"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kauvonniemen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Kauvonniemen rata tarjoaa monipuolisesti haastetta sekä aloitteijoille kun pidempään lajia harrastaneille. Rata sijoittuu Kauvonniemen pururadan maastoon.

Lue lisää

Spottereiden käyttö suositeltavaa etenkin väylillä 6, 10 & 11.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kauvonniementie 57
  58500 Savonlinna


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Sami Itkonen

 • Suunnittelija

  Seppo Nieminen, Linnan Mando

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kauvonniemen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Kauvonniemi #1

Pituus 80 metriä. Par 3

Heitetään loivaan ylämäkeen pururadan vasenpuoli OB, merkitty valkoisella tikulla. Kori oikealla metsässä.

Väylä 2: Kauvonniemi #2

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylällä on taka-OB, merkitty valkoisella tikulla.

Väylä 3: Kauvonniemi #3

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä kulkee 70 metriä suoraan jonka jälkeen jyrkkä mutka vasempaan.

Väylä 4: Kauvonniemi #4

Pituus 62 metriä. Par 3

Hysse ylämäkeen. Kori ei näy tii paikalle.

Väylä 5: Kauvonniemi #5

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylällä on tuplamando ja pururadan vasen reuna OB-aluetta. Mandon ohi heiton jälkeen peli jatkuu drop zonelta, joka merkitty keltaisella tikulla. OB-alue merkitty valkoisella tikulla.

Väylä 6: Kauvonniemi #6

Pituus 113 metriä. Par 3

Kori on mäen alla metsässä vasemalla puolella. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää mahdollisiin lenkkeilijöihin jotka tulee mäen alta vähän piilosta. Spotterin käyttö suositeltetavaa.

Väylä 7: Kauvonniemi #7

Pituus 63 metriä. Par 3

Heitetään ylämäkeen.

Väylä 8: Kauvonniemi #8

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä kaartaa loivasti vasemmalle.

Väylä 9: Kauvonniemi #9

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä heitetään pururadan yli. Huomioi jalankulkijat.

Väylä 10: Kauvonniemi #10

Pituus 91 metriä. Par 3

Kori on oikealla mäenpäällä. Spotterin käyttö suositeltavaa ja huomioi jalankulkijat.

Väylä 11: Kauvonniemi #11

Pituus 112 metriä. Par 4

Sweet spot 52 metriä. Väylä kaartaa aluksi loivasti vasemalle.  Sweet spotin jälkeen kahden kuusen välistä oikealla ja väylä jatkaa kulkuaan loivasti vasemalle. Kori on korotettu. Siirtymä seuraavalle väylälle polkua pitkin.

Väylä 12: Kauvonniemi #12

Pituus 53 metriä. Par 3

Suora metsä pilli alamäkeen.

Väylä 13: Kauvonniemi #13

Pituus 145 metriä. Par 4

Sweet spot 75 metriä. Väylä on suora sweet spotille asti, minkä jälkeen heitetään loivaan ylämäkeen, kori näkyy sweetspotille. Kulku seuraavalle väylälle polkua pitkin.

Väylä 14: Kauvonniemi #14

Pituus 177 metriä. Par 4

Heitetään alamäkeen kori on mäen alla vasemmalla metsän laidassa.

Väylä 15: Kauvonniemi #15

Pituus 118 metriä. Par 3

Suoraan pururataa pitkin kori mutkassa oikealla.

Väylä 16: Kauvonniemi #16

Pituus 105 metriä. Par 3

Kori on oikealla hakkuu aukolla.

Väylä 17: Kauvonniemi #17

Pituus 183 metriä. Par 4

Väylä kulkee pururataa pitkin.

Väylä 18: Kauvonniemi #18

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylän oikealla puolella oleva pururata on OB-aluetta, merkitty valkoisin tikuin. Kori kalliolla jonne kulkee portaat.

7 arvostelua radalle “Kauvonniemen frisbeegolfrata

  Savonlinnan kaupungissa Kauvonniemen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 18-väylää, 1777m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 5470m. Pelattu 29.6.2021.

  Kauvonniemen frisbeegolfrata sisälsi mukavasti korkeuseroja, joten hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Rata kiemurteli pururadan lähistöllä. Osa väylistä noudatti pururadan linjoja, mutta onneksi reilusti yli puolet väylistä oli rakennettu metsän puolelle kunnon metsäradan tavoin. Väylät olivat vaihtelevia ja voisi sanoa, jotta jopa vaativiakin ja laajalti erilaisia tekniikoita saisi käyttää ( jos osaisi ). Löytyi mukavia ylämäkiväyliä, mutta myös alamäkeäkin oli tarjolla, tasamaatakaan unohtamatta. Erityistä suosikkiväylää ei ollut. Siirtymät järkevät. Punkaharjun keskustan palvelut evästelyäkin ajatellen ykköskilometrien päässä.

  Pikkiriikkinen infokartta löytyi alusta, samoin roskis. Seppo-korit (+yksi treeni) hyvässä iskussa ja erityismaininta korien numeroinnista mikä on oikeastaan aivan liian harvinaista nykyisin. Heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja next tee -kyltit hyvässä iskussa! Löytökiekoillekin oli lukittava laatikko.

  Mutta… tätä rataa vaivasi se liian tuttu suomalaisen frisbeegolfradan ongelma. Heinää ja muuta kasvustoa on niin turkasen paljon keskellä kesää, kun ylläpitoa ei liene minkäänlaista. Tämä vaikuttaa pelaamisen motivaatioon ja järkevyyteen, ei jaksa innostua lainkaan ja spottaamiseen menee tolkuttomasti aikaa ja kilometrejä. Siltikin kiekot vaarassa kadota. Heinää ja ryteiköitä oli erityisesti väylillä 4, 11 ja 16, mutta myös muualla. Ei tämä ihan pahimmasta päästä ollut, mutta kuitenkin. 5-väylä oli oikein nätillä paikalla kallion päällä ja heitettiin alamäkeen, mutta väylän kauneuden huuhtoi pois pusikot joita sai tosissaan väistellä ja onneksi spottaaja oli vähän seuraamassa kiekkojen laskeutumispaikkoja. Ei yhtään taukopenkkiä.

  Jep! Näitä ratoja on Suomessa kolmetoista tusinassa. Ei Kauvonniemen radassa mitään isompaa vikaa ollut kuin ne pitkät heinät ja pusikot. Kiitosta pitää antaa väylien viemisestä kunnolla metsän puolelle. Väylät olivat muutoinkin vaativia ja siten ihan mielekkäitä heittää. Rakenteetkin mukavassa kunnossa. Ei vain jaksanut sytyttää kunnolla…

  3/5

  Ihan ok metsärata. Merkinnät hyvät. Ei eksymisiä, paitsi välillä omien heittojen ansiosta mörriin. Väylät 1-9 meni nätisti heitellen ja välillä saattoi jopa tuntua, että osaa heittää. Mutta onneksi väylät 10 ja 11 ottivat niskaperseotteen heittäjästä ja päästiin takaisin maan pinnalle. Kannattaa ilman muuta mennä rata heittämään?

  18-väyläinen rata, jossa hyvät selkeät väylät ja tarpeeksi haastetta. Muutamalla väylällä aluskasvillisuutta omaan makuun liikaa, muttei niin paljoa että pitäisi kiekkojen hävittämistä pelätä. Lopussa muutama toisiaan toistava väylä (hysseä hyssen perään leveällä väylällä), mutta kokonaisuutena hieno rata jossa kannattaa käydä.

  Rataa on siis kehitetty edellisestä arvostelusta. Mielestäni rata oli hyvin suunniteltu, siirtymät ovat järkeviä ja opasteet vievät hyvin seuraavalle väylälle. Väylät ovat monipuolisia ja par-lukemat ovat kunnossa. Pidemmillä väylillä par4 ovat paikallaan. Osalla väylistä spotteri on edelleen paikallaan, koska kiekon joutuu heittämään sokkona. Kaikkinensa hieno rata ja sijainnista plussaa.

  Luokkaa ihan jees. Hyvät opasteet, seuraavan tiin löytää keltaisia paaluja seuraamalla, paikoin saisi olla tiheämmässäkin, niin ei tarvitsisi karttaa lainkaan. Kohtalaisen haastava rata, varsinkin loppupäässä. Radalla tulee kaveria ikävä, jos on yksin liikkeellä. Monet väylistä blindeja ja roughi on todella roughia, joten spotterilla piisaa hommia. Paikoin jäi sellainen olo, että harvennukset jääneet tekemättä ja siellä mistä oli harvannettu, oli jäätteet jätetty 5m päähän korista lojumaan. Pienellä siistimisellä pelikokemus olisi huomattavasti mieluisampi.

Vastaa