"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Korkeakangas DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Valkeakosken Korkeakankaalle kesäkuussa 2016 valmistunut kilpatason metsärata. Radalta löytyy muun muassa avoimehkoja peltoväyliä, tiukkoja metsärännejä sekä lopun kruunaava upea liidätysväylä laskettelurinteessä. Myös Korkeakankaan kahvio palvelee frisbeegolfaajia kesäaikaan.

Lue lisää

Radan avajaistapahtuma pidetään 13.7. ja silloin paikalla ovat myös frisbeegolfin supertähdet Paul McBeth, Nathan Sexton ja Eagle McMahon. Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Veikko Hakulisen tie 150
  37600 Valkeakoski


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  harjoituskori(t), range, kahvio, vessa(t)

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Korkeakangas DiscGolfPark

Väylä 1

Pituus 192 metriä. Par 4

Väylä 2

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 3

Pituus 122 metriä. Par 3

Väylä 4

Pituus 102 metriä. Par 3

Väylä 5

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 6

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 7

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 8

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 9

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 10

Pituus 173 metriä. Par 4

Väylä 11

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 12

Pituus 145 metriä. Par 4

Väylä 13

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 14

Pituus 156 metriä. Par 4

Väylä 15

Pituus 148 metriä. Par 4

Väylä 16

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 17

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 18

Pituus 117 metriä. Par 3

8 arvostelua radalle “Korkeakangas DiscGolfPark

  Erinomainen rata. Useita haastavia ja riittävästi myös pitkiä väyliä. Monipuolinen niin väylien malleiltaan, puustoltaan kuin korkeuseroiltaankin. Upeimpia ehkäpä aloitusväylä, väylä 3 niityltä niitylle sekä puiden reunustama pitkä tiepohjaväylä 14.

  Mahdollisesti vaikein väylä on 15 suuntautuen loivaan alamäkeen ahtaampaa ja tiheän metsän rajamaa suoraa tiepohjaa. Vaan birdieväyliä sitten tarjoutuukin kannustavasti pitkin rataa.

  Avoimempia niittyväyliä kuusi, joista kolme laskettelurinteessä. Maisemanäkymät horisonttiin loppuväyliltä.

  Väylät löytyvät hyvin, lisäopasteet kuitenkin varmistaisivat etenemissuuntia. Laadukkaat korit ja pääosin hyvät tiit.

  Tätä on pitänyt tulla jo pari vuotta kokeilemaan. Nyt tuli tilaisuus. Rata on hieno, mitä nyt ykkösväylän keinotekoinen ob-alue hieman heikentää. Muuten ei radalla löytynyt mitään keinotekoista vaikeuttamista. Alkupäässä oli yllättävänkin mutaista ja kosteaa muutaman väylän verran kunnes kuivuutta löytyi. 5 tai 6 väylälle asti ihmettelin kuinka ei kopsu puihin. Tämän jälkeen sitten kopsuikin ihan tarpeeksi. Väylylällä 9 ja 10 oli ilmeisesti koreja käännetty niin että ilman karttaa pelkkään korin nuoleen luottaen olisi ollut jossain muualla kuin pitäisi. Muutenkin radasta tuli tunne, että tässä on kaksi eri rataa yhdistetty tai rata olisi luotu kahdessa osassa vaikka näin ei ole. Aika 1 h 22 minuuttia ja tulos 80 olivat mielestäni kohtuullisia olosuhteisiin nähden. Ensi vuonna taas uudelleen.

  Vaikka rata on vasta avattu, niin jo nyt jokainen väylä on raivattu viimeisen päälle valmiiksi, rataopasteet ovat kunnossa ja kaikki tiit ovat riittävän suuria kunnolliseen vauhdinottoon. Väylät monipuolisia ja haastavia. Lopussa pari liidätystä laskettelurinnettä alas. Itsehän olisin halunnut vielä väylän, jossa tuolta rinteen huipulta pääsisi heittämään täysillä alas, mutta nyt alamäkeen on vain kaksi lyhyttä liidätystä. Turvallisuuden nimissä ehkä parempi noin, mutta kun olisi kivaa! 😀

  Plussaa myös kahviosta, josta saa jopa ostaa kiekkoja.

  Vaikea metsärata. Jos sihti ei ole kunnossa, niin plussaa tulee. Ei oikea paikka aloittelijoille. Väylät ovat monipuolisia ja paikoin hyvin ahtaitakin. Kiertäminen on todella rankkaa, kun pitää kiivetä ylös ja alas laskettelurinnettä bägin kanssa. Kahvio on hyvä lisä rataan. Metsä on ja siellä ei ole mukavaa rämpiä etsimässä kiekkoja. Alueelta löytyy range laskettelurinnettä ylöspäin, tämä vaikutti oudolta. Kaikesta huolimatta oikein pätevä rata. Huonona päivänä hermot saattavat olla kireällä, mutta hyvänä päivänä onnistuminen palkitsee.

  Kartan kanssa väylät löyty helposti ja loogisesti. Ei helppo rata missään nimessä, mutta löytyy paljon erilaisia heittoja ja laskettelurinteen päältä varsinkin myös erittäin hienot maisemat. Aikaa ja varsinkin lämpimällä ilmalla juomista kannattaa varata, yksin kiertäessä ilman odotteluitakin meni noin 1,5h. Ja raskas tämä rata toki on, mennään ylös ja alas jne. Suosittelen kuitenkin käymään, lisä plussana vielä ehdottomasti hyvät harjoittelualueet. Ja vinkkinä, lähes kaikilla väylillä kannattaa pyrkiä pysyyn väylällä, muuten voi tulla hankalaa.

  Haastetta heittelyyn! On pitkää siivua, hysse- ja annukkaväylää, mennään ylös ja alas, ränniinkin pitää osua. Monipuolinen uutuus ratavalikoimaan. Metsäradalla on ominaista, että kannattaa pysyä väylällä, jos haluaa mukavan tuloksen. Siirtymät järkeviä, opasteita kaivataan ehkä lisää, kartta piti hyvin paikkansa. Tykkäsin radasta, vaikka meinasi olla vähän raskasta 🙂

Vastaa