"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kyösti Kallion koulun frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Laadukas 5-väyläinen koululaisrata. Rata suunnattu väli- ja liikuntatunti liikuntaan ja myös kyläläisten käyttöön.

Lue lisää

Radalla ISport Premium pdga-hyväksytyt korit.

HUOM! Rata on osana Nivalan Frisbeegolf AM-rataa. Siksi väylien numerointi hieman persoonallinen.

Radan tiedot

 • Osoite

  Tarhinkuja 4
  85500 Nivala


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2022

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  5

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Mika Junttila

 • Suunnittelija

  Mika Junttila

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kyösti Kallion koulun frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Kyösti Kallion koulu #1

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 2: Kyösti Kallion koulu #2

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 3: Kyösti Kallion koulu #3

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 4: Kyösti Kallion koulu #4

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 5: Kyösti Kallion koulu #5

Pituus 43 metriä. Par 3

Yksi arvostelu radalle “Kyösti Kallion koulun frisbeegolfrata

  Nivalan kaupungissa Kyösti Kallion koulun frisbeegolfrata. Radalla pituutta 5-väylää, 240m ja D1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 900m. Pelattu 7.6.2023.

  Kyösti Kallion rata sijaitsi tasaisella puistoalueella, joten korkeuseroja ei ollut yhtään ja hyvin kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Suoraa ja lähes esteetöntä heittämistä oli tarjolla viiden väylän verran. Rähmäkäpälän omaavalle allekirjoittaneelle oli lohdullista, jotta heittotilaa puistossa oli paljon, joten itse väylät olivat mukavia heittää. 4-väylä haasteellisin, kun jonkinmoisen mäntykujan läpi piti heittää.

  Radan rakenteet hyvässä kunnossa. Ratakartta, heittopaikat ja ISport Premium-korit numeroineen löytyivät kuten kuuluukin. Draiverien ulkoiluttamiseen tarjolla iso kenttä ja Kalliosaaren fribakeskuksen palvelut myös vieressä. Nivalan keskustan palvelut 1,5km päässä, itse kävin aamukahvilla Kahvila-Konditoria Häggmanilla ja lounastamassa Hotelli-Ravintola Puustellissa ja kummallekin lämmin suositteluni!

  Heittopaikoilla olevia opasteita ei ollut muuta kuin väylän numerokyltti kiinni heittoalustassa. Next tee -kylttejä ei ollut lainkaan ja niitä todellakin olisi tarvittu! Koulun p-paikalta katsottuna ei ollut oikein mitään käsitystä, että mistä mikäkin väylä löytyy edes oikein karttaa katsomalla, minkäänlaista opastetta ei ollut yhtään minnekään. Muutoinkin rata oli todella hajanainen kokonaisuus, väyliä siellä, täällä ja tuolla. Outoa nimetä jo olemassa olevan radan osa väylistä vielä erikseen koulun radaksi (Nivala am – Kyösti Kallio). 6-väylän kohdilla tietenkin juuri pelaamisen aikaan jokin kuntopiiri. Paikalliselle väelle vinkkinä, jotta voisi järjestävän tahon kanssa koordinoida, jotta voisiko jumpat olla muualla, kun tilaa puistossa on vaikka muille jakaa. Huonoa tuuria toki, jos vain kerran viikossa siellä jokin juttu järkätään.

  Nivalan kaupunki on hienolla tavalla panostanut laajan kouluverkostonsa frisbeegolfratoihin rakentamalla pieniä suorituspaikkoja ison määrän. Lajiin tutustumisen kannalta erittäin positiivinen ratkaisu! Kyösti Kallion koulun rata sisälsi nätillä puistoalueella kulkevat 5-väylää ja nurmikin lyhyeksi leikattua. Mukaan saatu myös pari ihan haastavaakin väylää. Aloitus oli hyvin sekava, kun halusi jostain löytää jonkun korin ja vieläpä jotenkin suunnitellun kiertojärjestyksen. Heittopaikkaopasteita ei löytynyt mikä oli ikävää, sillä pienikin rata ansaitsisi kaikki radan perusrakenteet. Opastepuolen kokonaisvaltainen surkeus kaatoi tämän radan, valitettavasti.

  2/5

Vastaa