"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kainaston frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Kainaston nuorisoseuran alueella sijaitseva 9-väyläinen frisbeegolfrata. Ota heittäessäsi huomioon alueen muut käyttäjät.

Radan tiedot

 • Osoite

  Ylistarontie 520
  61410 Seinäjoki


 • rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kainaston frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Kainasto #1

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 2: Kainasto #2

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 3: Kainasto #3

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 4: Kainasto #4

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 5: Kainasto #5

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 6: Kainasto #6

Pituus 33 metriä. Par 3

Väylä 7: Kainasto #7

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 8: Kainasto #8

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 9: Kainasto #9

Pituus 38 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Kainaston frisbeegolfrata

  Seinäjoen kaupungissa Kainaston frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 602m ja C3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1670m. Pelattu 24.7.2022.

  Radalla oli jonkin verran korkeuseroja, muttei mitään hikijumppaa kuitenkaan radan kiertäminen ollut. Väylät helppoja perusväyliä puistomaisissa olosuhteissa. Maisema ja ympäristö oli radalla kaunista kera hyppyrimäkien, kesäteatterin ja vanhojen rakennuksien. Ei suosikkiväylää.

  Mutta niin… ei tuo rata ollut, ei mitenkään, ei edes kunnollinen harjoittelupaikka. Ympäristö on hyvä ja kaunis ja alueelle saisi helposti erinomaisen pikkuradan 6-9 väyläisenä. Kaikki pitäisi kuitenkin tehdä uusiksi. Jos rahat ovat tiukassa, niin panostaa koreihin ja tekee itse yksinkertaiset opasteet heittopaikoille, ratakartta ja next tee -kyltit myös. Halvallakin saa aikaiseksi paljon, jos vain käsityötaitoa on riittävästi. Niin… ei löytynyt lainkaan ratakarttaa. Maapohjalla ( seiskalla puulavetti ) olleita heittopaikkoja ei ollut merkitty millään tavoin. Korit olivat räjähtämispisteessä olleita halpiskoreja. Next tee -kylttejä ei oltu raaskittu laittaa lainkaan.

  Fgr:n kartalla löytyi myös joiltakin kadoksissa ollut 1-väylä hyppyrimäkien kupeesta ja väylä alamäkeen kohden pellonreunaa missä sitten kori kapean kujan päätteeksi. Heittohetkellä käytössä olleella kartalla ei tosin löytynyt lainkaan 3 ja 6-väylää. Osa väylistä rehotti yli vyötärölinjan ylittänyttä horsmaa ja heinää ja muuta kasvustoa eli ylläpitoa ei radalla ole tällä hetkellä minkäänlaista. Kiekot hukkuvat helposti, jos radalla heittää normaaleja heittoja. Itse ihan jostain kummallisesti periaatteesta heitin kaikki väylät läpi ja pahimmat monsterit heitin läpi 20m pituuksilla, niin näki vähän mihin kiekko laskeutuu horsmaviidakossa. Ankeat loppuväylät teatterin p-paikan suunnalla olivat yhdessä sumpussa ja peräti satumaiset 5-väylää ristesi keskenään… jep.

  Pelikierroksen ollessa jo käynnissä, niin puhelimeen kilahti viesti aiempaan tiedusteluuni Kainaston nuorisoseuralta, jotta ”Rata on olemassa, mutta ei ole ehditty niittämään. Peliohjeet löytyvät yhden rakennuksen seinästä” Noh… kierroksen jälkeen yhden rakennuksen seinästä löytyi kuin löytyikin uusittu ratakartta, jonka kanssa radan kiertäminen on hieman loogisempaa. Tuon uuden kartan (löytyy nyt päivitettynä fgr:ltä) avullakaan ei tosin löytynyt 3-väylää. Jos sellainen hyppyrimäkien alastulopenkan viidakossa jossain oli, niin onnea sen löytäjälle.

  En tiedä… minua ei koskaan häiritse se, että rata on halvalla tehty, sillä ratoja kiertäessä on tullut heitettyä useita frisbeegolfratoja jotka on toteutettu edullisilla kustannuksilla, mutta ovat olleet oikein hyviä heittää. Riittävän laadukkaita korejakin saa suht edukkaasti, jos ei tosiaan halua panostaa laadukkaisiin dgp tai Prodigy -koreihin. Heittopaikat yksinkertaisimmillaan voi merkitä puukepillä minkä päässä joko maalattuna tai tussattuna heittopaikan numero, par-lukema ja väylän pituus, joskus nähnyt itse piirrettyjä pikkukarttojakin jotka ovat kertoneet hienosti heittosuunnan ko. väylälle. Next tee -kylteiksi riittää pienet nuolet puihin tai tikun päähän. Ratakartankin voi piirtää itse yksinkertaistettuna tai ottaa pohjan esim. GoogleMapsista.

  Ei siis ongelmaa halpuudesta, mutta, jos rata on kerran tehty, niin pitäisi sen ylläpitoon laittaa edes jonkinlaista panostusta. Nyt nuo heinäviidakot olivat kohtalaisen järkyttäviä näin lievästi ilmaistuna. Toivotaan, että Kainaston nuorisoseuralla riittäisi aikaa, taloudellisia mahdollisuuksia ja intoa radan ylläpitoon ja kehittämiseen jatkossa, hyvä ympäristö on kuitenkin iso voimavara minkä avulla tämäkin rata olisi mahdollista saada uuteen loistoon. Nyt rataa ei valitettavasti voi oikein suositella kuin ehkä nippa nappa kaikkein fanaattisimmille ratabongareille ja ehkä perus heittotreeniin joihin voi kesäteatterin p-paikan ympärillä olevia koreja hyödyntää.

  0/5

  Elokuun lopussa 2021 käytiin heittämässä. Ykkösväylää ei löytynyt eikä muutenkaan ratakartta vastannut todellisuutta. Soveltaen ja keksien toki pystyi heittämään. Pilipalikorit. Suositus vain ratabongaajille ja aloittelijoille. Alueelle saisi kyllä erinomaisen radan.

Vastaa