"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Juankosken frisbeegolfrata

Radan kuvaus

18-väyläinen frisbeegolfrata keskellä kaupunkia järven rannalla!

Lue lisää

Juankosken frisbeegolfkenttä sijaitsee kirkkopuiston ja virran välisellä alueella. Keskustasta on puttikorille ja ykköstiille parin draivin matka, ja esimerkiksi ABC:n parkkipaikalle mahtuu pysäköimään.

Muutaman kapean pillin lisäksi löytyy avoimempaa liidätystä sekä hienoja virranrantaväyliä.

Tervetuloa Pohjois-Savoon!

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Mäntytie
  73500 Kuopio


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Prodigy-opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jesse Nieminen

 • Suunnittelija

  Jani Nevantausta

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Juankosken frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Juankoski #1

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 2: Juankoski #2

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 3: Juankoski #3

Pituus 160 metriä. Par 4

Väylä 4: Juankoski #4

Pituus 148 metriä. Par 3

Väylä 5: Juankoski #5

Pituus 118 metriä. Par 4

Väylä 6: Juankoski #6

Pituus 126 metriä. Par 3

Väylä 7: Juankoski #7

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 8: Juankoski #8

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 9: Juankoski #9

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 10: Juankoski #10

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 11: Juankoski #11

Pituus 41 metriä. Par 3

Väylä 12: Juankoski #12

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 13: Juankoski #13

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 14: Juankoski #14

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 15: Juankoski #15

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 16: Juankoski #16

Pituus 153 metriä. Par 3

Väylä 17: Juankoski #17

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 18: Juankoski #18

Pituus 154 metriä. Par 4

13 arvostelua radalle “Juankosken frisbeegolfrata

  Rata pelattu 9.8.2021.

  Aikaisempien kommenttien isoimmat puutteet (väyläopasteet, penkit istuskeluun, infotaulu ja lukittu boksi kadonneille kiekoille) ovat nyt korjattu. Sivustolla virhe muutamien väylien par -heitoissa, sillä kaikki oli vähintään par 3.

  Tykkäsin kyllä radasta ja jäi oikein rentoutunut olo heittelyn jälkeen. Rata oli miellyttävä ja sisälsi paljon erilaisia heittoja. Näin aivan aloittelijana arvostin radan erilaisia väyliä, jotka oli selkeästi tehty! Kuumotusta oli toki eniten väylällä 13, kun sai tirvasta veden yli. Vetteenhän se eka heitto suljahti, mutta eipä siinä mittään kelluvan kiekon takia. Pikku pulahdus virkisti! 😀 Pohja lammessa on savinen ja mutainen, mutta keskipitkä mies pääsee kahlaamaan ilman boksereiden kastumista.

  Tällä kertaa oli vähän ihmisiä liikenteessä, joka helpotti turvallisia heittoja. Etuysi saatiin pelata oman porukan kesken, mutta paikalliset ottivat kiinni takaysillä, jolloin saikin vähän kuikuilla ja ihmetellä onko heitto turvallinen vai ei. Aikaisemmin mainitut risteävät väylät ovat miinusta radalle. Rataa oli kesän aikana hoidettu, mutta aivan väylien ulkopuolella heinikko oli todella tiheätä. Kolmosväylällä saatiinkin etsiä omaa kiekkoa tovi. Heitin oikealla olevan koivun oikealta puolelta pitkän suoran heiton kohti kirkkoa, joka upposi paksuun nurmikkotiheikköön. Kyllä se sieltä löytyi, mutta sai hieman kaivella.

  Miinusta siis risteävistä väylistä ja paksusta sekä tiheästä heinikosta, joka ei tosin ollut kovin korkea (nilkkaan asti). Väylät itsessään oli hoidettu hyvin ja ne olivat siistit heittää jos vaan heittäjä osaa laittaa kiekon väylälle. Hieno 18-väyläinen rata, joka haastaa aloittelijan ja varmasti tarjoaa kokemuksia pidempäänkin harrastaneille!

  Valitettavasti samaa mieltä Nygrenin (2018 kommentin) kanssa, eikä lisättävää, kuin se, että ilmeisesti lähiaikoina lisätty ob-tikkuja, mutta kun väyläopasteita ei ole, niin vaikea arpoa kussakin paikassa. Ilmeisesti keskellä 14 väylää oli jonkinasteinen droppari 13 väylän veteen menneille kiekoille?

  Harmi näitä unohdettuja pikkukylien ratoja. Tässäkin paikassa olisi miljöön puolesta ihan timanttinen potentiaali, jos ylläpitoa ja kiinnostusta olisi. Valitettavasti nykykunnossaan erottuu negatiivisuudessaan tämänkin sivun taannoisen positiivisten kommenttien kanssa.

  Oli kyllä hieno ja monipuolinen puisto hässäkkä. Jopa golf mainen rata. Paljon ratoja pelanneena suosittelen käymään kauempaakin. Mettää saa Suomessa painaa huurmykke jos haluaa. Mukavasti Korkeus eroo, ob keppiä, ja vettä. Näitä lisää suomen puistoihin.

  Kuopiossa Juankosken frisbeegolfrata, 18-väylää (1809m) ja A1-luokitus.

  Maisemat olivat kauniit, ihan parasta osaa radassa, kesällä vielä nätimpi, kun sadat ja taas sadat koivut ovat täydessä terässään. Heittopaikat ja korit hyvässä kunnossa. Hieman korkeuseroja, mutta lähinnä kevyttä ulkoilua kuitenkin kierroksen pelaaminen. Puistoväylillä todella paljon heittotilaa. Toisinaan koivikot ja pusikot haastavasti heittolinjalla, joten vaikeuskerrointakin oli. Välillä koivukujaa ja suoria heittoja.

  Mutta sitten… heittopaikkaopasteet osin rikki (ilkivalta?), väyläopasteet kovasti vaillinaiset. Karttaa sai lukea moneen kertaan. Ei taukopenkkejä yhtään kappaletta! Infotaulu p-paikan vieressä täysin tyhjä, ei karttaa!

  En tiedä oliko radan suunnitelleella henkilöllä ensimmäinen rata kyseessä vai mitä, mutta todella huonosti suunniteltu rata joka tapauksessa! Väylät eivät saisi koskaan leikata toisiaan, nyt näin kävi peräti kolmesti. Lisäksi kolme kertaa siirtymä seuraavalle väylälle kulki toista väylää pitkin mitä EI ikinä pitäisi myöskään olla! Kaikesta näki, että liian pienelle alueelle on väkisin ahdettu aivan liian paljon. Mieluummin tasokas 9-väylänen kuin tällainen surkea 18-väylänen! Potentiaalia kyllä kauniilla alueella olisi vaikka muille jakaa…

  Kaiken surkean suunnittelun kruununa oli väylä nro 13. Tämä vesiväylä on mahdoton heittää aloittelijalle tai vähän pidemmälle ehtineellekin. Kiertokaan ei onnistu, kun seuraava väylä kulkee aivan vieressä. Tällaiset typerät ja tarpeettomat vesikikkailut voisi jättää kaikkein vaikeimmille eli AAA1-tason radoille, jos niitä on pakko ylipäänsä olla. Vaihtoehtoisesti joka tapauksessa pitäisi olla kunnollinen kiertoreitti mikä ei kulje toisen väylän kautta.

  Tämä oli ärsyttävä reissu vaikka peli ihan mukavasti kokonaisuutena kulkikin! Ei ole kiire takaisin (koskaan)!

  2/5

  Rata on nätti kun sika pienenä. On avoinaisempaa alamäkeä ja ylämäkeä. On koivumetsän läpi hakattuja keskipitkiä linjoja, jotka ei missään nimessä ole mitään pillejä vaan selkeitä ja väljiä reittejä. Sitten on pari neppiväylää (<50m). On pari rantaa kohti heitettävää 70 nmetristä ja ne on hienoja. Yksi vinkeimmistä on reilu 100 metrinen, jossa rokkaa syövä ylittää järven suoraan ja vähän ei-niin-rohkea kiertää rantaa pitkin.

  Vihertävää aluskasvillisuutta (ratamoja tms lehtikasvin tapaisia?) on jonkin verran ja voi sitä, jos satut paikalle jos ne on päässeet kasvamaan pitkäsi. Omalla visiitillä heinät oli ehkä nilkkaan asti eikä kiekkojen etsimisessä ollut juurikaan vaikeutta. Harjoittelukorin ympärystä ei ollut tosin niitetty. Kuten sanottu, parit siirtymät menee väylää pitkin mutta eipä siellä kiekkoja niskaan sadellut. Teellä olevat opasteet oli paikalla vähän vaihtelevasti (paikat oli, osasta puuttui lappuset). Proo-tyypeille ehkä liian "helppo" mutta aloittelijalle ja harrastajalle melkein täydellinen rata.

  2016 kävin koestamassa rataa, ihan ok väyliä olivat. Jorpakon yli nakkaaminen tosin kovalla tuulella hirvitti josko menettää lemppari limpun veteen, mut meni sekin iha jees. Radan kunto oli sillä hetkellä asiallinen, ei mitään Tali tasoa, mutta aivan pelattava.

  Eilen rata on niitetty, joten rata on kunnossa.

  Väylä 1, sitä on lyhennetty ja sitä heitettävä entisen 18 väylän kautta.
  Väylä 18, kori siirretty metsään, mondo metsän reunassa.
  OB-rajamerkit tullut 2 /18 väylälle.

  Rata joka kerta loistavassa kunnossa. Ylläpito huippuluokkaa. Hyvän mielen puistorata, jolta löytyy muutama täydellisesti suunniteltu ja toteutettu väylä. Ehdottomana helmenä järven yli heitettävä väylä 13.

  Radalta löytyy muutama turha neppiväylä johtuen mahdollisesti tilanpuutteesta. Tänä kesänä väylät 1 ja 18 kokeneet muutoksia. Vaativat vielä vähän sulattelua. Ensimmäisen väylän avaus voi omasta mielestä livetä liian helposti vieressä olevan rivitalon ikkunoihin.

  Upea rata ja monipuolisia väyliä! Osa väylistä todellisia helmiä järven rannassa! Parin väylän tarjoama korin sijainti rannassa ja varsinkin järvikaistaleen yli heitettävä satametrinen ehdotonta plussaa! Kannattaa tulla esim. Kuopiosta, matka ei ole paha.

  Monipuoliset vaihtelevat väylät. Pelloilla isompaa tykitystä ja metsissä tiukkaa ränniä. Veden ylitys lisää mukavasti jännitystä etenkin tuulisella kelillä. Pari siirtymää toisia väyliä pitkin ei haittaa,koska pienen taajaman radalla ei ole ruuhkia. Tutustumisen arvoinen todellakin.

Vastaa