"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Käpälikön frisbeegolf

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Rata kiertää Seinäjoella Kyrkösjärven uimarannan tuntumassa. Radalla neljä koria (1-6) on uimarannan viheriöllä, jossa maasto on tasaista, kaksi koria on Kyrkösjärven rannan tuntumassa. Kolme (6-9) koria ovat lähimetsässä, jossa viimeinen kori sijaitsee pienen suon laidassa.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kyrkösvuorentie 26
  60220 Seinäjoki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Hannu Salo

 • Suunnittelija

  Jani Toivonen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  vessat, kahvio luontotalo Käpälikössä, kesäkioski, kiekkojen vuokraus

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Käpälikön frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Käpälikkö #1

Pituus 34 metriä. Par 3

Väylä 2: Käpälikkö #2

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 3: Käpälikkö #3

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 4: Käpälikkö #4

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 5: Käpälikkö #5

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 6: Käpälikkö #6

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 7: Käpälikkö #7

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 8: Käpälikkö #8

Pituus 40 metriä. Par 3

Väylä 9: Käpälikkö #9

Pituus 44 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Käpälikön frisbeegolf

  Seinäjoen kaupungissa Käpälikön frisbeegolf. Radalla pituutta 9-väylää, 429m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1270m. Pelattu 23.7.2022.

  Käpälikön rata sisälsi vain hyvin marginaalisia korkeuseroja, joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat hyvin lyhyitä ja helppoja perus puistoväyliä. Hieman oli puilla ja pensailla vaikeutta kuitenkin saatu mukaan. Rata sijaitsee todella kauniilla ja hyvin hoidetulla puistoalueella missä vesi on maisemallisesti kauniisti läsnä kuudella ensimmäisellä väylällä, loput kolme olivat sitten metsän puolella. Siirtymät lyhyet, paitsi 6-7 ja 9-P hieman pidempiä. Rata kuitenkin hyvin nopea kiertää. Ei yhtä erityistä suosikkiväylää.

  Rakenteet ihan hyvässä kunnossa. Ratakartta heti alussa kuten kuuluukin. Heittopaikat riittävän kokoista tekonurmea, joissakin paikoin hieman montulla, mutta eivät toisaalta väylätkään kovin pitkiä olleet, joten pitkille vauhdeille ei liene tarvettakaan. Korit nuolineen myös hyvät, muutamaa yksilöä voisi tosin suoristaa, kun hieman vinossa olivat. Auton sai parkkiin aivan radan lähtöpaikan viereen isolle p-paikalle. Vieressä luontotalo Käpälikkö. Kyrkösjärven uimaranta ja patikointipolut aivan äärellänsä. Seinäjoen keskussairaala vieressä. Seinäjoen keskustan palveluiden äärelle 4km matkaa, lähimmät kaupat jo hieman lähempänä.

  Hieman oli kuitenkin puutteitakin. 2/3-väylät olivat liian lähekkäin minkä kruunasi mandonuoli mikä ohjasi heittämään 2-väylän lopussa olleiden pensaiden oikealta puolelta suoraan kohden kolmosen heittopaikkaa. Täysin absurdi ratkaisu turvallisuuden kannalta. Jälkeenpäin karttaa tarkemmin tutkimalla heittosuunta ja samalla mandonuoli olisi ilmeisesti pitänyt osoittaa puskien vasemmalle puolelle mikä olisi loogisempaa, mutta silloinkin kori ja seuraava tee olisivat edelleen aivan liian likellä toisiaan. Liekö joku vandaali ollut tuossa asialla, tiedä näitä sitten… Erityisesti kolmosella pienoinen vaara kiekon joutumisesta veteen, jos heitto kovasti epäonnistuu ja kaartaa vasemmalle.

  Metsäväylistä en osannut päättää, että oliko 7-väylä kohtuullinen ratkaisu vai täysi pannukakku. Sinällään ihan hieno kyllä, mutta oikean reunan mutavesilieju oja ei oikein hyvältä näyttänyt ja niin oma kiekkokin sinne liejuun lensi, tietenkin. Onneksi vettä oli suht vähän, joten kiekon sai ongittua hyvin pois. Aivan väylän alussa oikealla oli enemmänkin vettä. Itse en olisi tuollaista väylää lähtenyt kikkailemaan radalle, kun metsää olisi ollut aivan riittävästi tehdä hieman järkevämpikin väylä. 8-väylän heittolinjaa en oikein pienen mietinnänkään jälkeen hahmottanut, joten siinä pieni raivausoperaatio olisi ihan paikallaan.

  Käpälikön rata sijaitsi oikein kauniilla puistoalueella veden äärellä. Rakenteissa paljon pientä korjattavaa heittopaikkojen, korien, heittolinjojen ja väyläsuunnittelun osalta. Puutteista huolimatta kuitenkin tykkäsin pelata ja voisi tuon kauniiden maisemien radan joskus uudestaankin pelata!

  4/5

  Mukavaahan täällä oli putteria ulkoiluttaa. Maisemat olivat bongauksen arvoiset ja reippaasti tuulinen päivä teki kierroksesta mielenkiintoisen. Ei tätä rataa jaksaisi joka päivä hinkata, mutta bongaamisen arvoinen se on. Kesähelteellä bonarina hyvät puitteet pulahtamiseen.

  Mukava paikka heittää frisbeegolfia, oli nyt kolmas rata mitä olen ikinä heittänyt.

  Harmittavasti väylällä kolme heitin kiekkoni järveen ja sinne jäi kahlaamisesta ja etsimisestä huolimatta. Kiekossani on yhteystiedot, jos joku sen sattuu löytämään omaa kiekko etsiessään… ?

  Bongattu 8/2019: merkintä vie suoraan oikeaan osoitteeseen ja ratakartta on hyvin näkyvillä. Tarjolla on 9 väyläinen neppirata, missä 6 väylää pelataan puistoalueella ja 7-9 metsän puolella. Järvimaisemassa on kiva pelata, mikäli ei tuule.

  Väylät ovat helppoja ja enimmäkseen suoraan heitettäviä. Rata ei tarjoa mitään erikoisuuksia. Rata sopii etenkin aloittelijoille ja kokeneemmat pelaajat heittävät radan puttereilla.

  Alueella on paljon erilaisia aktiviteettejä. Mielestäni rata sopii sellaisenaan ympäristöön. Maasto on metsäväyliä lukuunottamatta helppokulkuista ja radalla on helppo lähteä vaikkapa perheen kanssa. Mielestäni tällainen rata on hyvä paikka tutustua lajiin ja kokeilla frisbeegolfin pelaamista.

  Viihtyisä paikka tekojärven rannalla ja palveluita löytyy kesäkioskista lähtien. Lyhyet väylät pikkuneppailuun. Kahdella väylällä on mahdollisuus heittää järveen. Rata ei juuri haasteita suo ja ei ole tarkoituskaan. Helppo heittää PAR tulokset, vaan ei itellä aivan onnistunut, kun kovin tuuleksi.

Vastaa