"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lauritsalan frisbeegolfpuisto

Radan kuvaus

Helpohko rata aloittelijoillekin, väyläpituudet keskimäärin 42m. Rata sijaitsee Lauritsalan urheilukeskuksen ja uimahallin vieressä, joissa WC:t.

Lue lisää

Perustaminen ja ylläpito: Lauritsalan alueen asukasyhdistys ry.

 

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Luukkaankatu 51
  53300 Lappeenranta


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015. Kunnostettu 2021

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  7

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Raimo Alaraatikka

 • Suunnittelija

  Lauritsalan alueen asukasyhdistys ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Lauritsalan frisbeegolfpuisto

Ratakartta

Väylä 1: Lauritsala #1

Pituus 46 metriä. Par 1

Väylä 2: Lauritsala #2

Pituus 46 metriä. Par 2

Väylä 3: Lauritsala #3

Pituus 40 metriä. Par 2

Väylä 4: Lauritsala #4

Pituus 41 metriä. Par 3

Väylä 5: Lauritsala #5

Pituus 39 metriä. Par 2

Väylä 6: Lauritsala #6

Pituus 40 metriä. Par 2

Väylä 7: Lauritsala #7

Pituus 35 metriä. Par 2

5 arvostelua radalle “Lauritsalan frisbeegolfpuisto

  Lappeenrannan kaupungissa Lauritsalan frisbeegolfpuisto. Radalla pituutta 7-väylää, 287m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1330m. Pelattu 23.8.2023.

  Lauritsalan lyhyt metsärata sisälsi vain maltillisia korkeuseroja, joten kovin kovasta hikiliikunnasta radan pelaaminen ei käynyt. Väylät olivat itsessään ihan kivoja, lyhyitä ja suht helppoja. Väylistä kivoin oli 3-väylä mikä heitettiin alamäkeen tekonurmikentän aidan kulmilta. Siirtymät kohtuulliset, tosin 2-3 ja 7-P hieman pidempiä.

  Rakenteet… niin, olihan niitä. Tosin kaikki oikeastaan hieman ja vähän enemmänkin rempallaan. Kelvollisessa kunnossa oli ainoastaan korit suuntanuolineen, vaikka niitäkin oli töhritty ja yritetty vahingoittaa. Ratakartta ja heittopaikkaopasteet löytyivät (ei 3-väylä), mutta töhritty ikävästi. Heittopaikat postimerkin kokoinen tekonurmimatto mikä yleensä kovasti muhkurainenkin vielä. Next tee -kylttejä ei ollut ja varsinkin siirtymä kakkoselta kolmoselle melkoista arpanopan heittämistä. Lappeenrannan keskustan palvelut 6km päässä. Itse kahvittelin kaverin kanssa 7km päässä linnoituksessa Lehmus Roasteryn Satamatie 6 -kahvilassa mille lämmin suosittelu niin miljöön kuin tuotteiden ja palvelunkin osalta.

  4-väylä oli kohtalaisen mahdoton tai vähintäänkin persoonallinen heitettävä, kun korin edustalla olevan aidan takia heittolinja oli aika vaikeasti hahmotettavissa. Sokkoja olivat ainakin 5 ja 7. Valtaosa väylistä kulki lisäksi joko suoraan pururadalla tai poluilla varsinaisten pääkuntourien ulkopuolella, joten spotattavaa tällä radalla todella riittää. Turvallisuus kyllä aika kehnoissa kantimissa.

  Lauritsalan radassa oikeastaan melkein kaikki oli kovasti rempallaan. Turvallisuus oli sieltä ja sinnepäin ja rakenteet jopa surkeat. Sokkoja oli liikaa. Kokonaisuutena väylät kuitenkin ihan kivojakin ja pikkunättejä metsäväyliä kun unohtaa kaikki puutteet. Kohtuullisista väylistä sen verran plussaa ettei ihan 0-tasolle jääty.

  2/5

  Sopiva rata aloittelijoille. Väylät lyhyitä, joten voi keskittyä pelkkään perusheittotekniikan harjoitteluun. Opasteet kohtuulliset, kannattaa kuitenkin pitää väyläkartta lähellä. Seitsemän väylää, joten nopeasti kierretty, lisäksi hyvä erillinen kori puttauksen harjoitteluun eri korkeudesta korin kanssa. Suosittelisin aloittelijoille ennemmin tätä rataa kuin esimerkiksi Huhtiniemen tai Myllymäen ratoja, sillä esimerkiksi Myllymäessä menee helposti maku koko lajiin, kun heittää useita kertoja peräkkäin kiekon sankkaan metsään ja pääosa ajasta kuluu kiekkoa etsiessä. Lauritsalan rata ei toki tarjoa mitään kokeneemmille heittäjille, mutta aloittelijoille kylläkin.

Vastaa