"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Köykärinmäki DiscGolfPark

Radan kuvaus

Kokkolaan vuonna 2012 lokakuussa avattu kilpavaatimukset täyttävä frisbeegolfrata. Alueella liikkuu lenkkeilijöitä joten spottaajan käyttö kierroksen aikana on suositeltavaa. Pelaajan tulee aina varmistaa ennen heittoa ettei väylällä liiku ketään.

Lue lisää

Kokkolan 18 väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee Köykärinmäen ulkoliikunta-alueella. Radan par on 58 heittoa ja väylien keskipituus on muhkeat 110m.Väylien pituudet vaihtelevat 70- 170 metrin välillä. Korkeuserojen ja haastavien raffien johdosta rata soveltuu hyvin kilpapelaajille antaen kuitenkin myös aloittelijoille mahdollisuuden kehittyä.

Radan rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa paikallinen frisbeeseura West Coast Discgolfers ry. yhdessä Kokkolan kaupungin kanssa.

Köykärinmäki DiscGolfParkin virallinen avajaistapahtuma järjestettiin 8.6.2013 Kokkolan kaupunginjohtajan suorittaessa avausheiton.

 

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Hiihtotie 7
  67600 Kokkola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Petri Heikkinen

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Köykärinmäki DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Köykärinmäki DGP #1

Pituus 110 metriä. Par 3

Radan avausväylä on haastava par 3, jonka kori sijaitsee pienen kummun päällä. Alamäkeen heitettävä väylä ei vaadi hurjan kovaa heittoa, kunhan kiekon saa oikeaan asentoon liitämään koria kohti. Avausheitto suoritetaan korotetun teepadin päältä.

Väylä 2: Köykärinmäki DGP #2

Pituus 109 metriä. Par 3

Yämäkeen pelattava leveähkö väylä, jossa kovakätiset pääsevät birdie-putille. Sekä vasemmalla että oikealla puolen tiheät metsiköt.

Väylä 3: Köykärinmäki DGP #3

Pituus 79 metriä. Par 3

Lyhyt, tekninen, oikealle alamäkeen kaartava väylä, joka kaartuu lopuksi jyrkästi oikealle taskuun. Spotterin käyttö erittäin suositeltavaa.

Väylä 4: Köykärinmäki DGP #4

Pituus 161 metriä. Par 4

Radan ensimmäinen par 4. Ensimmäiset 90 metriä tasaista, sen jälkeen ylämäki. Kori sijoitettu ylätasanteelle. Kori ei näy mäen juurelta, joten spotterin käyttö lähestyttäessä on suositeltavaa.

Väylä 5: Köykärinmäki DGP #5

Pituus 136 metriä. Par 3

Komea alamäkeen heitettävä väylä, joka vaatii tarkkaa ja pitkää avausheittoa puttietäisyyksille. Oikealla puolen tiheä koivikko, josta edes par-tuloksen pelastaminen on todella vaikeaa.

Väylä 6: Köykärinmäki DGP #6

Pituus 117 metriä. Par 3

Yksi radan vaikemmista väylistä. Suora ja melko kapea, pitkähkö par 3 jota reunustaa kummallakin puolen tiheä metsikkö.

Väylä 7: Köykärinmäki DGP #7

Pituus 75 metriä. Par 3

Suora ja lyhyt väylä tarjoaa hyvän mahdollisuuden heittää birdie. Mikäli heitto ei pysy väylällä, varsinkin vasemmanpuoleinen metsikkö on tiheä, oikealta metsästä on hiukan enemmän tilaa jatkaa.

Väylä 8: Köykärinmäki DGP #8

Pituus 81 metriä. Par 3

Ylämäkeen heitettävä väylä, jossa kori sijaitsee pajukkoon raivatussa aukossa. Birdietä voi hakea sekä vasemman että oikean kautta, kori on tiiltä katsoen oikealle viettävän rinteen yläosassa.

Väylä 9: Köykärinmäki DGP #9

Pituus 167 metriä. Par 4

Etuysin päättävä väylä, jossa hyvällä peruspelillä pääsee birdie-putille. Lähestymista vaikeuttaa korin edessä ja takana sijaitsevat notkot, joiden koivikot käyvät sitä tiheämmäksi mitä kauemmas korista joudut.

Väylä 10: Köykärinmäki DGP #10

Pituus 171 metriä. Par 4

Takaysin avaa latu-uraa pitkin heitettävä pitkä par nelonen. Ensimmäiset 90 metriä on melko avointa, minkä jälkeen väylää reunustaa metsä molemmin puolin. Kori sijaitsee pururadan varressa oikealla kuusten keskellä. Spotterin käyttö erittäin suositeltavaa.

Väylä 11: Köykärinmäki DGP #11

Pituus 100 metriä. Par 3

Ylämäkeen, kahden latu-uran oikealle puolen raivattua aukiota pitkin kulkeva väylä. Kori sijaitsee penkereen päällä vaikeuttaen lähipeliä. Takana sekä oikealla männikköä loivassa rinteessä. Spotterin käyttö suositeltavaa.

Väylä 12: Köykärinmäki DGP #12

Pituus 112 metriä. Par 3

Suora väylä, jolla on tilaa liidättää tarjoten kovakätisemmille hyvän mahdollisuuden ottaa birdie. Kori sijoitettu rinteeseen.

Väylä 13: Köykärinmäki DGP #13

Pituus 84 metriä. Par 3

Jyrkkään ylämäkeen heitettävä väylä vaatii huomattavasti reilumpaa avausheittoa kuin metreistä voisi päätellä. Vasemmalla vaanii jyrkkä heinikkoinen rinne alamäkeen, oikealla vielä jyrkempi ylämäkeen.

Väylä 14: Köykärinmäki DGP #14

Pituus 92 metriä. Par 3

Lopussa hieman vasemmalle kaartuva väylä heitetään Köykärimäen huipulle. Spotterin kannattaa maisemien katselun sijasta olla erittäin tarkkana, sillä niin oikealla, takana kuin kauempana vasemmalla kulkevaan rinteeseen on helppo hukata kiekkonsa.

Väylä 15: Köykärinmäki DGP #15

Pituus 72 metriä. Par 3

Alamäkeen heitettävä lyhyt, avoin väylä jota vaikeuttaa penkereen päälle sijoitettu kori. Myös tuuli antaa oman haasteensa.

Väylä 16: Köykärinmäki DGP #16

Pituus 94 metriä. Par 3

Suora, melko ahdas alamäkeen heitettävä väylä. Oikealla puolen jyrkkä pudotus alas notkoon, josta ylös pääseminen vaatii usein enemmän kuin yhden heiton.

Väylä 17: Köykärinmäki DGP #17

Pituus 69 metriä. Par 3

Oikealle kaartava väylä, jossa sekä tii että kori on sijoitettu heittosuuntaan nähden latu-uran oikealle puolen metsään. Tiillä ahdas puuportti, jonka jälkeen väylä helpottuu.

Väylä 18: Köykärinmäki DGP #18

Pituus 169 metriä. Par 4

Päätösväylä tarjoaa radan ainoan OB-linjan. "Sweet spot" nurkassa, josta väylä kääntyy oikealle kohti koria. OB-alueen yli taakse rinteseen heittäminen vaatii vähintään 100 metrin heiton, mutta onnistuessaan tarjoaa paremman mahdollisuuden pelata birdie.

7 arvostelua radalle “Köykärinmäki DiscGolfPark

  Täytyy sanoo, että oli virhe mennä edes pelaamaan. Väyläopasteet näyttää mitä matkoja sattuu, saati oikeita par lukemia. Väylän reunat hirveetä tiheikköö ja vaarallisia jyrkänteitä. Tiit paikoin tosi surkeassa kunnossa ja yhdeltä väylältä puuttu korikin. Ylläpitoa ei taida olla minkäänlaista kun sen verran oli kasvustoo radalla. En todellakaan suosittele aloittelijoille enkä oikeestaan kellekkään jos ei halua kiekkoja hukata. Posia hyvät maisemat ja rata käy kuntoilusta ylösalas tamppaamisen myötä.

  Aloitin frisbeegolfin pelaamisen tällä radalla alkukesästä, koska Laajalahden rata on aina ylikansoitettu. Rata puikkelehtii ulkoilumaastossa ja sillä on runsaasti korkeuseroja. Rata olisi hieno, jos sitä pidettäisiin paremmin kunnossa. Se on puskittunut, heinittynyt ja ojien ylitse menevät sillat ovat vaarallisen lahjoja.
  Pelaisin täällä mielelläni, jos sitä ylläpidettäisiin paremmin!

  Karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan ja opastaulu on hyvin esillä. Tarjolla on 18 väylää korkeuseroja.

  Radan alkuosa 1-6 on sinällään vähän tylsää. Joko heitetään alamäkeen tai ylämäkeen ja OB-alueet pitää huomioida. 7-11 olivat tasaisempaa ja samalla teknistä heittämistä. 12-15 puolestaan ylä-ja ala mäkeä. 16 ja 17 helppoa neppailua (en pirkuttanut kumpaakaan). Loppuun vielä hyvä par4-väylä.

  Alueen profiili pakottaa väylät olemaan joko ylä-tai alamäkeä, mikä yksipuolistaa rataa. Pitkä ja suora heitto on hyvä hallita. Opasteita voisi parannella, vaikka korinuolet ovatkin melko hyvin suunnassaan. Korit ja heittopaikat vielä ok kunnossa, mutta käyttöikä alkaa näkymään.

  Tuulisena päivänä varsin mielenkiintoinen rata pelata, etenkin mäen päällä. Maisemat olivat komeat. Nykykunnossaan 3/5 rata omaan mieleen.

  Kova haastaja laajalahden radalle mutta suuri tiheiden ryteikköjen ja rotkojen määrä hillitsee aloittelevan pelaajan pistelemästä pitkiä heittoja jos ei halua hukata kiekkojaan. Väylät sopivan haastavia mutta ratakarkoitus ontuu välillä ja myös väylien opasteet eivät ole oikein tasalaatuisia. Näköaloista loppupäässä plussaa. 3/5

  Melko haastava kierros korkeuserojen ja osin kapeiden väylien ansiosta. Pituuttakin väylillä on aika mukavasti. Alueet väylien reunoilla on aika ryteikköä, tiheää pientä puustoa ja raivaamatonta maastoa. Niin, kuka käskee heittämään sinne! Ei sitä ulkopuolista aluetta tosiaan kuuluisi arvostella, mutta jostain syystä siellä tuli välillä vietettyä aikaa. Radalla on käytetty korkeuseroja ja OB-alueita hyvin hyödyksi ja kierros olikin varsin mukava. Väylän 14 takana droppi on aika mojova, joten lähestyminen kannattaa ottaa iisisti.

Vastaa