"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kyläsaaren frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, talvikunnossapito

Rata sijaitsee Kyläsaaren urheilukentän ja Kylämetsän maastossa. Rata on suunniteltu aloittelijaystävälliseksi, jolla myös vähemmän heitellyt voi saada onnistumisen elämyksiä. Varsinkin tämän teknisen ja monipuolisen metsäradan etuysi tarjoaa haasteita myös kokeneille heittäjille.

Lue lisää

Radan alkuun rakennettiin kesällä 2020 harjoittelualue rangeineen ja harjoittelukoreineen.

Rata koostuu kolmesta alueesta, joissa metsätyyppi vaihtelee tiheähkön kuusimetsän tiukista metsäränneistä harvempaan kangasmetsään, jossa on enemmän tilaa heittää. Maasto on melko helppokulkuista. Väylien yhteispituus on 1652 m, siirtymineen n. 3,5 km.

Kaikki väylät ovat hyvässä kunnossa. Taukopaikalla 13-väylän tuntumassa on pöytä ja penkit. Matkan varrella myös muita levähdyspaikkoja, joissa on penkit ja roskakori.

Mikäli toivot rataan jotain muutoksia/parannuksia, otathan yhteyttä ratamestariin ratamestari@kylasaari.com.

Radan tiedot

 • Osoite

  Urheilukentänpolku 2
  28760 Pori


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2019

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Prodigy-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Kyläsaaren Kiinteistönomistajat ry

 • Suunnittelija

  Dick Lampinen, Seppo Paju

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Pituusheittorange (3 heittopaikkaa), 5 harjoituskoria, jotka toimivat tarvittaessa lyhyinä väylinä.

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Kyläsaaren frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Kyläsaaren Kiinteistönomistajat

Pituus 107 metriä. Par 3

Korkeusero: -3 m

Väylä 2: ABC Tikkula

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 3: K-market Kyläsaari

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 4: Intersport, Pori

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 5: Autopeltikorjaamo Tapio Mattila Ky

Pituus 95 metriä. Par 3

Korkeusero: -2 m

Väylä 6: Cupori

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 7: Vuokralukaali

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 8: Meri-Porin seurakunta

Pituus 169 metriä. Par 4

Väylä 9: Autokoulu Ajoässä

Pituus 80 metriä. Par 3

Korkeusero: -2 m

Väylä 10: Arnolds Pori, Puuvilla

Pituus 138 metriä. Par 4

Korkeusero: -3 m

Väylä 11: Kauppakeskus Puuvilla

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 12: Länsirannikon Sähkö ja Kunnossapito

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 13: Citymarket Puuvilla

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 14: PRM Yhtiöt Oy

Pituus 90 metriä. Par 3

Korkeusero: +1,5 m

Väylä 15: Akkupojat

Pituus 130 metriä. Par 4

Korkeusero: +2 m

Väylä 16: K-Rauta Satakunnankatu, Pori

Pituus 59 metriä. Par 3

Korkeusero: -1 m

Väylä 17: WinNova

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 18: Astalan Kiinteistöpalvelu Oy

Pituus 70 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Kyläsaaren frisbeegolfrata

  Hyvin tyypillinen metsärata, mutta todella hyvä sellainen! Väylät ovat monipuolisia ja miellyttäviä, löytyy kapeaa ja tilavampaa sekä pidempää ja lyhyempää väylää. Monet väylistä tarjoavat mahdollisuuden heittää monellakin eri heitolla korille, mutta ovat silti kuitenkin riittävän haastavia palkitsemaan onnistumisesta. Rata muodostuu kolmesta osasta ja siirtymät näiden osien välillä ovat aika pitkät, mutta ilmeisesti muita vaihtoehtoja ei ollut. Siirtymät ovat kyllä hyvin opastetut.

  Radalla korit ja tiimatot hyvin laadukkaat. Väyliä on raivattu hyvin ja osalle väylistä tuotu jopa maata helpottamaan kulkemista. Isona plussana radalta löytyy loistava lämmittelyalue. Monta puttikoria, draivimattoja rangelle ja jopa heittoverkko, loistavaa työtä! Suosittelen käymään!

  Kyläsaaren rata on hyvin tyypillinen suomalainen frisbeegolfrata eli se on rakennettu metsään ja pelaaminen on pääasiassa puiden välttelyä. Erilaisia heittoreittejä korille ei tarvitse miettiä, sillä niitä on useimmilla väylillä vain yksi, eivätkä henkeäsalpaavat maisematkaan vie huomiota heittelyltä. Sarkastisen alun jälkeen on silti sanottava, että metsäradaksi Kyläsaari on sieltä parhaimmasta päästä. Kaikki fasiliteetit, kuten tiipaikat, korit ja opasteet, ovat parasta A-luokkaa. radan alussa on jopa useampia korjea puttireeniä varten. Siitä iso plussa. Muutamat siirtymät ovat hiukan pitkiä, mutta eivät ylivoimaisia. Väylien pituudetkin ovat vielä ihan siedettävät, jotta rataa ilkeää vielä kutsua aloittelijaystävälliseksi. Parhaiten rata sopii kuitenkin jo jonkin aikaa pelanneille. Suurin osa väylistä on noin 80–90 metrin pituisia, mikä metsämaastossa tekee par-tulokseen pääsemisen tavalliselle ajanvietepelaajalle jo hiukan haastavaksi, mikäli sitä pitää jonkinlaisena mittarina radan sopivuudelle. Valittu vaikeusaste on kuitenkin järkevä ratkaisu tällaiselle radalle, jonka tulisi pystyä palvelemaan mahdollisimman laajaa ja taidoiltaan kehittyvää käyttäjäkuntaa. Aloittelija ja satunnainen pelaaja pystyvät radalla pelaamaan ilman että kierroksen jälkeen tekisi mieli myydä kiekot pois, ja edistyneelle pelaajalle rata tarjoaa sopivasti haastetta. Paras mittari radalle on mielestäni se, millainen fiilis jää viimeisen väylän jälkeen. Tekeekö mieli pelata joskus uudestaan ja parantaa tulosta vai pääseekö suusta helpotuksen huokaus, kun kierros on ohi. Kyläsaaren radan voisin kyllä pelata toisenkin kerran.

  Tänään kävimme heittämässä tämän metsäradan. Ihan kelvon radan on talkooporukka saanut aikaiseksi. Rännit meinasivat välillä turhauttaa, mutta niinhän se aina on.
  Tiiauspaikat hyvässä kunnossa, samoin opasteet. Meille puolialoittelijoille oikein kiva kokemus, varmasti löytyy haastetta kokeneemmillekin, jatkoon!

  Bongattu! Karttalinkki vie suoraan oikeaan osoitteeseen ja radan opastetaulu on hyvin esillä. Ensimmäisen väylän tiimattokin on sopivasti siinä vieressä. Tarjolla on siis 18-väyläinen metsärata.

  Ratakuvauksen mukaan kyseessä on aloittelijaystävällinen rata. Ainakin alkupään väylät 1-8 olivat kohtuullisen tiukkaa ränniin heittämistä. Väylästä 9 alkaen heitoille oli enemmän tilaa ja väylät helpompia. Väylät ovat monipuolisia ja heittovalikoimaa saa käyttää laajasti. Löytyy niin pidempää par4 väylää kuin lyhyempääkin par3 väylää. Rata sopii mielestäni kaikentasoisille pelaajille ja on osittain kohtuullisen haastava. Toki kyseessä on uusi rata ja rataa kehitetään vielä.

  Radalla oli muutama pidempi siirtymä, mutta opasnuolet olivat hyvin paikallaan ja väylät löytyivät helposti. Tiimatot ja korit olivat kaikki laadukkaita. Mielestäni rata on hyvää vaihtelua Kirjurin avoimelle heittämiselle. Sen verran radalla kuljetaan metsän puolella, ettei kärryjen kanssa kannata radalle puskea.

  Nykyisellä kunnolla rata on vahva 3/5, tulevaisuudessa ehkä 4/5. Pitkät siirtymät eivät olleet mieleen, mutta ne mahdollistavat radan kyseiselle alueelle.

Vastaa