"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ketvelniemen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Ketvelniemen asuinalueella, n. 3 km päästä Keuruun keskustasta sijaitseva frisbeegolfrata. Väylistä 6 puistossa, 3 metsässä. Käytössä myös talvisin.

Radan tiedot

 • Osoite

  Runkotie 2
  42700 Keuruu


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Mandon Kiertäjät ry/Keuruun kaupunki

 • Suunnittelija

  Mandon Kiertäjät ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Ketvelniemen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Ketvelniemi #1

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 2: Ketvelniemi #2

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 3: Ketvelniemi #3

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 4: Ketvelniemi #4

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 5: Ketvelniemi #5

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 6: Ketvelniemi #6

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 7: Ketvelniemi #7

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 8: Ketvelniemi #8

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 9: Ketvelniemi #9

Pituus 53 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Ketvelniemen frisbeegolfrata

  Keuruun kaupungissa Ketvelniemen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 671m ja C3-luokitus. Pelattu 28.6.2022.

  Ketvelniemen rata sijaitsi tasaisella alueella missä ei edes metsän puolella kovin kummoisia korkeuseroja ollut, joten hyvin kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät 1-6 olivat selkeitä puistoväyliä missä oli tilaa reilusti kiekkoa viskoa ja kaunis vesimaisema taustalla. Nro 7-9 sitten hieman kaposempia metsäväyliä. Väylät olivat puistossakin periaatteessa kohtalaisen helppoja peruspuistoväyliä, mutta puita oli kuitenkin pelaajan elämää mutkistamassa ja samoin alkuväylien pituudet kerryttivät aloittelijan heittojen määrää. Metsässä väylät olivat lyhyitä, mutta fiksusti suunniteltuja eikä missään nimessä liian helppoa tekemistä. Väylistä nro 9 oli oma suosikki missä puukuja jonka päässä kori kauniisti kallion päällä vasemmalla. Siirtymät lyhyet paitsi kutoselta seiskalle aika pitkä. Rata kuitenkin hyvin tiivis ja sitä kautta myös nopea kiertää.

  Radalta löytyi hyväkuntoinen ratakartta. Rata ei tänään ihan millissä ollut heinän osalta, mutta selvästi näkee, jotta nurmikkoa kuitenkin leikataan, toivottavasti jatkossakin riittävän usein. Nyt ei ollut pelkoa missään kohdin kiekkojen katoamisesta. Keuruun keskustan palvelut vain 2,5km päässä. Itse evästelin Kahvila-Konditoria Satumaassa minkä osalta voin lämpimästi suositella niin palvelun tasoa kuin tuotteiden laatuakin.

  Rakenteissa kuitenkin paljon pieniä puutteita. Heittopaikat suoraan maassa kiinni ja osin aikalailla kupruilla oli nurmimatto. Toki paikaltaan heittävälle meni oikein hyvin, mutta vauhtia ottaville tilanne onkin jo hieman erilainen. Korit oli valmistanut omametallipaja.com ja huojuivat ja heiluivat monissa kohdin, mutta napsivat kiekot kuitenkin aika hyvin. Teeopasteet olivat kaikki kunnossa, mutta… en ole koskaan aiemmin vastaavalla tavalla tehtyjä opasteita nähnyt. Opasteiden tekstit ja kuvat oli ikäänkuin kaiverrettu metallilaattaan. Periaatteessa ihan ok ratkaisu, mutta kaiverrukset eivät oikein kunnolla erottuneet kyltistä ja tekstejä sai aika huolella tihrustella ja vielä, kun aurinko heijasti materiaalista, niin itse laittaisin kyllä heittopaikkaopasteet kokonaan vaihtoon.

  Next tee -opasteita ei ollut yhtään kappaletta ja erityisesti siirtymällä kutoselta seiskalle niitä olisi tarvinnut, muutoin ei ihan välttämättömät tiiviillä radalla. Sitten vasta seiskalla tajusin, että heittopaikkaopasteessa on kerrottu aina, jotta missä suunnassa seuraava väylä sijaitsee… aika huomaamaton oli se, vaikka lienee sama tapa ollut jokaisessa opasteessa. Selkeämpää olisi kyllä, kun olisi erilliset kyltit kulkusuuntaa kuvaamaan. Mandoja oli kohtalaisen paljon ja tiiviillä radalla ne voivat olla ihan perusteltujakin, tosin aika monta hyvin turhalta tuntunutta mandoakin oli joukossa mukana, esim. 6-väylällä.

  Itse tykkään Ketvelniemen tyylisistä radoista erittäin paljon. On paljon heittotilaa, mutta hieman vaikeuttakin eli ei liian helppoa heittämistä kuitenkaan. Väylät olivat hienoja niin puistossa kuin metsän puolellakin. Vesi oli hyvin kaunis maisemallisesti taustalla. Jos rakenteet hienosäädettäisiin kuntoon, niin menisi helposti fgr:n suosikkiratalistalle. Yleensä yllä mainitut puutteet pudottavat omaa arvosanaakin paljon enemmän, mutta nyt pienet puutteet olivat aika toissijaisia. Tämä oli rata jonka pelaamisesta tuli hyvä mieli ja jonka voisi pelata koska tahansa uudelleenkin.

  5/5

  Kolmen tähden rata. Oikein kelvollinen ja viihtyisä puistotyyppinen rata, missä pääasiassa suoria väyliä ei liian rajoittavilla säännöillä. Boundeja löytyy oikeista paikoista, jottei heittely käy liian helpoksi. Rata vaihtuu kolmen viimeisen väylän kohdalla nurmikosta metsäksi, mikä on mielenkiintoa lisäävä muutos. Rata ei tarjoa hyvin kokeneille liiemmin haastetta, vaan on yleispätevä rata vaikeustasoltaan. Vaikeustaso vaihtelee jatkuvasti, eli se ei pysy tasaisena tai vaikene loppua kohti, mikä on mielestäni kiva. Hauskoja juttuja radalla on kori mikä on harvan puurykelmän keskellä ja kori minkä viereen voi heittää ensimmäisellä heitolla suoraan mandojen välistä. Rata tarjoaa väliin lähestymisvaihtoehtoja ja lisäksi ympäristö on viihtyisä, tosin metsässä on roskaa ja penskat ovat pyöritelleet opaskylttejä.

Vastaa