"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kuhmoisten DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Kuhmoisten 18-väyläinen rata sijaitsee Kaukolan koulun ympäristössä. Rata soveltuu aloittelijoille ja harrastajille mainiosti. Väylät ovat monipuolisia korkeuseroineen ja vaihtelevine pituuksineen.

HUOM! "Lue lisää" -kohdassa ajankohtainen tiedote radan pelattavuudesta.

Lue lisää

HUOM! Kuhmoisten DiscGolfPark on tällä hetkellä (31.12.2020) osin pelattavissa. Väylä 11 on kokonaan pois käytöstä ja väylillä 2,8,9,12 ja 13 työmaa haittaa osin pelaamista. Väylien 9 ja 13 tee paikat muuttuneet eikä niillä ole mattoja. 12-väylällä ei ole mitään merkattua heitto paikkaa tehty. Rataa uudistetaan keväällä 2021 kun nähdään miten uusi koulu asettuu paikoilleen.

Kaukolankoulun frisbeegolfrata kiertelee koulun, koulun kentän ja koulun takana olevan metsäisen mäen maastossa. Radan infopiste on koulun kentän huoltorakennuksen päädyssä ensimmäisen väylän heittopaikan luona. Radalla on melko tasaisia väyliä ja väyliä, joilla on isoja korkeuseroja. Joukossa on kapeita väyliä ja metsäisiä väyliä sekä puistomaisia väyliä. Väylät eivät ole pitkiä, mutta osalla niistä tarvitaan tarkuutta ja myös hyvää onnea. Lomakausien ulkopuolella joillain väylillä saattaa kuitenkin pyöriä paljon koululaisia viettämässä välituntia, jolloin väylät luonnollisesti pitää jättää pelaamatta

 

Ajankohtaista

26.09.2016
Ratamuutos saatu päätökseen
Hei fribailijat ! Radallamme on tehty paljon muutoksia maakauppojen myötä ja väylät rupeavat olemaan viimesen päälle kunnossa. Tämän ... Lue lisää

20.08.2014
Uudet tuulet puhaltaa.
Kuhmoisten frisbeegolfrata on kokenut paljon muutoksia tämän vuoden puolella. Väyliä on uusittu koko vuoden ja nyt rata alkaa olemaan ... Lue lisää

12.06.2012
18-väylää
Uudistettu 18-väyläinen ratamme on nyt avattu käyttöön! Kaikki siis tervetuloa kokeilemaan uusia väyliä ja kiertämään koko rata!

Radan tiedot

 • Osoite

  Länkipohjantie 64
  17800 Kuhmoinen


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Harri Pihkala

 • Suunnittelija

  Olli Vainio/Harri Pihkala

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Neste Kuhmoinen
  Toritie 64 17800 KUHMOINEN puh. 03-5556380

Väyläkuvaukset

Kuhmoisten DiscGolfPark

Väylä 1: Kuhmoinen #1

Pituus 85 metriä. Par 3

väylä 1

Väylä 2: Kuhmoinen #2

Pituus 203 metriä. Par 4

väylä 2

Väylä 3: Kuhmoinen #3

Pituus 135 metriä. Par 3

väylä 3

Väylä 4: Kuhmoinen #4

Pituus 171 metriä. Par 4

väylä 4 .

Väylä 5: Kuhmoinen #5

Pituus 67 metriä. Par 3

väylä 5

Väylä 6: Kuhmoinen #6

Pituus 83 metriä. Par 3

väylä 6

Väylä 7: Kuhmoinen #7

Pituus 53 metriä. Par 3

väylä 7

Väylä 8: Kuhmoinen #8

Pituus 85 metriä. Par 3

väylä 8

Väylä 9: Kuhmoinen #9

Pituus 65 metriä. Par 3

väylä 9

Väylä 10: Kuhmoinen #10

Pituus 212 metriä. Par 4

väylä 10

Väylä 11: Kuhmoinen #11

Pituus 113 metriä. Par 3

väylä 11

Väylä 12: Kuhmoinen #12

Pituus 87 metriä. Par 3

väylä 12

Väylä 13: Kuhmoinen #13

Pituus 63 metriä. Par 3

väylä 13

Väylä 14: Kuhmoinen #14

Pituus 89 metriä. Par 3

väylä 14

Väylä 15: Kuhmoinen #15

Pituus 111 metriä. Par 3

väylä 15

Väylä 16: Kuhmoinen #16

Pituus 84 metriä. Par 3

väylä 16

Väylä 17: Kuhmoinen #17

Pituus 95 metriä. Par 3

väylä 17

Väylä 18: Kuhmoinen #18

Pituus 87 metriä. Par 3

väylä 18

10 arvostelua radalle “Kuhmoisten DiscGolfPark

  Radan ylläpitoon on selvästi tehty työtä. Monia jopa näyttäviä väyliä, kuten niittyväylistä esimerkiksi pitkät 3, 5 11 ja 15 sekä metsäväylistä 9. Ympäristöönsä nähden ahtaalla ovat aloitusväylä pelikentän kulman yli, laajenevaa koulukeskusta hipovat 12-14 väylät sekä viimeiset väylät edestakaisin niittyrinteessä ison parkkipaikan kupeessa.

  Kokonaisuutena hyvä rata pienehköllä alueella lyhyillä siirtymillä!

  Todella vaikea ja samalla mielenkiintoinen rata. Heitimme tuttuun tyyliin 10v. ja 13v. poikien kanssa radan ja harvassa on mahdollista päästä lähellekään par-tulosta.

  Hyvin ylläpidetty rata, jossa paljon korkeuseroja ja ob-rajoja.

  Hyvä rata. Miksi vaan A1 luokitus? Ehdottomasti AA1 tai jopa AAA1! Eli hienoa puistoa. Toki muutama metsä ryteikko väyläkin löytyy josta en hirveästi pitänyt, mutta pustoväylät on hyviä ja priimaa!. Suoisttelen tänne lähtemistä kauempaakin esim. tampreelta ei paha ajelu,

  No nyt! Karttalinkki vielä suoraan kohteeseen ja opastaulukin on paikallaan. Kierros on helppo aloittaa ensimmäisen heittopaikan ollessa heti vieressä valmiina.

  Väylät muodostavat lyhyine siirtymineen hienon kokonaisuuden. Heittovalikoimaa pääsee käyttämään monipuolisesti väylien haastaessa heittäjää useammankin kerran. Muutama heikompi väylä mahtuu joukkoon etenkin keskivaiheen metsäosuudella, missä heittolinjat eivät välttämättä ole selkeimpiä – paikalliset tietävät nämä linjat paremmin 😉 Myös lopun 4 väylää olivat aikamoista sahausta edestakaisin, mutta koivuviidakkoon oli sinänsä hauska hyökätä – puuosumat rankaisevat nopeasti tulosta.

  Vaikka puistopuoli onkin täynnä OB-tikkuja, niiden sijoittelu ja väylät on suunniteltu todella hyvin. Lisäksi puistopuolen väylät olivat todella hyvin hoidettuja ympäristön ollessa todella siisti.

  Radasta jäi todella mukavat fiilikset, tänne kannattaa tulla heittämään. Rataa menee helposti suosikkilistalle. 🙂

  Mukavan vaihteleva rata. Heitin pitkät vaihtoehdot eli B-radan, ja tuosta valinnanmahdollisuudesta tosiaan plussaa. Avoimet väylät paikoin rajattu tiukahkoiksi kepeillä, joka toi lisähaastetta, mutta eivät onneksi olleet liian ahtaita. Metsäväylät puolestaan sitten olivat ehkä jopa liian ahtaita, mutta lyhyinä väylinä toimivat noinkin. Ysiväylän roikkuva kori on jännä, pikantti yksityiskohta.

  Ratojen heittopaikat ovat merkkaamatta edellisiltä koreilta. A- ja B korit hämäävät ja varsinkin 10- väylä on sekavasti merkattu.
  Voisiko laittaa koreihin tai puihin opasteet seuraavalle tiille. Ei kaikilla ole karttaa.

  Erittäin positiivinen ylläri tämä rata! Loistavan monipuolisesti osittain tiukkaa metsää, pitkää liidätystä, urbaania kersojen väistelyä ja OB-keppihelvettiä. Ainakin toukokuussa 2015 käydessäni rata oli hienosti ylläpidetty. Plussaa myös pitkien väylien vaihtoehtoisista korin/tiin paikoista. Pännii suuresti että näillä seuduilla ei tule useammin käytyä, huolisin tämän mielelläni takapihalleni.

  Kun kukaan muu ei ole vielä arvostellut, niin kirjoitellaanpas tästä yksi näytille.

  Rata tarjoaa puistomaisia väyliä ja muutaman metsäväylän.
  Puistoväylät ovat tarkkaa heittelyä OB rajoista johtuen, joten OB-tolppa-allergikon ei kannata tänne suunnata. Tilaa on kuitenkin yllättävän paljon kovemman tehon draivailuun sitä tarvitsevilla väylillä.

  Muutamilla ensimmäisillä metsäväylillä löytyy myös OB-tolppaa ja mandoa. Kaikkien mandojen merkitystä en oikeastaan ymmärtänyt, mutta OB-tolpilla selkeästi haluttiin rajata kiekkojen menemistä takana olevalle pellolle (varmaankin yksityishenkilön omistuksessa).

  Rata tarjoaa kokonaisuudessaan erittäin monipuolista heittelyä: vasemmalle, oikealle, suoraan, ylös ja alas. On tarkempaa neppailua ja pidempää siivutusta (vaikka senkin täytyy olla kohtalaisen tarkkaa). Radalla jokaisen kannattaa miettiä lähteekö hakemaan pitkää draivia huonolla kontrollilla, vai himmailla vähän tehoja ja pysyä väylällä. Itse suosittelen jälkimmäistä.

  Nurmikko oli hyvin hoidettua, OB:n rajat selkeästi näkyvillä, väyläopasteet olivat hyvät, tiimatot hyvät ja korit hyvässä kunnossa.
  Olen tällä hetkellä 50 rataa ympäri Suomen kiertänyt ja tämä menee sinne top7 tietämille.
  Ehdottomasti arkistoon: Syrjäkylien Helmet. Suosittelen poikkeamaan Kuhmoisten Frisbeegolf radalla.

  Tuossa linkki päivitettyyn ratakarttaan: http://oi60.tinypic.com/155i7p5.jpg (kännykällä otettu)
  Mikäli linkki ei toimi, löytyy ratakartta ykköstiin luona olevan kopin seinältä.

Vastaa