"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kinnulan frisbeegolf

Radan kuvaus

Kinnulan ulkoilualueella sijaitseva frisbeegolfrata.

Lue lisää

Syksyllä 2010 avattu frisbeegolfrata. Uusittu 2015 ja 2016.

– 18 väylää

– par 60

– Väylät 51m – 220m

– Aloittelijat/edistyneet pelaajat

Huom! alueella paljon lenkkeilijöitä, joten on syytä olla varovainen

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Palolaitoksentie
  43900 Kinnula


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Joonas Kinnunen

 • Suunnittelija

  Joonas Kinnunen, Simo Kinnunen, Esko Lindholm

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Rata ei käytössä talvella, koska alueella silloin hiihtoladut

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kinnulan frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Kinnula #1

Pituus 106 metriä. Par 3

Opaste1Alikulkutunnelin vierestä lähtevä suora pururataa etenevä väylä.

Väylä 2: Kinnula #2

Pituus 174 metriä. Par 4

Opaste2Pururadan vierestä vasemmalle ylämäkeen kaartava. Kori oikealla puolen pururataa, hieman metsässä.

Väylä 3: Kinnula #3

Pituus 82 metriä. Par 3

Opaste3Metsässä olevaa rajalinjaväylää etenevä, lopuksi keskelle metsää vasemmalle kaartava. Alussa noin 15m:n päässä heittopaikalta, portti, joka tulee läpäistä.

Väylä 4: Kinnula #4

Pituus 125 metriä. Par 4

Opaste4Pururataa ensin loivasti vasemmalle alaspäin etenevä väylä, joka nousee lopuksi jyrkän mäen päälle.

Väylä 5: Kinnula #5

Pituus 126 metriä. Par 3

Opaste5Vasemmalle alamäkeen kaartava väylä. Väylän alkuosassa oikealta kierrettävä valopylväs mando.

Väylä 6: Kinnula #6

Pituus 77 metriä. Par 3

Opaste6Ison hiekkamontun ylitse heitettävä suora väylä.  

Väylä 7: Kinnula #7

Pituus 70 metriä. Par 3

Opaste7Sillan alta lähtevä vasemmalle ylös pururataa pitkin.

Väylä 8: Kinnula #8

Pituus 110 metriä. Par 3

Opaste8 Oikealle alamäkeen kaartava väylä, alhaalla montussa pururadan ulkopuolella märkää suota.

Väylä 9: Kinnula #9

Pituus 90 metriä. Par 3

Opaste9Puolet väylästä edetään pururataa, jonka jälkeen väylä kaartaa vasemmalla metsään ylämmäkeen, siellä olevaa polkua pitkin.

Väylä 10: Kinnula #10

Pituus 51 metriä. Par 3

Opaste10 Pururadan ylitse alamäkeen heitettävä täysin metsäinen väylä.

Väylä 11: Kinnula #11

Pituus 116 metriä. Par 3

Opaste11 Vasemmalle mäen päälle kaartava pururataa etenevä väylä. Oikealta kierrettävä mando väylän puolessavälissä. Kori radan oikealla puolen.  

Väylä 12: Kinnula #12

Pituus 123 metriä. Par 3

Opaste12 Pururadan penkalta maston vierstä heitettävä leveä pururata. Heti väylän alussa keskellä puupuska, joka kierrettävä jommalta kummalta puolen.  

Väylä 13: Kinnula #13

Pituus 98 metriä. Par 3

Opaste13 Hiekkamontun reunalta alas heitettävä väylä, joka nousee alun jälkeen loivasti oikealle menevää polkua pitkin.  

Väylä 14: Kinnula #14

Pituus 60 metriä. Par 3

Opaste14 Aivan suora metsän keskellä kapeaa aukkoa etenevä väylä.  

Väylä 15: Kinnula #15

Pituus 109 metriä. Par 4

Opaste15 Hieman ylämäkeen nouseva kapeaa soramontun ja hiekkakentän välistä metsäistä kannasta etenevä väylä.  

Väylä 16: Kinnula #16

Pituus 91 metriä. Par 3

Opaste16 Suora, lopussa pururadan oikealla puolen oleva kori.

Väylä 17: Kinnula #17

Pituus 146 metriä. Par 4

Opaste17 Suora pitkä väylä pururataa pitkin. Kori vasemmalla puolen pururataa.

Väylä 18: Kinnula #18

Pituus 220 metriä. Par 5

Opaste18 Pitkä alkuun alaspäin menevä avoin väylä hiihtostadionin hevosenkenkälenkin läpi.

7 arvostelua radalle “Kinnulan frisbeegolf

  Olipa iso yllätys löytää näin hieno ja monipuolinen rata pienemmältä paikkakunnalta. Rata on hyvinkin aloittelijaystävällinen, mutta kokeneemmalle heittäjälle löytyy todella paljon linjoja kokeilla päästä pirkkoputille. Se mikä tästä radasta tekee loistavan on, että normaalien ahtaiden metsäratojen sijaan tällä radalla on tilaa heittää myös isompia linjoja, sekä radan sopivat korkeuserot tekevät radasta erittäin vaihtelevan ja mielenkiintoisen. Rata ei kuitenkaan ole liian fyysinen korkeuseroista huolimatta. Tältä monipuoliselta radalta löytyy jokaiselle jotakin ja monella väylällä on useampi tapa heittää korille, joten täällä monipuolinen heittäjä pärjää varmasti parhaiten, mutta pelkällä bäkkärilläkin pääsee jo miinuksille. Viimeisen väylän par lukema pitäisi olla par 4. Eagle on liian helppo ottaa noin leveällä ja avoimella väylällä. Next tee kyltit tarvitaan myös sekä joskus vielä myös ratakartta ja väyläopasteet, mitkä olisi enemmän normi standardin mukaiset. Tällä radalla on reilusti potentiaalia olla huippu. Ehdotan radan suunnittelijoille, että teette pro tiit nykyisten taakse, jolla saadaan vaikeustasoa nostettua korkeammalle. Ainakin osalle väylistä..

  Kinnulan Frisbeegolf

  Pari kertaa tullut täällä käytyä ja ihan mukava rata on. Heittopaikat, korit ja opasteet hyvät sekä väylätkin kivan monipuolisia. Alussa ja lopussa tasaisempaa menoa kun taas keskellä vähän enemmän korkeuseroja, mutta niitäkin on käytetty vain hyväksi. Rata on suhkot helppo AA3 luokitukseltaan. Oma arvio sellainen 3/5. Ainakin rata bongaajille käymisen arvoinen paikka.

  Rata on saanut uudet Prodigyn korit ja tiimattoja ollaan myös uusimassa (lokakuun lopussa reilu puolet tiimatoista oli uusittu). Näiden muutosten jälkeen rata on todella mukava pelattava. Muutamalle väylälle vaatisi vielä hiukan muokkausta niin radasta saisi vieläkin paremman. Suosittelen käymään!

  Kinnulan kunnassa palolaitoksen ja hiihtolatujen naapurissa Kinnulan frisbeegolf. Pituutta radalla 18-väylää (1974m) ja AA3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3900m.

  Jonkin verran korkeuseroja sisältäneen radan kiertäminen kävi kohtuullisesta kuntoilusta. Siirtymät lyhyet ja korinuolilla hyvin opastetut, joten rata oli nopea kiertää, karttaa ei vilkuilla kertaakaan tarvinnut.

  Väylät olivat vaihtelevia, löytyi ylä ja alamäkeä, tasaista, tiukempaa väylää ja todella avointa heittotilaa kuten vikalla väylällä. Heittolinjat koko ajan selkeät. Väylistä suosikki nro 6, hieno montun yli heitettävä. Myös nro 13 poikkesi massasta edukseen.

  Radan rakenteet hyvin alkeelliset. Infokartta rakenteiden parasta antia. Heittopaikkojen nurmimatto pieniä plänttejä, osilla väylistä tosi muhkuraisia ja suoraan maahan lätkittyjä. Heittopaikkaopasteet periaatteessa ihan riittävät, mutta tosi moni oli kaatunut, osa revitty ja osa muutoin vain kulahtaneita. Korit valmistanut omametallipaja.com ja alkeellisimmat mitä tähän mennessä 18-väyläisellä tavannu, tosin hyvin toimivat ja kiekot jäivät kuitenkin mukavasti koriin. Next tee -kylttejä ei ollut, mutta korinuolet ajoivat asiansa hyvin tiiviillä radalla. Opasteesta isommalta tieltä iso plussa! Avoimesta mäntykangasmetsästä ja hiekkapohjaisilta latu-urilta kiekot löytyivät helposti. Lukitsematon löytökiekkolaatikko löytyi. Alusta löytyi myös kota tulisteluun.

  Radan turvallisuus oli kehnonpuoleinen. Väylät olivat osin liian lähekkäin ja kiekoilla isona vaarana eksyä naapuriväylälle useissa kohdin. Nyt ei muita pelaajia näkynyt, mutta turvallisuuspuute siltikin iso. Ei kunnollista p-paikkaa, kun palolaitoksen pihaan ei voinut pysäköidä. Tien varteen tosin mahtui ihan hyvin. 4-väylän oikealla sivustalla pieni lukittu aitaus mihin tietenkin onnistuin oman kiekkoni nykäsemään. Onneksi meni sen verran reunaan, jotta kepin ja aidan alareunan kampeamisella sai kiekon pelastettua, huomioikaa kuitenkin tuo.

  Tänään väylä nro 15 piti jättää kokonaan heittämättä kaivuutöiden takia. Nro 16 muutaman metrin lyhennettynä, niin vältti kolarin kaivurin kanssa. Vika väylä nro 18 sijaitsi myös kaivutyömaalla ja teematto oli revitty irti, muutoin oli pelattavissa. Nuo työt lienevät kuitenkin vain lyhytaikainen haitta.

  Mitä pidemmälle pelasi, niin sitä enemmän radasta tykkäsi, kaikista jopa isoista puutteista huolimatta. Väyläsuunnittelu oli onnistunut niin täydellisesti, että muut puutteet harmittivat siis tavanomaista vähemmän. Kaikki rakenteet olivat kulahtaneita ja vanhoja, vaatisivat pikaisen päivityksen nykyaikaan. Lisäksi radan turvallisuuden parantamisessa paljon työtä.

  Nyt jo hyvä, mutta päivitettynä suosikkiratojen listalle hyvin helposti! Kannatti tulla!

  4/5

  Heitetty kahteen kertaan heinäkuun lopulla 2016. Hyvät opasteet ja selkeät siirtymät, kiitos radan kunnostajille. Pari koria ovat hyvin lähekkäin 2 ja 4, sekä 7 ja 17. Menivät itsellä ekalla kierroksella sekaisin, joten tarkkana lähestyttäessä. Ns. hiihtokeskusrata, jossa ei ruuhka, kuten etelässä. Hiekkakangasta, mäntymetsää ja hyvin haettu korkeuserojakin käyttöön. Negatiivinen kokemus syntyi väylän 13 puuhun heitosta, jota en saanut alas. Kiekkoni löydettiin tuulen sen pudotettua ja minulle ilmoitettiin löytökiekosta ja laitettiin löytökiekko laatikkoon. Kun palasin 47 km päästä uudelle kierrokselle löytökiekkoakin noutamaan, oli se laatikosta pöllitty.

Vastaa