"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Jokioinen DiscGolfPark

Radan kuvaus

Keväällä 2016 18-väylän mittaiseksi päivitetty metsärata, joka on suunniteltu kuntoradan maastoon. Rata on helppokulkuinen ja opasteet ovat kunnossa. Kuntoradalle sijoitetut penkit mahdollistavat lepotauon kierroksen aikana. Alueella on paljon muitakin liikkujia, jotka heittäjien tulee huomioida pelatessaan.

Rata on suljettu hiihtokauden aikana.

Lue lisää

Väylistä löytyy niin ala- kuin ylämäkeä sekä paljon suoria heittoja vaativia rännejä. Väylät ovat kuitenkin hyvin raivattu ja jokaisella väylällä on selkeä heitettävä linja.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kenttätie 15
  31600 Jokioinen


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei pelattavissa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Jokioinen DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Jokioinen DGP #1

Pituus 56 metriä. Par 3

Ylämäkeen loivasti oikealle kaartava väylä vaatii tarkkaa kulmanhallintaa. Puttikin tuo vielä oman jännityksensä väylä tulokseen. Onnistunut avaus takaa varman pirkun!

Väylä 2: Jokioinen DGP #2

Pituus 110 metriä. Par 3

Kakkosväylä on yksi Jokioisten radan haastavimmista. Tai no, helppoahan se on, heittää suoraan ja oikeaan suuntaan. 110-metrinen tunneli voi silti aiheuttaa harmaita hiuksia - putterilla varmistellen vai draiverilla hyökäten?

Väylä 3: Jokioinen DGP #3

Pituus 59 metriä. Par 3

Loivasti oikealle kaartava väylä vaatii korkeudensäädöltä erityistä herkkyyttä. Liian kova heitto liitää  pienen kummun yli oikealle ja alas asti. Kohtuullisen helppo väylä. Tai sitten ei.

Väylä 4: Jokioinen DGP #4

Pituus 70 metriä. Par 3

Ei tätä liidätykseksi voi kutsua, mutta alamäkeen pääsee nautiskelemaan kun kiekko pujottelee nätisti puiden välistä. Varo korin takana olevaan jyrkännettä, erityisesti putilla. Holariväylä!

Väylä 5: Jokioinen DGP #5

Pituus 67 metriä. Par 3

Alamäkiteemalla jatketaan ison kiven juureen oikealle kaartaen. Hyvällä heitolla iloinen väylä, mutta sopiva puuosuma vaikeuttaa väylän pelaamista huomattavasti.

Väylä 6: Jokioinen DGP #6

Pituus 69 metriä. Par 3

Ylämäkeen vasemmalle kaartava väylä vaatii korkeahkon heiton, mutta puiden välistä pitäisi helposti mahtua heittämään väylää pitkin. Korkealla heitolla puut rankaisevat pahasti, mutta joskus paikallisheitto saattaa mennä aina korille asti.

Väylä 7: Jokioinen DGP #7

Pituus 93 metriä. Par 3

Seiskalla haluat heittää hyvin! Mikäli et osu väylälle, tiheät kuusikot, pihlajikot ja koivikot pysäyttävät matkasi ennen kuin huomaatkaan ja par 3 saattaa olla tiukassa. Mutkan jälkeen väylä kaartuu vasemmalle ja suoritat putin suurten kuusten katveessa.

Väylä 8: Jokioinen DGP #8

Pituus 68 metriä. Par 3

Onnistuminen vaatii maltillisen oikealle kaartavan heiton. Huono avaus tarkoittaa usein puuosumaa ja pääset usein jatkamaan vasemmalta alhaalta "muumilaaksosta" takaisin väylälle. Varo, ettei putti rollaa takaisin alas!

Väylä 9: Jokioinen DGP #9

Pituus 99 metriä. Par 3

Satasen liidätys alamäkeen! Väylä on tarpeeksi leveä, jotta kiekko kyllä mahtuu ränniin. Vasemmalla ja oikealla olevat suuret puut kyllä pysäyttävät huonot heitot. Onnistunut avaus vaatii myös kontrollia, ettei kiekko karkaa pitkäksi aina seuraavalle tiille asti.

Väylä 10: Jokioinen DGP #10

Pituus 167 metriä. Par 4

Kaksi onnistunutta heittoa takaavat ainakin mahdollisuuden pirkkuun. Avauksen on lennettävä suoraan uralle 80-100 metriä, mistä on hyvä jatkaa eteenpäin. Väylä kaartaa lopuksi uralta oikealle, missä kori sijaitsee suurten kuusien katveessa. Kannattaa pysyä väylällä, muuten olet vaikeuksissa.

Väylä 11: Jokioinen DGP #11

Pituus 104 metriä. Par 3

Yksi radan vaikeimmista väylistä. Suoran ja tiukan rännin päässä väylä kaartaa jyrkästi oikealle. Täydellinenkään avaus ei välttämättä vie korille. Tällä väylällä pirkku on kova tulos.

Väylä 12: Jokioinen DGP #12

Pituus 72 metriä. Par 3

Vaatii samanlaisen heiton kuin väylällä #6, mutta nyt heitetään suoraan eteenpäin. Väylä kaartaa mutkan jälkeen jyrkästi vasemmalle. Onnistunut avaus takaa mahdollisuuden pirkkuun, mutta puuosuma vie kiekon helposti syvemmälle puiden sekaan.

Väylä 13: Jokioinen DGP #13

Pituus 54 metriä. Par 3

Lyhyt väylä, mistä pitäisi ottaa pirkku pois helposti. Pieneen ylämäkeen suoritettu heitto vaatii kuitenkin sopivan määrän voimaa ja tarkkuuttaa, joten virheisiin ei ole varaa. Väylän vasen puoli on erittäin tiheää metsää, sieltä on paha jatkaa peliä.

Väylä 14: Jokioinen DGP #14

Pituus 163 metriä. Par 4

Saa heittää! Pitkä väylä, missä pääsee kunnolla avaamaan ja tilaa on riittävästi kovallekin vedolle. Väylä kaartuu aluksi vasemmalle uran mukaisesti. Kori on viety pienten mäntyjen suojaan, joten lähestymisheiton kanssa saa olla tarkkana. Älä heitä oikealle olevaan metsään - siellä on synkkää!

Väylä 15: Jokioinen DGP #15

Pituus 151 metriä. Par 4

Tällä väylällä puuosuma rankaisee heti, kannattaa siis pysyä väylällä. Väylä kaartuu aluksi oikealle uran mukaisesti. Tämän jälkeen jatketaan suoraan kummun yli ja lopuksi väylä kaartuu vasemmalle pururadan reunaan. Spottaajaa kannattaa käyttää, jos heittää sokkona kummun yli. Todella vaikea väylä!

Väylä 16: Jokioinen DGP #16

Pituus 116 metriä. Par 3

Väylä heitetään notkelman yli. Tällä väylällä on mahdollista epäonnistua pahasti. Rauhallinen avaus ojan tuntumaan palkitsee helpolla jatkoheitolla. Yliyrittäminen johtaa todennäköisesti kuusikkoon ja plusmerkkiseen tulokseen.

Väylä 17: Jokioinen DGP #17

Pituus 88 metriä. Par 3

Suoraan keskeltä vai koivulinjan oikealta puolelta? Oli reitti kumpi tahansa, niin puuosuman vaara on olemassa. Myös putin kanssa pitää olla tarkkana - pahoja rollereita on nähty monta kertaa.

Väylä 18: Jokioinen DGP #18

Pituus 67 metriä. Par 3

Ylämäkiväylä suoraan kummun yli. Koria et tiille näe, se sijaitsee tiheän puuston ympäröimässä "kuopassa", varmista aina ennen heittoa, että korilla ei liiku ketään!

18 arvostelua radalle “Jokioinen DiscGolfPark

  Löytyy muutamia pitkiä ja enemmän lyhempiä väyliä haastamassa eri taitotasojen pelaajia. Monipuolisten väylien linjat kaikki ovat puiden sopivasti rajaamia. Radassa on sekä hieman kivikkoisempia polkuja että myös helppokulkuisempia osuuksia.

  Hienoimpia väyliä esimerkiksi 2. suoraan erittäin loivaan ylämäkeen pienelle kalliokummulle, 9. jyrkkään alamäkeen kohti punertavalla tartanilla ympyröityä koria sekä 16. loivasti vasemmalle notko ja oja ylittäen.

  Väylien siirtymien opasteet, tiiopasteet ja heittopaikka-alustat erittäin hyvät. Hoidetun näköinen hyvä rata!

  Todella hyvä rata. On sitten makuasia, jos haluaa kulkea ”tietä pitkin” seuraavalle teelle. Opasteet ovat parhaimmistoa, eikä radalla ensimmäistä kertaa kiertävän tarvitse kantaa mukanaan ratakarttaa muuten kuin varmuuden vuoksi.
  Ehdottomasti kiertämisen arvoinen.

  Huomio täälläkin! Jokioisten rata on toistaiseksi suljettu heittämiseltä hiihtokauden ajaksi. Sovittiin, että ensimmäisen väylän kori otetaan pois talvijakson ajaksi merkiksi heittäjille.

  Korin palauttaminen paikoilleen tarkoittaa siten lupaa jatkaa heittelyä. Mikäli radalla kuitenkin käydään hiihtokauden aikana heittämässä, poistetaan loputkin korit.

  Seuran ja heittäjien puolesta toivomme, että kaikki ymmärtävät noudattaa ”heittokieltoa” tauon ajan. Käytössä ovat edelleen Hunnarin (1-18) ja Tammelan (1-9) radat.

  Mukava Metsärata josta löytyy sopivasti haastetta. Muutamat väylät sokkoväyliä. Mielestäni väylän 15 kori olisi voinut olla jo ennen pururataa siltikin olisi ollut riittävästi pituutta. Väylät hyvin hoidettuja ja kiekotkin löytyy helposti puuosumienkin jälkeen. Rata menee itselläni Suosikkiratoihin. Suosittelen kiertämään.

  Sunnuntaina 28.8. pelataan Jokioinen Open 2016 kisa, joka on kaikille avoin frisbeegolfkisa. Rata on varattu koko päiväksi.Kisaan ei tarvita lisenssiä eikä kisasta kerry ratingia. Ilmoittautuminen avautuu maanantaina 8.8.2016 klo 18:00. Kiintiöt vapautuu 19.8. Maksu tulee näkyä seuran tilillä 26.8., jonka jälkeen maksamattomat pelaajat poistetaan kisasta. Ilmoittautuminen Skooriniin.

  Lisätietoja kisasta löydät täältä: http://www.fbgforssa.net/?Kilpailut

  Bongattu 4/2016! Toistaiseksi vielä 12-väyläinen mutta kesällä muuttuu 18-väyläiseksi. Metsärata, missä pitää osua väyliin. Saa käyttää forea ja hysseä, pillisuoraankin pitää osata heittää. Puuosuma takaa plussaa korttiin. Heittopaikat kunnossa! Radalla oma FB-sivunsa, josta voi kysyä ajankohtaisempia tietoja kunnossa, kisoista jne…

Vastaa