"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kiihtelysvaaran frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Kiihtelysvaaran koulun viereiselle, aktiivikäytöstä poistetulle pururadalle rakennettu 9-väyläinen harrastajatason frisbeegolfrata. Alue on kumpuilevaa maastoa. Väylät 1-6 ja 9 noudattelevat pururataa ja väylä 7-8 tuovat hieman metsäisempää elementtiä peliin.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Tohmajärventie 145
  82140 Joensuu


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2022

 • Korit

  Obsidian Discs

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Obsidian Discs-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Joensuun kaupunki

 • Suunnittelija

  Ville Nivalainen / Obsidian Discs

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Kiihtelysvaaran frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Kiihtelysvaara #1

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 2: Kiihtelysvaara #2

Pituus 158 metriä. Par 4

Väylä 3: Kiihtelysvaara #3

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 4: Kiihtelysvaara #4

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 5: Kiihtelysvaara #5

Pituus 168 metriä. Par 4

Väylä 6: Kiihtelysvaara #6

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 7: Kiihtelysvaara #7

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 8: Kiihtelysvaara #8

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 9: Kiihtelysvaara #9

Pituus 67 metriä. Par 3

Yksi arvostelu radalle “Kiihtelysvaaran frisbeegolfrata

  Joensuun kaupungissa Kiihtelysvaaran frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 847m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2410m. Pelattu 30.10.2022.

  Kiihtelysvaaran pääosin pururadalla kulkeneella radalla oli ihan kivasti korkeuseroja, joten jonkinmoisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Purulla kulkevasi radaksi Kiihtelysvaarassa oli heittotilaa oikeinkin mukavasti eli ihan ahtaassa rännissä ei yleensä edetty. Myös heittolinjat olivat järkevät. Väylistä erottui selvästi nro 6 missä valotolppa hyvin likellä heittopaikkaa. Kuitenkin valotolpan ja tukipuun välistä pystyy hyvin heittämään. Myöhemmin on sitten vielä toinenkin valotolppa heittolinjalla. Kieltämättä aika erikoinen paikka heittopaikalle, mutta väylän pelattavuus kuitenkin hyvä ja tasaisista väylistä minun suosikkini. Siirtymät väylien välillä lyhyet.

  Kun kyse vasta ihan taannoin avatusta radasta, niin luonnollisesti radan rakenteet myös mainiossa kunnossa. Löytyi iso p-paikka Kiihtelysvaaran koulun pihasta, jonka reunustalla myös infokartta. Heittopaikat ja heittopaikkaopasteet myös aivan äskettäin asennettuja. Obsidian Discs -korit suuntanuolineen myös laadukkaat. Lähin paikka evästelyyn, Sale Kiihtelysvaara, 1,5km päässä. Joensuun keskustan palvelujen äärelle 35km matkaa.

  Mutta niin… ei hyvä rata. Kyseessä oli ikävän tyypillinen ratatyyppi missä kahdeksan väylää kulki orjallisesti pururadalla ja kori sitten jossain kaukaisuudessa vasemmalla tai oikealla. Vain 8-väylä meni metsän puolella. Ratatyyppi sisältää aina kohtuuttomia riskejä sen muille käyttäjille, vaikkakin Kiihtelysvaaran väyläturvallisuus ei nyt ihan pahimmastakaan päästä ollut. Rata oli erittäin epäsiisti ja 3-väylältä missä itsekin kiekkoani pitkän tovin etsin vasemman puolen risukoista, niin alkoi sellainen risukkomonstereiden kavalkadi, jotta harvoin näkee. Eräs pelaaja jonka päästin kierroksella ohitse harmitteli aivan samaa asiaa. Radalla pitäisi tehdä aika massiivinen raivausoperaatio, jotta pelaaminen olisi mielekkäämpää eikä kiekon hukkumista tarvitsisi koko ajan pelätä. Rata on kovasti tuore, niin ehkä sellainen operaatio on vielä tulossa. Arvioinnista epäsiisteyden takia lähtee ainakin yksi pinna pois. Next tee -kylttejä ei myöskään ollut yhtään, muttei niitä tiiviillä radalla edes tarvinnut, kun korissa kuitenkin suuntanuolet osoittivat ihan oikeaan suuntaan.

  Alueelle tuskin on voinut rakentaa mielikuvituksellista ja vaihtelevaa rataa, kun budjetti ja/tai kaupungin päättäjien muut linjaukset eivät ole sallineet metsään väylien tekemistä. Tylsä rata orjallisesti pitkin pururataa. Vaikka tilaa olikin mukavasti pelata ja turvallisuus ihan kohtuullinen, niin kokemus ei kovin kummoinen ollut ja, kun samaan lisää sen risukkomonstereiden läsnäolon, niin… noh… kaikki jo ehkä sanottu siitä. Koululaisille ihan ok rata lajiin tutustumiseen, mutta kauempaa ei kannata vaivautua tuossa kunnossa olevalle radalle kuin ehkä vannoutuneimpien ratabongareiden.

  2/5

Vastaa