"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kellokosken frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Tuusulan Kellokoskelle kesällä 2014 avattu 9 väyläinen puistorata, joka uudistettiin keväällä 2017. Rata sopii erityisesti aloitteleville pelaajille, mutta myös kokeneemmille löytyy haasteita.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kaarikuja
  04500 Tuusula


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Mikko Wikman / DGstore.fi

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kellokosken frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Kellokoski #1

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 2: Kellokoski #2

Pituus 185 metriä. Par 4

Väylä 3: Kellokoski #3

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 4: Kellokoski #4

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 5: Kellokoski #5

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 6: Kellokoski #6

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 7: Kellokoski #7

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 8: Kellokoski #8

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 9: Kellokoski #9

Pituus 79 metriä. Par 3

31 arvostelua radalle “Kellokosken frisbeegolfrata

  Mukava ja tasainen puistorata, jossa puut ovat harvassa. Sujuvat siirtymät väylien välillä. Vaihtelevat väylät sopivat eri taitotasoille.

  Toivoisi etenkin kunnollisia heittoalustoja ja myös eräitä koreja pikkuisen ylemmäs normaalikorkeuteen.

  Nyt tuli käytyä tämä kaikkien kehuma puistorata ja täytyy myöntää että oli mukavaa vaihtelua Varistonniittyyn. Kierros menee nopeasti että pidemmältäkin tulleena heitettiin useampaan kertaan. Jonka seurauksena Westside hiiden hirvi jäi nurmikolle kun väri vielä auttoi naamioitumaan. Nimi ja numero on mutta tällä kertaa löytäjä ei vissiin ollut niitä ”herrasmiehiä”kun ei tullut ilmoitusta.

  Käytiin heittämässä talvikierros. Erittäin hyvä puistorata, sopivan pituisia väyliä joissa riittää haastetta enemmänkin heittäneille. Vahva suositus tälle radalle, tullaan varmasti toistekin.

  19.5 perjantaina kävin ystävien kanssa pitkästä aikaa täällä osa väylistä ja tee paikat olivat muuttuneet viime käyntini jälkeen. Ystävien mielestä teet olivat lyhyitä, mutta hyvässä kunnossa, Minulle teet olivat sopivia, en ole yhtä hyvä heittämään kuin he. Mukava paikka kuitenkin heittää, vaikka tänään tulos ei ollutkaan hyvä. Tulen silti uudestaan.

  Mukava puistorata joka sopii kaiken tasoisille heittäjille. Korkeuseroja ei ole ollenkaan, mutta silti sopivan haastava rata myös edistyneemmille. Muutamassa kohdassa väylät menevät aika lähekkäin, eli tarkkana kannattaa olla. Toinen miinus tulee teepaikoista, jotka ovat epätasaisia.

  Hieno puistorata! Sopii niin aloittelijalle kuin edistyneemmälle heittäjälle. Hyvä vaihtoehto, jos metsäheittäminen alkaa maistumaan liikaa puuosumilta. Tosin tässäkin puistossa on muutama puu sopivasti esteenä. Rata on suunniteltu hyvin ja siirtymiset korilta seuraaavalle tiille ovat hyviä.

  Kannattaa käydä bongaamassa!

  Kompaktiksi radaksi loppupelissä haastavakin olematta kuitenkin sopimaton aloittelijoille. Kuten aiemmin mainittu että puut tekee hallaa tulokselle niin ei voi väittää vastaan kun parilla väylällä katto oksista ja pitää osua kohtuulliseen tunneliin samalla. Varsinkin väylä seitsemän ottaa koville kun koivuista muodostuva matalahko tulleli alkaa vasta 30-40 metrin päässä tiistä.

  Henkilökohtaisesti mieli ratojani, outoja piirteitä itselle on että olen heittänyt pidemmillä metsäväylillä suhteellisesti parempaa tulosta kuin tällä radalla. Myös tuulen kanssa kokenut paljon outouksia, samalla kierroksella tuuli voi kääntyä yllättävästi joka todennäköisesti johtuu sijainnista mikä on kahden mäen välissä.

  Negatiiviseksi samoja kuin aiemmilla kirjoittajilla, tiit nykyään huonokuntoisiakin välillä. Opasteet rikottu tai tarrat revitty pois. Sadekelillä tai sateen jälkeen ei kannata mennä heittämään ilman pyyhettä ja core-tex kenkiä koska rata rakennettu savipohjalle joka ei näin ollen ei päästä vettä läpi kovin hyvin.

  Todella kiva puistorata. Ei liian helppoja väyliä, muttei liaan haastavia, joukossa toki isompaa heittoa vaativa kakkosvaylä. Muutamalla väylällä mennään vähän liian tiukassa nipussa, viimeisimmällä kierroksellani odotin kutosen teellä heittovuoroa, ja jouduin peräjälkeen väistämään sekä vitoselta, että seiskalta harhautunutta kiekkoa. Myös kasi ja ykkonen, sekä ykkönen ja ysi ovat sen verran lähekkäin, että niillä pitää olla tarkkana.

  Paluuviite: Viikkokisat | JFG

  Todellisuudessa rata on Mäntsälän Hyökännummella, Linjatietä pitkin kulkee kunnanraja. Ihmettelin hetken aikaa kun en löytänyt rataa haulla ”Mäntsälä”. Postitoimipaikkakin on väärin, oikein on 04500 KELLOKOSKI. (Juu, hämmentävää muttei tavatonta ko. seudulla, postinumeroalueet eivät noudata kunnanrajoja.)

  Kiva kompakti puistorata. Sopii myös vasta-alkajille. Vaikutti aluksi helpohkolta perusradalta ilman korkeuseroja, mutta onkin lähellä tulla yhdeksi suosikkiradaksi. Kivasti avaruutta, silti puihin välillä kolahtaa – silti olematta ankea metsärata tai kiekkojenhukkauspaikka. Eli näennäisesti helppo rata, mutta kuitenkin sopivan haastava. Suosittelen.

  Korit oli nostettu oikealla korkeudelle, mutta kolmosväylän pituusmerkintä edelleen ihmetyttää 🙂

  Miksi osoitteeksi on laitettu Mäntyrinteentie? Ratahan on Linjatien toisella puolella, joten oikeampi osoite olisi mielestäni Kaarikuja. Perus puistorata ja sopivasti puita väylillä vaikeustasoa lisäämään.

  23.8.14
  Testikierros heitetty osin sateisessa kelissä. Siisti ja nopeakiertoinen rata vaikka yleiskartta ja väyläkartat vielä puuttuvatkin. Hyvä parkkipaikka aivan vieressä ja korit numeroitu. Pieninä miinuksina heittoalustat hieman vaatimattomat ja korit 9 väylää lukuunottamatta reippaasti liian matalalla. 8 väylän avaus kahden reunapuun välistä heittolinjalla olevan pihlajan ohi tuntui hieman erikoiselta.

Vastaa