"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kirjurin ratamuutoksia 2010

7.5.2010 13:18

Kirjurin frisbeegolfpuistoa parannellaan palvelemaan entistä paremmin huipputason frisbeegolfia Porissa. Käsittelyn jälkeen rata vaikeutuu 2-3 heitolla, kahdella kasvava par-lukema on jatkossa 68 ja pelaamisesta tulee ”taktisempaa”. Muutamia muutoksia radalle tulee myös tapahtumajärjestäjiä silmällä pitäen ja me pyrimme sulautumaan näihin. Muutokset toteutetaan hyvässä yhteistyössä Puistotoimen kanssa, joten jälleen kerran saamme ammattilaiset asialle, eikä teknisestä toteuttamisesta varmasti ole valittamista. Paljon alla olevista töistä on jo tehty, mutta suurin osa ajoittuu toukokuun puoleen väliin.

Varsinaisten väyläropelointien lisäksi rata-alueelle lisätään penkkejä, roskakoreja ja pyörätelineitä. A1:lle ilmestyi myös ahkeran Mustavariksen rakentama tyylikäs löytökiekkojen palautuslaatikko!

A1: Arenan puolella muutokset alkaa heti ensimmäiseltä väylältä, jonka varrelle istutettiin 6 koivua lisää ja yksi koivu poistetaan. Väylän sivussa kulkevaan aitaan tulee myös kaksi kulkua helpottavaa aukkoa lisää, joten harhaheittojen hakumatka lyhenee.

A5: Väylän jälkimmäiseltä kolmannekselta, oikeasta reunasta poistettiin muutama pihlaja, mutta muuten väylä pysyy entisellään. Maisemointiin liittyviä muutostöitä tehdään pyörätien oikealla puolella enemmänkin, mutta nämä ei suoranaisesti koske väylää.

A6: Arenan siivuväylä saa vihdoin väylän myös lopun pikkumetsikköön. Kolme havupuuta on jo kaadettu ja vielä 2 pihlajaa katoaa aiheuttamasta harmia. Näköyhteys korille paranee poistettujen puiden ansiosta.

A7: Pikkunätti neppailuväylä muuttuu SM09 -versioksi kiinteästi! Koria siis siirretään ~30metriä taaemmas. Tämä vaikeuttaa väylää sopivasti. Alkuvaiheissa kannattaa käyttää spotteria. Vaikka kulkureitti onkin suljettu puomein, saattaa harhakulkijoita esiintyä! OB-alueina toimii aita oikealla ja asfaltti-alueet, pois lukien väylän poikki kulkeva ”pyörätie”.

A9: Muuttuu toistaiseksi tuntemattomalla tavalla. Tämä muutos johtuu Arenan sisääntuloaukon levennyksestä, joka ahmaisee nykyisen koripaikan mennessään. Suunnitelmat on valmiina, mutta päätökset väylän suhteen tehdään vasta kun nähdään sisääntuloaukolle tehdyt työt.

P1: Messipojanpuiston puolelta avausväylä on ollut putkitöiden uhrina, eikä jälki ole kaunista katseltavaa. Tiimatosta näkyy nykyisellään 10x20cm kokoinen alue ja väylän on täyttänyt mutavelli joka tarraa kiekkoihin ja kenkiin varsin liisterimäisesti. Onneksi Puistotoimi hoitaa väylän entiselleen, sekä rakentaa jälkimäisen kolmanneksen kohdalle pienen kumpareen.

P2: Kaikkien iloksi päätimme vaikeuttaa tätä liian helppoa metsäkujaa ja väylän oikeaan reunaan rakennetaan pajuaita. Hyviä kopisteluhetkiä kaikille!

P3: Metsikön pelastamiseksi suoritettu harvennustyö helpotti väylää melkoisesti. Harvennuksen jälkeen kori näkyy tiille hyvin ja metsäreissu ei tarkoita automaattista bogeya.

P5: Tiin edessä olevien kuusien oikealle puolelle on tulossa uusia puita!

P6: Edellisen väylän puuistutukset vaikuttaa myös tässä, mutta lisäksi korin alustalle tulee kumpare ja koria siirretään muutaman metrin lähemmäs tiitä!

P10: Aikaisemmin vaikea par3 muuttuu par4:ksi noin 30metrin tiin siirron ansiosta. OB-alueet pysyy ennallaan.

P12: Yksi radan suurimmista peliin vaikuttavista muutoksista tapahtuu P-puolen viimeisellä väylällä. Tiipaikka siirtyy täysin uudelle paikalle ja väylästä tulee lyhyehkö, mutta haastava par4. Ne joiden kantti kestää, pääsevät pelaamaan vaikka eagleä. Tällä väylällä on lupa taktikoida!

Kirjurin frisbeegolfpuiston Ratamestarit toivottavat kaikille antoisaa ja haastavaa frisbeekautta 2010!


1 kommenttia:

teknis | 11:37 15.05.2010

Torstaina käytiin isommalla porukalla pelaamassa, aurinko paistoi ja rata oli todella hyvässä iskussa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *