"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kaavi DiscGolfPark

Radan kuvaus

Kaavin Iloharjun maastoon avautunut 18-väyläinen metsärata. Rata myötäilee alueella olevaa pururataa, mutta väylät eivät kulje pururataa pitkin. Rata tarjoaa heitettävää niin aloitteleville, kuin lajiin enemmän perehtyneille.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kisatie 2
  73600 Kaavi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2018

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Hannu Toivanen

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Kaavi DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Kaavi DGP #1

Pituus 116 metriä. Par 3

Väylä 2: Kaavi DGP #2

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 3: Kaavi DGP #3

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 4: Kaavi DGP #4

Pituus 164 metriä. Par 4

Väylä 5: Kaavi DGP #5

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 6: Kaavi DGP #6

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 7: Kaavi DGP #7

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 8: Kaavi DGP #8

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 9: Kaavi DGP #9

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 10: Kaavi DGP #10

Pituus 163 metriä. Par 4

Väylä 11: Kaavi DGP #11

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 12: Kaavi DGP #12

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 13: Kaavi DGP #13

Pituus 145 metriä. Par 4

Väylä 14: Kaavi DGP #14

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 15: Kaavi DGP #15

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 16: Kaavi DGP #16

Pituus 125 metriä. Par 3

Väylä 17: Kaavi DGP #17

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 18: Kaavi DGP #18

Pituus 98 metriä. Par 3

11 arvostelua radalle “Kaavi DiscGolfPark

  Rata oli vihdoin hyvässä kunnossa! Väylät oli joko hoidettu tai syksy oli vienyt kasvillisuuden mennessään. Luultavasti molempia. Jokatapauksessa kiekot löytyivät helposti ja pääsi hyvin nauttimaan Kaavin sopivan haastavasta ja monipuolisesta radasta. Mielestäni jopa parampi, kuin naapurissa oleva Juankoski. Vahva suositus ainakin näin syksyisin. Toivottavasti väylät on kunnossa tulevina kesinä, koska kasvien piilossa on aidosti hyvä rata.

  Rata ok. Korkeuseroja löytyy ja mielenkiintoisuutta lisääviä puita ym. Mutta heinä pilas heittofiiliksen pahasti. En pelaa rataa uudestaan ennen kuin nuo mörrit hakataan. Kiekkoja katoo ihan liikaa. Opasteet hyvät, joskin vähän sekavat.
  1/5

  En suosittele tätä rataa kellekään ennen ku ne mörrit ajetaan sileeks. Kiekkoja joutuu ettiin todella paljon ja melki kokoaja. 10 väylä par4 denffattiin kokonaan. Heinää oli melki leukaan asti. Ratana se oli aika perinteinen suamalainen mettä hässäkkä. Tiit oli erinomaiset.

  Moro! Et kertonut, että miksi radan luokitus pitäisi vaihtaa. Jos viittasit radan ylläpitoon, niin vaikka se on yksi 1-tason määrittelykriteereistä, niin hetkittäisten ylläpito-ongelmien takia luokitusta ei ylläpito käy koskaan muuttamaan. Voit tutustua tarkemmin luokituksiin oheisen linkin kautta: https://frisbeegolfradat.fi/luokitukset/. Tuolta kannattaa tsekata sivun oikeasta laidasta myös linkit ”luokat” ja ”tasot”.

  Kaavin Iloharjun kuntopolun maastossa sijaitseva Kaavi DiscGolfPark. Yhteensä 18-väylää ja 1764m, A1-luokitus. Metsäradalla paljon korkeuseroja, joten hyvästä kuntoilusta käy radan kiertäminen.

  Heittopaikat erinomaiset, samoin heittopaikkaopasteet, korit ja alun infokartta. Lisäksi upeaa oli miten hienosti oli tehty myös opasteet väylältä toiselle kera korinuolien ja täydentävien keppiopasteiden! Harjoituskorikin löytyi. Taukopenkkejä oli muutamia. Osalla väylistä tilaa heittää enemmän ja osalla sai aika tarkka olla, onneksi karanneet kiekot löytyivät helposti.

  Heikkous tällä radalla oli, jotta väylät olivat hyvin yllätyksettömät. Lievää ja jyrkempää ylämäkeä sai heittää lähes koko ajan. Muutama sokkoväylä oli. Lisäksi yksi väylä piti heittää kuntopolun yli huonolla näkyväisyydellä, joten spotteri aika ehdoton. Siihen nähden miten paljon korkeuseroja rata sisälsi, niin kunnon alamäkiväyliä taisi olla tasan yksi.
  Yksikään väylä ei saanut aikaan mitään wau-efektiä maisemien tai minkään muunkaan puolesta. Väylän nro 18 kori oli radan kauneimmassa paikassa. Suosikkiväylää mahdoton nimetä tasaisesta massasta.

  Radassa oli kuitenkin niin paljon hyviä juttuja, jotta pelaaminen oli kuitenkin kivaa ja hyvä fiilis kaikesta tasapaksuudesta huolimatta jäi, milloin tahansa voisi tulla uudestaankin.

  4/5

  Osoite vei kumijalan alueen laitamille lähelle harjoituskoria. Ratahan siis menee urheilualueen maastossa ja siirtymät on pääosin latupohjaa/lenkkipolkuja pitkin, joskin pari hieman pidempää siirtymää myös. Pieni kävely ja 1. väylä löytyikin helposti. Väylät on isoilta osin metsää läpi hakattuja selviä väyliä, joilta tosin ei passaa poiketa ollenkaan. Jos poikkeaa, niin sivuilla olevat risukot ja kasvustot ovat paikoin sitä luokkaa, että kiekon löytäminen on haasteellista (itse hävitin yhden kiekon 1. väylän laitamille), eikä sivuilta ihan helposti pääse takaisin väylälle. Heittopaikat on kyllä hyvässä iskussa: riittävät matot ja väyläkartat on paikallaan. Pari Teetä oli korotettua (maaston takia) mutta lavetit on riittävän isoja niin ei tarvinnut varoa vauhdinottoa. Metsikköisien väylien seassa positiivisesti yllätti yksi väylä (10.), joka viskottiin pienen uurteen yli, osin ylämäkeen kummun päälle ja siitä metsäaukean laidassa olevalle korille.

  Rata on tällähetkellä ”ihan ok”, ei mitenkään maailmaa mullistava elämys mutta ei mikään susikaan. Paremmaksi saisi, jos väylien sivuilta siivottaisiin risukkoja ”jonniin verran” – tai annetaan ajan kulua. Kuopiolainen saa kesäpäivän menemään kivasti käymällä Juankoski DGPn ja Kaavi DGPn.

Vastaa