"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Karttulan esteetön frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Karttulassa sijaitseva esteetön frisbeegolfrata. Käynti radalle samalta parkkialueelta kuin Karttulan 18-väyläiselle radalle. Heittopaikat (tekonurmi) merkitty aurauskepein.

Lue lisää

Ratakarttaa ei ole saatavilla. (4.9.2022)

Radan tiedot

 • Osoite

  Pöröntie 2
  72100 Kuopio


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2022

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Karttulan esteetön frisbeegolfrata

Väylä 1: Karttulan esteetön #1

Pituus 22 metriä. Par 3

Väylä 2: Karttulan esteetön #2

Pituus 25 metriä. Par 3

Väylä 3: Karttulan esteetön #3

Pituus 28 metriä. Par 3

Väylä 4: Karttulan esteetön #4

Pituus 25 metriä. Par 3

Väylä 5: Karttulan esteetön #5

Pituus 28 metriä. Par 3

Väylä 6: Karttulan esteetön #6

Pituus 25 metriä. Par 3

Väylä 7: Karttulan esteetön #7

Pituus 24 metriä. Par 3

Väylä 8: Karttulan esteetön #8

Pituus 26 metriä. Par 3

Väylä 9: Karttulan esteetön #9

Pituus 32 metriä. Par 3

Yksi arvostelu radalle “Karttulan esteetön frisbeegolfrata

  Kuopion kaupungissa Karttulan esteetön frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 235m ja C2-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 920m. Pelattu 7.5.2023.

  Karttulan esteetän puistorata sijaitsi liki tasaisella maastolla koko ajan, joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylien pituudet olivat koko ajan 20-30m välillä ja tarjolla oli suoraa heittoa korille ilman minkäänlaisia esteitä. Siirtymät olivat lyhyet. Väylät sijaitsivat kohtalaisen tiiviillä alueella, mutta lyhyistä väyläpituuksista johtuen todellista kiekkojen väärälle väylälle eksymisen vaaraa ei ollut olemassa. Visuaalisesti silmää mielytti eniten 2-väylän korin sijainti isohkon kiven vieressä, 3-väylän pieni puukuja ja kahden viimeisen väylien korien sijainti valtaisan kuusen ja männyn edustalla.

  Rakenteista korit olivat kaikkein parasta. Koreissa numerointi, ainoastaan kahdella viimeisellä väylällä korinumerointi oli pielessä. Heittopaikkojen nurmimatot olivat pienet ja suoraan maahan laitetut, mutta toisaalta väyläpituudetkaan eivät pitkää vauhtia edellytä. Roskis löytyi myös. Vieressä 18-väyläinen Karttulan frisbeegolfrata. Ruokailuun Karttulan keskustasta löytyy ainakin pitseria Avokado ja kahvila/lounaspaikka/pubi Lankku pupi. Omat eväät hain radasta 800m päässä sijainneesta S-Market Karttulasta. Kuopion keskustaan matkaa 45,9km.

  Mutta… aika hutasten tehty lopulta, viimeistelemätön. Radasta ei ollut erillistä karttaa eikä heittopaikoilla minkäänlaisia opasteita. Toki korissa oli numeroinnit, mutta silti. Se, että pyörätuolilla, rollaattoreilla ja muilla apuvälineillä liikkuville tehdään oma rata, niin se ei tarkoita sitä, että se voidaan tehdä vähän silmät kiinni ja sinnepäin. Opastus olisi ensimmäinen mikä kuntoon pitäisi laittaa, tulisi heti hieman ammattimaisemmin tehdyn radan vaikutelma pelaajalle. Pelialue ei ollut ihan täysin tasainen, mutta uskoisin sen pyörätuolilla juuri ja juuri menevän. Muutoin esteetön rata ansaitsisi kivituhka tms. tasaisen ja kovan alusmateriaalin. Nurmi voi olla varsinkin sateilla aika liukas pienten kallistusten takia.

  Karttulan esteetön rata on lapsille ja liikuntarajoitteisille ihan kelpo frisbeegolfin harrastepaikka. Kuitenkin hieman valjusti toteutettu, joten en ollut ihan vakuuttunut. Toisin kuin aivan täyden kympin rata ja suosikkilistallekin päässyt Pitkäkosken esteetön frisbeegolfrata Miehikkälässä. Siitä radasta voisi jokainen esteetöntä rataa suunnitteleva ottaa oppia tai Lakiston radasta Espoossa.

  3/5

Vastaa