"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Koskenselän frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Koskenselän lomakylän perustama 9-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee lomakylän viereisellä kumpuilevalla metsäalueella. Monipuoliset metsäväylät vaativat tarkkaa heittämistä ja tarjoaa lajia pidempäänkin harrastaneelle haastetta kontrolloituihin heittoihin.

Lue lisää

Koskenselän lomakylän verkkosivuilta löydät oman sivun frisbeegolfradalle. 

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Koskenseläntie 98
  52200 Puumala


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2019

 • Korit

  Obsidian Discs

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Obsidian Discs-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Ville Nivalainen / Obsidian Discs

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t), Vessa(t), Kahvio

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Koskenselän frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Koskenselkä #1

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 2: Koskenselkä #2

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 3: Koskenselkä #3

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 4: Koskenselkä #4

Pituus 44 metriä. Par 3

Väylä 5: Koskenselkä #5

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 6: Koskenselkä #6

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 7: Koskenselkä #7

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 8: Koskenselkä #8

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 9: Koskenselkä #9

Pituus 88 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Koskenselän frisbeegolfrata

  Puumalan kunnassa Koskenselän lomakeskuksen mailla Koskenselän frisbeegolfrata. Radalla mittaa 9-väylää (656m) ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä yhteensä 1800m.

  Koskenselän metsärata ei juurikaan korkeuseroja sisältänyt, joten kevyehköstä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Siirtymät radalla olivat todella lyhyet ja peliaika 39 minuuttia lienee 9-väyläisten ratojen lyhin, vaikka kaveri olikin mukana ja hieman tuli kuvia otettua ja muistiinpanojakin tehtyä.

  Radan rakenteet olivat hyvässä kunnossa kuten uudella radalla pitääkin olla. Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit nuolineen olivat erinomaiset. Tiiviillä radalla next tee -kylttien puute ei ollut merkittävä ja korinuolet näyttivät oikean suunnan. Viereisen lomakeskuksen pihamalla voi pelata myös minigolfia, löytyy sisätiloissa oleva kahvio sekä leirintymismahdollisuuden lisäksi myös jonkinlainen uimaranta ja sauna.

  Maasto metsässä oli mukavaa ja perinteistä mäntykangasta, josta kiekot ihan mukavasti löytyivät. Väylät eivät olleet kovin pitkiä, mutta jokaisella väylällä oli jokin pieni jujunsa (yleensä kaarros johonkin suuntaan), joten ihan suoraa heittoa korille ei pahemmin ollut tarjolla. Heittolinjat olivat ihan selkeät. Yhtä toisista erottuvaa suosikkiväylää ei nyt ollut.

  Väylät olivat suht samanlaisia ja aivan liian monta kertaa sokkoväyliä lyhyistä pituuksista huolimatta. Nyt tuntui ettei noita sokkoväyliä oltu edes yritettu välttää. Hieman kehnonlaisesta suunnittelusta kertoo se.

  Lomakylän alue on ihan tasapainoinen kokonaisuus. Frisbeegolfin jälkeen voi harrastaa muitakin aktiviteetteja ja vaikka yöpyä bongausreissun lomassa. Itse rata on ihan ok perusmetsärata, ei aihettanut kovin vahvoja tuntemuksia suuntaan eikä toiseen. Liikaa sokkoväyliä eikä väylät muutoinkaan miten erikoisia olleet. Ei huonoa, muttei niin erityisen hyvääkään. Kannatti kuitenkin pelata kertaalleen läpi.

  3/5

  Karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan ja opastaulu on hyvin näkyvillä. Tarjolla on metsäpillirataa 9 väylän verran.

  Väylät ovat monipuolisia ja niitä yhdistävä tekijä on osua väylään. Puuosumat aiheuttavat haastavia paikkoja jatkoheitoille. Rata on kokonaisuuten kohtuullisen haastava. Siirtymät ovat lyhyitä ja tiipaikat kunnossa. Urat kaipaavat vähän vielä heittäjiä ja tallojia, mutta rata muokkautunee hiljaa paikoilleen.

  Rata ei tarjonnut sinällään mitään ihmeellisyyksiä, mutta ajaa asiansa lomakylän ratana. Oma arvio 2+/5.

Vastaa