"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kirkkonummen frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Kirkkonummen Frisbeegolfradan rakentaminen aloitettiin loppukesästä 2011 Kirkkonummen Volsiin josta Kirkkonummen kunta on myöntänyt alueen Frisbeegolfrataa varten. Rataa rakennetaan Kirkkonummen Disc Golf Club ry:n jäsenten ja paikallisten harrastajien toimesta talkoovoimin.

Lue lisää

Metsärata jonka väylien suunnittelussa on pyritty väylien monipuolisuuteen. Radasta on pyritty tekemään haastava josta pitäisi löytyä haastetta myös kokeneille pelaajille.

Radalta löytyy myös vaihtoehtoiset heittopaikat lapsille ja aloittelijoille.

Ajankohtaista

26.03.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Österbyntie 26
  02400 Kirkkonummi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  16

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Antti Henriksson

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Paikallissää

Lumisadetta
Perjantai 12/15 80%
Lumisadetta
Lumisadetta. Alin lämpötila 1ºC.
Lumikuuroja
Huomenna 12/16 60%
Lumikuuroja
Lumikuuroja. Ylin lämpötila 2ºC. Tuuli S, nopeus 15−25 km/h. Lumisateen mahd: 60%. Lunta kertyy alle 2 cm.

Väyläkuvaukset

Kirkkonummen frisbeegolfrata

Väylä 1: Kirkkonummen #1

Pituus 147 metriä. Par 4

Vanhaa metsätietä seuraava väylä. Tiiauspaikalta n.50m päässä väylä kääntyy loivasti vasemmalle isojen mäntyjen edestä ja kapenee hiukan, tästä n.40 metriä eteenpäin ja loiva käännös vuorostaan oikealle jossa tilaa reilummin. Lähestyminen kapenevaa väylää pitkin kohti koria isojen kuusien alle.

Väylä 2: Kirkkonummen #2

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 3: Kirkkonummen #3

Pituus 99 metriä. Par 3

Avaus kallionpäältä kapeaa kujaa pitkin vastassa olevaa kalliota kohden jossa väylä aukeaa ja kääntyy heti jyrkästi vasemmalle. Lähestyminen tapahtuu kapeaa mäntykujaa pitkin korille.

Väylä 4: Kirkkonummen #4

Pituus 143 metriä. Par 4

Tiiauspaikalta n.60m suoraan jonka jälkeen väylä kääntyy loivasti vasempaan. Eteen nousee kallio jonka yli väylä taittaa loivasti oikeaan. Kori sijaitsee kallion toisella puolella "taskussa" joten huono lähestyminen saattaa sakottaa reilumminkin.

Väylä 5: Kirkkonummen #5

Pituus 96 metriä. Par 3

Tiukasti oikealle kääntyvä kapeahko väylä loivaan alamäkeen. Kori kalliolla jonka vasemmalla puolella ja korin takana kallio laskee jyrkemmin joten huono lähestyminen saattaa päätyä odotettua kauemmaksi korista.

Väylä 6: Kirkkonummen #6

Pituus 55 metriä. Par 3

Suora ja kapea kuja joka aukeaa hiukan ja kapenee taas koria kohti. Vasemmalle karanneet heitot päätyvät tiheään kuusikkoon, josta pois päästääkseen saattaa joutua käyttämään useammankin heiton.

Väylä 7: Kirkkonummen #7

Pituus 101 metriä. Par 3

Avaus ylämäkeen jossa mukavasti tilaa. Mäen päällä väylä kääntyy loivasti vasemmalle ja muuttuu alamäeksi. Kori kalliolla joka tippuu heti korin takana joten pitkäksi menneet lähestymiset päätyvät odotettu kauemmaksi korista.

Väylä 8: Kirkkonummen #8

Pituus 71 metriä. Par 3

Loivasti oikealle kääntävä väylä loivaan alamäkeen. Kori korotettu.

Väylä 9: Kirkkonummen #9

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 10: Kirkkonummen #10

Pituus 141 metriä. Par 4

Väylä 11: Kirkkonummen #11

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 12: Kirkkonummen #12

Pituus 112 metriä. Par 3

Suora ja selkeä väylä jossa tilaa reilusti. Reunoilla tiheää pusikkoa joka rankaisee välittömästi.

Väylä 13: Kirkkonummen #13

Pituus 74 metriä. Par 3

Avaus kalliolta isojen puiden läpi vasemmalle kaartaen joiden takana kori sijaitsee vastakkaisella kalliolla.

Väylä 14: Kirkkonummen #14

Pituus 86 metriä. Par 3

Selkeä suora väylä loivaan alamäkeen, kori väylän oikeassa laidassa.

Väylä 15: Kirkkonummen #15

Pituus 202 metriä. Par 5

Väylä kulkee tammien välistä edessä nousevalle kalliolle jossa väylä kaartaa loivasti oikealle. Kallionpäällä väylä taittaa taas loivasti vasemmalle isojen kuusien ohitse. Kallion toisessa päässä väylä kääntyy jyrkästi oikealle ja kapealle kujalle jonka päästä kori löytyy.

Väylä 16: Kirkkonummen #16

Pituus 94 metriä. Par 3

Alamäkeen pelattava ja loivasti oikealle viettävä väylä viimeistelee kierroksen.

12 arvostelua radalle “Kirkkonummen frisbeegolfrata

  Ratakartta ja väyläkuvaukset ovat vanhentuneet! Rata pilattu vanhaan verrattuna ristiin menevillä 7 ja 8 väylillä, jollaisia tulisi ratasuunnittelussa välttää. Uusi 13. väylä radan helmi ja vanhan 1. väylän poisto ok, muuten uudistukset epäonnistuneet!

  Metsäradaksi varsin miellyttävä kokemus. Aluskasvillisuus tosin on paikoitellen runsasta ja yksin heittelijä saa varautua etsiskelemään kiekkoja, mikäli ei pysy aina keskellä väylää. Väylät olivat riittävän monipuolisia ja harrastepelaajalle sopivan pituisia. Opasteet seuraaville heittopaikoille olivat pääasiassa hyvät. Metsäradoille tyypilliseen tapaan tällaisen löysänilkkaisen vanhan starbun jalat ovat koko ajan koetuksella pienten kantojen ja kivikkoisen maaston takia. Kun suurin osa radoista tunnutaan kuitenkin rakennettavan umpimetsiin olisi hienoa, jos väylien raivaamiseen voisi käyttää hiukan enemmän ”efforttia”.

  Radalla nykyään 15 väylää. Uusin väylä pelataan väylänä nro 10. Tiipaikka vielä hieman keskeneräinen, mutta sijaitsee vanhan kympin tiin takana n 10m. Selkeää polkua ei ole vielä sinne raivattu, mutta väylä näkyy jo näin syksymmällä kympin tiiltä. n 80m par3.

  Rata tarjoaa korkeuseroja ja metsässä rämpimistä. Väylät ovat monipuolisia muodoiltaan ja pituudeltaan, vaikka maisemat eivät yhtään vaihtelekaan. Väylien ahtaus tarjoaa paikoin haastetta ja aloittelijat saavat helposti puuosumia riittämiin. Radan laajentaminen täysimittaiseksi olisi hienoa, vaikka siihen vielä aikaa menee.

  Hieno kokonaisuus ratana, oli positiivinen yllätys. Kartta ja opasteet olivat kunnossa, väylät löytyivät helposti. Heittoalustat kaipaisivat vähän ylläpitoa, mutta kyllä niiltä pystyi heittämään. Väylät on raivattu hyvin ja heittolinjat olivat selkeitä. Lisäksi väylät ovat monipuolisia ja sopivan haasteellisia. Muutamalla väylällä avaus karkasi sen verran ptkälle, että kiekon etsimisessä meni hieman aikaa. Suosittelen käymään!

  Hyvä rata. 15 vaihtelevaa väylää isoillakin tasoeroilla. Väylällä tosiaan kannatti pysyä, koska muuten kiekon etsintään metsästä saattoi kulua aikaa. Tiipaikat OK, korit erinomaisia. Asia jota voisi kehittää oli opasteet radalle. Jos parkkipaikalle ei ole yhtäkään opastetta ja risteyksessä on vain lankku, jonka sade on pyyhkinyt blankoksi, niin se tarkoittaa, että radalle ei ole yhtäkään opastetta.

Vastaa