"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kangasniemen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, talvikunnossapito

Metsärata, jossa jonkin verran korkeuseroja. Monipuolinen heittovalikoima on valttia tällä radalla. Pari väylää kuntoradalla, joissa huomioitava lenkkeilijät.

Radan tiedot

 • Osoite

  Hiihtäjäntie
  51200 Kangasniemi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jarno Laitinen

 • Suunnittelija

  Kapa 51 ry, frisbeegolf

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  https://www.facebook.com/kangasniemenfrisbeegolf/

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Kangasniemen frisbeegolfrata

Ratakartta

Uudistettu 18 väyläinen avautuu 05/2020.

Väylä 1: Kangasniemi #1

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 2: Kangasniemi #2

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 3: Kangasniemi #3

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 4: Kangasniemi #4

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 5: Kangasniemi #5

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 6: Kangasniemi #6

Pituus 167 metriä. Par 4

Väylä 7: Kangasniemi #7

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 8: Kangasniemi #8

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 9: Kangasniemi #9

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 10: Kangasniemi #10

Pituus 108 metriä. Par 3

Väylä 11: Kangasniemi #11

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 12: Kangasniemi #12

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 13: 13

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 14: 14

Pituus 117 metriä. Par 3

Väylä 15: 15

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 16: 16

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 17: 17

Pituus 160 metriä. Par 4

Väylä 18: 18

Pituus 80 metriä. Par 3

8 arvostelua radalle “Kangasniemen frisbeegolfrata

  Monipuolinen ja hyvin opastettu metsärata. Löytyy niin pitkää ja kapeaa siivutusta, lyhyttä teknistä heittoa ja myös avointa pituusheittoa, mukava bongattava rata vaikka todella paljon puuosumia ja jopa mando-missauksia tällä kertaa radalle sainkin 🙂

  Kangasniemen kunnan urheilukeskuksen maastossa kulkeva Kangasniemen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 18-väylää (n. 1714m) ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4800m.

  Rata ei kovin paljoa korkeuseroja sisältänyt, joten kevyestä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Rataa on uudistettu tämän vuoden aikana, joten hetkellisiä puutteita oli jonkin verran mitkä varmasti ajan oloon korjautuvat.

  Heittopaikat ok, tosin koko vaihteli aika paljon. Heittopaikkaopasteet ja next tee -merkinnät hyvässä iskussa! Karttaa ei juurikaan vilkuilla tarvinnut. Korit hyvät ja nuolet näyttivät mihin pitääkin. Löytyi myös lukittava löytökiekkolaatikko, roskiksia, taukopenkkejä, treenikori, väyläkello ja turvaverkkoja suojaamaan heittopaikkoja.

  Väylät eivät mitään supervaikeita olleet, mutta haasteita riittää kokeneemmallekin konkarille silti. Välillä ahtaampaa, välillä väljempää, mutta heittolinjat oli aina selkeät. Siirtymät lyhyet. Väylältä harhautuneet kiekot löytyvät hyvin. Isommalta tieltä opasteesta aina iso plussa! Tasaisesta massasta ei yksikään väylä noussut suosikiksi.

  Infokartta oli vanha, mutta sellainen on tulossa varmastikin uusi. Väylien opasteissa olleet metrimäärät eivät täsmänneet täällä oleviin tietoihin väylillä nro 5, 6, 9, 11 ja 17. Joillakin väylillä sekoitti tuplateet ja vielä merkitsemättömät sellaiset, tarkoitus ei ihan minulle auennut. Sokkoväyliä ja kuntoradan ylittäviä oli muutama, joten spotteri olisi hyvä olla, ihmisiä liikkui kohtalaisen paljon kuitenkin. Vitosen koria oli vaikea hahmottaa, mutta toki kartan avulla suunta oli jotenkin selvillä.

  Kaiken kaikkiaan oli ihan mukava pelata. Kun huomioi radan kehitysvaiheen, niin suurin puute oli se, että kyse oli aika tavanomaisesta metsäradasta. Rata tarjosi hyvät puitteet monella tapaa, mutta oli samalla hyvin yllätyksetön, ei oikein säväyttänyt, jotta olisi suosikkien joukkoon likellekään päässyt! Bongaamisen arvoinen rata ehottomasti kuitenkin!

  4/5

  Karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan ja ensimmäinen väylä on parkkipaikan välittömässä läheisyydessä.

  Väylät ovat monipuolisia ja opasteet siirtymillä kunnossa. Väylillä on selkeät heittolinjat ja riittävästi tilaa heitolle. Tällä hetkellä muutama väylä on remontin alla. Onneksi tapasin paikalliset heittäjät radalla jotka opastivat pelaamaan radan oikein. Muutama ns. täyteväylä mahtui radalle, mutta par4-väylät olivat puolestaan hyviä.

  Kokonaisuus on jo nyt vahva hyvä. Radan eteen tehdään töitä ja rata kehittyy parempaan suuntaan. Nykykunnossa 3,5/5, tulevaisuudessa hyvin 4/5 rata. Kannattaa poiketa pelaamaan rara läpi.

Vastaa