"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kirjurinluodon frisbeegolfpuisto

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Kirjurin frisbeegolfpuisto on upeaan puistomaastoon sijoittuva rata Porin Kirjurinluodolla ja sen lähimaastossa, aivan kaupungin keskustan tuntumassa, "porilaisten olohuoneessa".

Lue lisää

Kirjurin frisbeegolfpuisto on upeaan puistomaastoon sijoittuva rata Porin Kirjurinluodolla ja sen lähimaastossa, aivan kaupungin keskustan tuntumassa, ”porilaisten olohuoneessa”.

21 väyläinen, laajalle 19 hehtaarin alueelle sijoittuva rata on kokonaisuudessaan helppokulkuisessa hoidetussa puistomaastossa. Rata muodostaa yhtenäisen lenkin ja radan kierto sujuu luontevasti. Pitkiä siirtymiä ole, vaikka Kokemäenjoki ylitetään välillä kävelysiltaa pitkin. Toisaalta joki jakaa radan myös kahteen pienempään itsenäiseen lenkkiin ja näiden mukaan radan numerointikin on nimetty A ja P lenkkiin.

Avoimen ja helppokulkuisen maastonsa ansiosta rata sopii erinomaisesti aloittelijoille, mutta haasteidensa vuoksi myös kilpakentäksi lajin aktiiviharrastajille. Radan par on 66. Väylien pituudet vaihtelevat 66-233 metriin.
Radalla on monipuolisia väyliä, joille puiston puut ja pensaat, sekä useat vesiesteet luovat vaikeusastetta. aloittelijalle riittää pelattavaa, vaikka jättäisikin pahimmat vesiväylät väliin. Turvallisesti vesiesteen ylittämistä pääsee kokeilemaan radalle vartavasten rakennetun bunkkerin kanssa, väylällä P6.
Radan puistoalueesta huolehtii Porin kaupungin puistotoimi, joka mm. leikkaa nurmikot säännöllisesti.

Liitokiekkoseura mustavaris päivystää radalla aktiivisesti ja järjestää harrastustoimintaa, mm. viikkokisoja säännöllisesti läpi vuoden.

Osa radasta sijaitsee Delta Arenan alueella, missä järjestetään joka vuosi suuria yleisötapahtumia, kuten Pori Jazz festivaalit heinäkuun puolivälissä. Vilkkaimman festarikauden aikana osa radasta ei ole käytössä, vaan korit ja opasteet kerätään varastoon. Vuonna 2010 väylät A5-A9 ovat pois käytöstä 10.7.-10.8.

Turvallisuus

Koska rata sijaitsee ”porilaisten olohuoneessa” ja puistossa liikkuu paljon ulkoilijoita, on radan suunnittelussa kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuteen. Rataa varten on löydetty hienoja alueita, jotka ovat vähällä käytöllä, mutta sopivat erinomaisesti radan tarpeisiin.

Pelaajien on oltava aina huolellisia turvallisuuden kanssa, mutta muutamilla väylillä on syytä tarkistaa erityisen huolellisesti, että väylän alue on vapaa ennen avausheittoja. Väylät ovat A1, P9 ja P10.

Historia
Alueelle oli haaveiltu rataa jo monet vuodet, mutta vuonna 2007 radan suunnittelu aloitettiin todenteolla yhteistyössä Porin kaupungin vapaa-aikaviraston ja puistotoimen kanssa. Kahden vuoden huolellisen suunnittelun ja rakentamisen tuloksena rata avattiin toukokuussa 2009, kauden ensimmäisen SM osaturnauksen toimiessa avajaistapahtumana. Kisassa tehtiin silloinen SM turnausten osallistujaennätys, 138 pelaajaa. Ensimmäiset kisan ulkopuoliset käyttäjät odottelivat kärsimättöminä finaalien päättymistä, päästäkseen radalle.

Kiekkomyynti
Porin seudun matkailu Oy:llä, Maisalla, on Kirjurinluodolla infopiste, joka on radan lähin kiekkokauppa. Infopiste sijaitsee puiston keskellä, Pelle Hermannin leikkipuiston kupeessa. Samassa paikassa on myös kahvila, koski ja wc:t. Tänne on lyhyin matka väylän A2 korilta.

Palvelut
Porin keskusta monipuolisine majoitus- sekä ruokailu- ja ravintolapalveluineen on muutaman minuutin matkan päässä radalta.

Paikoitus
Paikoitustilaa on mm. Radan molempien lenkkien alkupäiden läheisyydessä. A1:n lähellä, Arenan sisääntulon kohdalla. P1:n vieressä koulun parkkipaikalla.

Väyläkuvaukset
Koska Porin rata koostuu A- ja P-lenkistä, on väyläkuvauksien järjestystä hieman avattava. Perinteisesti aloitetaan pelaamalla väylä A1-A3, joiden jälkeen ylitetään joku ja pelataan P-lenkki kokonaisuudessaan ja vasta lopuksi pelataan väylät A4-A9.

Ajankohtaista

07.05.2010
Kirjurin ratamuutoksia 2010
Kirjurin frisbeegolfpuistoa parannellaan palvelemaan entistä paremmin huipputason frisbeegolfia Porissa. Käsittelyn jälkeen rata ... Lue lisää

26.03.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Pormestarinpolku
  28100 Pori


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  21

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Mikko Järvinen

 • Suunnittelija

  Marko Timonen, Mikko Järvinen, Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Porin Seudun Matkailu Oy
  Yrjönkatu 17 28100 PORI

  Intersport Pori
  Yrjönkatu 14 28100 PORI puh. 02-6305230

Väyläkuvaukset

Kirjurinluodon frisbeegolfpuisto, Pori

Väylä 1: A1 - Love at first sight!

Pituus 199 metriä. Par 4

Arenan kaunis avausväylä. Pitkä oikealle kaartava väylä. Lopussa jyrkkenee koivujen väliseen "pussiin". Hyvällä avauksella pääsee hakemaan kolmosta. Heikomman avauksen jälkeen päänvaivaa tuottaa tiheä mäntymetsikkö estämässä korille pääsyn. Vasemmalla OB-aita. Kiinnitä erityistä huomiota turvalisuuteen avatessasi! Vasemmalla OB-aita, jonka takana kevyenliikenteenväylä.

Väylä 2: A2 - Aim!

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 3: A3 - Don't hit the ducks!

Pituus 74 metriä. Par 3

Upea par-3, jonka haasteena on oikean mittaisen heiton heittäminen, sekä oikealla oleva pieni uoma. Korin edessä iso lehtipuu, jonka oksa blokkaa puhdasta heittolinjaa.

Väylä 4: P1 - Wanna swim?

Pituus 98 metriä. Par 3

Pormestarinluodon ensimmäinen väylä. Väylä itsessään tikkusuora, mutta puolessa välissä väylää on kolme isoa koivua. Teeshotissa vaihtoehtoina joko hyzer tai anhyzer -linja. Oikealla koko väylän mittainen leveä uoma (OB), johon katoaa kiekko lähes takuuvarmasti!

Väylä 5: P2 - Shorty & tighty.

Pituus 65 metriä. Par 3

Lyhyt, mutta raadollinen metsäväylä, jonka alussa on mandoportti. Pajukkoa ja isoja koivuja estämässä väylältä eksyneen kiekon lennon. Väylä kaartaa lopussa nopeasti oikealle, joten tässä nähdään paljon oikeakätisen fore-heittoja. Oikealla kulkeva pyörätie on OB.

Väylä 6: P3 - Make it or break it!

Pituus 78 metriä. Par 3

Alunperin todella vaikea par3 -väylä, joka on helpottunut kaupungin työntekijöiden harvennuksen vuoksi merkittävästi! Nyt myös vasemmalle pusikkoon harhautunut kiekko saattaa löytää reitin korille. Oikealla keskikokoisia mäntyjä karsimassa leveäksi karannutta heittoa. Bogey tulee heittäjille tutuksi!

Väylä 7: P4 - Chains!

Pituus 90 metriä. Par 3

Mäntyjen keskeltä lähtevä suora perus par3-väylä, jonka oikeassa reunassa kulkeva hiekkatie-ob tuottaa lisäharmia. Vasemmalle karkaava heitto saattaa päätyä koulun pihaan, joka on myös ob. Kolisteletko ketjuja?!

Väylä 8: P5 - Blind bomb.

Pituus 91 metriä. Par 3

Tiin edessä kolme isoa ja tiheää kuusta, joten koria ei nää. Väylä suuntautuu lopussa vasemmalle metsikön ja hajanaisten havupuiden luomaan pussiin. Metsiköstä ei löydy montaa koloa, joten lyhyemmät avaukset kannattaa jättää avoimelle nurmelle.

Väylä 9: P6 - Bananabunker.

Pituus 120 metriä. Par 3

Komein bunkkeri mitä Suomesta löytyy suojaa korin edustaa banaanin muotoisena. Kova kätisiä palkitaan, jos avauksen saa liitämään bunkkerin yli korille, mutta takana oleva hiekkatie rajaa OB-alueen. Tiipaikan edessä nousee pieni kumpu joten kovin matalat heitot kannattaa unohtaa. Muutama havupuu tiin edessä myös estää heittämästä linjasta sivuun.

Väylä 10: P7 - Going with the wind!

Pituus 135 metriä. Par 3

Haastava par3 -väylä, jossa isokätiset saavat mahdollisuuden birdieen, mutta muiden pitää auttamattomasti pelata kolmosta korttiin. Oikealla reunustalla hiekkatie koko väylän pituudella rajaa OB-alueen. Keskivaiheilla väylää muutaman korkeamman koivun rykelmä, jonka vuoksi avauksen pitää olla tarkka, jos aikoo suoriutua hyvin. Griinin edessä myös muutama koivu. Korin takana hieman puskaa, josta puttaaminen voi olla hankalaa.

Väylä 11: P8 - Birdie, here I come!

Pituus 77 metriä. Par 3

Lyhyt par3:n, joka monen mielestä on "pakkokakkonen". Valitettavan usein korttiin kirjataan kuitenkin jotain muuta. Kori sijaitsee ison puun & pusikon takana, jotka pystyy kiertämään molemmin puolin. Oikealla reitti on ahtaampi ja matalampi, kun taas vasemmalta mukille pääsee myös korkealla heitolla. Korin takana iso lehtipuu, jonka oksat roikkuvat niin alhaalla, ettei pitkäksi menneen avauksen sisään puttaaminen ole ihan 100-varmaa.

Väylä 12: P9 - Don't mess with me!

Pituus 220 metriä. Par 4

Hieno, pitkä par4:n joka avausheiton jälkeen avaa mahdollisuuden pitkille siivuille. Avauksen pitää osua kapeahkoon rakoon. Tämän jälkeen avoinaisella väylällä esteinä on muutama iso puu ja sähkötolppia. Oikealla vaanii pyörätie-OB ja vasemmalla hiekkatien ulkoreuna rajaa OB:n. Korin edessä kolmeosainen sähkötolppa vaijereineen blokkaa huonoja heittoja, sekä korin vieressä oleva iso lehtipuu pakottaa pelaajan pelaamaan fiksusti puttipaikalle. Tällä väylällä tulee monesti isoimmat lukemat! Kiinnitä erityistä huomiota turvallisuuteen ja huomioi pyörätie oikealla!

Väylä 13: P10 - Down by the river.

Pituus 173 metriä. Par 4

Tiipaikan edessä muutama iso koivu ja niiden takana väijyy pusikko-OB. Oikealla kulkee pyörätie-OB. Ja kun tämä väylä heitetään joen (OB) rannassa astuu tuuli myös kuvaan mukaan. Koria suojaa iso koivu tiheine oksineen. Birdiet on historiallisia! Kiinitä erityistä huomiota turvallisuuteen ja huomioi pyörätie oikealla!

Väylä 14: P11 - Who put that tree there?!

Pituus 111 metriä. Par 3

Yksi tarkkojen pelaajien lempiväylistä. Rankaisee armottomasti huonoa heittoa kovilla puukickeillä. Ahdas väylä aukeaa lopussa ja kaartaa hieman vasemmalle. Griini yksi Suomen kauneimpia! Korin takana ja vasemmalla väijyy myös joki, jonne kiekkoa ei kannata heittää!

Väylä 15: P12 - Make it curve.

Pituus 147 metriä. Par 4

Pormestarinluodon viimeinen väylä päättyy upeaan maisemaan joen rannalle kaupunkinäkymällä. Rajusti vasemmalle kaartava väylä syö kiekkoja tehokkaasti joen uoman vuoksi. Tämä paholainen vie mennessään huonot avaukset, jotka rapisevat puiden oksista alas. Uoman toiselle puolelle päästessä esteitä ei enää ole rannan pusikoiden lisäksi. Rohkeimmat voivat yrittää avausta myös vasemman kautta, pitkin uomaa.

Väylä 16: A4

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 17: A5

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 18: A6

Pituus 124 metriä. Par 3

Mäen päältä alamäkeen heitettävä väylä. Koko väylän matkalla riittää erilaisia puita siellä täällä.

Väylä 19: A7 - Going for gold!

Pituus 94 metriä. Par 3

Alun tuplamando estää heittämästä pommihyzereitä ja vaihtoehdoiksi jääkin suora heitto tai upsi. Väylä itsessään suhteellisen kapea ja sitä reunustaa koko matkalla erikokoiset puut.

Väylä 20: A8 - Cross the fame's.

Pituus 108 metriä. Par 3

Ulkoilmakonserteissa käyneet tuntevat paikan. Heitä esiintymislavan toiselta puolelta toiselle, mutta vältä itse lavaa joka on pelikelvoton alue. Alussa myös mando, joka estää suorat heitot lavan yli. Muuten aukealla väylällä korin taustalla on kuusia, joiden takaa puttaaminen voi aiheuttaa päänvaivaa.

Väylä 21: A9 - Last, not the least.

Pituus 78 metriä. Par 3

Viimeistä viedään, muttei vähäisintä. Kori sijoitettu pienen kumpareen päälle, jota myös kaunis väylä seuraa koko matkaltaan. Reunoilla koivuja ja muutama havupuu. Oikeasta reunasta löytyy myös aita joka rajaa OB-alueen. Vasemmalla ja korin takana oleva asfaltti on OB. Puttiralli on yleinen!

17 arvostelua radalle “Kirjurinluodon frisbeegolfpuisto

  Todella toimiva kokonaisuus. Lämpiminä kesäiltoina usein pientä ruuhkaa, joten varaa tarpeeksi aikaa kierrokselle. Radalle mahtuu pari kapeaa ränniä ja pari vaarallista jokirastia. Pääsääntöisesti kuitenkin avoimen maaston ratoja, joissa monta ”oikeata” tapaa päästä korille.
  Protip: Ei kannata mennä kahlaamaan veteen kiekkoa etsimään, kuulemma melkoisen täynnä huumeneuloja.

  Tätä on kesäkausi kierretty lähes päivittäin. Silti jaksaa lähteä aina uudestaan.

  Vesi tekee mukavasti jännitettä p1/p10/p11/p12 sekä a3 -radoilla. On hysse/anhysse radat p2/p3. Pitkiä siivuja a1 ja p9/10. Tiukkoja väyliä a4/7 jne.
  Maisemat ja ympäristö upeat.

  Vesistöissä ei onneksi huumeneuloja ole, mutta p1 ja p12 vedet ovat kyllä niin paskaisia, että varusteiden valinta sen mukaan.
  Muksut naaranneet kiekkoja näistä keväisin kymmenittäin.
  Upea rata, tänään taas kissoille!

  Kaikkeen täällä nähtyyn hehkutukseen nähden pettymys. Hieno väylä, joo. Mutta. Pitkiä siirtymiä, paskoja opasteita, huonokuntoisia tiimattoja, nokkosia, muita ihmisiä ja toisiaan toistavia väyliä. Loppujen lopuksi kun on löytänyt kaikki väylät ja viskellyt ne läpi, niin olo on turhautunut.

  Tässä ongelmana oli totta kai kovat odotukset, eikä rata huono ole. Se ei vaan ole niin hyvä, kuin sen annetaan ymmärtää olevan. Käyn kyllä heittämässä tämän uudestaan, jos lähistöllä käyn, mutten pelkästään tämän radan takia istu puoltatoista tuntia autossa, kun kerran Lausteelle on matkaa kymmenen minuuttia ja siellä pääsee samalla tavalla kiskomaan kättä irti, mutta sillä erolla, että tilaa on vähemmän ja vaihtelua saa metsäväylistä.

  Kovat odotukset, pieni pettymys, loppujen lopuksi hyvä rata. 3/5.

  Hieno kokonaisuus kaikkineen, vaikkakin ensikertalaisena haastava kulkea oikeaoppisesti väylältä väylälle, aikaa tuhraantuu reilusti. Opasteet ei niin selkeitä, tiit ei näy koreilta yms., next tee-merkinnät… No ei edes puhuta niistä… Tiit, no kyllähän niiltä paikoiltaan hyvä on heittää 😉 Hieno päästellä säästelemättä pitkää siivua, hurjia metrilukemia mutta pelattavissa par tulokseen hyvillä onnistumisilla, lyhyemmät väylät suo kivoja birdie mahdollisuuksiakin. Sellainen, jonka mieluusti kiertää uudelleenkin vaikka ajomatkaa kertyy.

  Muutamia todella upeita puistoväyliä, muutama ei-niin-upea väylä ja paljon peruskivoja väyliä. A-puolella aivan liikaa suorastaan väkinäisiä ratkaisuja ja tämä jättää A-puolesta vähemmän nautittavan tunnelman. A4 ja A5 tuntui ensikertalaisesta suorastaan surkeilta väyliltä. Useilla A-puolen välillä myös täysin tarpeettoman tuntuisia tuplamandoja. Mandot eivät blokkaa mitään heittolinjoja, eivätkä toisaalta edes vaikeuta peliäkään. P-puolella harmittamaan jäivät lähinnä P2 väylän väkinäisyys ja se ettei P4:sta voinut pelata (on suljettu, syy ymmärrettävä). Muuten P-rata tuntui omasta mielestäni oikein hienolta.

  Uusi P4 näytti olevan vailla opasteita. P1:n alussa olevan ratakartan voisi laittaa uuteen uskoon tai edes liimata siihen ilmoituksen, että P5 ja P6 ovat poissa ja P4 on muuttanut paikkaa tyystin (lähtee läheltä pyörätietä P3:n korista päinvastaiseen suuntaan kuin vanha P4.
  Muuten kyllä mukava rata!

Vastaa