"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kangasniemen rantarata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Leppoisa 9-väyläinen puistorata Kangasniemen keskustan järvimaisemissa. Ratakartta ja ensimmäiset 2 väylää löytyvät rantatorilta katsottuna ravintola Puulaakin takaa.

Lue lisää

Kiekkoja voit lainata kesä-elokuussa Rantatorin matkailuneuvonnasta. Rata on käytössä omatoimisesti läpi vuoden sääolosuhteiden mukaan. Tiipaikoille ei ole järjestetty talvikunnossapitoa, joten pelaamista suositellaan lumettomaan aikaan.

Varsinkin väylien 4-8 alueella otettava huomioon alueen muut käyttäjät!

Radan tiedot

 • Osoite

  Satamatie 18
  51200 Kangasniemi


 • rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Prodigy-opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

Väyläkuvaukset

Kangasniemen rantarata

Väylä 1: Kangasniemen rantarata #1

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 2: Kangasniemen rantarata #2

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 3: Kangasniemen rantarata #3

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 4: Kangasniemen rantarata #4

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 5: Kangasniemen rantarata #5

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 6: Kangasniemen rantarata #6

Pituus 43 metriä. Par 3

Väylä 7: Kangasniemen rantarata #7

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 8: Kangasniemen rantarata #8

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 9: Kangasniemen rantarata #9

Pituus 54 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Kangasniemen rantarata

  Kangasniemen kunnassa Kangasniemen rantarata. Radalla pituutta 9-väylää, 454m ja C1-luokitus. Pelattu 27.5.2022.

  Kangasniemen rantarata sijaitsi täysin tasaisessa maastossa sataman alueella missä korkeuseroja ei ollut lainkaan, joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat toistensa kopioita ja tarjolla oli lähes pelkästään täysin suoraa heittoa korille ilman suurempia esteitä ja variaatioita. Maisemallisesti vesi oli koko ajan läsnä ja miellytti sillä tavoin silmää kovasti. Ei yhtään erityistä suosikkiväylää.

  Rakenteet radan parasta antia. Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit hyvässä hapessa. Roskiksia löytyi heittopaikkaopasteen kanssa samasta tolpasta useammallakin väylällä mistä erityismaininta. Kangasniemen rantarata sijaitsee aivan kunnan ydinkeskustassa ja lähimpään ruokakauppaan ja ravintolaan kirjaimellisesti heikoillakin voimilla heitettynä vain kivenheitonmatka. Itse evästelin 2km päässä Kahvila Reissupannussa, josta erittäin lämpimät suosittelut.

  Mutta ei… kohtalaisen onneton viritelmä, muuta ei todellakaan voi sanoa. Rata oli jopa suorastaan ärsyttävän hajanainen, kolmeen osaan jakautunut kokonaisuus missä liian pitkät siirtymät, vaikka terveet jalat omistikin. Karttaa sai lukea, jotta löysi kaikki väylät. Vaikka vesi kaunista maisemallisesti olikin niin väylillä 1, 3 ja 4 liian iso riski viskaista kiekko veteen, ei hyvä, ei yhtään. Rataturvallisuus retuperällä, sillä erityisesti väylät 5-8 aika hurjanlaisessa sumpussa keskenään. Nyt ei ollut ketään muita pelaamassa, mutta jos hiemankin muita pelaajia olisi ollut, niin toisiin pelaajiin osuminen vähänkin harhautuneen heiton jälkeen jopa hyvin todennäköistä. 4-väylä lyhentynyt hieman reilu 20m pituiseksi ja vielä kaikenkukkuraksi ilmeisesti avantouimareiden sauna oikealla puolella ja vesi odottamassa vasemmalla, niin aika hasardi väylä. Muutoinkin hyvin tylsä rata itseään pahasti toistavia väyliä täynnä.

  Kangasniemen rantaradalla oli tarjolla hyvin kaunista vesi ja puistomaisemaa 9-väylän verran. Väylät kuitenkin hyvin tylsiä. Lisäksi radan turvallisuus heikoissa kantimissa koko radan ajan, koska väylät liian likellä toisiaan. Kolmella väylällä liian isot riskit viskaista kiekko komeasti Ahdin valtakuntaan! Ei hyvä, ei ollenkaan, en pelaisi uudestaan, vaikka paikkakunnalla asuisin.

  2/5

Vastaa