"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kaihun frisbeegolfpuisto

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Kilpapelaajille suunnattu rata jossa erittäin runsaasti korkeuseroja. Monipuolisesti erilaisia väyliä hienoissa maisemissa vain pari kilometriä torilta. Löytyy metsäväylää lyhyenä ja pitkänä, komeita rantaväyliä saimaan rannalla sekä avointa liidätystä vanhan soranottopaikan ylitse.

Lue lisää

https://www.youtube.com/watch?v=ZvvC29CpbW0

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Saimaankatu 2
  50100 Mikkeli


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Timo Ruuska

 • Suunnittelija

  Timo Ruuska

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Kaihun frisbeegolfpuisto

Väylä 1

Pituus 169 metriä. Par 4

Rata ottaa haastavuudellaan luulot pois heti ensimmäisellä väylällä. Sweet spotiin matkaa noin 90 metriä ja 10 metriä pudotusta. Kuopan pohjalla vaanii oikealta kierrettävä mandolinja. Dropzone myös haastavassa paikassa, jonka haluat välttää. Sweet spotista korille matkaa noin 80 metriä, ja matkaa pidentää ylämäen muodossa 10 metrin korkeusero. Nousua hankaloittavat useat puut väylän sivuilla.

Väylä 2

Pituus 85 metriä. Par 3

Kakkosväylän avaus heitetään monttuun, ja korkeuseroa tiiltä korille on 14 metriä. Melko kapeaan väylään osuminen ei ole itsestäänselvyys, ja omaa maustetta antaa usein sivusta työntävä tuuli. Hyvä heitto tarjoaa mahdollisuuden birdieen, mutta väylältä sivuun joutuminen voi johtaa isoihin lukemiin.

Väylä 3

Pituus 133 metriä. Par 4

Väylän vasemmalla laidalla oikealta kierrettävä mandolinja, josta lyhyt matka sweet spotiin. Tiiltä matkaa sweet spotiin noin 75 metriä, ja matkaa hankaloittavat sekä puut että viiden metrin nousu korkeuserossa. Dropzone myös tällä väylällä hieman hankalassa paikassa. Sweet spotista matkaa korille vajaat 60 metriä. Korin molemmilla puolilla pusikkoa ja puustoa.

Väylä 4

Pituus 174 metriä. Par 4

Radan pisin väylä. Sweet spotiin heittämiseen vaaditaan isoa kättä, sillä lähes 120 metrinen riipaisu heitetään neljän metrin nousevaan maastoon. Väylän vasenta laitaa vartioi OB-linja. Oikealla puolella vaanii puolestaan tiheä metsikkö. Sweet spotista jatketaan melko kapeaa ränniä kohti koria. Myös tämä vaatii tarkkaa heittoa tai rangaistuksena voi olla hyvinkin synkkä puuosuma tiheämmän puuston sekaan.

Väylä 5

Pituus 145 metriä. Par 4

Kapeahkoa puuränniä heitettävä väylä, jossa väylältä eksyminen rankaisee heittäjää julmasti. Sekä vasen että oikea puoli on tiheän puuston miehittämää aluetta. Väylän vasen laita on myös OB-aluetta. Väylä kääntyy ensin loivasti vasempaan pienehköllä nousulla ja loppua kohden suunta vaihtuu oikealle hieman isomman pudotuksen kera. Korin oikealla puolella puttia häiritsevää puustoa, joten lähestyminen kannattaa pelata korin vasemmalle puolelle.

Väylä 6

Pituus 82 metriä. Par 3

Supan yli heitettävä suora väylä, jossa puut antavat oman mausteensa avausheittoa miettiessä. Sekä vasen että oikea puoli on synkkää metsää, josta eteneminen on erittäin hankalaa. Tiiltä korille ei ole lainkaan korkeuseroa, mutta huonolla avauksella jatkoheiton joutunee kiskaista reiluun ylämäkeen.

Väylä 7

Pituus 103 metriä. Par 3

Mikäli tällä väylällä heität birdien, voit taputtaa itseäsi reilusti olkapäälle. Jyrkästi oikealle kaartava väylä, jossa avausheittoa vaikeuttavat lukuisat puut ja väylän vasemmassa laidassa kulkeva OB-linja. Väylän oikealla puolella on tiheää metsikköä ja reilusti pudotusta. Myös matka korille on puiden sävyttämä, joten tässäkin heittäjältä vaaditaan tarkkaa työtä.

Väylä 8

Pituus 56 metriä. Par 3

Lyhyt väylä, jossa kulkee kapeat reitit sekä vasemmalta että oikealta puolelta. Muut alueet synkkää metsää, joita kannattaa välttää. Hyvällä avauksella helpohko birdie, huonolla heitolla jotain aivan muuta.

Väylä 9

Pituus 85 metriä. Par 3

Siirtyminen upeille rantaväylille. 11 metrin pudotukseen heitettävä väylä, jossa korin takana odottaa Saimaan vesistö. Huono avaus voi siis palkita uintireissulla tai synkillä pusikoilla, joita on matkan varrella reiluhkosti. HUOM! Tällä väylällä on otettava huomioon kevyen liikenteen väylällä kulkevat ajoneuvot ja ihmiset.

Väylä 10

Pituus 50 metriä. Par 3

50-metrinen väylä, jossa pudotusta peräti 13 metriä. Avausheitto heitetään kivetyksen ympäröimään saarekkeeseen. Saarekkeen ulkopuolelle heitetyn avauksen jälkeen peliä jatketaan dropzonelta. Dropzonen jälkeen käytössä normaali OB-sääntö. Jotta avausheitto ei olisi liian helppo, on tämäkin väylä tiheän puuston miehittämä.

Väylä 11

Pituus 93 metriä. Par 3

Vesistön yli heitettävä väylä, joka vaatii 65-70-metrisen avauksen kuivalle maalle. Rannalta väylä nousee loivaa rinnettä ylös. Korkeuseroa tiiltä korille on neljä metriä. Väylän oikeaa laitaa kulkee myös kuivaa maata myöten heitettävä väylä. Kyseistä reittiä pitkin korille on pidempi matka, ja väylällä on myös puita heittäjän kiusana.

Väylä 12

Pituus 56 metriä. Par 3

Erittäin jyrkkää mäkeä ylös heitettävä väylä. 56-metrisellä väylällä nousua kertyy kaikkiaan 15 metriä. Avausheittoon vaaditaan tiukka riuhtaisu, jotta kiekko jaksaa liitää mäen päälle asti. Sekä vasemmalla että oikealla puolella tiheää metsikköä, joten tässä on syytä pysyä väylällä. Kori on tiistä katsottuna hieman vasemmalla puolella, joten oikeakätiselle rystyheittäjälle hyzer-pommi tarjoaa hyvän mahdollisuuden birdieen. HUOM! Tällä väylällä on otettava huomioon kevyen liikenteen väylällä kulkevat ajoneuvot ja ihmiset.

Väylä 13

Pituus 94 metriä. Par 3

Avausheitto kiskaistaan kapeahkoon puuränniin, jossa puuosuma tarjoaa useasti reilun pudotuksen vasemmalla sijaitsevaan monttuun. Tiiltä korille on pudotusta kahdeksan metriä. Kori sijaitsee rinteessä lavan päällä, joten epäonnistunut heitto voi rollata pitkän matkaa alas.

Väylä 14

Pituus 71 metriä. Par 3

Avausheitto heitetään kapeaan puupilliin. 71 metrin päässä sijaitsevalle korille mennään suoralla heitolla. Väylältä karannut avaus palkitsee hyvin varmasti puuosumalla. Kori on korotetulla alustalla, joten myös puttaaminen on normaalia vaikeampaa tällä väylällä.

Väylä 15

Pituus 46 metriä. Par 3

Radan lyhyin väylä heitetään tasaisella maalla aina korille asti. Kori on lavan päällä, jonka takana jyrkähkö rinne odottaa korista ohi sivallettuja heittoja. Tämäkin väylä heitetään kapean puupilliin - suora ja määrämittainen heitto palkitsee heittäjän birdiellä.

Väylä 16

Pituus 142 metriä. Par 4

Kapeahkoa tietä pitkin heitettävä väylä, jossa tiheää metsää molemmin puolin väylää. Väylä kääntyy loivasti oikealle noin 100 metrin jälkeen. Vasemmalla kulkevan metsän takana on OB-linja, joten rankasti vasemmalle karanneella heitolla voi saada plussaa korttiin sekä kiekonhakureissun alapuolella sijaitsevaan monttuun.

Väylä 17

Pituus 157 metriä. Par 3

Nyt saa liidättää! Avausheitto heitetään vanhalle soranottopaikalle, jossa kori sijaitsee 157 metrin päässä tiistä. Korkeuseroa tiiltä korille on peräti 21 metriä. Väylän vasemmalla puolella on pusikkoa ja metsikköä. Suoraan tiiltä eteenpäin katsottuna on aita, jonka takana on OB-alue. Emme siis suosittele heittämistä ainakaan Mamballa.

Väylä 18

Pituus 72 metriä. Par 3

Kun hengitys on tasaantunut 17:ltä suoritetun nousun jälkeen, on radan viimeisen väylän vuoro. 17 metrin pudotukseen heitettävä 72-metrinen väylä vaatii tarkkaa heittoa puiden väleistä. Kori on lähellä rinnettä, joka pudottaa nopeasti vaikeaan paikkaan. Oikeakätiselle kämmenheittäjälle mieluisa väylä.

18 arvostelua radalle “Kaihun frisbeegolfpuisto

  Paras rata, jossa olen käynyt. On pitkää liidätystä, sweet spottiin pelaamista, lyhyttä ja tarkkaa heittoa vaativaa metsäpilliä ja upeita väyliä vesistön vaaniessa lähellä. Opasteet vievät uuden heittäjän helposti väylältä toiselle, joten eksymisvaaraa ei pitäisi olla. Jos tämä jotenkin pitäisi summata, niin pysy väylällä tai olet pulassa.

  Hurja määrä korkeuseroja, joten toimii myös loistavasti kuntoiluna heittelyn ohessa.

  Todella hyvä metsärata. Vaatii heittäjältä monipuolisuutta. Paljon eri pituisia ratoja ja korkeuseroja. Antaa mahdollisuuksia erilaisiin ratkaisuihin, joten mukavasti pähkinää pitkäksi aikaa :). Mahtava lisä Suomen ratakartalle ja upea parivaljakko Mikkelin Frisbeegolf puistolle, josta löytyy toinen Mikkelin erinomaisista radoista.

  Mistä näitä upeita ratoja mikkeliin oikein sikiää? Ovat tehneet uskomattoman työn tämän radan eteen mielettömän lyhyessä ajassa. Näyttää että tätä olisi työstetty vuosia. Portaita, kaiteita, penkkejä, puusuojia, opasteita, taidetta kaikkialla ja joka mesta aivan viimeisen päälle. Tällaista meininkiä ei ole missään muualla suomessa, tuskin maailmallakaan.
  Hattua nostan ja korkealle.

  Loistava metsärata! Korkeuserot ja järvi luovat painetta monelle väylälle. Toimii myös kuntoilumielessä. Pulssi nousee useammalla väylällä vaikka olisi kondiksessakin. Hienosti suunniteltu ja upeasti toteutettu rata!
  Talkooväki ei ole mennyt siitä mistä aita on matalin. Muutamalla väylällä on suorastaan revitelty rakentelussa 🙂
  Hienoa työtä!

  Haeskelin Mikkelin seudulta paikkaa kilparadalle ja kun tuolla Kaihun alueella käppäilin niin näin jo silloin että tähän saisi huikean radan. Kun lupa radan rakentamiseen saatiin, käytin suunnitteluun todella paljon aikaa niin että alueelle saadaan mahdollisimman monipuolinen ja vaikea rata jossa riittää pureskeltavaa pitkäksi aikaa.
  Olisi ollut suorastaan rikos rakentaa rata hutiloiden noin hienoon paikkaan, joten eritoten rantaväylillä jopa vähän ”reviteltiin” rakentelussa 🙂 Mielestäni Suomessa on jo tarpeeksi ratoja ja osa niistä aivan surkeita, nyt on aika panostaa laatuun.
  Talkootyön määrä rataa rakentaessa oli aivan järjetön. Jossakin vaiheessa tuntui että ei tämä rakentelu lopu ikinä, mutta kiitos erittäin sitkeälle talkooporukalle saatiin projekti valmiiksi. Palkintona tästä on Mikkelin seudulla nyt laadukas rata heitellä. Tervetuloa testaamaan !!

  Todella monipuolinen ja haastava rata. Paljon käytetty aikaa erilaisiin turvallisuus- ja mukavuustekijöihin. Silti ihmetyttää, että esim. väylällä nro 10 ei ole verkkoa/aitaa estämässä veteen menevät heitot. Tämä jos jokin olisi mukavuustekijä heittäjille. Toki kiekkokauppias hieroo käsiään yhteen. ?

  Ehdottomasti Suomen top10 rata. Opasteet kunnossa, tiimatot kunnossa, siirtymät järkeviä, väylät siistissä kunnossa. Väylät ovat hyvin suunniteltuja ja monipuolisia. Veden yli liidätys timanttia! Oikeastaan ainoa heikkous oli väylillä 14 ja 15, jotka olivat ”vaatimattomia” suhteessa muuhun rataan. Kannattaa käydä ehdottomasti heittämässä!!!

  Aivan hurjasti korkeuseroja! Heti Taivalvaaran jälkeen raskain ja fyysisesti vaativin pelaamani rata. Paljon mainioita väyliä ja sopivasti haastetta. Oikeastaan vain saariväylä oli hölmö, koska linjalla oli liikaa puita ja pompulla on kiekko äkkiä jonkassa. Myös minigolf-väylä (15) erottui joukosta tuntuen vähän turhalta. Kaikkineen hyvin laadukas kokonaisuus, jonka kiertäisi mieluusti useammankin kerran.

  Käytiin testaamassa täysin amatööreinä tätä haastavaksi kutsuttua rataa. Todella hienosti rakennettu, vaikka onkin aloittelijalle haastava. Paljon pitkähköjä par-4:ia suht. kapeilla väylillä (omat suoritukset keskim. 6-9). Ohi ampumisesta rangaistaan armotta pöpeliköllä, mutta maasto ei ole kuitenkaan ylipääsemätöntä tai umpeen kasvanutta.

  Paljon korkeuseroja ja hienosti käytetty hyödyksi maastoa. Ei kaunein rata, mutta todella monipuolinen ja hyvin suunniteltu. Kehittää taatusti kuntoa siinä missä porraskävelykin 😉

  Joissain yksittäisissä siirtymissä meinasi käydä epäselväksi next tee ilman karttaa – vastaan tuli risteäviä polkuja, eikä oltu ainoa porukka joka metsästi seuraavaa pistettä. Muistaakseni 9-11 ja 15-18 väleillä tuli muutama harha-askel.

  Erittäin hyvä rata! Kuumana kesäpäivänä nousut ja laskut (ja muutama kielekkeeltä ohi heitetty heitto) imevät kovakuntoisemmastakin heittelijästä mehuja tehokkaasti. Jo pelkkä radan läpikävely nostaa sykkeen ja hienerityksen korkealle tasolle.

  Rata itsessään on todella hyvässä kunnossa, jyrkimmssä paikoissa on tukikaidetta tai portaikkoa ja väylät ovat hyvässä kunnossa. Väylät eivät ole mahdottomia heitettäviä aloittelijoillekaan, mutta antavat haastetta kokeneimmille heittelijöille myös. Maisemat ovat todella hyvät ja korien sijoittelu on onnistunut. Tiit ovat hyvän kokoisia ja väylät löytyvät helposti ilman karttaakin. Kertaheitolla suosikkiratoihin!

Vastaa