"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kalevalan liikuntakeskuksen rata

Radan kuvaus

Kalevalan liikuntakeskuksen alueelle, Tönölän harjun maisemiin valmistui upouusi 18 -väyläinen frisbeegolfrata 18.6.2016. Se sijaitsee 4 km Kuhmon keskustasta, osoitteessa Väinämöinen 10. Radan perustivat Kuhmon Kiekkopojat ry ja Kuhmon kaupunki.

Lue lisää

Haastava rata sisältää mm. kolme heittoa lampien yli ja mäkistä maastoa. Rata on n. 3 kilometrin pituinen. Sen aloituspiste on Kelon vierestä, tien toisella puolella olevalta P-paikalta ja päättyy Pohjolan talon taa ja sieltä Kelolle takaisin.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Väinämöinen 10
  88900 Kuhmo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Prodigy-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Timo Heikkilä

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Vessa(t), Kahvio, Ravintola

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kalevalan liikuntakeskuksen rata

Ratakartta

Väylä 1: Kalevala #1

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 2: Kalevala #2

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 3: Kalevala #3

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 4: Kalevala #4

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 5: Kalevala #5

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 6: Kalevala #6

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 7: Kalevala #7

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 8: Kalevala #8

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 9: Kalevala #9

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 10: Kalevala #10

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 11: Kalevala #11

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 12: Kalevala #12

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 13: Kalevala #13

Pituus 152 metriä. Par 4

Väylä 14: Kalevala #14

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 15: Kalevala #15

Pituus 182 metriä. Par 4

Väylä 16: Kalevala #16

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 17: Kalevala #17

Pituus 119 metriä. Par 3

Väylä 18: Kalevala #18

Pituus 67 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Kalevalan liikuntakeskuksen rata

  Kuhmon kaupungissa Kalevalan liikuntakeskuksen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 18-väylää, 1476m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 6040m. Pelattu 27.6.2023.

  Kalevalan rata sisälsi mukavasti korkeuseroja, joten ihan kivasta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Rata sisälsi paljon hyvin nättejä väyliä ja vaihtelevuuttakin väylissä löytyi. Vesimaisemaa oli taustalla paljon mikä miellytti omalta osaltaan silmää isosti. 17-väylä suosikkiväylä metsästä takaisin urheilukeskukselle alamäkeen. Tämä oli kivaa vaihtelua, kun aika paljon oli väyliä ylämäkeen.

  Radan rakenteet tyydyttävässä kunnossa. Ratakartta, heittopaikkaopasteet (13-väylällä kaatunut, 18-väylältä puuttui kokonaan) ja korit hyvässä iskussa. Vandaalit eivät onneksi olleet pahasti iskeneet, vaikka 7 vuotta vanhasta radasta kuitenkin kyse. Alueella urheilukenttiä ja tilaa reilusti esim. draiverien ulkoiluttamiseen. Alueella myös hotelli Kalevala missä majoituspalveluiden lisäksi käytössä vessat ja ruokapalveluita halukkailla myös tarjolla. Talvisotamuseo myös, jos aikatauluihin sopii semmoinen. Kuhmon keskustan palveluiden äärelle 3km matkaa. Lämmin suositus Kaesan Kotileipomon kahville ja kahvileiville ja erityisesti oikein maukkaalle ruisleivälle!

  Mutta ei… ei ollenkaan. Mistäköhän sitä edes aloittaisi… Jos 18-väyläisellä radalla on kuusi ( !!! ) väylää mitkä jättää heittämättä, niin jotain pitää olla pahasti pielessä! Viisi väylää jäi veden takia heittämättä. Vaikka taustalla vesi on ihan jees, niin nyt kolmesti ylitettiin vesi sellaisilla heittopituuksilla ettei allekirjoittaneella ollut pienintäkään toivetta ylityksille. Kahdesti väylä kulki niin likellä vesirajaa, jotta pienelläkin puuosumalla tai ohi menneellä putilla kiekot olisivat olleet muisto vain. 15-väylä jäi heittämättä supermegaheinämonsterien takia. Heinää oli muuallakin, mm. 4 ja 5 vaatisivat akuuttia heinien niittämistä. Lisäksi nämä väylät olivat aivan liian lähekkäin. Next tee -kylttejä ei oltu raaskittu laittaa yhtään kappaletta ja se näkyi, todellakin. Siirtymät 1-2, 6-7, 7-8, 9-10, 14-15 ja 17-18 olivat aivan mahdottomia navigoida ihan vain muutamia mainitakseni. Ja mikä ärsyttävintä, vaikka karttaakin tsekkailit, niin siltikin väylien löytämisessä oli haastetta, niitä opaskylttejä olisi todellakin tarvittu!!! Siirtymät olivat tosiaan monin paikoin liian pitkiä ja rata varsinkin 1-väylän sijoittelusta johtuen hyvin hajanainen. Karttaa sai lukea ihan ärsyyntymiseen asti ihan jatkuvasti. Kaiken opastesekoilun esiesiesi-isä ja kruunaamaton kuningas oli kyllä 15-väylän etsiminen. Kun olin etsinyt väylää 30 minuuttia, niin alkoi hermo jo kiristymään. Olin päättänyt sen väylän kuitenkin löytää… ja löytyihän se, keskeltä sellaista viidakkoa, jotta huh, huh, jäi tosiaan se väylä heittämättä. Sokkoväyliäkin oli tietenkin mukana, mm nro 14. Heittopaikoista 15-väylä oli maapohjalla, muut nippa nappa ok. Suurin osa kiinni suoraan maassa ja ikävästi kupruilla.

  Kalevalan rata piti sisällään komeita maisemia ja muutamia ihan hyviä väyliäkin, mutta… Jos joutuu tekemään viisi skippiä veden ja yhden heinämonsterien takia, niin ollaan aivan karmaisevalla tavalla pielessä! Väylien pelattavuus ja turvallisuus aivan älyttömän surkea. Karttaa sai lukea koko ajan ja silti väylien löytyminen oli yhtä arpanopan heittämistä, juurikin 15-väylä tästä parhaimpana esimerkkinä. Opasteita pitäisi olla hurja määrä lisää. Potentiaalia alueella olisi, mutta tuollaisenaan todellakin aivan liian vaikea ja turvaton aloittelijalle. Dynamiittia vaan koko radalle ja oikeasti hyvä ratasuunnittelija aloittamaan suunnitelutyön aivan alusta, niin voisi olla edellytykset oikeinkin hyvälle radalle! Hieno ympäristö ei tätä umpisurkeaa radan kuvatusta pelastanut yhtään! Ei kiire koskaan uudestaan, vaikka Kuhmoon joskus muuttaisinkin…

  0/5

  Hienossa maastossa ja miljöössä oleva rata. Kolme 65m vedenylitysväylää ei varsinaisesti haasta kokeneempaa pelaajaa, mutta silti ihan hauskoja pikku neppasuja.

  Rata on silti ajan saatossa päässyt ränsistymään ja kaipaisi kovasti ylläpitoa. En jaksa ihan uskoa infotekstin kohtaan ”ylläpito: viikottainen”. Sillehän ei paikalliset aktiivit mitään voi, jos nulikat hajottavat opastetolppia, mutta oli siellä muutakin hoidettavaa, kuten esim muutama umpeen kasvanut väylä. Silti ihan kelpo tuttavuus.

Vastaa