"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Köykärinmäki DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Kokkolaan vuonna 2012 lokakuussa avattu kilpavaatimukset täyttävä frisbeegolfrata. Alueella liikkuu lenkkeilijöitä joten spottaajan käyttö kierroksen aikana on suositeltavaa. Pelaajan tulee aina varmistaa ennen heittoa ettei väylällä liiku ketään. Köykärinmäki DiscGolfParkin virallinen avajaistapahtuma järjestettiin 8.6.2013 Kokkolan kaupunginjohtajan suorittaessa avausheiton.

Lue lisää

Kokkolan 18 väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee Köykärinmäen ulkoliikunta-alueella. Radan par on 58 heittoa ja väylien keskipituus on muhkeat 110m.Väylien pituudet vaihtelevat 70- 170 metrin välillä. Korkeuserojen ja haastavien raffien johdosta rata soveltuu hyvin kilpapelaajille antaen kuitenkin myös aloittelijoille mahdollisuuden kehittyä.

Radan rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa paikallinen frisbeeseura West Coast Discgolfers ry. yhdessä Kokkolan kaupungin kanssa. Rata on täysin pelattavassa kunnossa, mutta seura jatkaa talkoovoimin parannustöitä raivausten sekä griinien viimeistelyjen osalta.

Kesällä 2013 Viikkokisat pelataan lauantaisin klo 12:00, ilmoittautuminen 11:30. Radalle tulee lähiaikoina laatikko löytökiekkoja varten.

Ajankohtaista

03.09.2012
Köykärinmäen radan alkutaipale
Yhteistyö Kokkolan frisbeeseuran ja kaupungin kanssa aloitettiin syksyllä 2011 ja muutaman kuukauden harkinnan ja pari tapaamisen ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Hiihtotie 7
  67600 Kokkola


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Petri Heikkinen

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Kokkola
  Ristirannankatu 2-4 67100 KOKKOLA puh. 06-8680220

Väyläkuvaukset

Köykärinmäki DiscGolfPark

Väylä 1

Pituus 110 metriä. Par 3

Radan avausväylä on haastava par 3, jonka kori sijaitsee pienen kummun päällä. Alamäkeen heitettävä väylä ei vaadi hurjan kovaa heittoa, kunhan kiekon saa oikeaan asentoon liitämään koria kohti. Avausheitto suoritetaan korotetun teepadin päältä.

Väylä 2

Pituus 109 metriä. Par 3

Yämäkeen pelattava leveähkö väylä, jossa kovakätiset pääsevät birdie-putille. Sekä vasemmalla että oikealla puolen tiheät metsiköt.

Väylä 3

Pituus 79 metriä. Par 3

Lyhyt, tekninen, oikealle alamäkeen kaartava väylä, joka kaartuu lopuksi jyrkästi oikealle taskuun. Spotterin käyttö erittäin suositeltavaa.

Väylä 4

Pituus 161 metriä. Par 4

Radan ensimmäinen par 4. Ensimmäiset 90 metriä tasaista, sen jälkeen ylämäki. Kori sijoitettu ylätasanteelle. Kori ei näy mäen juurelta, joten spotterin käyttö lähestyttäessä on suositeltavaa.

Väylä 5

Pituus 136 metriä. Par 3

Komea alamäkeen heitettävä väylä, joka vaatii tarkkaa ja pitkää avausheittoa puttietäisyyksille. Oikealla puolen tiheä koivikko, josta edes par-tuloksen pelastaminen on todella vaikeaa.

Väylä 6

Pituus 117 metriä. Par 3

Yksi radan vaikemmista väylistä. Suora ja melko kapea, pitkähkö par 3 jota reunustaa kummallakin puolen tiheä metsikkö.

Väylä 7

Pituus 75 metriä. Par 3

Suora ja lyhyt väylä tarjoaa hyvän mahdollisuuden heittää birdie. Mikäli heitto ei pysy väylällä, varsinkin vasemmanpuoleinen metsikkö on tiheä, oikealta metsästä on hiukan enemmän tilaa jatkaa.

Väylä 8

Pituus 81 metriä. Par 3

Ylämäkeen heitettävä väylä, jossa kori sijaitsee pajukkoon raivatussa aukossa. Birdietä voi hakea sekä vasemman että oikean kautta, kori on tiiltä katsoen oikealle viettävän rinteen yläosassa.

Väylä 9

Pituus 167 metriä. Par 4

Etuysin päättävä väylä, jossa hyvällä peruspelillä pääsee birdie-putille. Lähestymista vaikeuttaa korin edessä ja takana sijaitsevat notkot, joiden koivikot käyvät sitä tiheämmäksi mitä kauemmas korista joudut.

Väylä 10

Pituus 171 metriä. Par 4

Takaysin avaa latu-uraa pitkin heitettävä pitkä par nelonen. Ensimmäiset 90 metriä on melko avointa, minkä jälkeen väylää reunustaa metsä molemmin puolin. Kori sijaitsee pururadan varressa oikealla kuusten keskellä. Spotterin käyttö erittäin suositeltavaa.

Väylä 11

Pituus 100 metriä. Par 3

Ylämäkeen, kahden latu-uran oikealle puolen raivattua aukiota pitkin kulkeva väylä. Kori sijaitsee penkereen päällä vaikeuttaen lähipeliä. Takana sekä oikealla männikköä loivassa rinteessä. Spotterin käyttö suositeltavaa.

Väylä 12

Pituus 112 metriä. Par 3

Suora väylä, jolla on tilaa liidättää tarjoten kovakätisemmille hyvän mahdollisuuden ottaa birdie. Kori sijoitettu rinteeseen.

Väylä 13

Pituus 84 metriä. Par 3

Jyrkkään ylämäkeen heitettävä väylä vaatii huomattavasti reilumpaa avausheittoa kuin metreistä voisi päätellä. Vasemmalla vaanii jyrkkä heinikkoinen rinne alamäkeen, oikealla vielä jyrkempi ylämäkeen.

Väylä 14

Pituus 92 metriä. Par 3

Lopussa hieman vasemmalle kaartuva väylä heitetään Köykärimäen huipulle. Spotterin kannattaa maisemien katselun sijasta olla erittäin tarkkana, sillä niin oikealla, takana kuin kauempana vasemmalla kulkevaan rinteeseen on helppo hukata kiekkonsa.

Väylä 15

Pituus 72 metriä. Par 3

Alamäkeen heitettävä lyhyt, avoin väylä jota vaikeuttaa penkereen päälle sijoitettu kori. Myös tuuli antaa oman haasteensa.

Väylä 16

Pituus 94 metriä. Par 3

Suora, melko ahdas alamäkeen heitettävä väylä. Oikealla puolen jyrkkä pudotus alas notkoon, josta ylös pääseminen vaatii usein enemmän kuin yhden heiton.

Väylä 17

Pituus 69 metriä. Par 3

Oikealle kaartava väylä, jossa sekä tii että kori on sijoitettu heittosuuntaan nähden latu-uran oikealle puolen metsään. Tiillä ahdas puuportti, jonka jälkeen väylä helpottuu.

Väylä 18

Pituus 169 metriä. Par 4

Päätösväylä tarjoaa radan ainoan OB-linjan. "Sweet spot" nurkassa, josta väylä kääntyy oikealle kohti koria. OB-alueen yli taakse rinteseen heittäminen vaatii vähintään 100 metrin heiton, mutta onnistuessaan tarjoaa paremman mahdollisuuden pelata birdie.

3 arvostelua radalle “Köykärinmäki DiscGolfPark

  Kova haastaja laajalahden radalle mutta suuri tiheiden ryteikköjen ja rotkojen määrä hillitsee aloittelevan pelaajan pistelemästä pitkiä heittoja jos ei halua hukata kiekkojaan. Väylät sopivan haastavia mutta ratakarkoitus ontuu välillä ja myös väylien opasteet eivät ole oikein tasalaatuisia. Näköaloista loppupäässä plussaa. 3/5

  Melko haastava kierros korkeuserojen ja osin kapeiden väylien ansiosta. Pituuttakin väylillä on aika mukavasti. Alueet väylien reunoilla on aika ryteikköä, tiheää pientä puustoa ja raivaamatonta maastoa. Niin, kuka käskee heittämään sinne! Ei sitä ulkopuolista aluetta tosiaan kuuluisi arvostella, mutta jostain syystä siellä tuli välillä vietettyä aikaa. Radalla on käytetty korkeuseroja ja OB-alueita hyvin hyödyksi ja kierros olikin varsin mukava. Väylän 14 takana droppi on aika mojova, joten lähestyminen kannattaa ottaa iisisti.

Vastaa