"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Keurusselän frisbeegolfpuisto

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Kilpatason monipuolinen frisbeegolfrata, mikä haastaa heittäjät mm. reippaiden korkeuserojen muodossa. Väylä 1-7 sijoittuvat mäkiselle puistoalueelle. Loppuosa radasta vaativa metsärata, jossa korkeuseroja sekä kapeita teknisiä väyliä.

Radan tiedot

 • Osoite

  Keurusseläntie 14
  42700 Keuruu


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2019

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Pentti Miettinen

 • Suunnittelija

  Kai Vesa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Keurusselän frisbeegolfpuisto

Ratakartta

Väylä 1: Keurusselkä #1

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 2: Keurusselkä #2

Pituus 116 metriä. Par 3

Väylä 3: Keurusselkä #3

Pituus 126 metriä. Par 3

Väylä 4: Keurusselkä #4

Pituus 187 metriä. Par 4

Väylä 5: Keurusselkä #5

Pituus 109 metriä. Par 3

Väylä 6: Keurusselkä #6

Pituus 137 metriä. Par 3

Väylä 7: Keurusselkä #7

Pituus 196 metriä. Par 4

Väylä 8: Keurusselkä #8

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 9: Keurusselkä #9

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 10: Keurusselkä #10

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 11: Keurusselkä #11

Pituus 156 metriä. Par 4

Väylä 12: Keurusselkä #12

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 13: Keurusselkä #13

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 14: Keurusselkä #14

Pituus 116 metriä. Par 3

Väylä 15: Keurusselkä #15

Pituus 168 metriä. Par 4

Väylä 16: Keurusselkä #16

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 17: Keurusselkä #17

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 18: Keurusselkä #18

Pituus 217 metriä. Par 5

7 arvostelua radalle “Keurusselän frisbeegolfpuisto

  Ihan hieno rata, mutta oliphan raskas kiertää. Niin paljon pitkää par nelosta ylä ja alamaäellä. Alkuun ihan hienoa nurmikkoa ja sitten mennään metsään. Metsässä sentään peli hieman nopeutui eli seillä on vähän lyhyempiä väyliä. Next tee nuolia oli, mutta silti ekysin jossain kohtaa reitiltä. Polkua menee niin joka suuntaan, että jossakin kohassa seuraava tii oli hieman hankala löytää. Kuiteskin ihan hieno rata, mutta täysin pro pelaajien ja hyvä kuntoisien rata. Nelikymppiselle oli radan kiertäminen jo aika aikaa vievää ja raskasta. Kuiteskin 4/5

  Keuruun kaupungissa Keurusselän frisbeegolfpuisto. Radalla pituutta 18-väylää, 2302m ja AA1-luokitus. Pelattu 28.6.2022.

  Keurusselän rata sisälsi hyvin paljon korkeuseroja, joten raskaasta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Kun pelihetkellä oli vielä todella kuuma heti aamusta ja ilmankosteus tapissaan ja valtavan paljon itikoitakin kiusaamassa, niin olihan nuo olosuhteet aika haastavat. Väylista 1-7 kulkivat puistomaisella alueella missä oli paljon heittotilaa, loput metsässä. Väylät olivat vaihtelevia ja voisi sanoa, että hyvinkin vaikeita, löytyi niin ylä kuin alamäkeäkin ja toki myös ahdasta puuränniä ja tasamaan viskomista. Heittolinjat olivat pääosin kuitenkin selkeät. Vaativista olosuhteista (lämpötila, kosteus, itikat) väylien analysointi jäi tällä kertaa aika vähiin. Siirtymät väylien välillä olivat järkevät, ainoastaan kakkoselta kolmoselle oli hieman turhan pitkä ja reiluhko oli myös 14 – 15 välinen taival.

  Väylistä kaunein ja samalla suosikki oli ehdottomasti nro 5 missä heitettiin mäntyjen keskeltä reiluun alamäkeen aukealle. Mielenkiintoinen oli myös nro 10 mäntykujaa ylämäkeen ja kori kauniisti kalliolla.

  Rakenteet radalla oikein hyvässä kunnossa. Infokartta, teeopasteet, teet ja korit hyvässä hapessa. Next tee -kylttejä oli myös ihan mukavasti, mutta aavistuksen puissa olevat nuolet olivat monissa kohdin näkymättömissä, joten niiden suhteen radan voisi huolella perata läpi ja tuoda näkyvyyttä hivenen lisää. Radan alusta löytyi myös lukittu löytökiekkolaatikko. 5-väylän heittopaikan kohdilla oli tulipaikka puineen. Keuruun keskustan palveluiden äärelle matkaa 9km. Itse evästelin keskustassa Kahvila-Konditoria Satumaassa mistä voi lämpimät suosittelut antaa niin palvelun kuin tuotteidenkin osalta.

  Kasassa oli oikein hyvän radan ainekset, mutta… ei ihan tunkeudu suosikkiratojen listalle. Eniten mietitytti, jotta monet väylät oli hieman teennäisesti venytetty liian pitkiksi ja sillä haettu kovaa lukemaa väylien yhteispituudeksi. Esim. 7-väylä (196m) olisi voinut olla selvästi lyhyempi eikä vikan väylän 217m ole mitenkään optimaalinen keskellä metsää kulkiessaan. Hieman väkisin tehdyn makuista siis. 14-väylä oli hieman hankala… meinasin itsekin ensin heittää pururadan suuntaisesti kunnes tajusin, että heitetäänkin suoraan metsään. Jos kuitenkin tuolla kohdin kiekko lipeää kädestä, niin vasemmalla on aika hurjaa mörriä tarjolla, joten tarkkana saa olla, jotta heittää tuon kuten kuuluukin, kartan ja opasteiden tarkempi luku toki kummasta auttaa. Viimeisen eli 18-väylän paluu p-paikalle kulki suoraan 1-väylän heittolinjan keskeltä mitä itsekään en tajunnut ennenkuin olin jo väylällä. Tuossa kohdin voisi olla opasteita, jotta virallinen poistumisreitti ei risteäisi 1-väylän kanssa.

  Keurusselän frisbeegolfpuistossa oli tarjolla hyvin pitkiä ja vaikeita väyliä. Ihan ok ja hyvä rata pienillä puutteilla.

  4/5

  Haastava pro-tason rata, joka sisälsi paljon todella mielenkiintoisia väyliä. 7 väylän horsmaviidakko ei ollut kiva, mutta eihän sinne oo pakko heittää. 🙂 Heittoalustat oli tehty pääsääntöisesti hyvin ja korit toimivat. Pidin radasta kovasti, kannattaa käydä pelaamassa.

  Rata bongattu, karttalinkki vie oikeaan paikkaan ja opastaulu on hyvin esillä. Tarjolla on haastava kokonaisuus.

  Väylät 1-7 heitetään avoimessa maastossa hiihtostadionin alueella. Tarjolla on pitkää väylää ja jonkin korkeuseroja. Väylästä 8 eteenpäin pelataan metsämaastossa, missä korostuu väylään osuminen ja edelleen pitkälle heittäminen. Korkeuseroja on käytetty yllättävän paljon radan suunnittelussa.

  Ymmärrän aiemman palautteen, sillä kokeneemmalle bongarille rata oli haastava ja korkeuserojen takia jopa vähän raskas. Kyseessä on tosiaan ns. kilpatason rata, eikä se tarjoa vähemmän heittäneelle erikoisempaa elämystä. Tällaisia ratoja on hyvä olla ja Keuruun alueella tarjonta on ratojen puolesta kohdillaan. Radan haastavuus kannattaa huomioida, kun tulee radalle ensimmäistä kertaa. Rata vetää vertoja Hunnarin ylämäki/alamäki-rumballe.

  Plussat heittopaikoista, koreista ja opasteista. Parhaat väylät 5, 11 ja 18. Triplamando väylällä 15 älytöntä kikkailua.

  Rata huonoimmasta päästä, arvio 1,5 tähteä. Miksi näin? Radan historia on se että viihdyttävä ja vaihtoehtoja tarjoava rata raivattiin uuden kisaradan tieltä. Uusi rata on vaikea, kenkku ja erittäin yksipuolinen. Jokaisella väylällä lähestymistapoja on tasan yksi rajoitusten kuten mandojen ja boundien takia. Rata on tyhmyydessään suunniteltu vielä niin, että on kiivettävä takaisin sinne mistä juuri tuli jotta voisi päästä huvin vuoksi heittämään seuraavalla väylällä korkeammalta. Jee.
  Vekslaaminen maastossa ylös ja alas on väsyttävää mielikuvituksettomien väylien parissa. Noin puolessa välissä touhu menee todella ankeaksi kun heitetään suurin piirtein suoraa linjaa keskellä metsää puut esteinä. En ymmärrä miksei rata voisi vain olla yhdeksän väyläinen tai kiertää muualla kun pitää niin yksitoikkoista menon olla. Pahinta radassa on että kaiken tyhmyyden lisäksi se sisältää kenkkuiluja, kuten kori puiden lomassa pusikossa, tavallista korkeammalle kohotettu kori, kapeahko väylä lukuisten puiden keskellä, pitkä ylämäkeen heittely pätkä, yms.

  Jos arvostat radoissa valinnanvaraa, kekseliäisyyttä, kohtuullista haastetta, nautinnollista maastossa tarpomista, sääntöjä mitkä tukevat väylän rakennetta ja erilaisten kiekkojen hyödyntämistä, älä missään tapauksessa tule tälle radalle. Perheversio eli yhdeksän väyläinen vaihtoehto tästä radasta on siedettävä, mutta pitkä versio on täysi pettymys. Älä ylläty jos noin puolessa välissä alat miettimään elämääsi ja sitä miksi tuhlaat aikaa tällä radalla. Tuo uuvuttava tunne tulee radan pitkäveteisestä yksiulotteisuudesta ja se tarkoittaa sitä että on aika kääntyä autolle päin.

  Yhteenveto: Plussaa siisteistä alustoista, selkeistä kartoista, suurinpiirtein toimivasta opastuksesta, sekä hyvistä koreista, mutta mitään muuta kehuttavaa ei ole. Rata on näin ollen suunniteltava alusta asti uudestaan.

  Se on niin että ensin on opittava heittämään jollain urheilukentällä ja sit mentävä radoille pelaamaan. Rata on toki haastava mutta palkitsee onnistuneilla heitoilla. Onhan siellä perherata jolla voi harjoitella pelaamista.

Vastaa