus 122 metriä. Par 3

Väylä 6: Lieksan frisbeegolfrata #6

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 7: Lieksan frisbeegolfrata #7

Pituus 115 metriä. Par 3

Väylä 8: Lieksan frisbeegolfrata #8

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 9: Lieksan frisbeegolfrata #9

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 10: Lieksan frisbeegolfrata #10

Pituus 150 metriä. Par 3

Väylä 11: Lieksan frisbeegolfrata #11

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 12: Lieksan frisbeegolfrata #12

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 13: Lieksan frisbeegolfrata #13

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 14: Lieksan frisbeegolfrata #14

Pituus 130 metriä. Par 3

Väylä 15: Lieksan frisbeegolfrata #15

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 16: Lieksan frisbeegolfrata #16

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 17: Lieksan frisbeegolfrata #17

Pituus 125 metriä. Par 3

Väylä 18: Lieksan frisbeegolfrata #18

Pituus 95 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Lieksan frisbeegolfrata

  Lieksan kaupungissa Timitran hiihtokeskuksen mailla sijaitseva Lieksan frisbeegolfrata. Pituutta radalla 18-väylää (1821m) ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 5000m. Rata pelattu 3.10.2020.

  Radalla oli mukavasti korkeuseroja, joten jonkinmoisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät noudattelivat alusta loppuun ja lopusta alkuun hiihtolatujen pohjia. Oli ylämäkeä ja reilua alamäkeä, mutta myös tasaistakin löytyi. Suosikkiväylä mikä samalla radan kaunein eli nro 16, hieno ja lyhyt alamäkeen viskottava väylä. 17-väylällä heittotilaa runsaasti liidättää nurmikentällä. Latupohjat olivat leveitä, joten heittotilaa oli pääosin kohtuullisesti. Heittolinjoja ei tarvinnut arpoa. Siirtymät lyhyet.

  Radan rakenteet hyvässä hapessa! Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit hyviä. Löytyi myös roskis, taukopenkkejä, lukitsematon löytökiekkolaatikko ja 1-väylän kohdilta laavu puineen. Ratamestarin erikoisena muutamalla heittopaikalla tyhjä, peltinen maustekurkku purkki tupakkia polttaville.

  Mutta, että… puoleen väliin jaksoi kiinnostaa, kun väylät vaihtelevia ja tilavia. Lopussa oli fiilis, jotta hyvä, kun loppui. Ite en ole näiden pelkästään pururadoilla kulkevien ”tein kuntopolulle radan, säästin tonnin” ratojen ystävä, en sinnepäinkään! Kiinnostus lopahti siis nopeasti, kun väylät toistivat itseään pahasti. Väylällä pysyminen äärettömän tärkeää, sillä väylien sivuilla niin paljon puuta ja pensasta, jotta kiekon eksyminen sinne tietää paljon lisäheittoja. Koreja osin latupohjien keskellä, joten rata tuskin talvella käytössä.

  Radan turvallisuus kaikkein pahin puute. Kun rata on lätkäisty vain kuntopolun varteen, niin välillä sellaisia alamäkiä ja mutkia jotta spottaaminen lähes koko radan osalta täysin välttämätöntä. Yksin pelaaminen todellinen riski! Sokkoväyliä ihan älyttömästi. Väylä 14 näistä surullisin esimerkki vaarallisesta sokosta… miksi? miksi?

  Summa summarum. Puitteet kunnossa ja vikat väylät piristäviä 15 väylän monotonisuuden jälkeen. Tuollainen ratakonsepti ei vain sytytä yhtään, väyläturvallisuus retuperällä. Ei todellakaan kiire takaisin!

  2/5

  Rataa paranneltu tälle kesälle paljon. Heittoalustat laitettu kuntoon ja nyt heittoalustana on matto. Lisäksi radalle lisätty opasteita, out of boundseja ym. Vaaratekijänä toki satunnaiset lenkkeilijät, mutta he osaavat varoa nykyisin jo mahdollisia kiekkoja.

  Vaativahko, monipuolinen rata. Iso miinus siitä, että väylät kulkevat lenkkipolkuja pitkin (loukkaantumisvaara) ja tiit ovat lähinnä soralänttejä. Olisipa kylässä jonkinlainen puuharyhmä joka talkoilisi paikat kuntoon.

  Toivottavasti rata on vielä keskenräinen. Lieksassa tekonurmi on näköjään sepeliä. Hiihtouria pitkin tehdyt väylät ovat valitettavasti nähty muutaman väylän jälkeen. Kori joko uran vasemmalla tai oikealla puolella. Muutenkin rata vaikutti enemmän suunnistukselta. Ei yhtään next tee kylttiä ja Prodigy koreissa ei tietenkään ole nuolia. Ilman kuvaa ratakartasta ei löydä seuraavaa heittopaikkaa, ellei ole ennustaja. Väylä 13 puuttuu selvästi mando. Lyhyt väylä, mutta kuka haluaa kiertää, kun voi suoraan heittää korille. Tilaa olisi ollut rakentaa vaikka mitä tuonne. Vaatii vielä fiksaamista.

  Hieno rata siinä mielessä, että tarjoaa sekä suoraa väylää, vasemmalle että oikealle kaartuvaa väylää, pitkää ja lyhyttä väylää, tarkkaa metsäväylää sekä avointa tykitysväylää. Korit ovat erinomaiset, samoin väyläopasteet. Next tee -kyltit tekisivät hyvää muutamassa kohdin rataa, mutta ratakartan avulla sain radan hyvin kierrettyä. Tiipaikat olivat myös huonot hiekkapohjaiset. Väylien ympärillä pururataosuudella on todella tiheää puustoa joten väylien sivuun lentävät kiekot tietävät huonoa tulosta. Rata sopii myös amatööreille, sillä valtaosa väylistä on helposti pelattavissa par-tulokseen.

Vastaa