"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Junttilan koulun frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Junttilankoulun ympäristössä oleva koululaisrata.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Mehtäläntie 42
  85500 Nivala


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Mika Junttila / NFG

 • Suunnittelija

  NFG

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Junttilan koulun frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Junttilan koulu #1

Pituus 43 metriä. Par 3

Väylä 2: Junttilan koulu #2

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 3: Junttilan koulu #3

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 4: Junttilan koulu #4

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 5: Junttilan koulu #5

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 6: Junttilan koulu #6

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 7: Junttilan koulu #7

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 8: Junttilan koulu #8

Pituus 37 metriä. Par 3

Väylä 9: Junttilan koulu #9

Pituus 53 metriä. Par 3

Yksi arvostelu radalle “Junttilan koulun frisbeegolfrata

  Nivalan kaupungissa Junttilan koulun frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 453m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1720m. Pelattu 7.6.2023.

  Rata sisälsi vain marginaalisia korkeuseroja, joten kevyestä ulkoilusta kävi tämän puistomaisella peltoalueella (väylät 1-6) ja metsässä (väylät 7-9) kulkeneen radan kiertäminen. Väylät hyvin lyhyitä ja siirtymätkin lyhyet, joten radan kiertää 9-väyläiseksi suorastaan harvinaisen nopeasti. Vaikka väylät kulkevatkin aika pienellä alueella, niin turvallisuus vaikutti ihan hyvältä, siitä ratasuunnitteluun kunniamaininta. Avoimien peltoväylien lisäksi 7-väylä oli ehkä lyhyeänä kuusikujana visuaalisesti kaikkein hienoin. Suoraa, esteetöntä ja helppoa neppailua oli tarjolla 9-väylän verran.

  Radan rakenteet kohtuullisessa kunnossa. Ratakarttoja löytyi kaksi, ensin p-paikalta ja sieltä pienen kävelymatkan jälkeen 1-väylän kohdalta. Heittopaikat asialliset ja heittopaikkaopasteetkin löytyivät heittopaikan oikeaan etunurkkaan kiinnitettynä. Koulun kierrätyspistettä kannattaa myös hyödyntää eikä jättää roskia luontoon muiden kerättäväksi! Koulun pihalla myös pienemmille lapsille paljon leikkipaikkoja, löytyi myös kota. Nivalan keskustan palvelut 5km päässä, itse kävin aamukahvilla Kahvila-Konditoria Häggmanilla ja lounastamassa Hotelli-Ravintola Puustellissa ja kummallekin lämmin suositteluni!

  Vaan ei ihan kuitenkaan… Vanhat Seppo-korit olivat osittain hieman surkeita. Osa oli ihan jees, mutta useampi kuin yksi oli kokenut kovia ja saanut osumaa jostakin, joten pikaisen vaihdon tarpeessa olisivat. Pelto oli täynnä punaisia keppejä, jotka olivat aika hämmentäviä. Ensimmäinen ajatus oli, että liittyvät jotenkin frisbeegolfiin ja merkkaavat esim. kulkuväyliä, mutta ilmeisesti niin ei sitten lopulta ollutkaan. Hieman sekava ja hämäävä juttu, mutta kait niilläkin oma pointtinsa jonkin suhteen oli. Kiekot löytyivät vielä pellolla ihan hyvin, mutta kieltämättä niitto ei tekisi yhtään huonoa, sen verran heinä oli päässyt jo kasvamaan. 1-väylällä kannattaa olla varovainen, ettei viskaa kiekkoa vasemmalla ahnaasti odottavaan ojaan, sama vielä hankalampana 8-väylällä. Jännä ettei näitä kahta ojaa ollut merkitty lainkaan ratakarttaan. Next tee -kylttejä ei oltu raaskittu laittaa ollenkaan ja karttaa pitikin aina välillä lukea, mikä ei ole ollenkaan hyvä. Pelto oli opasteiden puolesta ok, mutta kutoselta seiskalle siirtymä ja kasilta ysille (vaikka minisiirtymä olikin) aiheuttivat päänvaivaa.

  Junttilan koululla oli tarjolla kuusi väylää esteetöntä peltoneppailua mikä miellytti kovasti. Metsäväylillä oli hieman tarkempaa, mutta kivaa heittämistä. Rata oli ihan ok kokonaisuus, ei huono, muttei lopulta sitten loisteliaskaan. Sepot olivat aika surkeat ja punakepit aiheuttivat hämmennystä. Nämä kaksi korjaamalla helposti ainakin yhtä pykälää korkeampi arviointi.

  3/5

Vastaa