"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lausteen frisbeegolfpuisto

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Lausteen rata on suunniteltu pro-tason pelaajille ja par-lukemat ovat sen mukaiset. Väylien keskipituus on yli 120 m. Kesä-heinäkuun vaihteessa 2016 radalla kisataan jälleen Frisbeegolfin SM-kisat jonka myötä myös kiinteä rata on kokenut muutoksia.

Lue lisää

Lausteen radan vaativuus käy ilmi väylien pituudessa, jonka myötä heittopituudesta on hyötyä. Pelkkä pituus ei kuitenkaan riitä, vaan rata vaatii myös tarkkuutta. Rata toimi mm. vuoden 2010 SM-kisojen näyttämönä ja kesällä 2016 SM-kisat tekevät paluun Lausteen radalle.

Lausteen rata on pääasiallisesti rata on puistomainen, mutta ahtaita ja metsäisiä väyliä löytyy myös monipuolisuuden takaamiseksi. Alusta on heinikkoa, joka siistitään väyliltä säännöllisesti. Maasto on pinnanmuodoiltaan hyvin vaihteleva ja radan suunnittelussa on käytetty korkeuseroja mielenkiintoisesti hyväksi. Rataa on kehuttu jopa Suomen parhaaksi.

Rata on vaikea, mutta toki pelaamassa voivat käydä minkätasoiset pelaajat tahansa. Ensikertalaisena ei pidä lyödä hanskoja Lausteella tiskiin, vaikkei yhtään par:ia saisikaan. Se on enemmän kuin todennäköistä, että par:it tulevat vastaan myöhemmin.

Rata koki kauden 2014 ja 2015 alussa muutoksia ja väylämäärä on supistunut parilla väyllä entisestä 24:stä. Lisää väyliä on kuitenkin suunnitelmissa.

Ajankohtaista

05.09.2016
Lausteella tapahtuu syyskuussa
Lausteen rata on varattu frisbeegolfseura 7k:n käyttöön syyskuussa: – 10-11.9.2016 Kukkulan Kuningas 2016 – 24-25.9.2016 ... Lue lisää

15.04.2016
Lausteen frisbeegolfpuiston ilmoituksia 2016
Lausteen rata on varattu pelkästään Frisbeegolfin SM-kilpailukäyttöön 27.6-3.7.2016. Lisäksi radalla talkoillaan la-su 16-17.4 sekä ... Lue lisää

24.06.2015
Rata suljettu 27.-28.6. ja 3.-5.7.
Rata on suljettu 27.-28.6. klo 10-16 talkoiden aikana. Kaikki ovat tervetulleita mukaan talkoilemaan tuona aikana. Rata on suljettu ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Hiihtomajanpolku 1
  20750 Turku


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2007

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  25

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Ilari Niemipelto

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho & Tommi Avola

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Range Harjoituskorit

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Skanssi
  Skanssinkatu 10 20730 TURKU

  Megastore Hansa
  Eerikinkatu 15 20100 TURKU puh. 02-2335222

Väyläkuvaukset

Lausteen frisbeegolfpuisto, Turku

Väylä 1

Pituus 131 metriä. Par 3

Astuessasi Lausteen ykköväylän tiille, näet korin häämöttävän suoraan edessäsi mäen päällä, lähes saavuttamattomissa. Vain muutama Suomen kovakätisimmistä pelaajista on onnistunut avaamaan tässä korille, ja siinä riittääkin tehtävää. Haastetta lisää n. 80 m päässä tiistä löytyvä puuportti, johon tulisi osua, muutoin jatkopaikka voi olla yllättävänkin kinkkinen.

Väylä 2

Pituus 119 metriä. Par 3

Ykkösen korilta siirtyessäsi kakkosen tiille, voit ihastella ympärilläsi avautuvaa frisbeegolfradan maisemaa. Alue on kuitenkin sen verran laaja, että koko seutua ei tästä näy. Kakkos väylä heitetään alamäkeen, ja vaihtoehtoja on monia. Korkeat hyzerit tai matalat suorat onnistuvat molemmat tällä väylällä, kakkosen saadaksesi täytyy kuitenkin heittää pitkälle.

Väylä 3

Pituus 73 metriä. Par 3

Kolmosväylä on persoonallinen ja ahdas metsäväylä. Väylä kaartuu loivasti vasemmalle, mutta kori sijaitsee väylän oikealla puolella. Oikeakätisen rystylle lähes mahdoton avaus suoraan korille, kämmenheitolla taas huomattavasti helpompi. Ensin olisi hyvä ohittaa keskellä väylää 10 m tiistä sojottava mänty.

Väylä 4

Pituus 126 metriä. Par 3

Lausteen neljäs väylä heitetään ylämäkeen ja kori sijaitsee väylän vasemmalla reunalla. Oikealle on rajattu ob seiftipelaamisen vaikeuttamiseksi, koria ennen ja sen vasemmalla puolella on taasen tiheää puustoa, joka rankaisee vasemmalle karanneista heitoista. Oikeakätisellä pitkä s-heitto johdattelee korille.

Väylä 5

Pituus 207 metriä. Par 4

Ob-alueet kiristyvät. Vitosväylä on ympäröity ob:lla, ja avauksen tulee jäädä pelialueelle, muutoin jatketaan dropzonelta. Tii suuntautuu sweespotiin, ja lyhin tie on ob-alueen yli, mutta varsinainen väylä kulkee oikealla. Mikäli 120-metrinen draivi ei luonnistu, pelaa seiftiä avauksella seiftiä ja unohda birdie. Sweetspotin kohdalta väylä jatkuu vielä suoraan puuränniin vielä vajaat 100m. Jos avausheitto päätyy ob:lle, jatketaan dropzonelta, mikä löytyy väylän oikeasta reunasta, n. 50m päässä tiiltä.

Väylä 6

Pituus 92 metriä. Par 3

Puolessa välissä väylää on pusikkorivistö, jonka yli on heitettävä. Tii on pienessä taskussa metsässä, joten oikeakätisten hyzer on plokattu. Annukassa tulee varoa, ettei tuuli vie kiekkoa mukanaan 8-väylälle, joka on ob-aluetta. Lisäksi kori on jätetty jyrkän rinteen reunalle odottamaan epävarmoja putteja.

Väylä 7

Pituus 227 metriä. Par 4

Puista ei ole paljon tietoa, mutta harmaita hiuksia aiheuttaa vasemmalla kulkeva ”kuolemanlaakso”. Väylä kulkee jyrkästi vasemmalle viettävää rinnettä pitkin, joten liian korkeista heitoista rangaistaan varmasti. Lisäksi väylä rajautuu ob-alueeseen oikealle, joten seiftin pelaaminen ei ole helppoa.

Väylä 8

Pituus 137 metriä. Par 4

Lyhyt väylä par 4:ksi, mutta tiille astuessasi tajuat ettei mukille ole mitään toivoa päästä yhdellä. 90 metrinen suora avaus johdattaa sweetspottiin, jonka kohdalla väylä tekee 90 asteen käännöksen vasemmalle. Matkaa korille jää n. 40 metriä erittäin jyrkkään ylämäkeen. Doglegin sisäkurvissa nykyään mando, ei kuitenkaan aivan väylän reunassa.

Väylä 9

Pituus 56 metriä. Par 3

Ehkä radan helpoin väylä. Oikeakätisen forehysse kallioiden yli ja nosto sisään. Griini on kuitenkin aika vauhdikas, joten skippi metsään ei ole harvinaisuus.

Väylä 10

Pituus 167 metriä. Par 4

Toinen dogleg-väylä, jonka alku saattaa ahdistaa. Alussa mando, joka kierrettävä vasemmalta. Avaukseen käy luotisuoraheitto tai oikealle kääntyvää kurvia voi koittaa oikoa puiden yli. Doglegin alkupätkä on jyrkkää alamäkeä ja jälkimmäinen, pidempi pätkä puolestaan on jyrkähköön ylämäkeen. Väylällä pysyminen on avain onneen.

Väylä 11

Pituus 105 metriä. Par 3

Pitkä loiva hysseväylä oikeakätiselle. Alussa väylä on kapea, mutta aukeaa n. 35 metrin jälkeen. Kori sijaitsee kallion päällä, mikä saattaa aiheuttaa ylimääräisiä heittoja reippaamman puoleisesti jollei ole lähestyessä tarkkana.

Väylä 12

Pituus 85 metriä. Par 3

Lyhyttä loivaa hysseä haetaan. Koita olla osumatta voimalinjan tolppiin, jotka ovat lähellä tiitä.

Väylä 13

Pituus 95 metriä. Par 3

Herkullinen tarkkuutta ja kontrollia vaativa alamäkiväylä. Foreosaaja on vahvoilla, mutta ylikääntävä rystyheittokin vie perille.

Väylä 15

Pituus 206 metriä. Par 4

Kapeaa metsäistä tunnelia pitkin loivan ylämäkeen tulisi päästä sweet spotille, jossa väylä tekee mutkan oikealle ja jatkoheiton pääsee heittämään sydämensä kyllyydestä avoimeen alamäkeen. Yleensä väylän pelaaminen ei kuitenkaan suju ihan noin.

Väylä 16

Pituus 122 metriä. Par 3

Väylä vaatii heittäjää tekemään ratkaisun, joko seiftaat 80 m:n päässä olevalle tunnelin suulle, tai tykität suoraan korille tiheiden puiden väliin. Vasemmalla ulkoilureitti ja sen toinen puoli ob, oikealla liian tiheä puusto. Myös toinen korin paikka löytyy, joka sijaitsee mäen päällä, oikealla olevassa taskussa. Väylä lyhenee kenties muutamalla metrillä, mutta kori sijaitsee myös jonkin verran ylempänä.

Väylä 17

Pituus 66 metriä. Par 3

Vihdoin on aika hengähtää kovaa heittämiseltä. Väylä pelataan melko ahtaaseen tunneliin alamäkeen, jossa helposti heittää jopa pitkäksi. Lisäksi väylän molempia reunoja varjostaa tiheät metsiköt. Selvä birdien paikka, mutta niin harvoin se silti tulee...

Väylä 18

Pituus 168 metriä. Par 4

Tiin edessä avautuu avoimehko ylämäki, jonka jälkeen maasto tasoittuu ja sinne ei tiiltä enää näekään. Väylä kaartuu loivasti oikealle ja on ob:n ympäröimä, joten liian korkeat heitot ajautuvat väistämättä ob:lle. Loppuvaiheessa väylää useimmiten tuulee, joten lähestyminen ei esteiden vähyydestä huolimatta ole helppo.

Väylä 19

Pituus 92 metriä. Par 3

Kori on piilotettu vasemmalle taskuun, joten oikeakätinen pelaaja saa itse valita, minkälaisen hyssen sinne heittää. Putille haastetta tuo pieni rinne, joka putoaa nopeasti korin takana.

Väylä 20

Pituus 105 metriä. Par 3

Alamäkeen ja metsään. Kori näkyy kapeaa ränniä pitkin suoraan edesssä. Riittävän tarkoille heittäjille väylä on helppo, riittävän tarkkoja heittäjiä vaan on niukasti. Männyt ja kuuset kolisevat tällä väylällä usein. Birdie palkitsee.

Väylä 21

Pituus 127 metriä. Par 3

Alkuväylän tunneli on erittäin kapea, mutta ”vain” n. 40-50 m pitkä. Voit joko pelata hiljaisella heitolla ulos metsästä ja lähestyä sen jälkeen jyrkkäreunaisella kummulla sijaitsevalle korille ja toivoa kolmosta. Tai heittää kovaa tunneliin ja toivoa pääseväsi metsästä pois, ehkä jopa birdie-paikalle.

Väylä 22

Pituus 95 metriä. Par 3

Kori ja heittopaikka ovat suurinpiirtein samalla tasolla, mutta välissä on laakso, joka luonnollisesti on ob. Kori sijaitsee korkealla kummulla, jota ympäröi ob. Lyhin reitti on laakso yli korille, mutta väylää pitkin kiertäminen on myös mahdollista. Väylällä vastaan saattaa tosin tulla puita ja pusikkoa. Jos avaus päätyy ob:lle, peli jatkuu dropzonelta.

17 arvostelua radalle “Lausteen frisbeegolfpuisto

  Pienoinen pettymys : väyläopasteita puutui usealta väylältä, osa tiimatoista näytti siltä että ne on hyljätty metsään mutta siinä olikin heittopaikka, vanhoja ( ehkä kisoissa käytettäviä ) tiimattoja oli myös ”harhauttamassa” pelaajia. Odotin kyllä vähän parempaa kuulemani ja näkemieni videoiden perusteella , kuitenkin käymisen arvoinen paikka. Ekaa kertaa menevän kannattaa ottaa kuva isosta väyläkartasta, se nyt suunnilleen piti paikkansa.

  Lauste on yksi Suomen parhaista radoista, monen mielestä jopa paras. Samaan hengenvetoon pitää todeta, että se on paras nimenomaan edistyneille pelaajille. Tällä radalla on pelattu parit SM-kisat, European Openin esikisat maailman kovimpine huippuineen ja lisäksi iso joukko muita kovia skaboja. Täällä otetaan pelaajasta mittaa jokaisella väylällä. Tämän pitäisi siis jo kertoa, että rata ei ole se, jonne frisbeegolfin viime viikolla aloittaneen henkilön kannattaa suunnistaa tai jonne mennään koko perheen voimalla kokeilemaan sitä lajia, josta nyt kaikki kohisevat. Siihen tarkoitukseen on Turun alueellakin useita paljon parempia ratoja. Lausteen rata-layout tuntuu elävän aika paljon, joten en lähde arvioimaan yksittäisiä väyliä. Alkuosa radasta koostuu enimmäkseen avoimista niittyväylistä – kolmosväylää lukuun ottamatta – joissa on myös jonkin verran korkeuseroja. Sen jälkeen tulee nippu tiukkoja metsäväyliä, joilta palataan taas hetkeksi avoimempaan maastoon. Lopussa on taas tarkkuutta vaativia väyliä, kunnes viimeinen väylä taas tarjoaa liidättelyä. Väylien pituudet edellyttävät pelaajilta kohtalaisen kovaa kättä, jotta numerot mahtuvat tuloskortin sarakkeisiin.

  Loistava rata! Väylien pituudet hirvittävät heikompikätisiä, mutta niistäkin selviää. Niittyväylät eivät tunnu tylsiltä kuten monella muulla radalla, vaan viehättävät jollakin väyläkohtaisella ominaisuudellaan. Metsäradat erittäin mukavia ja paikoitellen jopa haastavia kapeiden väylien vuoksi. Ei ihme että on arvostettu rata.

  Monipuolinen ja haastava pro-rata. Vaikka oma taso ja heittokäsi ei aivan vielä riitäkään, niin silti jäi molemmilla kerroilla hyvä fiilis ja onnistumisia tuli. Pituusrangesta plussaa. Opasteita oli just lisätty, niin jokaiselta korilta tiesi mihin seuraavaks piti mennä. Varmasti menen pelaamaan vielä uudestaan.

  Kerran vasta käyty ja odotan jo innolla seuraavaa kertaa. Hienoja väyliä sopivan vaihtelevassa ja haastavassa maastossa. Väylät vaativat melko kovaa heittokättä, joten ei ehkä ihan paras paikka aloittelevalle kiekkoillijalle. Harjoittelualue todella hyvä, erityisesti pituusheittorange. Parille väylälle olisi kaivannut parempia opasteita (vai jäikö sitten vain minulta huomaamatta?) seuraavalle heittopaikalle, muuta pahaa sanottavaa ei löydy.

Vastaa