"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kangaslampi DiscGolfPark

Radan kuvaus

Iisalmessa Kangaslammen koulun ja uimarannan läheisyydessä sijaitseva 10-väyläinen DiscGolfPark.

Lue lisää

Rata tunnettiin 31.7.2021 asti nimellä ”Kangaslampi MultiGolfPark”.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Pajukatu 1
  74130 Iisalmi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  10

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Kangaslampi DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Kangaslampi DGP #1

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 2: Kangaslampi DGP #2

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 3: Kangaslampi DGP #3

Pituus 43 metriä. Par 3

Väylä 4: Kangaslampi DGP #4

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 5: Kangaslampi DGP #5

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 6: Kangaslampi DGP #6

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 7: Kangaslampi DGP #7

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 8: Kangaslampi DGP #8

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 9: Kangaslampi DGP #9

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 10: Kangaslampi DGP #10

Pituus 62 metriä. Par 3

5 arvostelua radalle “Kangaslampi DiscGolfPark

  Kangaslampi DiscGolfPark tai kuinka kyltissä lukee GolfGolfPark on juuri sitä, mitä lääkäri määräsi koulun vieressä olevaan lähiliikunta alueeseen. Rata on todella helppo ja aloittelijaystävällinen. Yleensä harmittelen, jos ei löydy mandoja eikä OB:ta, mutta nyt annetaan anteeksi tämä ollessa puhdas aloittelijoiden rata.

  Väylät on helppoja ja yksinkertaisia. Tiit, korit ja opasteet ovat toimivia ja maasto on helppokuntoista. Tuo 9-10 siirtymä on todellisuudessa vain 600m pururataa pitkin.

  Aloittelijoille tarkoitettuna ratana saa arvosanaksi 4/5

  Iisalmen kaupungissa Kangaslammin koulun ja uimarannan läheisyydessä Kangaslampi MultiGolfPark. Radalla pituutta 9-väylää (721m) ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2700m.

  MultiGolfPark on uusi konsepti mikä yhdistää samoille kentille frisbeegolfin, puistogolfin ja futisgolfin. Tällä kentällä neljä ekaa väylää multigolfia ja viisi seuraavaa frisbeegolfia. Konsepti soveltuu erinomaisesti juuri koulujen ja matkailukeskusten tms yhteyteen missä on otollista olla paljon aktiviteetteja tarjolla.

  Rata kierti nurmikentän vierustaa ja tasaista puistoaluetta, joten korkeuseroja ei ollut yhtään. Rata oli suht nopea kiertää, kun siirtymät lyhyet, neloselta vitoselle ja kasilta ysille hieman pidempi. Väylät olivat pääosin helppoja, suoraa heittoa korille. Yksi tiukempi metsäväylä oli joukossa. Suosikkiväylä nro 8, kauniilla paikalla rannassa ja reilusti heittotilaa.

  Uusi rata, joten rakenteet huippukuntoiset. Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet, korit nuolineen. Heittopaikkaopasteita tosin joku hitsin vandaali oli jo naarmuttannu ja tussannu! Löytyi roskis ja matkan varrelta myös kaunis uimaranta.

  Radalla vesi oli muutamilla väylillä kauniisti läsnä, miellytti silmää kovasti. Kiekkoa ei veteen asti saa kuitenkaan mitenkään kiskaistua, sen verran hyvin väylät oli suunniteltu. Kiekot löytyy hyvin vaikkei heitto linjalla pysyisikään.

  Mutta… ei hyvä, en tykännyt radasta. Neljä ekaa väylää tylsää tasamaata, vaikka avointa väylää sinällään kiva onkin heittää. Hajanainen kokonaisuus, missä väylät vähän siellä täällä ja tuolla ja siirtymiä turhan paljon. Next tee -opasteita ei missään ja jatkuvasti sai karttaa lukea neloselta vitoselle, vitoselta kutoselle ja kasilta ysille siirtyessä. Opasteita olisi ehdottomasti kaivannut.

  Olin isosti yllättynyt kuinka vähän erilaisuutta MultiGolf tarjosi Kangaslammilla. Ainoastaan 2-väylällä yksi seinämä esteenä. Aiheesta videoita katsoneena odotin jotain PALJON kekseliäämpää ja monipuolisempaa variaatiota neljälle ekalle väylälle. Tylsyys ja yllätyksettömyys vaivasi muutoinkin koko rataa kauttaaltaan.

  Uskon, että MultiGolfPark on erinomainen konsepti juuri kouluille ja moniin muihinkin paikkoihin ja, jotta nyt nähty ratkaisu ei varmuudella tarjonnut parasta mahdollista antia. Tällaisenaan ei kyllä itseään kiinnosta yhtään, kehitettynä ja monipuolisempana ehdottomasti jatkoon! Tänne ei tarvitse uudestaan vaivautua.

  2/5

Vastaa