"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kitkan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Kortesjärvellä, Kitkan ulkoulukeskuksen maastossa, sijaitseva 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Alunperin v. 2013 perustettu rata koki kasvojen kohotuksen kaudella 2015 ja rataa ei enää tunnistaisi entisekseen. Kannattaa käydä katsastamassa uudelleen, jos viime visiitistä on vierähtänyt reilumpi tovi!

Radan tiedot

 • Osoite

  Kitkantie 63
  62420 Kauhava


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kitkan ulkoilukeskus

Ratakartta

Väylä 1: Kitka #1

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 2: Kitka #2

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 3: Kitka #3

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 4: Kitka #4

Pituus 161 metriä. Par 4

Väylä 5: Kitka #5

Pituus 126 metriä. Par 3

Väylä 6: Kitka #6

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 7: Kitka #7

Pituus 173 metriä. Par 4

Väylä 8: Kitka #8

Pituus 113 metriä. Par 4

Väylä 9: Kitka #9

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 10: Kitka #10

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 11: Kitka #11

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 12: Kitka #12

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 13: Kitka #13

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 14: Kitka #14

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 15: Kitka #15

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 16: Kitka #16

Pituus 131 metriä. Par 3

Väylä 17: Kitka #17

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 18: Kitka #18

Pituus 94 metriä. Par 3

10 arvostelua radalle “Kitkan frisbeegolfrata

  26.6.2021

  Erittäin hyvä rata. Näköalatorni radan varrella kurkkaamisen arvoinen.

  Ilmainen parkkipaikka lähellä ykköstiitä, joka parkkipaikalta katsoen majan takana.

  Tiit hyvän kokoiset (1m x 1m vanhentunutta tietoa) ja tasaiset. Korkeuseroja löytyy, mutta ei tarvitse olla huippu-urheilija jaksakseen. Korkeuserot kivasti mukana väylissä. Radan loppupuolella mukavat alamäkikiidätykset.

  Erityismaininta: poolimme vasenkätinen pelaaja pääsi kerrankin heittämään kunnolla rystyllä kun löytyi useampiakin vasurirystylle sopivia väyliä!

  Rata bongattu! Karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan ja opastaulu on hyvin esillä. Parkkitilaa on riittävästi.

  Tarjolla on laadukas 18 väylän metsärata, joka myötäilee pururataa. Väylät ovat monipuolisia ja pitkiä, heittotilaa on riittävästi. Jokaiselle väylällä on selkeä heittolinjansa ja haasteen väylille tuo pitkälle heittäminen yhdistettynä osumatarkkuuteen. Maasto on sen verran avointa, että huonotkin heitot pystyy vielä pelastamaan par-tulokseen. Korkeuseroja on huomioitu radan suunnittelussa järkevästi.

  Heittopaikat ja korit hyvässä kunnossa. Ymmärsin niin, että väylä 2 voidaan pelata par3 tai par 4 väylänä kisan mukaan. Mielestäni väylä voisi olla par 4 (kaksi tosi hyvää heittoa ja pääsin hyppyputille 😀 ). Toki isokätiset paukuttaa kiekon helposti ylös mäkeen, mutta pirkkua ei väylältä helposti saa. Toisaalta par3 sopii radan haastaavuuteen.

  Siirtymät ovat kohtuu lyhyitä, eikä radalla pääse eksymään. Kierroksesta jäi positiivinen fiilis. Rataa on kehitetty vuosien saatossa ja muutokset ovat vieneet rataa eteenpäin. Rata sopisi sellaisenaan PDGA-kisan radaksi.

  Suosittelen rataa, jos kiekko lentää ja kaipaat haasteita. +++

  Oma arvio 4/5.

  Aivan loistavat puitteet! Korkeuseroja on ja maasto on aivan mahtavaa. Avointa ja kiekkoja ei mene hukkaan. Rata Lapuan rataan verrattuna paljon helpompi, mutta on myös paljon miellyttävämpi kulkeakin. Kosteaa oli vielä paikka paikoin, joten varatkaa saappaat mukaan.

  Sitten negatiiviset asiat. Korit hylkii. Siis ne oikeasti hylkii kiekkoja! Uloimpiin kiekkoihin 2-3 lenkkiä lisää, niin ne eivät olisi niin tiukalla. Tällä saisi ketjujen hylkimisen pois, kun ovat aivan liian kireällä tällä hetkellä.

  Teet on pienet, mutta riittävät. Takaa voi ottaa tarvittaessa vauhtia.

  Olkaa Kortesjärveläiset ylpeitä, teillä on hieno kenttä tehtynä!

  Todella hyvä rata, vaikka osa väylistä ehkä helpohkoja. Mutta ei ne kaikki missään nimessä ollut. Tiit hieman pienehköjä. Vaikutti ehkä kahdella väylällä. Tosi heino paikka muutenkin, pohjanmaan ainut ”kumpare”, maisemat ja näköalatorni jäi mieleen. Suosittelen.

  Väylät on suurimmaksi osaksi mielenkiintoisia ja vaihtelevia, alun ollessa vaikeampi ja lopun hieman helpompi, ainakin pariin pelaamisen kannalta. Väylän 8 par-luku herättää ihmetystä, koska on todella helppo pirkotettava. Hyvää rataa heikentävät kaksi asiaa: tiipaikat ovat auttamatta liian pienet vauhdinottoon, koska paikoin tiin takaa ei voi ottaa vauhtia. Korin ketjut ovat melko harvassa ja puttaaminen on vaikeaa. Toki jos keskelle osuu, niin ongelmaahan ei ole 🙂 Discatcherit ovat kyllä enemmän omaan makuuni..

  Tiipaikat oli aika pienet ja reilusti koholla maasta. Eli jos halusi kunnon vauhdin ei auttanut kuin heittää laatikon takaa. Väylät ja maasto ovat hyvät. Korit taitaa olla DGA:n Mach -sarjaa. Tiimatot/heittoalustat reilusti isommiksi niin homma on kunnossa radan osalta.

  Jäi kyllä todella huono maku radasta. Tiit aivan onnettoman pienet, eikä joka tiillä voinut ottaa vauhtia edes Tiin takaa. Korit eivät olleet nähneet edes valokuvaa discathereista. Muutama todella huono väylä ja pari joissa ei edes ollut juurikaan mitään väylää. Puitteet hienolle radalla ko. paikasta kyllä löytyy mutta em. asiat eivät houkuttele enää radalle palaamaan.

  Perus pururataväyliä eli suoria ja kapeita on paljon. Heittopaikkoina yrittää toimia metri*metri puulaatikot, käytännössä heitettävä niiden takaa. Radalla ei ole raivattu puita joten osalla väylistä ei ole varsinaista heittoväylää lainkaan. Lopussa on sitten hiukan vaihtelua joten tavallaan radassa olisi potentiaalia mutta tässä kunnossa ei tee oikeutta lajille.

Vastaa