"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kyyjärvi DiscGolfPark

Radan kuvaus

Rata sijaitsee Harsunkankaan ulkoilualueella. Väylät sijaitsevat kuntopolkujen varrella metsässä sekä hiekkamontoissa.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Harsunkankaantie 121
  43700 Kyyjärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  22

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Jarkko Parkkonen

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho & Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Range, Harjoituskori(t), Vessa(t), Kiekkojen jälleenmyynti

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Kyyjärvi DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Kyyjärvi DGP #1

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 2: Kyyjärvi DGP #2

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 3: Kyyjärvi DGP #3

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 4: Kyyjärvi DGP #4

Pituus 130 metriä. Par 3

Väylä 5: Kyyjärvi DGP #5

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 6: Kyyjärvi DGP #6

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 7: Kyyjärvi DGP #7

Pituus 182 metriä. Par 4

Väylä 8: Kyyjärvi DGP #8

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 9: Kyyjärvi DGP #9

Pituus 181 metriä. Par 4

Väylä 10: Kyyjärvi DGP #10

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 11: Kyyjärvi DGP #11

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 12: Kyyjärvi DGP #12

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 13: Kyyjärvi DGP #13

Pituus 176 metriä. Par 4

Väylä 14: Kyyjärvi DGP #14

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 15: Kyyjärvi DGP #15

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 16: Kyyjärvi DGP #16

Pituus 204 metriä. Par 4

Väylä 17: Kyyjärvi DGP #17

Pituus 175 metriä. Par 4

Väylä 18: Kyyjärvi DGP #18

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 19: Kyyjärvi DGP #19

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 20: Kyyjärvi DGP #20

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 21: Kyyjärvi DGP #21

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 22: Kyyjärvi DGP #22

Pituus 89 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Kyyjärvi DiscGolfPark

  Odotukset rataa kohtaan olivat korkealla kun luki edellisiä arvosteluja. Itse arvostelisin näin: perus hiekkamontturata. Ei selvinnyt omaan top 10 todennäköisesti edes hiekkamontturatojen listalla.

  Pitkää metsäpilliä toinen toisen perään ja hehkutettu 16 väylä oli silmät kiinni täysiä ja toivotaan että pääsisi edes puoliväliin väylää. 😅

  Kokonaisuudessaan kuitenkin melko haastava rata jossa kättä vaaditaan kohtuullisesti. Hyvillä heitoilla mahdollisuus birkkuun mutta puuosumalla skutsissa ollaan.

  Kyyjärven kunnassa Harsunkankaan ulkoilualueen mailla ja Kyyjärven keskustan ( mm. Shell HelmiSimpukka Kyyjärvi, Sale yms. ) välittömässä läheisyydessä Kyyjärvi DiscGolfPark. Radalla pituutta 22-väylää, 2463m ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 5130m. Pelattu 25.5.2021.

  Siis WAU! Aivan upea rata, kerta kaikkiaan! Valtavan hiekkakuopan äärellä ja mäntymetiköissä kiemurteli rata mikä oli heitettävyyden juhlaa! Väylät olivat vaihtelevia ja haastavia, mutta metsikössäkin oli tilaa heittää oikein mukavasti, vaikka toki puuosumiakaan on käytännössä mahdoton välttää. Kiekot eivät kovin helposti hukkaan tällä radalla joudu. Korkeuseroja oli runsaasti, joten radan kiertäminen kävi oikein hyvästä kuntoilusta! Siirtymät kohtuulliset.

  Radan parasta antia oli kyllä sen mykistävä kauneus! Aivan kerta kaikkiaan! Hiekkakuoppaväylät erityisesti, mutta myös metsikössä menevät väylät olivat kauniita. Ja se kruunu, kruunujen kruunu… 16-väylän heittopaikka sijaitsee kenties kaikkein upeimmalla ja kauneimmalla paikalla mitä olen koskaan nähnyt. Korkean hiekkamontun päältä pitkälle alas 204m. Ne maisemat aivan hulppeat, ei käsitä! Tuollaisia väyliä, kun pääsee heittämään, niin pyyhkiytyy tehokkaasti pois mahdolliset radan pienet puutteet ja oman pelinkin mahdollinen takeltelu ei enää harmita. Monesti hiekkakuopparatojen puute on se, ettei suunnittelijat tee sinne vastaavanlaisia upeita väyliä, vaikka tilaa olisikin. Nyt tuo ehdoton kultakruunu oli otettu mukaan… ei voi kuin ihailla ja kunnia antaa Spin18 kaksikolle täydellisestä ratasuunnittelusta!

  Infokartta, heittopaikat ( kiitettävän isot ), lukittava löytökiekkolaatikko, heittopaikkaopasteet, korit nuolineen ja roskikset ( myös treeni x 1) hyvässä kunnossa. Löytyi myös huussi tarpeiden tekoa varten. Väylistä paras siis tuo yllämainittu, mutta moni muukin väylä hienoja. Näistä mainittaakoon esim. väylä nro 7 missä jonkinlaiseen laskettelu yms. alamäkeen heitettiin hieman vasemmalle kaartuva väylä kuntoportaiden ja puita sisältäneen laavun vieressä, hieno. Erityismainnan ansaitsee myös nro 15 missä heitettiin ison ja syvän kuopan yli joko suoraan tai oikealta kiertävänä. Jos kiekko päätyy montun pohjalle, niin sadattelujen jälkeen jyrkän nousun voi aloittaa paikalle olleen nousuköyden avulla.

  Puutteitakin mahtui joukkoon mukaan. Next tee -kylttejä ei ilmeisesti korinuolien takia ollut. Ainakin ykköseltä kakkoselle siirryttäessä olisi lisäopastusta kaivannut ja yksittäisissä muissakin kohdissa, muutoin korinuolet ajoivat kyllä hyvin asiansa. Taukopenkkien puute oli hieman harmillinen, niitä mahtuisi useammallekin väylälle. Muutama sokkoväyläkin mukaan mahtui, kuten nro 13. Heittopaikkaopasteissa oli hieman epätarkkuuksia sillä joskus on ollut radalla ilmeisesti jotkin kisat ja niiden jäljiltä oli tarralappuja lätkitty missä väylien numerot olivat erilaiset väylästä 12 eteenpäin. Väylän nro 17 heittolinja ei oikein hahmottunut pusikoiden takia. 21-väylän heittopaikkaopaste oli väärin, ei vastannut todellisuutta. Väylä on oikeasti suora 113m, ei oikealle kaartuva. Lisäksi kannattaa ottaa huomion lenkkipoluilla liikkuvat muut käyttäjät joita omalla pelikierroksella aamutuimaan oli kohtalaisen runsaasti liikkeellä.

  Kokonaisuutena ottaen em. puutteet olivat kohtalaisen pieniä eivätkä nyt vaikuttaneet arviointiin. Rata oli niin kaunis ja kiva pelata kokonaisuudessaan, jotta puutteistakin huolimattaa saa korkeimman arvosanan ja ampaisee ehdottomasti omalle suosikkilistalle! Aika hienoa, jotta nyt on saanut kokea peräjälkeen kaksi timanttista rataa, ensin Simpele ja nyt sitten tämä Kyyjärven rata. Saa nähdä mikä ihanuus tulee vastaan seuraavaksi…

  5/5

  Hieno kokonaisuus. Radalla riittää haasteita ns. yhden heittotyylin janttereille, koska täällä tarvitaan monipuolisia heittoja: bäkkäriä, forea, (upsia), lapasta, kontrollia ja puttia. Monet korit ovat rinteessä, ja avoimella tuulee usein, joten tuulien lukemista tarvitaan myös, jos ei halua kerätä rollereita pohjalta. Ehdottomasti komein itseni pelaama avauspaikka väylällä 16. Kannatti tulla Helsingistä. Ja sattui vielä olemaan 100. pelaamani rata. Ehdoton suositus kauempaakin tuleville.

  Monipuolinen rata, avointa väylää jossa tarvitaan pitkää sekä lyhyempää heittoa. Vastapainona metsässä tarvitaan tarkkoja sijoitusheittoja, niin pitkää kuin lyhyttä. Mukavia par nelosia. Väylät hyvin rytmitetty. Ei pitkiä siirtymiä. Mukavasti korkeuseroja.

  Hyvä rata ja tulee varmasti käytyä uudelleen. 4/5.

Vastaa