"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kekäleniemen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Kekäleniemen kyläyhdistyksen ylläpitämä frisbeegolfrata kauniissa maalaismaisemissa. Radan lähtöpaikka Latvajärventien ja Kekäleniementien risteyksessä olevalta maitolaiturilta, josta löytyy myös ratakartta.

Lue lisää

Heittäessä tulee huomioida Kekäleniementien liikenne.

Rata sopii hyvin aloittelijoille ja harrastajille. Huom: väylät 2 ja 6 pelataan samaan koriin.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kekäleniementie 1
  56730 Rautjärvi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  7

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Peltorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kekäleniemen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Kekäleniemi #1

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 2: Kekäleniemi #2

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 3: Kekäleniemi #3

Pituus 43 metriä. Par 3

Väylä 4: Kekäleniemi #4

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 5: Kekäleniemi #5

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 6: Kekäleniemi #6

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 7: Kekäleniemi #7

Pituus 60 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Kekäleniemen frisbeegolfrata

  Rautjärven kunnassa Kekäleniemen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 7-väylää, 428m ja C2-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1420m. Pelattu 22.8.2021.

  Kekäleniemen rata ei paljoa korkeuseroja sisältänyt, joten kevyehköstä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat helppoja ja lyhyitä, joten radan kiertäminen erittäin nopeaa. Vaikkei väylät teknisiä ja vaikeita olleetkaan, niin kauniita ne todellakin olivat sanan varsinaisessa merkityksessään! Maalaismaisemaa oli tarjolla jokaisella väylällä peltoineen, rakennuksineen ja metsineen ja rata oli tehty aivan selkeästi kauneusarvot edellä. Tasaisen mukavista väylistä on mahdoton nimetä suosikkiväylää. Kolmoselta neloselle siirtymät kenties kaunein missään hienoa koivukujaa pitkin.

  Lähtö maitolaiturilta minkä seinässä myös infokartta. Heittopaikkoina pienet tekonurmimaton palaset. Korit laadukkaat Prodiscukset. Löytyi myös roskis ja seiskalta lepopenkkikin.

  Mutta… korjattavaakin oli ja aikalailla vielä. Radalle ei ollut kunnollista p-paikkaa, mutta tuskin koskaan mitää isoa ruuhkaakaan taitaa tuolla olla. Yhtään heittopaikkaopastetta ei oltu raaskittu laittaa eikä myöskään next tee-kylttiä. Kun heittopaikatkin oli tosiaan merkitty vain oransseilla aurauskepin pätkillä, niin sai aika huolella arpoa, että mikä väylä oli kyseessä ja minne päin piti väylältä lähteä, kartta oli kovassa, aivan liian kovassa käytössä!

  Väylien 2 ja 7 heittolinjat risteävät ja kakkonen, kutonen sekä seiska heitetään vielä Kekäleniementien yli tai sitä vahvasti sivuten. Tuskin kovin paljon autoja liikkuu, muttei silti mikään ihanteellinen ratkaisu kuitenkaan. Kolmosella ja kutosella sama heittopaikka.

  Rata oli äärimmäisen kaunis ja omaa silmää maalaismaisema miellytti kovasti. Pahin puute radalla oli ilman muuta opastuksen kokonaisvaltainen puuttuminen. Kyse on selvästi kyläyhdistyksen halvalla budjetilla toteuttamasta radasta, josta on kaikki ylimääräinen karsittu pois mikä vain voisi kustannuksia aiheuttaa. Tämä on ihan ok, mutta esim. heittopaikkojen merkitsemiseen riittäisi maahan isketyt puutolpat jonka päissä voisi olla vanerista kyltti, jossa maalattu väylän nro, par-lukema ja pituus, ihan vain kaikkein yksinkertaisimmillaan toteutettuna eikä maksaisi paljon mitään. Samaan kategoriaan menisi myös next tee -kyltit, hyvin pienellä rahasummalla saisi talkoilemalla tosi tarkoituksenmukaista opastusta aikaiseksi. Lisäksi tien yli heittäminen vaikka kuin hiljaisen sellaisen, niin on kummallinen ratkaisu.

  Radassa olisi paljon kehitettävää ja vaikka maisema miellytti erittäin paljon, niin siltikin radalle ei voi kovin korkeaa arviointia antaa. Yllä mainitut puutteet, jos laitettaisiin erityisesti opastuksen suhteen kuntoon, niin heti nousisi arviointi 1-2 pykälää. Nyt ei ole kiire uudestaan mennä pelaamaan.

  2/5

Vastaa