"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kesälahden Sortolammen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Urheilukentän ja Sortolammen uimarannan väliin sijoittuva 18-väyläinen rata. Radalla löytyy jonkin verran korkeuseroja ja väylät puikkelehtivat pururadoilla, metsissä ja hiekkakuopassa.

Lue lisää

HUOM! Rata tunnettiin fgr:llä aiemmin joko nimellä ”Kesälahden urheilukenttä” tai ”Horkkanotko frisbeegolfrata”.

Radan tiedot

 • Osoite

  Ratsumestarintie, Kesälahti
  59800 Kitee


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  Obsidian Discs

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Obsidian Discs-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Kiteen kaupunki

 • Suunnittelija

  Ville Nivalainen / Obsidian Discs

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Vessa(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kesälahden Sortolammen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Sortolampi #1

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 2: Sortolampi #2

Pituus 112 metriä. Par 3

Väylä 3: Sortolampi #3

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 4: Sortolampi #4

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 5: Sortolampi #5

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 6: Sortolampi #6

Pituus 170 metriä. Par 4

Väylä 7: Sortolampi #7

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 8: Sortolampi #8

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 9: Sortolampi #9

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 10: Sortolampi #10

Pituus 45 metriä. Par 3

Väylä 11: Sortolampi #11

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 12: Sortolampi #12

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 13: Sortolampi #13

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 14: Sortolampi #14

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 15: Sortolampi #15

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 16: Sortolampi #16

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 17: Sortolampi #17

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 18: Sortolampi #18

Pituus 75 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Kesälahden Sortolammen frisbeegolfrata

  Nykyisellä 18-väyläisellä radalla ainakin elokuussa 2023 kalusto kunnossa. Obsidianin korit, väyläopasteet, sekä reilun kokoiset tekonurmitiit. Osa tiipaikoista kaipaa tosin jo kunnostusta.

  Rata on varsin toimiva muutoinkin, tosin ylläpito ontuu hieman niillä muutamilla väylillä, joilla tarvittaisiin niittoa/siimurointia. Esim. väylälle 5 onnistuu helposti hukkaamaan kiekon, kun griini on piilossa ja varsin rehevän aluskasvillisuuden valtaama. Myös osa uudemmista (?) väylistä kaipaa vielä kulutusta, näillä varvikko vielä suht runsasta, joten kannattaa lähteä kierrokselle kaverin kanssa, niin kiekot löytyvät paremmin.

  Muutamat hieman omituiset heittolinjat löytyivät, mutta nämä varmaankin tarkoitettuja, ja niihinkin löytyy kokeneelta pelaajalta ratkaisut. Tavallaan tekivät kierroksesta jopa mielenkiintoisemman.

  Voin hyvillä mielin suositella muillekin.

  Kiteen kaupungin Kesälahden taajamassa Kesälahden Urheilukentän frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 750m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2110m. Pelattu 14.5.2021.

  Tämän pururadan linjoja noudatelleen ja välillä metsässä koukanneen radan kulkeminen ei ollut kovin raskasta, sillä korkeuseroja oli maltillisesti. Siirtymät oli hyvin lyhyet. Kesälahden keskustan palvelut n. 500m päässä, joten radan sijainti todella hyvä. Maisemat ylhäältä kohden urheilukenttää komeat.

  Seppo-korit, heittopaikkaopasteet ja opaskartta + roskis hyvässä kuosissa. Rata kulkee urheilukentän ympärillä ja kentällä on erinomaisen hyvä harjoitella pidempiäkin siivuja, jos sillä ei muuta käyttöä ole.

  Potentiaalia paikassa olisi, mutta, että, jotta… ei jaksanut nousta tämä rata rankingissa kovin korkealle. Heittopaikat olivat osin jopa vaarallisessa kunnossa olleet räjähtäneet nurmimattolaatikot, koko tosin ihan sopiva. Väyläopasteita paikasta toiseen ei ollut yhtään ja sen kyllä huomasi, karttaa sai muutaman kerran vilkaista. Heittopaikkaopasteet tosin kertoivat seuraavan heittopaika sijainnin. Osa väylistä aivan liian lähekkäin kuten 3 ja 4 sekä 6 ja 7. Sokkoväyliä turhan paljon, esim. nro 7.

  Väylistä ehdottomasti mielenkiintoisin oli nro 3. Montun reunalta heitettynä suoraan alas, niin näkymä oli absoluuttisen upea! Mutta… miksi ihmeessä rystyheiton linja oli puiden peittämä?!? Kämmenellä heitettynä tilaa olikin sitten vaikka muille jakaa. Oma käsi riitti tällä kertaa puiden ylitykseen, mutta väylästä saisi ihan timanttisen pienellä puiden karsimisella!

  Alueessa olisi potentiaalia, jopa kenties 18-väyläiseen asti? Nyt ei tarjolla valitettavasti ollut mitään kovin ehjää ja kiinnostavaa kokonaisuutta. Rata oli tylsähkö kuntopolkua kiertävä viritys. Heitetään suoraan hetken matkaa ja kori sitten vasemmalla tai oikealla… huokaus… Tarkkaa heittämistä vaadittiin monella väylällä missä oikealla tai vasemmalla odotti aika jyrkkä rinnemonsteri, joten pahimmillaan feidannut kiekko saattaa löytyä hyvinkin jännistä paikoista…

  3/5

  Karttalinkki johdattaa väärään paikkaan eli tarkistakaa osoite huolella. Rata on siis 9-väyläinen metsärata urheilukentän läheisyydessä ja myötäilee pururataa. Väylät suunniteltu hyvin ja ovat mukavan haastavia. Toisen väylän heittolinja on vähän erikoinen, kun pari puuta on suoraan heittomaton edessä. Kaikkiaan väylät ovat monipuolisia erilaisia ratkaisuineen.Siirtymät ovat lyhyitä ja radan kiertää nopeasti. Heittopaikat ovat paremmassa kunnossa kuin muiden lähialueiden ratojen vastaavat. Tykkäsin radasta ja voin suositella muillekin.

Vastaa