"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lamminsuon frisbeegolfpuisto

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Jämsän keskustan tuntumassa kaunis ja haastava 10 väyläinen puistorata. Soveltuu maaston puolesta kaiken tasoisille heittäjille ja liikkujille.

Radan tiedot

 • Osoite

  Puukilankatu 1
  42100 Jämsä


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  10

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jämsän frisbeegolf ry

 • Suunnittelija

  Jämsän frisbeegolf ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Lamminsuon frisbeegolfpuisto

Ratakartta

Väylä 1: Lamminsuo #1

Pituus 117 metriä. Par 3

Väylä 2: Lamminsuo #2

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 3: Lamminsuo #3

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 4: Lamminsuo #4

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 5: Lamminsuo #5

Pituus 132 metriä. Par 4

Väylä 6: Lamminsuo #6

Pituus 156 metriä. Par 4

Väylä 7: Lamminsuo #7

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 8: Lamminsuo #8

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 9: Lamminsuo #9

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 10: Lamminsuo #10

Pituus 103 metriä. Par 3

17 arvostelua radalle “Lamminsuon frisbeegolfpuisto

  Jämsän kaupungissa Lamminsuon frisbeegolfpuisto. Radalla pituutta 10-väylää, 1034m ja BB1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2950m. Pelattu 13.6.2023.

  Lamminsuon rata tarjosi jonkin verran korkeuseroja reitin varrella joten ihan kivasta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat 10-väyläiseksi suhteellisen pitkiä ja helpohkoja, tilaa oli heittää vaikka muille jakaa eikä esteetkään pääsääntöisesti satunnaisen heittelijän elämää haitanneet. Puistoradaksi hyvin turvallinen, sillä kulkuväylät näkyivät koko ajan riittävän pitkälle, jos joku satunnainen lenkkeilijä olisi sattunut mukaan kuvioon tulemaan. Puistoalue oli hyvin hoidettua ja nurmi lyhyttä. Vesikin oli maisemallisesti kauniisti läsnä, mutta kiekkojen eksymistä veteen ei kovin vakavasti tarvinnut kuitenkaan pelätä. Väylistä upein, suorastaan signature-väylä oli aivan ehdottomasti kutonen, missä kauniin kirkon vierestä heitettiin hyvällä näkyvyydellä reiluun alamäkeen radan pisin eli 156m pitkä väylä.

  Radan rakenteet hyvässä kunnossa. Ratakartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet, korit suuntanuolineen + treenikori, roskis ja huilipenkkejä, kaikki kunnossa. Rata sijaitsi käytännössä Jämsän keskustassa, joten kaikki palvelut aivan äärellänsä. Lämmin suositus Ravintola Silkkitielle minkä kiinalainen ruoka oli oikein maistuvaa. Iso suositus myös fribaturistin majoituspaikalle Jämsän Kaipolassa. Lomaluhti tarjoili maatilalla todellisen budjettimatkailijan unelman pihapiirin luhtiaitassa. Palvelu ystävällistä ja yöunet oikein makoisat.

  Kaikki ei Lamminsuolla kuitenkaan ollut ihan kohdillansa. Rata oli kovasti hajainen, hieman levällään kuin ne kuuluisat ”Jokisen eväät”. Siirtymät olivat pitkiä (2-3, 4-5, 6-7 ja 8-9) ja kun tähän liittää vielä sen ettei next tee -kylttejä ollut yhtä ainoa kappaletta raaskittu laittaa koko radalle, niin karttaa sai koko ajan lukea. Vaikka kevyt liikenne ei vaarassa ollutkaan hyvän näkyvyyden takia, niin siltikin puutteita turvallisuudessa. 1-väylän kori ja 2-väylän heittopaikka aivan liian likellä toisiaan, sama tilanne myös 7/8-väylillä. 10-väylällä huomio oikean puolen ojaan minne kohtalaisen helppo kiekkonsa viskaista, jos lähtee hieman ”lapasesta”.

  Lamminsuolla oli tarjolla hyvin hoidettua ja kaunista puistofribailua. Vesi kauniisti läsnä, muttei kovin vaarallisesti vetämässä kiekkoja puoleensa. Paljon heittotilaa ja pääosin esteetöntä, rähmäkäpälä-osasto kiittää ja kumartaa! Turvallisuudessa, hajanaisuudessa ja opasteissa puutteita mitkä hieman tipauttavat arviointia. Hyvä rata kuitenkin kokonaisuutena minkä voisi milloin tahansa pelata uudestaankin!

  4/5

  Miellyttävä puistorata. Paikoittain pitkiä siirtymiä, rata leviää aika isolle alueelle. 5.väylä nousi omaksi suosikiksi ainakin yhden kierroksen perusteella. Useimmat par 3:t vaativat tosiaan jo suht pitkää heittoa, jos birdietä haluaa. Todennäköisesti hienona kesäpäivänä radalla saa varoa muita liikkujia, nyt lokakuun lopulla aikaisin aamulla pienessä pakkasessa, ei sitä ongelmaa ollut. Käymisen arvoinen rata jos sillä suunnalla liikkuu.

  Hieno puistorata. Näitä ei tosiaankaan ole liikaa. Pysähtymisen arvoinen jo pelkästään väylän 6 takia joka on aivan mahtava avoimen ilmatilan alamäkiliidätys. Birkut tosiaan vaatii useimmilla väylillä hiukan heittokättä.

  Tää on erinomaisen hyvä puistorata. Väylissä ihan tarpeeksi pituuttakin eikä mitään neppejä. Toki hiukka siirtymiä ja kuten tampereen epilässäkin tääkin puisto vetää puoleensa myös koiran taluttajia lenkkeilijöitä ja pöyärilijoitä joita saa varoa.

  Kauniilla, hyvin hoidetulla puistoalueella oleva hyvän mielen 10-väyläinen rata.

  Siirtymäopasteita ei ollut, mutta korin pohjissa olevat nuolet osoittivat joka väylällä oikeaan suuntaan mistä ei seuraavaa lähtöä nähnyt. Muutamia pitempiä siirtymiä joiden väliin saattaisi potentiaalisesti saada mahdutettua pari lisäväylää.

  Radan kauimmaiset väylät 5 ja 6 pääsee jo haastamaan pitemmälle heittäviä ja yrittämään eaglea, ensimmäisen väylän olisi voinut selättää jos olisi jaksanut käydä katsomassa tarkkaan missä kori sijaitsee, mutta toisessa pääsi laittaa kiekkoa kauniisti ilmaan ja korjaamaan eaglen pois.

  Me käytiin rata heittämässä juuri sadekuuron jälkeen jolloinka alueella muita puiston käyttäjiä ei suuremmalti ollut, muulloin saattaa alueella olla hieman enemmän muita puistonkäyttäjiä. Radan voi kuitenkin pelata turvallisesti muut käyttäjät huomioiden, koska yhtä väylää lukuunottamatta korit näkee lähtöpaikoilta ja hyvin huolletun puistoalueen kasvillisuus ei tule näköesteeksi alueen kulkureiteille.

  Leveät väylät omaavat puistorata. Pääsääntöisesti tasaista maastoa. Mutta OB rangaistukset joissain väylissä mielivaltaisia (joka hiekkatie, puska ym. ), jotka lannistaa radan potentiaalia. Mandot tuo muuten aika tylsään rataan vain pientä maustetta.

  Lähtiessäsi ota ratakartasta kuva, niin löydät hyvin väylät. Opasteet ja heittopaikat olivat kunnolliset. Erittäin nätti puistorata. Väylät on aika hyvin suunniteltu, ettei vesilammet uhkaa. Siitä huolimatta onnistuin väylätä 9 heittämään lampeen, kun tuulenspuuska tarttui kiekkoon. Väylällä 10 on tiukat OB rajat ja oikeassa reunassa oja, josta voi kiekon saada takaisinkin.

  Rata uuden 10 väyläisen layoutin mukaan heitettävissä, loput ”pikkuviilaukset” toteutetaan vielä kesän 2019 aikana. Radan kiertosuunta osittain muuttunut ja 3. väylän tee sijaitsee koulun parkkipaikan ja hiekkakentän läheisyydessä. Päivityksen saaneet ratakartta ja väyläopasteet sekä next-tee kyltit paikoillaan.

  Rata on osittain poissa käytöstä 10.7. – noin 25.7. Kaupungin tekemien muutostöiden vuoksi. Tämä koskee väyliä 5, 6 ja 7. Pelattavissa ovat muutostöiden ajan uudet Sairaalantien Jämsänkosken puolella olevat 2 par4 väylää sekä peruslayoutin 1, 2, (osittain 3 ja 4) 8 ja 9. Muutostöiden yhteydessä rata päivitetään 10-väyläiseksi.

  Heitto paikat löytyy, opasteet hieman sekaisin. 4:n heittopaikka siirtynyt ilmeisesti lammen toiselle puolelle Dropzonelle. 5:n opastaulu kadoksissa. 6:n heittopaikka peittynyt saven alle. 7:n heittopaikkaa ei löytynyt ollenkaan. Muuten hieno puistorata kunhan nuo puutteet saadaan toivottavasti korjatuksi. Nytkin onnistui kiertää karttaa soveltamalla.

  Hieno puistorata, mutta tekolsmmen muuntaminen on siirtänyt nelosväylän tiin pois ja vitosväylän opasteen ja upottanut kutosväylän tiin maan alle ja seiskan tii hävinny kokonaan. Vedi pelottaa melkein joka väylällä, mutta muuten hyvä ja oikein hieno puistorata. Ei ollut muita heittäjiä

  Rata on hienolla ja kätevällä paikalla & vesielementti tuo omat haasteensa pelaamiseen. Odotin tätä rataa innolla, mutta reissupäivällemme osunut todella kova tuuli vei suurimman innon pelaamisesta, kun heittojen kanssa piti olla ylivarovainen. Muita käyttäjiä ei puistossa tuolloin onneksi ollut, joten sai rauhassa heittää.

  4/5…olipas hieno ja siisti puistorata. Järkevä kokonaisuus, kuten ylläkin on todettu. Vedenylitykset ovat niin lyhyitä, etteivät ne oikein jännitystä peliin tuoneet. Pienillä muutoksilla ylityksistä saisi todellisia haasteita, mutta tarkoitus ei varmaan ole kiusata heittäjiä. Tällä kertaa muita alueen käyttäjiä oli todella vähän, joten heittämiseen sai keskittyä rauhassa ja rata oli nopeasti kierretty. Hyvä rata bongaajalle pitää vaikka samalla pieni tauko – parkkipaikan vieressä kadun toisella puolella on kauppakin sopivasti. Kannattaa siis kävästä heittämässä. 🙂

  Siisti puistorata. Periaatteessa samaa kuin moni muukin puistorata, mennään nurmialueilla laidasta toiseen, puiston istutusten muodostaessa väylien reunat. Täällä on vähän lisämaustetta keskellä olevien vesialueiden muodossa, usealla väylällä vesi vaanii kiekkoja väylän vasempana reunana, ja onpa siellä pari ylitystäkin, jotka tosin voi skipata vaihtoehtoisilta tii’iltä heittämällä. Lisäksi väylät ovat vähän pidempiä kuin keskivertopuistoneppailuradassa, joka nostaa radan pois ihan peruspuistoratojen joukosta.

  Hyvät tiit, hyvät korit ja väyläopasteet, ratakartta on hyvä, siitä kannattaa ekalle kerralle ottaa kuva, että löytää seuraavat tiit muutaman pidemman siirtymän takaa. Väylät ihan järkevästi sijoitettu, koko alue käytetty hyvin hyväksi ahtamatta liikaa, joskin pari tiitä olisi ehkä voinut olla kauempana edellisestä korista.

  Tietysti puistossa kulkee runsaasti kevyen liikenteen väyliä, eli tarkkaavaisuutta ja joustavuutta vaaditaan kaikilta osapuolilta, ettei tule vaaratilanteita, mutta onneksi tuolla ei ole sellaisia pimeitä kohtia, ettei puiston muita liikkujia heittopaikoilta näkisi.

  Hyvä, ennen kaikkea järkevästi toteutettu puistorata, jossa ei ole väkisin haettu maksimimäärää väyliä tai maksimaalista vaikeutta, vaan luontevasti laitettu väylät niiden olematta kuitenkaan pelkästään suoria ja avoimia nurmikenttiä.

  Toimivia väyliä kauniissa puistossa, MUTTA puistossa on runsaasti muita käyttäjiä. Paljon pyöräilijöitä, leikkiviä lapsia, koiran ulkoiluttajia. Kannattaa heittää vasta, kun olet varma ettei edessä ole ketään.

Vastaa