"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kolin kylän frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Kolin kylän keskustassa virkistysalueella sijaitseva pieni frisbeegolfrata. Radalla on 5 väylää ja harjoituskori puttaamisen harjoitteluun.

Lue lisää

Frisbeegolfradan läheisyydestä löytyvät kaikki Kolin kylän keskustan palvelut, mm. Kolin Sale ja Gastropub Ryynänen. Virkistysalueella on pieni laavu ja nuotiopaikka. Virkistysalueella sijaitsee myös minigolfrata.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kolintie 94
  83960 Lieksa


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  Discmania

 • Väylien määrä

  5

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Kolin Kotiseutuyhdistys Ry.

 • Suunnittelija

  Kolin Kotiseutuyhdistys Ry.

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kolin kylän frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Kolin Kylä #1

Pituus 32 metriä. Par 3

Väylä 2: Kolin Kylä #2

Pituus 34 metriä. Par 3

Väylä 3: Kolin Kylä #3

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 4: Kolin Kylä #4

Pituus 49 metriä. Par 3

Väylä 5: Kolin Kylä #5

Pituus 35 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Kolin kylän frisbeegolfrata

  Bongattu! Rata on siis minigolfradan vasemmalla puolella. Kartta löytyy ykkösväylän vierestä. Jokainen heittopaikka ja väylän kori löytyivät pienen etsinnän jälkeen. Halpiskorit ja ”sinne päin” -opasteet. Ei lisättävää aiempiin arvioihin.

  Pakkobongaus, mutta en suosittele. Radan voisi poistaa palvelusta tai toistaalta sitten laittaa ihan pelattavaan kuntoon.

  Lieksan kaupungissa Kolin kylällä sijaitseva frisbeegolfrata. Pituutta radalla 5-väylää, 223m ja D2-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1290m. Pelattu 23.7.2021.

  Kolin kylän rata oli metsäisissä olosuhteissa täysin tasamaalla kiertävä lyhyt rata, joten erittäin kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät eivät suunnittelunsa puolesta tarjonneet minkäänlaista vaikeutta, vaan hyvin helppoa pelaamista oli lähes jokainen väylä. Kaunein oli 3-väylä missä oikealle puolelle jäi kaunista maalaismaisemaa ja heinää seipäille nostettuna. Lisäksi 5-väylä oli ihan kaunis vasemmalle kaartava pikkunätti metsäväylä. Radan sijainti erinomainen, sillä Kolin Sale naapurissa sekä kylän ravintolapalvelut aivan äärellänsä myös. Alueella sijaitsi myös pikkiriikkinen laavu ja minigolfrata (mailojen vuokraus Kolin matkailuneuvonnasta tien toiselta puolelta). Kolin kansallispuiston palvelut myös alle 4 km päässä.

  Alusta löytyi pieni ratakartta. Heittopaikat maapohjalla. Heittopaikkaopasteet löytyivät jokaiselta väylältä. Korit Discmanian halpiskorit (pdga-hyväksyntä), ketjut enimmäkseen ruosteessa, myös harjoituskorissa.

  Mutta… ei, ei, ei. En ymmärrä tuon radan funktiota oikein millään tavalla. Ketä varten se on rakennettu? Oikeasti. Sellaista ryteikköä ja viidakkoa alusta loppuun ja lopusta alkuun, jotta ilman spottausta pärjää ainoastaan minimalististen väylien ansiosta, vaikka niidenkin viidakoihin on kiekko äärimmäisen helppo hukata! Väylät olisivat helppoja, mutta pusikot toivat omat haasteensa, eikä yhtään hyvällä tavalla sanottuna.

  Rakenteet oli mitä oli. Next tee -kylttejä ei ollut yhtään ja erityisesti siirtymä 2-3 oli täyttä arvailua ja karttaa piti siinä(kin) kohdin vilkaista. Vaikka tilaa olisi ollut runsaasti, niin luonnollisesti 1 ja 2-väylät oli laitettu risteämään keskenään. 5-väylältä siirtymä alkuun turhan pitkä mikä kuvastaa kaiken muun kanssa huonoa suunnittelutyötä.

  En tiedä… tätä rataa pelatessa tuli lähinnä surullinen fiilis. Näitä ratoja on Suomessa aivan liikaa, joiden suunnitteluun ei käytetä henkilöitä jotka osaisivat järkeviä ratoja suunnitella. Ratoja, jotka innostuneisuuden alkuhuumassa rakennetaan ja paukutellaan henkseleitä, jotta tämöttinen saatiin ja sitten ei koskaan kertaakaan milloinkaan vaivauduta ylläpitämään rataa yhtään millään tavalla! Radalla oli kaksi kaunistakin väylää, jotka sitten hukkuivat tuohon viidakkoseikkailun karuuteen. Minkäänlaista ylläpitoa radalla ei siis ole.

  Sääli, todella sääli. Kolin kylälle saisi edes alkeellisella suunnittelutaidolla erittäin hyvän ja kauniin 6-väyläisen tai jopa 9-väyläisen radan. Kun rataa vielä sitten ylläpidettäisiin säännöllisesti, niin palvelisi tämä pikkurata matkailijoitakin mukavasti, varsinkin, kun Loma-Kolilla on omansa ja Ukko-Kolilla tuore pro-tason rata.

  Jep! Ei koskaan ikinä uudestaan, ei todellakaan! Tätä voi suositella vain vannoutuneimmille ratabongareille, ei yhtään kenellekään muulle!

  1/5 ( ihan vain muutamista rakenteista ja kahdesta ok-väylästä ).

Vastaa