"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kiviristi frisbeegolf

Radan kuvaus

9-väyläinen puistorata, Kiviristin kentän ja lukion tuntumassa. Sopii kaikentasoisille. Perheystävällinen.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kiviristintie 10
  62100 Lapua


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Lapuan Frisbeegolf Club

 • Suunnittelija

  Lapuan Frisbeegolf Club

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Ratakartta

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kiviristi frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Kiviristi #1

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 2: Kiviristi #2

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 3: Kiviristi #3

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 4: Kiviristi #4

Pituus 35 metriä. Par 3

Väylä 5: Kiviristi #5

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 6: Kiviristi #6

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 7: Kiviristi #7

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 8: Kiviristi #8

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 9: Kiviristi #9

Pituus 56 metriä. Par 3

5 arvostelua radalle “Kiviristi frisbeegolf

  Lapuan kaupungissa Kiviristi frisbeegolf. Radalla pituutta 9-väylää, 480m ja C2-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1730m. Pelattu 22.7.2022.

  Kiviristin rata sijaitsee puistoalueella missä ei ole lainkaan korkeuseroja, joten hyvin kevyestä ulkoilusta käypi radan kiertäminen. Puistoalue on hyvin hoidettua lyhyttä nurmea joten kiekot löytyvät ilman ongelmia. Väylät ovat nättejä joskin kohtalaisen helppoja peruspuistoväyliä missä puita ja muita maastonmuotoja hyödyntämällä on saatu hieman vaikeuskerrointakin matkaan mukaan. Aloittelevan tason pelaaja arvostaa myös runsasta heittotilaa. Väylistä näyttävin on 4-väylän koivukuja lähellä tietä. Lyhyt väyläpituus takaa sen ettei kovin isoa riskiä tiellä kiekon viskaamisesta ole. Siirtymät ja väylät lyhyet, joten periaatteessa rata on hyvin nopea kiertää.

  Aavistuksen maasta kohollaan olevat heittopaikat ihan hyvässä kunnossa. Korit myös hyväkuntoiset. Auto löytää hyvin parkkitilaa isoilta Sedun ja Lapuan lukion parkkipaikoilta joiden vieressä Lapuan keskustassa rata sijaitsee. Sijainnin ollessa radalla keskeinen, niin ruokapaikkoja löytyy runsaasti. Jos hieman fiinimmin haluaa syödä, niin Lapuanhoville suositus. Itse ruokalin Kiviristin pelin jälkeen Shell Lapualla minne 5km matkaa.

  Ei. Ei valitettavasti kuitenkaan ihan. Rata oli periaatteessa siis nopea kiertää, mutta ekalla kerralla aikaa tuhlaantui tolkuttomasti arpomiseen, jotta missäköhän on seuraava väylä ja mihinköhän koriin se mahdetaan heittää. Tämä johtui siitä ettei alueella lainkaan ratakarttaa ja suurin osa heilttopaikoilla olevista opasteista tuhottu eikä next tee -kylttejä ollut missään. Karttaa sai koko ajan lukea ja yhden kerran varmistelin väylien sijaintia heittämässä olleelta junnuporukalta jotka hienosti asiassa auttoivatkin, lämmin kiitos heille. Myös eräs norjalaisseurue näytti heittelevän kiekkojansa ihan miten sattuu, kun opasteita ei näkynyt, ei kuulunut.

  Turvallisuuskaan ei radalla ihan parhaissa kantimissa. Kutosen kori ja seiskan heittopaikka liian lähekkäin. Myös kasi ja ysi aivan liian lähekkäin avoimella alueella. Kasin mandoa en ihan ymmärtänyt. Ilmeisesti sillä haettu turvallisuutta vieressä kulkevalle kevyen liikenteen väylälle. Tosin tälle väylälle erinomainen näköyhteys joka suuntaan. Päinvastoin tuo mando huonontaa olennaisesti kasin ja ysin turvallisuutta mitkä siis jo muutoinkin liian likellä ovat. Ei hyvä.

  Kiviristin rata sijaitsee oikein nätillä puistoalueella ja on hyvä paikka aloittelijalle väylien helppouden ja runsaan heittotilan johdosta. Opasteiden olemattomuus ja turvallisuuspuutteet vievät arvosanaa kuitenkin selvästi alaspäin. Nyt, kun tietää radan kiertojärjestyksen, niin voisi tuollaisen radan uudestaankin pelata. Toivottavasti kuitenkin parannuksia saisi radan hallinnoija aikaiseksi.

  2/5

  Käyty 5.6.2021. Loistava rata kiertää lapsen kanssa. Väylät helppoja ja selkeitä. Muutamalla väylällä oltava tarkkana alueen läpi liikkuvien sivullisten varalta. Nelosväylällä autoja parkkeerattu todella lähelle väylää, erityisesti lapsen kanssa kiertäessä parempi mennä varmistamaan ettei isompia vahinkoja pääse syntymään. Siirtymät pääosin melko selkeitä ja turvallisia. Väylä 7 vähän hazardi poikkikulkevan tien lisäksi siten, että väylän 2 kori on lähellä tiitä, ja väylän heitto menee vaarallisen läheltä ykkösväylän heittopaikkaa.

  Mutta oikein mukava perherata, kokeneemmalle pelaajalle lähäripelin treeniin ihan mukava neppirata.

Vastaa