"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Katinkulta DiscGolfPark

Radan kuvaus

Vuokatissa Holiday Club Katinkullan vieressä sijaitseva 9-väyläinen metsärata.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Katinkullantie 6
  88610 Sotkamo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2018

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Katinkullan Kiinteistönhoito Oy

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Katinkulta DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Katinkulta DGP #1

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 2: Katinkulta DGP #2

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 3: Katinkulta DGP #3

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 4: Katinkulta DGP #4

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 5: Katinkulta DGP #5

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 6: Katinkulta DGP #6

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 7: Katinkulta DGP #7

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 8: Katinkulta DGP #8

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 9: Katinkulta DGP #9

Pituus 82 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Katinkulta DiscGolfPark

  Sotkamon kunnassa Katinkulta DiscGolfPark. Radalla pituutta 9-väylää, 686m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2010m. Pelattu 5.9.2023.

  Katinkullan metsärata ei pahemmin korkeuseroja sisällään pitänyt, joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Koko rata menee miellyttävässä mäntykangasmaastossa missä kiekot löytyy helposti eikä sateellakaan ole kovasti märkää. Väylät ovat miellyttävän haastavia, muttei kuitenkaan amatöörillekään liian vaikeita. Puita on runsaasti pelissä, mutta heittolinjat silti hyvin hahmotettavissa. Ei erityistä suosikkiväylää tasaisen hyvistä väylistä. Siirtymät lyhyet ja rata hyvin nopea kiertää, jos unohdetaan p-paikalta pidempi siirtymä ennen ja jälkeen kierroksen.

  Radan rakenteet oikein mallikkaassa kunnossa. Ratakartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit suuntanuolineen kaikki taattua dgp-laatua. Holiday Club Katinkulta palveluineen ja Vuokatin S-market aivan vieressä. Sotkamon keskustan palveluiden äärelle 8km matkaa.

  Rata sijaitsi hyvin tiiviillä alueella ja hieman mentiin siinä hiuksenhienolla rajalla, jotta oliko liian tiiviissäkin sumpussa väylät osittain. Kartan mukaan väylät 1/2 ja 3/4 näyttävät olevan aivan liian lähekkäin ja lähekkäin ovat myös luonnossakin, mutta maaston korkeuserot pelastavat nuo väylät eikä potentiaalista vaaraa noilla kohdin ole. 4-väylän kori ja 5-väylän heittopaikka ovat hieman siinä ja siinä olisivatko turhan lähekkäin. 2-väylän heittopaikka on pahasti 9-väylän heittolinjalla, jos hiemankin feidaa kiekko oikealle kuten itsellä. Toki näkyväisyys on ihan hyvä, mutta silti.

  Toinen mikä aiheutti hieman harmaita hiuksia kaljuun, niin oli tuo pysäköinti. Aivan radan vieressä olisi ollut keilahalli ja Vuokatin Helmi, mutta siellä kieltomerkit estivät pysäköinnin. Radan kohdilla pyörin hetken, mutta siihen ei autoa pystynyt myöskään jättämään. Ensimmäistä kertaa koskaan maksoin fribakierroksen aikaisesta pysäköinnistä Katinkullan/EuroParkin maksullisella p-alueella mistä radalle ei kuitenkaan ole kuin 300m matka.

  Katinkullan rata oli Sotkamon tämänhetkisistä radoista mukavin, selkein ja komein eli ehdottomasti paras! Maasto miellyttävää ja väylät semihaastavia, itselle juurikin erinomaisen sopivia. Pysäkäintipaikka mietitytti. Turvallisuuden kanssa hieman ohuen hennolla riskirajalla mentiin, että olivatko jo liian tiiviissä sumpussa, mene ja tiedä. Onneksi näkyväisyys oli koko ajan muihin liikkujiinkin nähden hyvä. Ehdottomasti kuitenkin siis hieno 9-väyläinen minkä voisi milloin tahansa pelata uudestaankin!

  4/5

  Bongattu!

  Radan vieressä on pieni parkkipaikka ja ratakartta on hyvin esillä. Tarjolla on 9 väylän metsärata selkeillä heittolinjoilla. Kuten alla on kirjattu, rata on uudistettu ja toimii mielestäni hyvin nykymuodossaan.

  Väylät ovat keskenään tasamittaisia: kaikissa on hyvä pituus ja selkeät heittolinjat. Puut tuoman oman lisänsä ja pirkut eivät ole liian helppoja. Siirtymät ovat lyhyitä ja kokonaisuus selkeä. Maasto on helppokulkuista ja radalle sopii hyvin vaikka rattaiden kanssa.

  Alueella on myös muita käyttäjiä ja liikkujia. Näkyvyys on hyvä ja mielestäni rata on turvallinen pelata, kunhan heittäjä muistaa tarkistaa väylän ja tiet vapaiksi.

  Tykkäsin radasta, kannattaa poiketa. Nykykunnossa vahva 3/5 rata,

  Rata on uudistettu kesän 18 aikana. Kaikilla väylillä nykyään uudenkarheat disc catcherit ja heittopaikat kunnostettu viimeisen päälle. Enää ei ole pitkää siirtymää rantaan vaan viimeisetkin väylät nakataan samassa metsikössä kuin alkupään väylät. Väylät alta 100 metrisiä, olisikohan keskiarvo siinä 80 metrin hujakoilla. Mukavia väyliä jahdata holaria, vähintäänkin pirkkoja.

  HUOM! RATA ON NYKYÄÄN ILMAINEN!
  Maksullisuus on poistunut jo viimeistään 2013 tältä radalta. Aloittelijaystävällinen rata. Varmaan aloittelijoita varten tämä rata on. Väylät ovat kuitenkin aika kapeita ja parilla väylällä ei ole edes mitään selvää linjaa. Kolmelle rantaväylälle on ilmestynyt Discatcherit. Muilla väylillä vielä seppokorit.
  Omasta mielestä ihan kivoja väyliä. Kokeneempi pelaaja pärjää putterilla. 9. väylällä mahdollisuus siihen, että kiekko lentää veteen, mutta rannassa on matalaa. 5-6 väylien välinen siirtymä on pitkä. Samoin 9-1 jos haluaa pelata toisen kierroksen.

Vastaa