"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kaihun frisbeegolfpuisto

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Monipuolisesti erilaisia väyliä hienoissa maisemissa vain pari kilometriä torilta. Löytyy metsäväylää lyhyenä ja pitkänä, komeita rantaväyliä saimaan rannalla sekä avointa liidätystä vanhojen soranottopaikkojen ylitse.

Lue lisää

Kilpapelaajille suunnattu rata jossa erittäin runsaasti korkeuseroja. Radalla on kaksi eri layouttia: Haastavampi PRO ja aavistuksen helpompi AM.

https://www.youtube.com/watch?v=ZvvC29CpbW0

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Saimaankatu 2
  50100 Mikkeli


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Timo Ruuska

 • Suunnittelija

  Timo Ruuska

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Kaihun frisbeegolfpuisto

Väylä 1: PRO/AM

Pituus 169 metriä. Par 4

Rata ottaa haastavuudellaan luulot pois heti ensimmäisellä väylällä. Sweet spotiin matkaa noin 90 metriä ja 10 metriä pudotusta. Kuopan pohjalla vaanii oikealta kierrettävä mandolinja. Dropzone myös haastavassa paikassa, jonka haluat välttää. Sweet spotista korille matkaa noin 80 metriä, ja matkaa pidentää ylämäen muodossa 10 metrin korkeusero. Nousua hankaloittavat useat puut väylän sivuilla.

Väylä 2: PRO/AM

Pituus 85 metriä. Par 3

Kakkosväylän avaus heitetään monttuun, ja korkeuseroa tiiltä korille on -14 metriä. Melko kapeaan väylään osuminen ei ole itsestäänselvyys, ja omaa maustetta antaa usein sivusta työntävä tuuli. Hyvä heitto tarjoaa mahdollisuuden birdieen, mutta väylältä sivuun joutuminen voi johtaa isoihin lukemiin.

Väylä 3: PRO/AM

Pituus 133 metriä. Par 4

Väylän vasemmalla laidalla oikealta kierrettävä mandolinja, josta lyhyt matka sweet spotiin. Tiiltä matkaa sweet spotiin noin 75 metriä, ja matkaa hankaloittavat sekä puut että viiden metrin nousu korkeuserossa. Dropzone myös tällä väylällä hieman hankalassa paikassa. Sweet spotista matkaa korille vajaat 60 metriä. Korin molemmilla puolilla pusikkoa ja puustoa.

Väylä 4: PRO/AM

Pituus 174 metriä. Par 4

Sweet spotiin heittämiseen vaaditaan isoa kättä, sillä lähes 120 metrinen riipaisu heitetään neljän metrin nousevaan maastoon. Väylän vasenta laitaa vartioi OB-linja. Oikealla puolella vaanii puolestaan tiheä metsikkö ja ajoittain suuri kasa haketettavaa puuta. Sweet spotista jatketaan melko kapeaa ränniä kohti koria. Myös tämä vaatii tarkkaa heittoa tai rangaistuksena voi olla hyvinkin synkkä puuosuma tiheämmän puuston sekaan.

Väylä 5: PRO/AM

Pituus 145 metriä. Par 4

Kapeahkoa puuränniä heitettävä väylä, jossa väylältä eksyminen rankaisee heittäjää julmasti. Sekä vasen että oikea puoli on tiheän puuston miehittämää aluetta. Väylän vasen laita on myös OB-aluetta. Väylä kääntyy ensin loivasti vasempaan pienehköllä nousulla ja loppua kohden suunta vaihtuu oikealle hieman isomman pudotuksen kera. Korin oikealla puolella puttia häiritsevää puustoa, joten lähestyminen kannattaa pelata korin vasemmalle puolelle.

Väylä 6: PRO/AM

Pituus 82 metriä. Par 3

Supan yli heitettävä suora väylä, jossa puut antavat oman mausteensa avausheittoa miettiessä. Sekä vasen että oikea puoli on synkkää metsää, josta eteneminen on erittäin hankalaa. Tiiltä korille ei ole lainkaan korkeuseroa, mutta huonolla avauksella jatkoheiton joutunee kiskaista reiluun ylämäkeen.

Väylä 7: PRO/AM

Pituus 173 metriä. Par 4

Mikäli tällä kenties radan vaikeimmalla väylällä heität birdien, voit taputtaa itseäsi reilusti olkapäälle. Alussa jyrkästi oikealle kaartava väylä, jossa avausheittoa vaikeuttavat lukuisat puut ja väylän vasemmassa laidassa kulkeva OB-linja, joka jatkuu korille asti, ympäröiden koria. Väylän oikealla puolella on tiheää metsikköä ja reilusti pudotusta. Onnistuneen avauksen jälkeen on vielä matkaa korille reilusti. Väylä kaartaa lopussa jyrkästi vasemmalle. OB- alue korin ympärillä vaanii epäonnistuneita heittoja.

Väylä 8: PRO/AM

Pituus 85 metriä. Par 3

Siirtyminen upeille rantaväylille. -11 metrin pudotukseen heitettävä väylä, jossa korin takana odottaa Saimaan vesistö. Huono avaus voi siis palkita uintireissulla tai synkillä pusikoilla, joita on matkan varrella reiluhkosti. HUOM! Tällä väylällä on otettava huomioon kevyen liikenteen väylällä kulkevat ajoneuvot ja ihmiset.

Väylä 9: PRO/AM

Pituus 50 metriä. Par 3

50-metrinen väylä, jossa pudotusta peräti -13 metriä. Avausheitto heitetään kivetyksen ympäröimään saarekkeeseen. Saarekkeen ulkopuolelle heitetyn avauksen jälkeen peliä jatketaan dropzonelta. Dropzonen jälkeen käytössä normaali OB-sääntö. Jotta avausheitto ei olisi liian helppo, on tämäkin väylä tiheän puuston miehittämä.

Väylä 10: PRO/AM

Pituus 93 metriä. Par 3

Vesistön yli heitettävä väylä, joka vaatii yli 70-metrisen avauksen kuivalle maalle. Rannalta väylä nousee loivaa rinnettä ylös. Korkeuseroa tiiltä korille on neljä metriä. Väylän oikeaa laitaa kulkee myös kuivaa maata myöten heitettävä väylä. Kyseistä reittiä pitkin korille on pidempi matka, ja väylällä on myös puita heittäjän kiusana.

Väylä 11: PRO/AM

Pituus 56 metriä. Par 3

Erittäin jyrkkää mäkeä ylös heitettävä väylä. 56-metrisellä väylällä nousua kertyy kaikkiaan +15 metriä. Avausheittoon vaaditaan tiukka riuhtaisu, jotta kiekko jaksaa liitää mäen päälle asti. Sekä vasemmalla että oikealla puolella tiheää metsikköä, joten tässä on syytä pysyä väylällä. Kori on tiistä katsottuna hieman vasemmalla puolella, joten oikeakätiselle rystyheittäjälle hyzer-pommi tarjoaa hyvän mahdollisuuden birdieen. HUOM! Tällä väylällä on otettava huomioon kevyen liikenteen väylällä kulkevat ajoneuvot ja ihmiset.

Väylä 12: PRO/AM

Pituus 94 metriä. Par 3

Avausheitto kiskaistaan kapeahkoon puuränniin, jossa puuosuma tarjoaa useasti reilun pudotuksen vasemmalla sijaitsevaan monttuun, tai suojaverkkoon. Tiiltä korille on pudotusta kahdeksan metriä. Kori sijaitsee rinteessä lavan päällä, joten epäonnistunut heitto voi rollata pitkän matkaa alas.

Väylä 13: AM

Pituus 71 metriä. Par 3

Avausheitto heitetään kapeaan puupilliin. 71 metrin päässä sijaitsevalle korille mennään suoralla heitolla. Väylältä karannut avaus palkitsee hyvin varmasti puuosumalla. Kori on korotetulla alustalla, joten myös puttaaminen on normaalia vaikeampaa tällä väylällä.

Väylä 13/15: PRO/AM

Pituus 142 metriä. Par 4

Kapeahkoa tietä pitkin heitettävä väylä, jossa tiheää metsää molemmin puolin väylää. Väylä kääntyy loivasti oikealle noin 100 metrin jälkeen. Vasemmalla kulkevan metsän takana on OB-linja, joten rankasti vasemmalle karanneella heitolla voi saada plussaa korttiin sekä kiekonhakureissun alapuolella sijaitsevaan syvään monttuun.

Väylä 14: AM

Pituus 46 metriä. Par 3

Radan lyhyin väylä heitetään tasaisella maalla aina korille asti. Kori on lavan päällä, jonka takana jyrkähkö rinne odottaa korista ohi sivallettuja heittoja. Tämäkin väylä heitetään kapean puupilliin - suora ja määrämittainen heitto palkitsee heittäjän birdiellä.

Väylä 14/16: PRO/AM

Pituus 157 metriä. Par 3

Ensimmäinen kolmesta liidätysväylästä! Avausheitto heitetään vanhalle soranottopaikalle, jossa kori sijaitsee 157 metrin päässä tiistä. Korkeuseroa tiiltä korille on peräti -21 metriä. Väylän vasemmalla puolella on pusikkoa ja metsikköä. Suoraan tiiltä eteenpäin katsottuna on aita, jonka takana on OB-alue. Emme siis suosittele heittämistä ainakaan Mamballa.

Väylä 15/17: PRO/AM

Pituus 72 metriä. Par 3

Kun hengitys on tasaantunut jyrkän nousun jälkeen, on hyvä napata pirkko korttiin, tai bogi. -17 metrin pudotukseen heitettävä 72-metrinen väylä vaatii tarkkaa heittoa puiden väleistä. Kori on lähellä rinnettä, joka pudottaa nopeasti vaikeaan paikkaan. Oikeakätiselle kämmenheittäjälle mieluisa väylä.

Väylä 16/18: PRO/AM

Pituus 70 metriä. Par 3

Saimaankadun toisella puolella, vesilaitoksen alueella. Kulku jäteasemaa vastapäätä. Jyrkästi oikealle alamäkeen kaartava, triplamandolla maustettu tekninen väylä. Vasemmassa laidassa OB- alue. Birdie vaihtuu helposti tuplabogiin.

Väylä 17: PRO 17

Pituus 184 metriä. Par 4

Haastava liidätysväylä, jossa hyvällä avauksella pirkko korttiin. Kori ylhäällä oikealla rinteessä. Liian vakaa kiekko vie rystyllä kauas korilta montun pohjalle vasemmalle ja liian alivakaa oikealle metsään. Vasemmalla OB- alue ja montun pohjalla liian lyhyestä heitosta palkitaan peliä vaikeuttavalla mäntymetsällä. HUOM! Ota huomioon seuraavan väylän pelaajat. Jos väylällä on pelaajia, älä heitä! Kulje rinneteitä pitkin - rata ei kestä omia oikopolkuja!

Väylä 18: PRO 18

Pituus 214 metriä. Par 4

Radan pisin väylä. Pelataan vastakkaiseen suuntaan, kuin edellinen väylä. Oikealla OB- alue, joka jatkuu korin tasalle. Reilusti tilaa liidättää kiekkoa, mutta kori montun ylätasanteella tekee jopa PAR tuloksen saamisen haastavaksi. HUOM! Ota huomioon seuraavan väylän pelaajat. Jos väylällä on pelaajia, älä heitä! Kulje rinneteitä pitkin - rata ei kestä omia oikopolkuja!

26 arvostelua radalle “Kaihun frisbeegolfpuisto

  Kierroksen jälkeen takaisin parkkipaikalle kävellessä olo on aavistuksen pölmistynyt. Kokemus on ollut upea ja huomaan väsymyksen iskevän kuin luoti jalkoihin. Mäkeä on saanut kiivetä ylös ja alas lähes huomaamatta ja sitten ihan huomatenkin. Rata vaatii kyllä aavistuksen osaamista tai sitten riittävän terveen egon, että kykenee nauramaan itselleen ja virheilleen. Parit eivät tule itsestään puhumattakaan birkuista. Vaikka vaatimustaso on Tuskasoturin näkökulmasta korkea on elämys sellainen, että tästä vaikka maksaisi jos voisi. Tänne pitää tulla uudestaan joka kerta kun ohi ajetaan! Jos et ole käynyt täällä niin suunnaksi Visulahden sijaan ensi kerralla Kaihu. Lisää tarinaa, fotoa ja tunnelmia radalta – tuskasoturit.com

  https://tuskasoturit.com/2022/07/05/kaihu-mikkeli/

  Varsin kehnoon kuntoon päässyt rata. Pari vuotta sitten oli vielä mukava pelata. Nyt on kaiteita poikki, penkkejä irti. Osa heittopaikoista, rappusista ja poluista vetelee viimeisiään. Harmi sinänsä, koka Mikkelin radoista haastavin. Kantsii silti mennä Heinolaan tämän sijaan. Se on hienossa kondiksessa ja ehdottomasti tämän alueen paras!

  kyllä huomaa että on alku innostus mennyt jo ohitse mut tää on hyvä rata kannattaa käydä heittämässä vielä kun kerkeää. heinää ja taimea kasvaa jo ja huomaa ettei radalla ole paljon käyttöä niin näin se vain on. mutta kannattaa käydä heittämässä vielä kun kerkeää

  Moi Minna !!
  Kaihun rataa , niin kuin Siekkilänkin rataa ylläpitää paikallinen seuramme Mikkelin frisbeegolf ry vapaaehtoisvoimin ja koetamme talkoilla ja kunnostella paikkoja sitä mukaa kun aihetta ilmenee. Rataa käytetään kyllä erittäin paljon, tuhansia kävijöitä ympäri suomen koko kaudella. Tänä vuonna kunnostuksien painopiste on ollut Siekkilässä koska se rata on perustettu 2012 ja alkaa joiltain osin olemaan heikossa kunnossa. Tällä viikolla vaihdettiin kaikki OB kepit vanhalle puolelle ja kunnosteltiin puiden suojauksia ym. ensi viikolla tehdään pari uutta tiipaikkaa ja korjataan loput huonokuntoiset penkit.
  Kiitos palautteesta, tsekkaamme Kaihua vielä syksyn mittaan ja katsotaan onko tarvetta kunnostustoimenpiteille.
  Yhdestä asiasta voit olla huoleti, Kaihun rata tulee pysymään suomen parhaimpien ratojen joukossa nyt ja tulevaisuudessa ja kiirettä ei tarvitse pidellä siellä heittääkseen. Mukavaa syksyä !!

  Erittäin hyvä rata! Kuumana kesäpäivänä nousut ja laskut (ja muutama kielekkeeltä ohi heitetty heitto) imevät kovakuntoisemmastakin heittelijästä mehuja tehokkaasti. Jo pelkkä radan läpikävely nostaa sykkeen ja hienerityksen korkealle tasolle.

  Rata itsessään on todella hyvässä kunnossa, jyrkimmssä paikoissa on tukikaidetta tai portaikkoa ja väylät ovat hyvässä kunnossa. Väylät eivät ole mahdottomia heitettäviä aloittelijoillekaan, mutta antavat haastetta kokeneimmille heittelijöille myös. Maisemat ovat todella hyvät ja korien sijoittelu on onnistunut. Tiit ovat hyvän kokoisia ja väylät löytyvät helposti ilman karttaakin. Kertaheitolla suosikkiratoihin!

  Käytiin testaamassa täysin amatööreinä tätä haastavaksi kutsuttua rataa. Todella hienosti rakennettu, vaikka onkin aloittelijalle haastava. Paljon pitkähköjä par-4:ia suht. kapeilla väylillä (omat suoritukset keskim. 6-9). Ohi ampumisesta rangaistaan armotta pöpeliköllä, mutta maasto ei ole kuitenkaan ylipääsemätöntä tai umpeen kasvanutta.

  Paljon korkeuseroja ja hienosti käytetty hyödyksi maastoa. Ei kaunein rata, mutta todella monipuolinen ja hyvin suunniteltu. Kehittää taatusti kuntoa siinä missä porraskävelykin 😉

  Joissain yksittäisissä siirtymissä meinasi käydä epäselväksi next tee ilman karttaa – vastaan tuli risteäviä polkuja, eikä oltu ainoa porukka joka metsästi seuraavaa pistettä. Muistaakseni 9-11 ja 15-18 väleillä tuli muutama harha-askel.

  Noniin, tässä on mennyt kolme vuotta alkuperäisestä arviosta, taitoa on tullut lisää ja mielipiteet saaneet perspektiiviä. Ensimmäisenä pakko todeta että missähän höyryissä olen ollut kun väitin että ”Ei kaunein rata”, sillä kyllähän Kaihun maisemat ovat huikeat. Ajan myötä väylät ovat myös siistiytyneet. Vuosi tai pari sitten layouttia muutettiin hieman ja kahden lyhyemmän väylän sijaan tarjolla on myös yksi oikein pitkä kahden mutkan väylä korkeuseroineen. Itse pidän Kaihussa erityisesti leveähköistä väylistä.

  Tänä vuonna kiertäessä osui silmään kuitenkin parikin käpyä radan kanssa. UDiscin layoutit ovat hämmentävän sekavat ja PRO/AM väylien ohjeistukset eivät ole kovin selkeät. Muutamassakin korissa next-teet näyttivät ihan muualle kuin minne suunta olisi pitänyt olla, joten ratakartta on syytä olla esillä jos paikka ei ole ennestään tuttu. Tanssilavan kiertävän 12-väylän AM-opaste ei ollut selväsit esillä korin luona, vaan helposti erehtyy PRO-opasteen perään. Lisäksi 18/16-väylän portin löytäminen on todellista salapoliisityötä jos rata ei ole ennestään tuttu. Kuitenkin tällä sivulla jaettavana oleva kartta on hyvin merkitty.

  5/5, ei metsäradat pahemmin tästä parane 🙂

  Aivan hurjasti korkeuseroja! Heti Taivalvaaran jälkeen raskain ja fyysisesti vaativin pelaamani rata. Paljon mainioita väyliä ja sopivasti haastetta. Oikeastaan vain saariväylä oli hölmö, koska linjalla oli liikaa puita ja pompulla on kiekko äkkiä jonkassa. Myös minigolf-väylä (15) erottui joukosta tuntuen vähän turhalta. Kaikkineen hyvin laadukas kokonaisuus, jonka kiertäisi mieluusti useammankin kerran.

  Ehdottomasti Suomen top10 rata. Opasteet kunnossa, tiimatot kunnossa, siirtymät järkeviä, väylät siistissä kunnossa. Väylät ovat hyvin suunniteltuja ja monipuolisia. Veden yli liidätys timanttia! Oikeastaan ainoa heikkous oli väylillä 14 ja 15, jotka olivat ”vaatimattomia” suhteessa muuhun rataan. Kannattaa käydä ehdottomasti heittämässä!!!

  Todella monipuolinen ja haastava rata. Paljon käytetty aikaa erilaisiin turvallisuus- ja mukavuustekijöihin. Silti ihmetyttää, että esim. väylällä nro 10 ei ole verkkoa/aitaa estämässä veteen menevät heitot. Tämä jos jokin olisi mukavuustekijä heittäjille. Toki kiekkokauppias hieroo käsiään yhteen. ?

  Haeskelin Mikkelin seudulta paikkaa kilparadalle ja kun tuolla Kaihun alueella käppäilin niin näin jo silloin että tähän saisi huikean radan. Kun lupa radan rakentamiseen saatiin, käytin suunnitteluun todella paljon aikaa niin että alueelle saadaan mahdollisimman monipuolinen ja vaikea rata jossa riittää pureskeltavaa pitkäksi aikaa.
  Olisi ollut suorastaan rikos rakentaa rata hutiloiden noin hienoon paikkaan, joten eritoten rantaväylillä jopa vähän ”reviteltiin” rakentelussa 🙂 Mielestäni Suomessa on jo tarpeeksi ratoja ja osa niistä aivan surkeita, nyt on aika panostaa laatuun.
  Talkootyön määrä rataa rakentaessa oli aivan järjetön. Jossakin vaiheessa tuntui että ei tämä rakentelu lopu ikinä, mutta kiitos erittäin sitkeälle talkooporukalle saatiin projekti valmiiksi. Palkintona tästä on Mikkelin seudulla nyt laadukas rata heitellä. Tervetuloa testaamaan !!

  Loistava metsärata! Korkeuserot ja järvi luovat painetta monelle väylälle. Toimii myös kuntoilumielessä. Pulssi nousee useammalla väylällä vaikka olisi kondiksessakin. Hienosti suunniteltu ja upeasti toteutettu rata!
  Talkooväki ei ole mennyt siitä mistä aita on matalin. Muutamalla väylällä on suorastaan revitelty rakentelussa 🙂
  Hienoa työtä!

  Mistä näitä upeita ratoja mikkeliin oikein sikiää? Ovat tehneet uskomattoman työn tämän radan eteen mielettömän lyhyessä ajassa. Näyttää että tätä olisi työstetty vuosia. Portaita, kaiteita, penkkejä, puusuojia, opasteita, taidetta kaikkialla ja joka mesta aivan viimeisen päälle. Tällaista meininkiä ei ole missään muualla suomessa, tuskin maailmallakaan.
  Hattua nostan ja korkealle.

  Todella hyvä metsärata. Vaatii heittäjältä monipuolisuutta. Paljon eri pituisia ratoja ja korkeuseroja. Antaa mahdollisuuksia erilaisiin ratkaisuihin, joten mukavasti pähkinää pitkäksi aikaa :). Mahtava lisä Suomen ratakartalle ja upea parivaljakko Mikkelin Frisbeegolf puistolle, josta löytyy toinen Mikkelin erinomaisista radoista.

  Paras rata, jossa olen käynyt. On pitkää liidätystä, sweet spottiin pelaamista, lyhyttä ja tarkkaa heittoa vaativaa metsäpilliä ja upeita väyliä vesistön vaaniessa lähellä. Opasteet vievät uuden heittäjän helposti väylältä toiselle, joten eksymisvaaraa ei pitäisi olla. Jos tämä jotenkin pitäisi summata, niin pysy väylällä tai olet pulassa.

  Hurja määrä korkeuseroja, joten toimii myös loistavasti kuntoiluna heittelyn ohessa.

Vastaa