"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Korkeakangas DiscGolfPark

Radan kuvaus

Valkeakosken Korkeakankaalle kesäkuussa 2016 valmistunut kilpatason metsärata. Radalta löytyy muun muassa avoimehkoja peltoväyliä, tiukkoja metsärännejä sekä lopun kruunaava upea liidätysväylä laskettelurinteessä. Myös Korkeakankaan kahvio palvelee frisbeegolfaajia kesäaikaan.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Veikko Hakulisen tie 150
  37600 Valkeakoski


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  harjoituskori(t), range, kahvio, vessa(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei pelattavissa

Väyläkuvaukset

Korkeakangas DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Korkeakangas DGP #1

Pituus 192 metriä. Par 4

Väylä 2: Korkeakangas DGP #2

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 3: Korkeakangas DGP #3

Pituus 122 metriä. Par 3

Väylä 4: Korkeakangas DGP #4

Pituus 102 metriä. Par 3

Väylä 5: Korkeakangas DGP #5

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 6: Korkeakangas DGP #6

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 7: Korkeakangas DGP #7

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 8: Korkeakangas DGP #8

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 9: Korkeakangas DGP #9

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 10: Korkeakangas DGP #10

Pituus 173 metriä. Par 4

Väylä 11: Korkeakangas DGP #11

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 12: Korkeakangas DGP #12

Pituus 145 metriä. Par 4

Väylä 13: Korkeakangas DGP #13

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 14: Korkeakangas DGP #14

Pituus 156 metriä. Par 4

Väylä 15: Korkeakangas DGP #15

Pituus 148 metriä. Par 4

Väylä 16: Korkeakangas DGP #16

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 17: Korkeakangas DGP #17

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 18: Korkeakangas DGP #18

Pituus 117 metriä. Par 3

12 arvostelua radalle “Korkeakangas DiscGolfPark

  Pirkanmaan parhaimmistoa. Todella vaihtelevia ja hyvin suunniteltuja väyliä: tarkkoja neppejä, hankalia avauskulmia, rännejä, pitkiä siivuja, pitkiä rännisiivuja, paiskotaan ylämäkeen ja alamäkeen ja vaikka mihin… jokaista heittotekniikkaa pääsee varmasti käyttämään ja harva kiekko jää bägiin koko kierroksen ajaksi. Maisemat ja miljöö hyviä, ylläpito kohdillaan ja niin väylät, heittopaikat kuin siirtymätkin kunnossa ja ”helppokulkuisia” – toki nousua tulee matkan varrella melkoisesti ja syke nousee varmasti.

  Jos jotain negatiivista niin 12-15 väylillä alkaa siinä määrin intensiivinen frisbeegolfaajan nöyryytys että heikommalla voi alkaa usko omiin kykyihin loppua… 12-13 ottaa ensin luulot pois kun heitetään yllättävän jyrkkään ylämäkeen pitkää siivua, ja kipuamisen jälkeen pitäisi löytyä vielä energiaa kahteen hervottoman pituiseen ränniin joista toinen on niin kapea ja niin pitkä että tulee äitiä ikävä, ja tietenkin radan pahimmat ryteiköt väylän molemmin puolin.

  Sentään tuon pirullisen pätkän jälkeen viimeisillä väylillä pääsee taas vähän hengähtämään ja nauttimaan maisemista, mutta ehkä toisen kahdesta kauhurännistä voisi arvioida uudelleen. Myöhempi kulkee vieläpä suoraan polkua pitkin joka tuntuu olevan runsaalla käytöllä ja siinä usein joutuu odottelemaan muita reippailijoita pois alta.

  Kuitenkin timanttinen kokonaisuus, ihmettelen miten vähän on kävijää kun vertaa johonkin Centerillä jonottamiseen. Suosittelen käymään pidemmältäkin (erityisesti jos pysähtyy muillakin seudun radoilla mm. Eerola).

  Korkeakangas on monipuolinen ja haastavakin kokonaisuus. Mukana on väyliä, joista Tuskasoturikin voi sanoa nauttivansa ja vastaavasti myös niitä kokemuksia missä väylän ihannetuloksen saattaminen lopputulokseksi vaatii ihan onnistumistakin. Tarjolla on niin avointa heittämistä kuin kapeaa metsäpilliä. On ylä – ja alamäkiväyliä ja heittoja saa viljellä melkoisella kavalkadilla mikäli mielii onnistumisia birkkujen muodossa poimia.

  Heittoalustat on hyvässä kunnossa ja muutenkin yleisilme on siisti – toki jäljistä näkee että rata on suosittu tai ainakin sitä on käytetty. Tällä radalla kuluneisuus väylien ja korin ympäristöjen osalta on positiivista, kun kiekot löytyy hyvin ja nopeasti. Ja auttaahan muovin löytymistä varmasti myös se, että joku on ajanut nurmikentät sellaiseen pituuteen, että myös puolivaloilla liikkuva Tuskasoturi löytää kiekkonsa ilman suurempaa etsimistä. Kiitos sinulle Joku!

  Rata soveltuu vähän kaikille sillä kokeneemmat voivat pommittaa melkoistakin lukemaa, mutta eivät ilmaiseksi ja vastaavasti Tuskasoturit voivat laskea montako kertaa saavat miinusta korttiin unohtaen parin plussapuolelle kääntyvät tulokset. Tämäkin kokonaisuus täytyy laittaa kohtaan ”tullaan uudestaan” kun matka seuraavan kerran tuo Valkeakoskelle tai sen lähiympäristöön.

  lisää tarinaa muutaman kuvan kera:

  https://tuskasoturit.com/2023/03/20/korkeakangas/

  Näin aloittelijalle erittäinkin haastava rata, mutta sitäkin mukavampi kierrettävä. Vähän viime kerralla mutaista maastoa sateiden jäljiltä, mutta se oli odotettavissa. Oma suosikkiväylä on lopetusväylä laskettelurinnettä alas. Rinteen päältä on myös hienot näkymät auringonlaskun aikaan. Varmasti tulee käytyä uudestaan, viimeistään sitten kun vähän oppii paremmin heittämäänkin 😀

  Erinomainen rata. Useita haastavia ja riittävästi myös pitkiä väyliä. Monipuolinen niin väylien malleiltaan, puustoltaan kuin korkeuseroiltaankin. Upeimpia ehkäpä aloitusväylä, väylä 3 niityltä niitylle sekä puiden reunustama pitkä tiepohjaväylä 14.

  Mahdollisesti vaikein väylä on 15 suuntautuen loivaan alamäkeen ahtaampaa ja tiheän metsän rajamaa suoraa tiepohjaa. Vaan birdieväyliä sitten tarjoutuukin kannustavasti pitkin rataa.

  Avoimempia niittyväyliä kuusi, joista kolme laskettelurinteessä. Maisemanäkymät horisonttiin loppuväyliltä.

  Väylät löytyvät hyvin, lisäopasteet kuitenkin varmistaisivat etenemissuuntia. Laadukkaat korit ja pääosin hyvät tiit.

  Tätä on pitänyt tulla jo pari vuotta kokeilemaan. Nyt tuli tilaisuus. Rata on hieno, mitä nyt ykkösväylän keinotekoinen ob-alue hieman heikentää. Muuten ei radalla löytynyt mitään keinotekoista vaikeuttamista. Alkupäässä oli yllättävänkin mutaista ja kosteaa muutaman väylän verran kunnes kuivuutta löytyi. 5 tai 6 väylälle asti ihmettelin kuinka ei kopsu puihin. Tämän jälkeen sitten kopsuikin ihan tarpeeksi. Väylylällä 9 ja 10 oli ilmeisesti koreja käännetty niin että ilman karttaa pelkkään korin nuoleen luottaen olisi ollut jossain muualla kuin pitäisi. Muutenkin radasta tuli tunne, että tässä on kaksi eri rataa yhdistetty tai rata olisi luotu kahdessa osassa vaikka näin ei ole. Aika 1 h 22 minuuttia ja tulos 80 olivat mielestäni kohtuullisia olosuhteisiin nähden. Ensi vuonna taas uudelleen.

  Vaikka rata on vasta avattu, niin jo nyt jokainen väylä on raivattu viimeisen päälle valmiiksi, rataopasteet ovat kunnossa ja kaikki tiit ovat riittävän suuria kunnolliseen vauhdinottoon. Väylät monipuolisia ja haastavia. Lopussa pari liidätystä laskettelurinnettä alas. Itsehän olisin halunnut vielä väylän, jossa tuolta rinteen huipulta pääsisi heittämään täysillä alas, mutta nyt alamäkeen on vain kaksi lyhyttä liidätystä. Turvallisuuden nimissä ehkä parempi noin, mutta kun olisi kivaa! ?

  Plussaa myös kahviosta, josta saa jopa ostaa kiekkoja.

  Vaikea metsärata. Jos sihti ei ole kunnossa, niin plussaa tulee. Ei oikea paikka aloittelijoille. Väylät ovat monipuolisia ja paikoin hyvin ahtaitakin. Kiertäminen on todella rankkaa, kun pitää kiivetä ylös ja alas laskettelurinnettä bägin kanssa. Kahvio on hyvä lisä rataan. Metsä on ja siellä ei ole mukavaa rämpiä etsimässä kiekkoja. Alueelta löytyy range laskettelurinnettä ylöspäin, tämä vaikutti oudolta. Kaikesta huolimatta oikein pätevä rata. Huonona päivänä hermot saattavat olla kireällä, mutta hyvänä päivänä onnistuminen palkitsee.

  Kartan kanssa väylät löyty helposti ja loogisesti. Ei helppo rata missään nimessä, mutta löytyy paljon erilaisia heittoja ja laskettelurinteen päältä varsinkin myös erittäin hienot maisemat. Aikaa ja varsinkin lämpimällä ilmalla juomista kannattaa varata, yksin kiertäessä ilman odotteluitakin meni noin 1,5h. Ja raskas tämä rata toki on, mennään ylös ja alas jne. Suosittelen kuitenkin käymään, lisä plussana vielä ehdottomasti hyvät harjoittelualueet. Ja vinkkinä, lähes kaikilla väylillä kannattaa pyrkiä pysyyn väylällä, muuten voi tulla hankalaa.

  Haastetta heittelyyn! On pitkää siivua, hysse- ja annukkaväylää, mennään ylös ja alas, ränniinkin pitää osua. Monipuolinen uutuus ratavalikoimaan. Metsäradalla on ominaista, että kannattaa pysyä väylällä, jos haluaa mukavan tuloksen. Siirtymät järkeviä, opasteita kaivataan ehkä lisää, kartta piti hyvin paikkansa. Tykkäsin radasta, vaikka meinasi olla vähän raskasta 🙂

Vastaa