"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Leivonmäen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Leivonmäen Pyryn ylläpitämä frisbeegolfrata kaikille innokkaille pelaajille Leivonmäen kylällä.

Lue lisää

Ensimmäinen heittopaikka sijaitsee Kurkiauran koulun takana (Leivonmäentie 6). Rata kiertää latupohjia myöten urheilukentän maastossa tehden noin kilometrin mittaisen lenkin.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Leivonmäentie 6
  41770 Joutsa


 • Rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  6

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Leivonmäen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Leivonmäki #1

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 2: Leivonmäki #2

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 3: Leivonmäki #3

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 4: Leivonmäki #4

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 5: Leivonmäki #5

Pituus 86 metriä. Par 4

Väylä 6: Leivonmäki #6

Pituus 71 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Leivonmäen frisbeegolfrata

  Joutsan kunnassa Leivonmäen kylällä Leivonmäen kansallispuiston ja Kurkiauran koulun läheisyydessä Leivonmäen frisbeegolfrata. Pituutta radalla 6-väylää (431m) ja D3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1600m. Rata pelattu 11.11.2020.

  Leivonmäen rata ei käytännössä korkeuseroja juurikaan sisältänyt, joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Radalla oli kaksi avoimempaa väylää eli nelonen ja kutonen mitkä heitettiin kahden eri urheilukentän kohdilla. Tai noh… ykkönen… olihan se pensaikon ja koivujen takaa avoimelle kentälle heittäminen aika metkaa. Järkevää? En olisi ihan vakuuttunut. Muut väylät sitten mukailivat kuntorataa. Heittolinjat selkeät. Siirtymät lyhyet.

  Lähtöpaikka tosiaan koulun takana missä ratakartta hyvin esillä. Kaikki heittopaikkaopasteet hyvässä kunnossa ja mukavan informatiiviset.

  Mutta, että… olihan tämä sellainen nollabudjetin rata mikä huokui oikeastaan ihan kaikesta. Nollabudjetin rata voi olla ihan kiva ja pelattava, mutta… Heittopaikat olivat maapohjalla. Korit olivat omametallipaja.comin valmistamia ja ketjut päästivät pahasti läpi, joten ei kehuja radan tärkein varuste saa ja osa koreista vielä vinossakin eli kohtalaisen huonossa hapessa. Next tee -kylttejä ei missään. Ainakin ykköseltä kakkoselle olisi voinut viitta olla. Nuo kyltitykset pystyy helposti tekemään myös sillä nollabudjetilla halutessaan, monimutkaisia viritelmiä ei vaadita. Kakkosella ja vitosella lähinnä järkyttävät ryteiköt odottivat niin vasemmalla kuin oikeallakin, joten ilman tarkkaa spottausta heippa kiekot ryteiköihin ja runsaasti vettä sisältäviin ojiin. Ryteiköt olivat valtavat näin syksylläkin, saati mitä ovat kesällä…

  Rata oli sinällään loogisesti etenevä pikkunätti radan aihio. Väylät olivat sinällään ihan suht järkeviä ja hieman vaativiakin. Kahdella eri kentällä niiden ollessa vapaana mahdollista monipuoliseen draivereiden ulkoilutukseen treenin muodossa. Kakkonen ja vitonen vaatisivat aika hurjan raivausurakan, jotta väylistä saisi edes jotenkin järkevät pelata. Ykkösen heittopaikka on ihan jees, mutta pusikoita pitäisi edestä kuitenkin raivata. Lisäksi paremmat korit ja päällystetyt heittopaikat, niin radasta saisi oikein mainion pikkuradan mikä sopisi mainiosti koululaisten käyttöön Leivonmäen pienelle kylälle. Hieman kyllä epäilen, että ryteiköiden raivaamiseen intoa riittää, sillä homma on aika hurjan paljon…

  Tuossa kunnossa ei todellakaan kiire uudestaan!

  1/5

  Tyypillinen koululaisrata. Jo aloitus oli kummallinen, piti heittää ilman heittolinjaa koivun ja tuoksuvatukan takaa avoimelle urheilukentälle. Väylällä 2 pusikoita joka puolella ja oikealla syvä oja ja vasemmallakin vesistöä. Väylä 5 oli niin pusikkoinen, että meni taas reilusti aikaa kiekon etsimiseen. Jos haluat nokkosenpolttamia, etsiä kiekkoa ojista ja haaskata aikaa, niin poikkea täällä. Jatkossa 4. tiellä kulkiessa Toivakkaan tai Joutsan Huttulan lyhyelle siistille radalle.

Vastaa