"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lehtomäen frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Lehtomäen frisbeegolfrata sijaitsee Siikalatvan kunnan Pulkkilan keskuksen läheisyydessä. Rata on päivittetty 18-väyläiseksi toukokuussa 2022.

Lue lisää

Radalta löytyy vaihtelevia väyliä 60 metrin metsäpilleistä 100 metrin avosiivuihin. Korkeuserot ja puusto luovat haastetta.

1. väylä lähtee hiihtomajan parkkipaikan vierestä. Rata kiertää hiekkamonttua ja sen reunoja.

Mukavia heittohetkiä Lehtomäellä!

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Lehtomäentie 36
  92600 Siikalatva


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Siikalatvan kunta / Pulkkilan Ponsi ry

 • Suunnittelija

  Pulkkilan Ponsi ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Lehtomäen frisbeegolfrata

Väylä 1: Lehtomäki #1

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylän säännöt:

 • TILAPÄINEN HAITTA-ALUE: Vasemmalla montussa oleva vesi pelataan tilapäisenä haitta-alueena. Mikäli kiekko päätyy veteen, heittopaikan saa siirtää ensimmäiseen vapauttavaan (kuivaan) kohtaan pelilinjalla taaksepäin ilman rangaistusta.

Väylä 2: Lehtomäki #2

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylän säännöt:

 • OB: Korin takana oleva lampi on OB-aluetta. OB:n rajana on vesiraja (kiekko on OB:lla, kun se on kokonaan veden ympäröimä). Mikäli kiekko päätyy OB:lle, peliä jatketaan ylimenokohdasta rangaistuksen kera. Väylän 14 OB-linja ei ole voimassa tällä väylällä.

Väylä 3: Lehtomäki #3

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylän säännöt:

 • MANDO: Määrätty reitti mandon oikealta puolelta. Mandolinja jatkuu tikkujen mukaisesti äärettömyyteen mandosta poispäin noin 90 asteen kulmassa tiiltä katsottuna (voimassa vain tällä väylällä). Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta rangaistuksen kera.
 • VAPAUTUSALUE: Mandon jälkeen vasemmalla oleva monttu on vapautusaluetta, merkattu sinisin tikuin. Mikäli kiekko päätyy vapautusalueelle, peliä jatketaan ylimenokohdasta ilman rangaistusta.

Väylä 4: Lehtomäki #4

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylän säännöt:

 • OB: Keskellä väylää oleva lampi on OB-aluetta. OB:n rajana on vesiraja (kiekko on OB:lla, kun se on kokonaan veden ympäröimä). Mikäli avausheitto päätyy OB:lle, peliä jatketaan dropzonelta rangaistuksen kera. Kaikissa jatkoheitoissa voimassa normaali OB-sääntö.

Väylä 5: Lehtomäki #5

Pituus 111 metriä. Par 4

Väylän säännöt:

 • MANDO: Määrätty reitti triplamandon läpi. Mandolinjat jatkuvat tikkujen mukaisesti molempiin suuntiin äärettömyyteen triplamandosta poispäin noin 90 asteen kulmassa tiiltä katsottuna (voimassa vain tällä väylällä). Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta rangaistuksen kera.

Väylä 6: Lehtomäki #6

Pituus 202 metriä. Par 5

Väylän säännöt:

 • MANDO: Määrätty reitti mandon vasemmalta puolelta. Mandolinja jatkuu tikkujen mukaisesti äärettömyyteen mandosta poispäin noin 45 asteen kulmassa tiiltä katsottuna (voimassa vain tällä väylällä). Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta rangaistuksen kera.

Väylä 7: Lehtomäki #7

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylän säännöt:

 • OB: Tikutettu linja vasemmalla ja sen vasen puoli on OB-aluetta. OB-linja jatkuu molemmista suunnista äärettömyyteen kahden viimeisimmän tikun mukaisesti (voimassa vain tällä väylällä). Mikäli kiekko päätyy OB:lle, peliä jatketaan ylimenokohdasta rangaistuksen kera.

Väylä 8: Lehtomäki #8

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylän säännöt:

 • MANDO: Määrätty reitti mandon vasemmalta puolelta. Mandolinja jatkuu tikkujen mukaisesti äärettömyyteen mandosta poispäin noin 90 asteen kulmassa tiiltä katsottuna (voimassa vain tällä väylällä). Missatusta mandosta peliä jatketaan tiiltä (=dropzone) rangaistuksen kera.
 • OB: Tikutettu linja vasemmalla ja sen vasen puoli on OB-aluetta. OB-linja jatkuu molemmista suunnista äärettömyyteen kahden viimeisimmän tikun mukaisesti (voimassa vain tällä väylällä). Mikäli kiekko päätyy OB:lle, peliä jatketaan ylimenokohdasta rangaistuksen kera.

Väylä 9: Lehtomäki #9

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylän säännöt: Ei erityishuomioita.

Väylä 10: Lehtomäki #10

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylän säännöt: Ei erityishuomioita.

Väylä 11: Lehtomäki #11

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylän säännöt: Ei erityishuomioita.

Väylä 12: Lehtomäki #12

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylän säännöt: Ei erityishuomioita.

Väylä 13: Lehtomäki #13

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylän säännöt: Ei erityishuomioita.

Väylä 14: Lehtomäki #14

Pituus 118 metriä. Par 3

Väylän säännöt:

 • OB: Väylän vasemmassa reunassa olevat lammet ovat OB-alueita. Oikeassa reunassa OB-alue muodostuu lammesta ja tikutetusta linjasta niin, että vesirajan ja tikkulinjan oikea puoli on OB-aluetta. Oikealla oleva OB-linja jatkuu molemmista suunnista äärettömyyteen kahden viimeisimmän tikun mukaisesti (voimassa vain tällä väylällä). Lammessa OB:n rajana on vesiraja (kiekko on OB:lla, kun se on kokonaan veden ympäröimä) ja tikutuksen osalla OB:n rajana toimii tikkulinja. Mikäli kiekko päätyy OB:lle, peliä jatketaan ylimenokohdasta rangaistuksen kera.

Väylä 15: Lehtomäki #15

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylän säännöt:

 • OB: Väylää ympäröivät lammet ovat OB-alueita. OB:n rajana on vesiraja (kiekko on OB:lla, kun se on kokonaan veden ympäröimä). Mikäli kiekko päätyy OB:lle, peliä jatketaan ylimenokohdasta rangaistuksen kera.

Väylä 16: Lehtomäki #16

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylän säännöt:

 • OB: Väylän vasemmassa reunassa olevat lammet ovat OB-alueita. OB:n rajana on vesiraja (kiekko on OB:lla, kun se on kokonaan veden ympäröimä). Mikäli kiekko päätyy OB:lle, peliä jatketaan ylimenokohdasta rangaistuksen kera.

Väylä 17: Lehtomäki #17

Pituus 96 metriä. Par 4

Väylän säännöt: Ei erityishuomioita.

Väylä 18: Lehtomäki #18

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylän säännöt: Ei erityishuomioita.

13 arvostelua radalle “Lehtomäen frisbeegolfrata

  Here we go ohjasi toiselle parkkipaikalle, josta #4 lähtöpaikka. Lämpöä oli +29 ja onneksi oli kuivaa, sillä siitä huolimatta pari kertaa lammikossa. Korilta seuraaville opasteet olisivat olleet tarpeen, sillä varsinkin #7 oli tovin hukassa. #6 heitettiin myös väärään koriin. Kaikesta huolimatta rata on valtatien varrella ja helppo poiketa.

  Radalle on tulossa muutama ”next tee” kyltti kesän aikana. Muutenhan siirtymät ovat todella lyhyitä. Rata niin tiiviillä alueella, että kannattaa katsoa väyläopasteet tarkkaan, niin ei heitä vahingossa väärälle korille. Varsinkin 6 väylällä, kun sen kori ei kovin helposti metsän läpi näy ja taas 12 väylän kori näkyy suoraan 6 väylältä. Vesialueet, jotka toimivat ob: na jakavat mielipiteitä toiset ei tykkää ja toiset käyvät varte vasten niiden takia pelaamassa, muun muassa Raahesta asti 😊

  Hyvä rata tiiviillä alueella. Maasto vaihtelevaa, tiheää metsää, hiekkakuoppaa ja korkeuseroja. Monipuolisia väyliä, joihin pääsee heittämään kämmentä sekä rystyantsaa ja hysseä. Radalla on teknisiä väyliä sekä avonaisempaa liidätystä. Mukavaa pirkkojen metsästystä alle -10 heitettävissä, mutta toisaalta radalla riittää myös haastetta niin aloittelijoille kuin myös kokeneillekin heittäjille.

  Mukava rata oli, mitä nyt 2 kierrosta heitti. Kostea ilma toi vähän vetisyyttä radalle, eli kengät voi kastua metän puolella. Muuten oli väylät suht kuivina. Tiit hyvässä kunnossa. Korien ketjut ihan hyvät, mutta joissakin erikoisesti laitettu. Jollain väylillä korit kallellaan tai matalemmalla. Kyllähän tuolla toistekin kävis.

  Pikainen visiitti radalle osoitti, että sinne on asennettu heittoalustoille tekonurmimatot ja 3-väylän heittopaikka oli siirretty useimmiten märältä pohjalta ylemmäs penkan päälle. Puustoa myös harvennettu muun harvennuksen ohessa väyliltä 6, 9 ja 10. Muilta osin rata edelleen vanhassa mallissaan.

  Väylät olivat mukavia ja niistä saa todennäköisesti eritasoiset pelaajat melko paljon irti. Heittopaikoilla oli se perus ongelma, eli niitä pitäisi käydä lanaamassa tasaisin väliajoin, sillä ne alkoivat olla jo melko kuopalla. Radalla oli mukavasti vaihtelua ja korkeuseroja. Hiekkakuopan osuus tulvi melko pahasti radalla ollessani, joten ehkä tänne ei kannata suunnata heti sateiden jälkeen. Perushyvä monipuolinen fribarata.

Vastaa