"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Klamilan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Klamilan kalasataman läheisyydessä sijaitseva 18-väyläinen metsärata. Sataman kioskilta saa lisätietoja radasta.

Lue lisää

Lisätietoja: http://www.klamilanvenesatama.fi

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kalasatamantie 153
  49860 Virolahti


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Klamilan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Klamila #1

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 2: Klamila #2

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 3: Klamila #3

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 4: Klamila #4

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 5: Klamila #5

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 6: Klamila #6

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 7: Klamila #7

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 8: Klamila #8

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 9: Klamila #9

Pituus 120 metriä. Par 4

Väylä 10: Klamila #10

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 11: Klamila #11

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 12: Klamila #12

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 13: Klamila #13

Pituus 107 metriä. Par 4

Väylä 14: Klamila #14

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 15: Klamila #15

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 16: Klamila #16

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 17: Klamila #17

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 18: Klamila #18

Pituus 80 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Klamilan frisbeegolfrata

  Virolahden kunnassa Klamilan frisbeegolfrata. Pituutta radalla 18-väylää, 1359m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4110m. Pelattu 31.8.2022.

  Klamilan rata sisälsi ihan mukavasti korkeuseroja joten jonkinmoisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Radan väylät ovat lyhyitä, mutta oikein pelattavia eikä mitään läpihuutojuttuja kokeneellekaan kiekon viskojalle. Korkeuseroja oli hyödynnetty hyvin ja ala/ylämäkiä oli tasamaan lisäksi hyvin mukana. Rata kulki pääosin metsä/kalliomaastossa, mutta muutaman väylän verran myös purun puolella. Kivet ja kalliomaasto saavat oman pelifiiliksen aina hyväksi, jos vain väylät vähänkin kohtalaisesti edes on suunniteltu ja täällä sitä parhautta oli paljon tarjolla. Siirtymät lyhyet paitsi kasilta ysille hieman pidempi.

  Väylät olivat monissa kohdin hieman ristiriitaisia. Vaikka hyvin heitettäviä pääsääntöisin olivatkin ja vaihtelevia, niin paljon sellaista pientä muutettavaa kuitenkin oli monin paikoin. Suosikkiväylä ehkä nro 10 mikä oli hieno purulta kalliolle heitettävä 70m pitkä väylä, mutta… sekin oli lopulta sokkoväylä, tosin mitään varsinaista kuntopolkua ei väylän kanssa ristennyt, joten yksinkin sen uskaltaa heittää pienellä riskillä tietenkin. 8-väylällä heittopaikka oli laitettu hienosti sillan päälle, mutta sitten itse väylä oli raivaamaton eli kasvoi pusikkoa ja horsmaa aivan liian kanssa niin väylällä kuin ihan korin likelläkin. Periaatteessa erinomainen väylä, mutta… 15-väylä oli myöskin ihan hieno alamäkiväylä missä kori reilusti oikealla, mutta tuossakin kohdin keskellä olevia mäntyjä voisi madaltaa, jolloin väylä olisi aloittelijallekin paljon pelattavampi. Radan valmistuessa ne männyt ovat olleet paljon pienempiä ja nyt 8 vuoteen kukaan ei ole niille raaskinut tehdä mitään. 17-väylä oli myös nätti ylämäkiväylä ja erityisesti korin sijainti ison kallionlohkareen naapurissa oli upea!

  Vaarallisin väylistä oli aivan ehdottomasti nro 2 missä heitettiin sokkona alamäkeen vasemmalle kaartavana pururataa pitkin. Tuollaisia ei pitäisi ikinä koskaan minnekään rakentaa! Toinen paha paikka oli väylien 10 ja 11 välisellä siirtymällä missä aivan yllättäen tullaankin keskelle 8-väylää. Miksi siirtymä tehty noin vaaralliseen paikkaan?

  Rakenteet hyvässä kunnossa, vaikka jo 8 vuotta vanha rata onkin. Rataa lähestyttäessä hyvä infokyltti radan p-paikalle vasemmalle sataman suuntaan. Roskikset, ratakartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit hyvässä kunnossa. Erityismaininta aivan ehdottomasti todella hyvistä ja kattavista next tee -kylteistä! Radan p-paikan vieressä Klamilan satamassa palvelee kesäisin kesäravintola ja kioski ja löytyy myös uimarantakin. Käyntiä kannattaa ehdottomasti harkita myös Klamilan Kujansuussa 1,5km päässä sijaitsevassa useiden, useiden vuosikymmenten takaista kyläpubin tunnelmaa huokuvassa paikassa. Itsekin kävin siellä evästelemässä kahvimukillisen ja kinkkusämpylän. Se olikin sellainen ”äijä”-sämpylä… vaalea pitkä höttösämpylä, päällä reilu kerros voita tai ihan jotain muuta kuin kaikkein keveintä Keijua, juustoviipaleita ja ainakin kaksi kiloa kinkkuviipaleita. Pupun murkinat oli jätetty suosiolla sämpylän välistä kauppaan! Hieno paikka!

  Klamilan frisbeegolfrata on hyvä ja monipuolinen metsärata, onneksi vain muutaman väylän kulkiessa purulla. Hienoa kalliomaastoa oli tarjolla useilla väylillä. Radan arvosanaa oli vaikea määrittää sillä turvallisuuteen ja pusikoiden raivaamiseen liittyviä puutteita oli siellä täällä. Normaalisti puutteet veisivät arvosanasta enemmän pois, mutta Klamilan rataa oli oikeasti kiva pelata ja voisi milloin tahansa tulla uudestaankin!

  4/5

  Tänään kävin Klamilassa heittämässä ja positiivinen yllätys oli, että rata oli oikeasti 18 koria. 8 raidin heittopaikka oli vähän hakusessa ja se löytyi sillan päältä. 9 raidille opaste oli kaatunut, mutta 8 korilta lähtee oikean puolesta polkua pitkin, niin sieltä lötyy ysin heittopaikka. 11 heittopaikalle oli paluu tien toiselle puolelle, jossa ohitetaan kahdeksanen korista. Opsteet oli osaksi kateissa, mutta hyvällä ideoinnilla heittopaikat löytyi. Uudet korit toi haasetta kivasti lisää radalle ja varmisti tulen uudellenkiin radalle heittämään. Olisi hienoa kun vielä nykyradasta saisi ratakartan ajantaselle.

  Kävin kiertämässä radan. Rata oli aika hyvin merkattu ja tiesi mihin pitää seuraavaksi mennä. Itse en löytänyt kun yhdeksän heittopaikkaa, mutta kun kaksi kertaa kiersi sai täyteen. Väylä 6 koria ei meinannut löytyä, kun oli isohko hakekasa korin edessä. Itse tykkäsin kyllä radasta ja varmaan menen uudelleenkiin heittämään sinne.

  Ok metsärata, yksinkertaisia väyliä ja pari hieman haastavampaakin. Opasteet voisivat olla selkeämmätkin, mutta toimivat näinkin. Kyllä tämän heittämässä käy, mutta ei tätä erikseen lähtisi uudestaan heittämään…

  Laajennuksen jälkeen 18-väyläiseksi kasvanut rata käy jo vakavammin otettavien puolelle. Ihan kaikki raivaukset ja tiipaikat eivät ole vielä valmiita, mutta valmistunevat lähitulevaisuudessa? Pari uutta väylää todella hienoja ja haasteellisia, muutoin perusmetsärataa. Nyt tätä voi harkita jo lähteä heittämään erikseenkin. 😉

  Heittopaikat ovat soraa, jonka päällä on tekonurmi.
  Radan alussa iso ratakartta ja myös heittopaikoilta löytyy jonkunlaiset väyläkuvaukset.
  Väylillä 3 ja 6 on noudatettava varovaisuutta uimarannalle johtavan tien liikenteen takia.
  Väylä 3 kori sijaitsee oikealla rinteessä.
  Kori on puiden takana ja vasemmalla sijaitseva väylän 6 kori saattaa heittäjää hämätä.

Vastaa