"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kuukanniemen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Lemin Kuukanniemellä sijaitseva 9-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Rata uudistui täysin vuoden 2021 aikana. Entinen rata sijaitsi aivan vieressä, joten paikka ei kauas muuttunut.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Juvolantie 404
  54850 Lemi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2018

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kuukanniemen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Kuukanniemi #1

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 2: Kuukanniemi #2

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 3: Kuukanniemi #3

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 4: Kuukanniemi #4

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 5: Kuukanniemi #5

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 6: Kuukanniemi #6

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 7: Kuukanniemi #7

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 8: Kuukanniemi #8

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 9: Kuukanniemi #9

Pituus 59 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Kuukanniemen frisbeegolfrata

  Lemin kunnassa Kuukanniemen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 562m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1740m. Pelattu 1.9.2022.

  Kuukanniemen metsä/puisto/peltorata sisälsi kohtuullisen vähän korkeuseroja, joten kovin kovasta kuntoilusta ei radan kiertäminen käy. Väylät hyvin lyhyitä ja suht helppoja perusväyliä ilman suurempia kikkailuja. Siirtymät väylältä toiselle lyhyet (9-P pidempi) ja polut raivattu maastoon esimerkillisen hyvin ja muutoinkin rataa hoidettu hyvin, nurmikot oli leikattu. Erityisen nopea kiertää. Ei varsinaista suosikkiväylää.

  Kuukanniemen rataa on vastikään uudistettu perusteellisesti radan turvattomuuden takia, aiemmin esim. 9-väylällä oli ollut 14 mando-nuolta. Nyt uudistuksen jälkeen vaaranpaikkoja ei talojen pihojen suhteen enää ollut ja esim. 8-väylän mando-nuoli oli käytännössä aivan turha.

  Rakenteista korit parasta osaa radassa vieläpä jopa kera numeroiden mikä on aika harvinaista. Ratakarttakin löytyi 1-väylältä ja heittopaikat ihan hyvät. Evästelyyn Sale Kuukanniemi 1km päässä. Lemin keskustan palveluiden äärelle 12km matkaa.

  Mutta sitten niin… kun rataa on uudistettu, niin ilmeisesti se on tehty valitettavasti kunnan omana työnä ilman asiantuntevan ratasuunnittelijan tai seura-aktiivin myötävaikutusta. 1-väylän löytäminen itsessään oli jo kovasti haasteellista. Koulun pihaan oli kieltomerkit, jotta kouluaikana pysäköinti kielletty. Tien varresta sitten löytyi kuitenkin muutama ihan laillinenkin paikka pysäköidä. 1-väylä löytyy koulun puolelta Juvolantietä aivan Harjutien risteyksen tuntumasta. Tuossakin kohden olisi ollut kovasti hienoa saada jokin ohjaava opaste käyttöön. Heittopaikkaopasteita ei ollut lainkaan. Ainoastaan pikkiriikkinen numerokyltti kiinni heittopaikan nurmimatossa, ei hyvä, ei yhtään! Kutosella itsessään ihan nätti lammen ylitys, muttei sopinut lainkaan radan profiiliin. Koululaisille ja vasta-alkajille suunnatussa radassa aivan puhtaasti täysin sopimaton vesieste. Itsekin skippasin väylän kokonaan, kun ei mitään tietoa kalastaako lammikosta joku kiekkoja rehellisin tarkoitusperin varustettuna. Ei edes vaihtoehtoista heittopaikkaa tehty. 1 ja 7-väylä heitettiin kumpainenkin sokkona alamäkeen vasemmalle kaartuvana, aika vaarallisia väyliä, kun koululaisia liikkui oman pelikierroksenkin aikana alueella ja tarkkana sai todellakin olla. Opaste seiskalta kasille ois hyvä. Nyt, kun tuli hiekkakentän laitaan seiskan korin jälkeen, niin oli vähän olo, jotta minnekäs sitä tästä nyt menis… Karttaa pitikin toistuvasti lukea, jotta radalla pystyi etenemään, vaikka tiiviillä alueella rata periaatteessa sijaitseekin.

  Muutamia ihan kivoja väyliä ja radasta oli pidetty ihan hyvin huolta. Kuitenkin uudistus tehty amatöörimaisesti ja paljon jäänyt yllämainittuja ongelmakohtia. Ei mitenkään surkea rata, mutta paljon pitäisi parannuksia tulla, jotta voisi kiinnostaa miettimään radan uudelleen pelaamista.

  2/5

  Karttalinkki vie oikeaan osoitteeseen ja auton voi jättää tien varteen tai viereisen seurakuntokodin parkkipaikalle. Opastetaulu ei ole, mutta ratakartta löytyy netistä ja ensimmäisen väyän heittopaikka on hyvin näkyvillä.

  Ilman kunnon väyläopasteita ja selkeää ratakarttaa radan kiertäminen on paljolti väylien hakemista. Lisäksi 9 väylään on saatu mahdutettua vain 14 mando-nuolta, joten tuumattava riittää. Mandojen tarkoitus on selvästi estää kiekkojen päätymistä omakotitalojen pihoihin ja toisaalta antaa edes jonkinlaista turvallisuutta pelata tiivisti rakennetulla radalla. Omalla kierroksella heitin väylän 3 avauksen pitkäksi kummun yli suoraan takapihan kulmalle.

  Rata sopii varmasti alueen asukkaiden käyttöön, mutta enemmän lajia harrastaneelle rata aiheutti ratkaisuineen hämmennystä. Korit olivat laadukkaat ja heittopaikat hyvät (vaikkakin pienet). Omasta mielestä alueelle olisi saanut laadukkaasti 6-väylän kokonaisuuden. Nykyisessä muodossaan rata ei toimi järkevästi. 1/5.

Vastaa