"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Köykärinmäen radan alkutaipale

3.9.2012 09:42

Yhteistyö Kokkolan frisbeeseuran ja kaupungin kanssa aloitettiin syksyllä 2011 ja muutaman kuukauden harkinnan ja pari tapaamisen jälkeen paikaksi alkoi valikoitua Köykärinmäen talviurheilu-alue. Alue oli siitä loistava frisbeegolfradaksi, koska muuta kesäkäyttöä normaalin ulkoilun lisäksi ei alueella vielä ollut.  Lisäksi alueella oli jo valmiina tarvittavat parkkipaikat, huoltorakennukset ja kulku-urat tulevaa rataa varten, joten perustamiskustannukset saataisiin pidettyä kurissa.

Alusta asti seuralla oli selkeä tavoite radan tasosta ja laadusta. Pieni 9-väyläinen Meripuiston rata oli käymässä liian pieneksi ja tarvittiin harrastajia varten haastavampi kilpatason rata, jotta frisbeeurheilulle olisi mahdollisuudet kehittyä Keski-Pohjanmaan alueella. Eli haluttiin 18 väyläinen hyvillä heittoalustoilla ja opastusjärjestelmällä varustettu haastava rata. Väylien keskipituuden tulisi olla 100 metrin paremmalla puolella, jotta rata palvelisi mahdollisimman hyvin myös tulevaisuuden tarpeita.

Vuoden 2012 keväällä radan toteutumiselle näytettiin vihreää valoa. Budjetti tulisi kuitenkin olemaan tiukka, joten radan saattamiseksi pelikuntoon olisi tehtävä myös paljon talkoita. Suunnittelu saatiin käynnistettyä vuoden 2012 elokuussa Juho Rantalaihon toimesta ja radan luonne alkoi hahmottua. Suunnittelussa korostettiin edellä mainittujen asioiden lisäksi radan pelattavuutta sekä turvallisuutta, koska jatkossakin alueella liikkuisi lenkkeilijöitä.

Suunnitelmat saatiin valmiiksi elokuun loppupuolella ja ensimmäiset ratatalkoot pidettiin 28.8.2012.

Yleiskuva alueesta.


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *