"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Launonen DiscGolfPark

Radan kuvaus

Kesäkuussa 2023 avattu 18-väyläinen metsärata mäkisessä maastossa.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kartanontie 136
  12540 Loppi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2023

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Lopen Urheilijat

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Launonen DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Launonen DGP #1

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 2: Launonen DGP #2

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 3: Launonen DGP #3

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 4: Launonen DGP #4

Pituus 163 metriä. Par 4

Väylä 5: Launonen DGP #5

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 6: Launonen DGP #6

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 7: Launonen DGP #7

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 8: Launonen DGP #8

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 9: Launonen DGP #9

Pituus 158 metriä. Par 4

Väylä 10: Launonen DGP #10

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 11: Launonen DGP #11

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 12: Launonen DGP #12

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 13: Launonen DGP #13

Pituus 117 metriä. Par 3

Väylä 14: Launonen DGP #14

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 15: Launonen DGP #15

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 16: Launonen DGP #16

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 17: Launonen DGP #17

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 18: Launonen DGP #18

Pituus 70 metriä. Par 3

9 arvostelua radalle “Launonen DiscGolfPark

  Huh huh olipas vuoristokiipeilyä ylös ja alas. Aika hankala kulkuista kivikkoista metsää ylös ja alas. No kuitenkin kyllähän tän nyt jakso helposti kiertää vaikka minulla oli lämmittelynä hyvinkään pari neppi rataa ensin. Kuitenkin aika lyhyitä väyliä ja lyhyet väylät ei tee tästä hirveän vaikeeta rataa. Haastetta toki on, mutta aika helpohko. Ite en uskaltanut mennä 15 rinnettä alas. Ihan saakelin jyrkkä, Lähin kierteleen 4 ja 2 väylän välistä joka oli paljon turavallisempi reitti. Kaikesta huolimatta ihan ok rata 3/5.

  Nyt oli kyllä kokemus mitä ei toista kertaa halua kokea. Kolme ekaa väylää menee vielä ok mutta sitten se alkaa. Aikaisemmin jo kerrottu ylämäki alamäki ja sitä jatkuu 4-15. Olihan yhtä helvettiä. Hengissä selvittiin mutta…! Väylät itsessään todella hyviä mutta kaikki muu sitten ei. Jyrkkää rinnettä ja irtokivi rinnettä jossa ihan oikeasti sai miettiä testamentin kirjoittamista. (Eikä ole edes vitsi) Ja se se 15 maanvyörymä vienyt ainoa pienen polun ja yhtäkkiä pystysuora pudotus joka onnistuu alppikauriilla ei ihmisellä. Sääli mutta odotellaan mitä jatkossa. Uudestaan mainitaan että väylät oli todella yes.

  Nyt on suunnittelijalla ollut (mustan) huumorintaju kohdillaan. Tänne kun tulee, niin päässä alkaa soimaan vanhan laulun sanat ”Ylämaki, alamäki, ylämäki, alamäki..”. Väylät eivät sinänsä ole kauhean vaikeita, mutta parin lämmittelyväylän jälkeen alkaa sellainen kiipeilyrumba että välillä miettii onko harrastamassa frisbeegolfia vai vuoristokiipeilyä. Maasto on muutenkin ajoittain todella vaikeakulkuista ja jos jotain trimmaushommia ei ole tiedossa, niin talven/kevään tullessa maan ollessa jäässä, tältä kierrokselta tullaan pois pikemminkin paarien kuin parien kanssa. Fyysisesti yksi haastavimmista radoista joilla olen käynyt.

  Paljon kivoja väyliä, mutta samalla paikoitellen haastava rata. Korkeuserot radalla ovat todella suuria ja patikointi väylien välillä on rankin osuus radasta. Reiteille kaivattaisiin ehdottomasti portaita tai tuettuja polkuja. Esim. väylän 15 pitkä hiekkamäki alas on todella liukas ja vaarallinen. Muutamalla pidemmällä väylällä, esim. väylällä 4 kaivattaisiin myös opasteita korille. Ensimmäistä kertaa kun oli heittämässä niin ei ollut hajuakaan missä kori on väyläopasteesta huolimatta. Väylien väliset opasteet olisivat myös kiva plussa. Parilla pidemmällä väylällä par 3 tuntui myös vähän epärealistiselta kokeneemmallekin heittäjälle. Pari kertaa meinasi mennä kiekko hukkaan kun heitto meni väylän sivuun, mutta aina ne sieltä lopulta löytyivät.

  Radalla on paljon potentiaalia kunhan saadaan lisää opasteita, muutamat portaat ja maastoa vähän raivataan (ylimääräiset risukasat pois väyliltä) ja se muotoutuu. Tiit ja korit olivat todella hyvät, väyläopasteet löytyvät joka väylälle. Väylästä sai kokeneempikin heittäjä haastetta, mutta ei ollut suht aloittelijallekaan monsterirata. Kaiken kaikkiaan positiivinen (ja vähän rankka) kokemus.

  Monipuolisten metsäväylien rata. Vanhassa sopivasti vesakoituneessa hiekkakuopassa ovat väylät 1 ja 15. Pitkiä väylien välisiä siirtymiä ei ole. Heittoalustalavat priimaa ja kookkaat! Yksi rinnetii odotti vielä kaiteiden viimeistelyä.

  Väylien 4-15 alueella radassa on useita harjumuodostelmia paikoin jyrkemmilläkin rinteillä ja pari vierimisherkkyydelläkin haastavaa puttigriiniä. Selkeästi ylämäkeen pelattavia väyliä ei ole. Radan suurin korkeusero on näyttävä 15. alamäkeen hieman vasemmalle kaartaen ja se toivottavasti saa sopivan tuetun polun alas korille.

  Tilava parkkipaikka on yhteinen viereisen nurmipintaisen pallokentän (range myös heittoharjoituksiin vapaana ollessaan?) kanssa. Myös radan kuvauksessa viitattujen viimeistelytöiden ja väylien siistimisen realisoituessa radassa on potentiaalia mainioksi!

Vastaa