"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Laajaniemen leirikeskuksen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Laajaniemen leirikeskuksen mailla sijaitseva 9-väyläinen frisbeegolfrata. Rata on kaikkien halukkaiden vapaassa käytössä.

Radan tiedot

 • Osoite

  Liimattalantie 575
  44150 Äänekoski


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2021

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Äänekosken seurakunta

 • Suunnittelija

  Janne Pajari ja Jooa Saari

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Laajaniemen leirikeskuksen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Laajaniemi #1

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 2: Laajaniemi #2

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 3: Laajaniemi #3

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 4: Laajaniemi #4

Pituus 121 metriä. Par 4

Väylä 5: Laajaniemi #5

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 6: Laajaniemi #6

Pituus 137 metriä. Par 3

Väylä 7: Laajaniemi #7

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 8: Laajaniemi #8

Pituus 102 metriä. Par 3

Väylä 9: Laajaniemi #9

Pituus 72 metriä. Par 3

Yksi arvostelu radalle “Laajaniemen leirikeskuksen frisbeegolfrata

  Äänekosken kaupungissa Laajaniemen leirikeskuksen frisbeegolfrata. Pituutta radalla 9-väylää, 837m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2080m. Pelattu 9.10.2021.

  Tämä metsärata kulki käytännössä koko ajan aivan tasaisessa maastossa, joten hyvin kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät oli suunniteltu hyvin ja niissä oli vaihtelevuutta ja pituutta. Ei yhtä erityistä suosikkiväylää. Nätein maisema 4-väylällä missä laaja vesimaisema näkyi taustalla kauniisti. 4-väylällä myös pientä erikoisuutta, kun kori oli kallion päällä. Siirtymät lyhyet.

  Rakenteista heittopaikat ja korit hyvässä kunnossa.

  Mutta, ei, ei, ei… ei. Opastusjärjestelmää ei minkäänlaista, ei mitään, missään. Paikallisen seuran facessa on kerrottu, jotta kartat ja opasteet on seurakunnalle annettu ja ne on luvattu maastoon laittaa, mutta… Kun infokarttaa ei ollut missään, niin pelkästään lähtöpaikan etsiminen oli silkkaa arpapeliä eikä pelihetkellä fgr:n sijaintikoordinaatit pitäneet lainkaan paikkaansa, alkupistettä tulikin hyvä tovi arvottua. Sitten vilkaisu fgr:n ratakarttaan ja sen avulla ison, oikealla puolella tietä sijaitsevan p-paikan (hieman ennen leirikeskusta) vierestä lähtö löytyi. Heittopaikoilla ei yhtään opastetta koko radalla eikä yhtään next tee -kylttiä myöskään ollut maastossa, joten karttaa sai lukea aivan koko ajan.

  Radalla oli paljon risukasoja, mitkä ovat facen mukaan seisseet siellä ainakin kuukauden päivät. Jotain raivaamista oli siis tehty, mutta aika hurjasti olisi raivaamista vielä risujen puolesta vuorossa. Niin tehtyjen kasojen poisvientiä kuin uusien kasojen tekoa. Mitään supermegahirviömörrejä radalla ei ollut, mutta se risujen määrä… aivan mahdoton. Monelta väylältä voisi raaskia kaataa myös lisää puita niin selkeyttäisivät aika paljon pelaamista. Heittolinjat kuitenkin kohtuullisen selkeät. 7-väylälle mentäessä tarvitsisi rakentää pikkiriikkinen silta puron yli juuri ennen heittopaikkaa. Ei yhtään roskista, taukopenkkiä tai löytökiekkolaatikkoa.

  Surullista… kovin surullista. En ole ikinä ymmärtänyt näitä ratoja jotka avataan ilman, että kaikki rakenteet on laitettu paikoilleen. Perussääntö uusille radoille on AINA, että ensin laitetaan kaikki rakenteet kuntoon ja ihan vihonviimeisenä lisätään korit paikoilleen. Hienosäätöjä voi tehdä niin pitkään kuin rata vain on pystyssä, mutta avaamisen hetkellä paketin pitäisi olla lähes valmis. Väylät Laajaniemen radalla ovat ihan mukavia ja vaihtelevia. Sitä kyllä mietin 4-väylän maisemien äärellä, että olisiko ollut mahdotonta rakentaa muutama väylä lähemmäksi rantaa kauniisiin maisemiin? Ehkei, mutta maisemat olisivat olleet ihan eri mitä nyt. Hieman tunkkaista ja epäsiistiä metsää oli nyt vain tarjolla.

  1/5 (yllä mainittujen puutteiden korjaamisen jälkeen arviointi voisi hyvin olla tasoa 3-4/5)

Vastaa