"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Jaalan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Rata sijaitsee Liikasenmäessä, osoitteessa Jaalantie 75.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Jaalantie 75
  47710 Kouvola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Jaalan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Jaala #1

Pituus 90 metriä. Par 3

ALOITUSVÄYLÄLLÄ ON PITUUTTA 90M. HEITTOPAIKKA (HP1) SIJATSEE TONTIN KOILLISKULMASSA PAIKOITUSALUEELLA. KORI (KP1) SIJAITSEE KUUSEN TAKANA SAUNAN VIERESSÄ.

Väylä 2: Jaala #2

Pituus 75 metriä. Par 3

VÄYLÄLLÄ ON MITTAA 75M. HEITTOPAIKKA SIJAITSEE SAUNAN PÄÄDYSSÄ, VALITTAVANA ON KAKSI HEITTOREITTIÄ. KORI SIJAITSEE PIHALLA KOIVUN SUOJASSA.

Väylä 3: Jaala #3

Pituus 95 metriä. Par 3

VÄYLÄLLÄ ON MITTAA 95M. HEITTOPAIKKA ON KOIVUN VIERESSÄ PIHALLA. KORIN PAIKKA ON KOIVIKON SUOJASSA TONTIN POHJOISLAIDALLA.

Väylä 4: Jaala #4

Pituus 75 metriä. Par 3

VÄYLÄLLÄ ON MITTAA 75M. HEITTOPAIKKA SIJAITSEE KOIVIKOSSA, KORIPISTE ON TONTIN LAIDASSA PUUSTON SUOJASSA, VARO SÄHKÖLINJOJA JA MUUNTAMOA.

Väylä 5: Jaala #5

Pituus 85 metriä. Par 3

VÄYLÄLLÄ ON MITTAA 85M. HEITTOPAIKKA SIJAITSEE MUUNTAMON VIERESSÄ. KORIPISTE ON RIIHEN EDESSÄ, PUUSTON SUOJASSA. VARO HEITTÄMÄSTÄ SÄHKÖLINJAAN JA VILJAPELTOON.

Väylä 6: Jaala #6

Pituus 55 metriä. Par 3

VÄYLÄLLÄ ON MITTAA 55M. HEITTOPAIKKA SIJAITSEE RINTEEN ETELÄPÄÄDYSSÄ, KORIPISTE SIJAITSEE PUUSTON SUOJASSA, JATULINTARHAN VIERESSÄ. VARO JATULINTARHAA JA VILJAPELTOA.

Väylä 7: Jaala #7

Pituus 40 metriä. Par 3

VÄYLÄLLÄ ON MITTAA 40M. HEITTOPAIKKA SIJAITSEE LIITERIN PÄÄDYSSÄ. KORIPISTE ON KESÄTEATTERIN TAKANA PUUSTON SUOJASSA RINTEEN ALAPÄÄSSÄ.

Väylä 8: Jaala #8

Pituus 45 metriä. Par 3

VÄYLÄLLÄ ON MITTAA 45M. HEITTOPAIKKA SIJAITSEE KORIPISTEEN KP7 ITÄPUOLELLA. KOTIPISTE ON YLÄRINTEESSÄ PUUSTON SUOJASSA,KATAJIEN TAKANA.

Väylä 9: Jaala #9

Pituus 80 metriä. Par 3

VÄYLÄLLÄ ON MITTAA 80M. HEITTOPAIKKA SIJAITSEE TONTIN ITÄRAJALLA PUUSTON SUOJASSA. KORIPISTE ON PAIKOITUSALUEEN REUNASSA, HUOMIO JOS KORIPISTETTÄ KP9 EI PAIKOILLAAN NIIN SILLOIN HEITETÄÄN ALOITUSKORIIN KP1.

6 arvostelua radalle “Jaalan frisbeegolfrata

  Bongattu ja karttalinkki vie suoraan kohteeseen. En ala tässä kommentoimaan sen enempää, kun Marko yllä on tyhjentänyt pajatson tyylikkäästi. Lisään oikeastaan vain pari komenttia.

  Alkupään väylät 1-6 ovat erittäin avoimessa maastossa. Loppuosan kolme taas vähän tiukempaa heittämistä. Alue on todella hieno ja heittäminen maistuu etenkin kesäkuumalla. Heittoalustat kuntoon voisi olla seuraava kehityskohde.

  Oma arvio nykykunnossa hipoen 3/5.

  Kouvolan kaupungin Jaalan taajamassa Liikasenmäen yli 300 vuotisen historian omaavassa, museoviraston suojelemassa kruununpuustellin miljöössä ja Jaalan kesäteatterin vieressä Jaalan frisbeegolfrata. 9-väylää (640m) ja C3-luokitus. Kiekon perässä kuljettuja metrejä 1600m.

  Oikein mainio pikkurata. Vain hyvin pieniä korkeuseroja sisältäneen radan kiertäminen kävi kevyestä ulkoilusta. Parasta oli aivan upea, historiallinen miljöö. Alun infokartta kunnossa. Korit erinomaiset ja numeroidut. Väylät hyvin vaihtelevia. Vaikkei pitkiä väyliä olleetkaan, niin löytyi niin suoraa avaraa heittolinjaa kuin tarkkuuttakin vaativaa suorittamista, alamäkeä ja ylämäkeä, oikeastaan monipuolisesti kaikenlaista tekniikkaa vaativaa väylää. Suosikkiväylä nro 7 mikä heitettiin alamyötäiseen kesäteatterin jäädessä oikealle puolelle.

  Puutteitakin oli. Heittopaikkoja ei ollut kuin normi maastopohja. Heittopaikkapasteet olivat keltaiset puutolpat vailla numerointia. Tiiviillä kentällä sinällään ihan suht toimivat nekin. Väyläopasteita ei ollut, mutta siirtymät hyvin lyhyitä, joten niidenkään puute ei paljoa tuntunut. Kannattaa lisäksi tosiaan huomioida se, että alueella järjestetään kesäisin runsaasti tapahtumia sekä kesäteatteri pyörii, joten silloin heittäminen ei järkevästi onnistu.

  Kannatti todellakin käydä pelaamassa! Puutteista huolimatta hieno ja monipuolinen rata. Yksi parhaista pikkuradoista mitä olen pelannut. Tunnelmallinen ja vanha miljöö saa tämän miehen aina innostumaan! Suosittelen niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin kehäketuille!

  Tällaista lisää!

  4/5

  Aloittelijarata, ihan ok. Satuin paikalle kaksi tuntia ennen kesäteatterinäytöksen alkua ja minulle luvattiin heittoaikaa noin tunnin verran… Jo tässä kohtaa kävi ilmi että kaksi väylää kulkee parkkipaikkojen lävitse, joten menee haastavaksi jos ei halua autoja kolhia. Melko ihmeelliset tiimerkinnät (pelkät paalut, ei mattoja tmv.), mutta korit ihan ok.

  Kokonaisuutena Jaalan frisbeegolfrata on oikein miellyttävä. Pitkiä kiskaisuja tällä radalla ei tarvita, eikä hallittuja lyhyitä suoria esteiden välistä. Hallitut, keskimittaiset foret ovat tällä radalla kova sana. Maisema on miellyttävä, onhan museotila pidetty kunnossa ja kesäteatterissa on kesällä ohjelmaa. Voisi olla mielenkiintoinen kokemus olla heittelemässä näytöksen aikana?

  Kovimmille heittäjille Jaala ei tarjoa tarpeeksi haasteita, mutta kaltaisilleni, ahkerasti heittäville mutta jatkuvasti opetteleville rata soveltuu hyvin kontrolliheittojen harjoitukseen. Aloittelijoille rataa voi suositella hyvällä omallatunnolla. Kunto ja yleisilme siisti, ratasuunnittelu toimiva.

Vastaa